Nie wiem czy korzystałeś, ale w Rybniku jest bardzo fajna nowo otwarta myjnia bezdotykowa z pianą aktywną

Obok Tesco na ul. Budowlanych
Wiem ,ale ja zazwyczaj auto myje na swoim podworkurafdudas pisze:Cóż moja nieuwaga. Myślę, że jakoś to ogarnę
.
Nie wiem czy korzystałeś, ale w Rybniku jest bardzo fajna nowo otwarta myjnia bezdotykowa z pianą aktywną.
Obok Tesco na ul. Budowlanych
Kwadrat pisze:Spróbowałbym jeszcze tzw. magiczną gąbką na sucho.
Elfiasty pisze:Na sucho z plastiku na pewno tego nie usuniesz
Tak swoją drogą zabezpieczacie ten plastik czymś?
MarekCz pisze:Dlux od Carpro i masz rok spokoju. Jak chcesz taniej to Perl (50ml wystarczy na kilka razy). Użyłem też Nielsen Brillance, jednak jest zbyt "Świecący" i lekko tłusty po aplikacji.
+++ADBL SHAMPOO (nie wiem czy jest mocniejszy/lepszy od tego np wisniowego)
+++ APC nie mam pomysłu może też adbl
+++ADBL VAMPIRE
+++Pad do nakładania wosku się zgubił i myślałem nad tym z cirmy MEGUIAR
+++GLINKA jej również brak, jakaś polecacie? Widziałem, że są nawet w formie rękawic. (Brak)
+++WOSK I CLEANER został mi jeszcze Zymol Titanum i też cleaner od zymola (posiadam)
+++ Jakaś dobra mikrofibra do dotarcia wosku i cleanera?
Na Auto mam zamiar nałożyć dwie warstwy wosku. Opłaca się na to dołożyć jakiś qd czy coś co go jeszcze utrwali?
Wracając do szamponu, z racji, że nie będę używał aktywnej to masz jakiś może porządny szampon?
A tą co podałeś to się poprostu płucze czy jak?
I ostatnie pytanie, używasz tar and glue remover czy tego specyfiku do usuwania drobinek z klocków co się osadzaja na drzwiach?
Drugą warstwę wosku nakładam zwykle na drugi dzień żeby pierwsza mogła się "wypocić". Tak właśnie myślę czy i na drugi dzień nie umyć bo niby jakieś drobinki mogą sie zebrać i będzie klops.
kobe24la pisze:
kobe24la pisze:Na temat myjek się nie wypowiem, bo po prostu nie miałem z nimi za bardzo do czynienia. Natomiast wiem jedno, gdybym tylko miał dostęp do wody, tak żeby podpiąć własną myjkę w ciemno wybrałbym myjkę.
Ręczną pianownicą trzeba trochę pomachać żeby opryskać całe auto, ja nie mam wyjścia. Dlatego nie zawsze używam pianownicy, lub jeśli używam to opryskuje te najbardziej brudne elementy plus wszystkie zakamarki. Po prostu czasami mi się nie chce
Potwierdzamkobe24la pisze:A jak chcesz na bardzo długo to CarPro Dlux
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość