Intellilink 900 - Trzask i nic nie słychać. Wina stara wersja oprogramowania?

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o Car Audio, Elektronice wszelkiej maści i CB w Astrze 5
TaKeN
Nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: 22 sie 2018, 19:04
Posiadane auto: Opel Astra K
Silnik: 1.6 Turbo S/S 200 KM
Rocznik auta: 2019
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 2 times

Intellilink 900 - Trzask i nic nie słychać. Wina stara wersja oprogramowania?

Postautor: TaKeN » 14 lut 2021, 14:21

Cześć,
Czy ktoś wie jaka jest najnowsza wersja oprogramowania do Intellilink 900?
Aktualnie posiadam: 84513054
Telefon iPhone Xs MAX z IOS 14.4
Już dwa razy miałem wymienione radio z innych powodów ale problem cały czas występuje na każdym, nawet kupiłem nowy oryginalny kabel Apple ale niestety dalej to samo.
Ogólnie jak wsiadam do auta podłączam telefon pod usb zaczyna grać muzyka z telefonu. Ale po paru sekundach słychać dziwny trzask i muzyka przestaje brzmieć z głośników ale na ekranie widać tak jakby muzyka cały czas grała sekundy normalnie lecą.... co lepsze po chwili zaczyna grać radio samochodowe a sekundy dalej lecą z muzyki z telefonu...
Klikając na listę piosenek próbuje zmienić niby się zmienia ale gra sobie cały czas radio... czasem udaje się, że po którejś zmianie piosenki nagle radio przestaje grać a muzyka zaczyna grać ale nie zawsze, jedynym sposobem aby zaczęło działać to odłączenie kabla USB i podłączenie na nowo.
Co ciekawe dokładnie tak samo jest z Automapa, też dźwięk ginie i słyszę radio i więcej nie słyszę już automapy i tak samo po odłączeniu telefonu i podłączeniu z powrotem problem znika...

Spotkał się ktoś z czymś takim? Czy to wina starego oprogramowania Intellilink 900?

Pozdrawiam
TaKeN

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości