Dzisiaj wsiadłem, klima na auto na 21, na dworze 26, zagrzał się do 90 stopni dopiero po 5km jazdy po mieście bez korków... Coś za długo jak na moje oko...
Mam wrażenie, że jeszcze parę dni temu jakoś szybciej się nagrzewał...
daro pisze:1,5 km i ciecz osiągnęła 90 stopni na włączonej klimatyzacji. Natomiast na zewnątrz jest gorąco bo 29 stopni, więc zdecydowanie szybciej łapie temperaturę silnik.
maciej76 pisze:U mnie takie objawy skończyły się Upg . Przedmuch między kanałem wodnym i wydechowym.
Witam.
Pomóżcie Panowie. Chyba mam problem z termostatem.
Temp. otoczenia - około -3 / -5 stopni Celsjusza.
Po uruchomieniu silnika - pracował na wolnych obrotach około 3/4 minut (w tym czasie odśnieżanie autka i skrobanie szyb).
Potem jazda (w tym lekko pod górkę), łącznie około 5 km - temp. wynosiła prawie 85/90 st.C.
Następnie zjazd z górki (na 5 biegu) około 6 km -> wówczas temperatura spadła do 50/55 st. C.
W związku z tym myślę, że termostat nie trzyma. Czy mam rację ?
Mirkok pisze:Witam.
Pomóżcie Panowie. Chyba mam problem z termostatem.
Temp. otoczenia - około -3 / -5 stopni Celsjusza.
Po uruchomieniu silnika - pracował na wolnych obrotach około 3/4 minut (w tym czasie odśnieżanie autka i skrobanie szyb).
Potem jazda (w tym lekko pod górkę), łącznie około 5 km - temp. wynosiła prawie 85/90 st.C.
Następnie zjazd z górki (na 5 biegu) około 6 km -> wówczas temperatura spadła do 50/55 st. C.
W związku z tym myślę, że termostat nie trzyma. Czy mam rację ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość