Przedstaw się!
-
- Posiadane auto: Opel Astra K Sports Tourer
- Silnik: 1.4 150 KM Automat
- Rocznik auta: 2017
- Miasto: Cieszyn
- Województwo: Śląskie
Re: Przedstaw się!
Cześć i czołem. Zarejestrowałem się kilka dni temu na tym forum i jestem nowym użytkownikiem Opla Astry K Sports Tourer. Niestety, mam z nią mały problem w postaci ściągania w prawo a sprawdzenie geometrii i ustawienie zbieżności a także przekładka kół nie pomogły. Niemniej jak tylko uda mi się ją doprowadzić do porządku to wtedy cyknę parę fotek i założę osobny temat, bo mam wobec niej kilka ciekawych planów
-
- Posiadane auto: AH
- Silnik: Z18XE
- Rocznik auta: 2005
- Miasto: Białystok
- Województwo: podlaskie
Cześć, szykuję się do zakupu AK z silnikiem 1.2T mam nadzieję, że niedługo będziemy się częściej słyszeć.
-
- Posiadane auto: Astra K 150KM i Astra K Kombi 122KM
- Silnik: 1,4 Turbo 150 KM i 1,5 122KM
- Rocznik auta: 2016
- Miasto: Pruszków
- Województwo: mazowieckie
Bry, dwie Astry w domu - 1,4 Turbo 150KM i kombi 1,5 CDTI 122KM. Kiedyś tu bywałem, ale to było w 2017 ....
- PaGo
- Posiadane auto: Opel Astra V HB
- Silnik: 1.4 xft
- Miasto: ŁD
- Województwo: łódzkie
- Has thanked: 211 times
- Been thanked: 129 times
quong pisze:Niestety, mam z nią mały problem w postaci ściągania w prawo a sprawdzenie geometrii i ustawienie zbieżności a także przekładka kół nie pomogły.
Czy na pewno masz?
Większość dróg jest pochylona w prawo...
Nie ręczę za siebie.
-
- Posiadane auto: Opel astra k
- Silnik: 1.4 125 km
- Miasto: Rzeszów
- Województwo: Podkarpackie
Witam jestem posiadaczem Astry k od miesiąca 1.4 125km ,na razie śmigam i obserwuje . Pozdrawiam
-
- Posiadane auto: Astra K
- Silnik: 1.6 CDTI
- Rocznik auta: 2018
- Miasto: Warszawa
- Województwo: Mozowieckie
Cześć,
Mateusz od roku posiadam Astrę 5 z 2018. Fajnie że jest miejsce gdzie można uzyskać pomocną dłoń.
Mateusz od roku posiadam Astrę 5 z 2018. Fajnie że jest miejsce gdzie można uzyskać pomocną dłoń.
-
- Posiadane auto: opel astra V sports tourer
- Silnik: 1.6 biturbo 160km
- Miasto: Kórnik
- Województwo: Wielkopolska
Witam Kolegów i Kloerzanki. Jestem szczęśliwym nabywca biturbo myślę że dowiem się tu wielu rzeczy na temat naszych Asterix-ów. Pozdrawiam
-
- Posiadane auto: Opel Asta k sports tourner
- Silnik: 1.4 100 KM
- Miasto: Wpisz miasto
- Województwo: warmińsko-mazurskie
Witam serdecznie! Właśnie do posiadanej astry h 1.8 125 km dołączyła astra k 1.4 100 km. Golasek, ale szukałem prostego i bezproblemowego auta.
-
- Posiadane auto: Astra Sport Tourer+
- Silnik: 1.6
- Miasto: Schwerin/Łódź
- Województwo: Niemcy
- Been thanked: 1 time
Cześć
Tu Marlena i Robert. Posiadamy Astrę K 1.6 z 2019 roku, którą śmigamy i po polskich drogach i po niemieckich
Tu Marlena i Robert. Posiadamy Astrę K 1.6 z 2019 roku, którą śmigamy i po polskich drogach i po niemieckich
-
- Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
- Silnik: 1.2 145KM
- Rocznik auta: 2020
- Miasto: Poznań
- Województwo: wielkopolskie
Witam,
Od ponad miesiąca mam Astrę K ST 1,2 145KM z 2021r.
Zrobione dwie trasy w góry i nad morze.
W porównaniu do hyundai i30 z 2010 (1.4 benzyna) 109KM to bardzo fajne auto na trasy - ciche, oszczędne, wygodny fotel (AGR). W mieście niestety wypada gorzej. Nie jest już oszczędniejszy. Wymaga często redukcji na 1 bieg. Co w połączeniu z długim skokiem lewarka zmiany biegów szczególnie irytuje. Cóż mam nadzieję, że się kiedyś przyzwyczaję.
Od ponad miesiąca mam Astrę K ST 1,2 145KM z 2021r.
Zrobione dwie trasy w góry i nad morze.
W porównaniu do hyundai i30 z 2010 (1.4 benzyna) 109KM to bardzo fajne auto na trasy - ciche, oszczędne, wygodny fotel (AGR). W mieście niestety wypada gorzej. Nie jest już oszczędniejszy. Wymaga często redukcji na 1 bieg. Co w połączeniu z długim skokiem lewarka zmiany biegów szczególnie irytuje. Cóż mam nadzieję, że się kiedyś przyzwyczaję.
-
- Posiadane auto: Astra K 1,4 T 150KM AT
- Silnik: 1.4 Turbo 150KM
- Rocznik auta: 2019
- Miasto: Ząbki
- Województwo: Mazowieckie
Witam,
od 2 miesięcy jestem posiadaczem Astry K 1,4 Turbo 150KM w automacie.
Kiedyś już jeździłem astrą a była to Astra F bardzo miło ją wspominam i póki co ta nowa również wywiera na mnie bardzo miłe wrażenie.
Także witam się z szanownymi kolegami i koleżankami i liczę na miłą oraz merytoryczną konwersacje.
PZDR VEN
od 2 miesięcy jestem posiadaczem Astry K 1,4 Turbo 150KM w automacie.
Kiedyś już jeździłem astrą a była to Astra F bardzo miło ją wspominam i póki co ta nowa również wywiera na mnie bardzo miłe wrażenie.
Także witam się z szanownymi kolegami i koleżankami i liczę na miłą oraz merytoryczną konwersacje.
PZDR VEN
- komisarzryba
- Posiadane auto: Toyota Camry
- Silnik: 2,5 l benzyna
- Rocznik auta: 21
- Miasto: Sieradz
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 325 times
- komisarzryba
- komisarzryba
moze jednak:
Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Psychiatryczna
Don Kichota 17
03-610 Warszawa
Indywidualna Specjalistyczna Praktyka Psychiatryczna
Don Kichota 17
03-610 Warszawa
béton brut
- PaGo
- Posiadane auto: Opel Astra V HB
- Silnik: 1.4 xft
- Miasto: ŁD
- Has thanked: 211 times
- Been thanked: 129 times
Czy ja gdzieś napisałem:
wyślij mnie na Don Kichota?
Może potrzebuję,ale nie chcę.
wyślij mnie na Don Kichota?
Może potrzebuję,ale nie chcę.
Nie ręczę za siebie.
- komisarzryba
-
- Posiadane auto: Astra J
- Silnik: 1.6
- Rocznik auta: 2014
- Miasto: Kraków
- Województwo: Małopolskie
Witam Wszystkich!
Ja mam Astrę J rocznik 2014, 1.6 benzyna. Bardo dobrze mi się nim jeździ. Zdarzało mi się w dłuższych okresach czasu (1-1.5 mc), prowadzić inne auta (np. Mitsubishi ASX, Dacia Sandero). Powrót do swojej Astry zawsze był przyjemnym doświadczeniem, echami i achami jak dużo lepiej prowadzi mi się to auto w porównaniu z innymi.
Jednak ostatnio myślę o kupnie nowego auta. Jeden powód to wiek auta (choć pewnie można by jeszcze trochę pojeździć), drugi to powiększenie rodziny, ale chyba główny powód to problemy z BCM. Ostatnio, drugi raz musiałem wymienić BCM. (Ciekawostką jest, że awarię i wymianę mam co trzy lata). Niestety wymiana (montaż i programowanie nowego modułu) nie jest tania. Płyta PCB zalewa się i koroduje pod wpływem cieknącej wody. W serwisie powiedzieli mi, że zatyka się i przecieka instalacja drenażu związana z klimatyzacją. Doszło do tego, że moduł BCM trzymam na zewnątrz, tj. na dywaniku od strony pasażera, by uniknąć ponownie niemiłej niespodzianki.
Poza tym fajne auto, choć nie tak dobrze wyposażone w elektronikę (zakładam, że bezawaryjną) jak nowe roczniki.
Ja mam Astrę J rocznik 2014, 1.6 benzyna. Bardo dobrze mi się nim jeździ. Zdarzało mi się w dłuższych okresach czasu (1-1.5 mc), prowadzić inne auta (np. Mitsubishi ASX, Dacia Sandero). Powrót do swojej Astry zawsze był przyjemnym doświadczeniem, echami i achami jak dużo lepiej prowadzi mi się to auto w porównaniu z innymi.
Jednak ostatnio myślę o kupnie nowego auta. Jeden powód to wiek auta (choć pewnie można by jeszcze trochę pojeździć), drugi to powiększenie rodziny, ale chyba główny powód to problemy z BCM. Ostatnio, drugi raz musiałem wymienić BCM. (Ciekawostką jest, że awarię i wymianę mam co trzy lata). Niestety wymiana (montaż i programowanie nowego modułu) nie jest tania. Płyta PCB zalewa się i koroduje pod wpływem cieknącej wody. W serwisie powiedzieli mi, że zatyka się i przecieka instalacja drenażu związana z klimatyzacją. Doszło do tego, że moduł BCM trzymam na zewnątrz, tj. na dywaniku od strony pasażera, by uniknąć ponownie niemiłej niespodzianki.
Poza tym fajne auto, choć nie tak dobrze wyposażone w elektronikę (zakładam, że bezawaryjną) jak nowe roczniki.
-
- Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
- Silnik: 1.5 122 KM
- Rocznik auta: 2020
- Miasto: Chrzanów
- Województwo: małopolskie
Witam jako nowy użyszkodnik forum. Po 8 latach, ze względu na powiększenie rodziny, przesiadłem się z Golfa V na Astrę K Sports Tourer. Mam nadzieję, że Astra posłuży równie długo
- komisarzryba
-
- Posiadane auto: Opel Astra K
- Silnik: 1,6
- Miasto: Opole
- Województwo: opolskie
Witam, właśnie stałem się posiadaczem Astry K 2017.
Do tej pory jeździliśmy Dodgem, ale przyszedł czas na bardziej europejski pojazd
Do tej pory jeździliśmy Dodgem, ale przyszedł czas na bardziej europejski pojazd