Strona 1 z 3

R 4.0 Intellink - nazwy stacji

: 16 wrz 2016, 11:21
autor: sikor123
Czy da się jakoś ustawić nazwę stacji, w taki sposób, aby nie zmieniały się przy każdym wyłączeniu auta?
Z tego co widze, nazwy tych stacji są ustawiane bazując na danych z RDSu - jest to o tyle denerwujące, że często zamiast nazwy stacji mam niz nie mówiące słowa:
  • POLSKIE
  • Radio
  • Tel

Re: R 4.0 Intellink - nazwy stacji

: 16 wrz 2016, 19:03
autor: kzyhu1983
Loteria...raz uruchamia same częstotliwości, następnym razem tak jak napisałeś informacje z RDS w stylu tel radio itp...a nagle uruchamiają się tak jak ustawiłeś kiedyś wszystkie w najlepszym porządku. Może jakaś aktualizacja to naprawi ale co i jak- nie mam bladego pojęcia.

Re: R 4.0 Intellink - nazwy stacji

: 16 wrz 2016, 19:39
autor: mat
Pytałem o tego zonka podczas ostatniej wizyty przy wymanie oleju - elektryk stwierdził, że w chwilil obecnej nie posiadają nowszego softu i że prawdopodobnie ma wyjść aktualizacja eliminująca ten błąd na początku przyszłego roku.. Nie bardzo chce mi się wierzyć w tę historię :(
W każdym razie jest do dość wkurzająca przypadłość.

Re: R 4.0 Intellink - nazwy stacji

: 16 wrz 2016, 20:04
autor: kzyhu1983
Fajnie jak by coś wylazło...i to za darmo :o :P

Ale znając historię Navi 900... :evil:

Re: R 4.0 Intellink - nazwy stacji

: 16 wrz 2016, 20:14
autor: noso
To jest chore ale musisz znalezc moment kiedy na rds jest nazwa stacji zamiast innych dupereli i wtedy prxytrxymujesz na danym kanale przycisk by zapamietalo i dziala...podobnie mialem w Superbie:)

Re: R 4.0 Intellink - nazwy stacji

: 16 wrz 2016, 21:56
autor: niedzielnykierowca
L...

Re: R 4.0 Intellink - nazwy stacji

: 19 wrz 2016, 14:38
autor: sikor123
To jest chore ale musisz znalezc moment kiedy na rds jest nazwa stacji zamiast innych dupereli i wtedy prxytrxymujesz na danym kanale przycisk by zapamietalo i dziala...podobnie mialem w Superbie:)

Tak, to juz sam też stosowałem. Natomiast po wyłączeniu auta te stacje i tak się znowu losowo nazywają.

No nic, trzeba czekać na aktualizację.

Re: R 4.0 Intellink - nazwy stacji

: 19 wrz 2016, 16:57
autor: kzyhu1983
Obowiązkowo...zastanawia mnie fakt czy dla nas będzie płatna czy nie.

Powinni wrzucać paczkę aktualizacji na stronę. Każdy by wpiąl sobie pena i samemu zaktualizował.

Re: R 4.0 Intellink - nazwy stacji

: 20 wrz 2016, 15:36
autor: sikor123
Obowiązkowo...zastanawia mnie fakt czy dla nas będzie płatna czy nie.

Powinni wrzucać paczkę aktualizacji na stronę. Każdy by wpiąl sobie pena i samemu zaktualizował.


Tak byłoby idealnie.

Re: R 4.0 Intellink - nazwy stacji

: 09 sty 2017, 10:48
autor: maniac
Temat stary, ale mam podobnie na moim R4.0.
Niby zapamiętuję stację na presecie, ale po ponownym uruchomieniu wszystko znika, zostają tylko domyślne ustawienia.

Z tym updatem i USB to wszystko fajnie, do czasu aż nie będziesz miał jakiegoś błędu w czasie updatu i nie okaże się że po restarcie Unit (R4.0) zostanie w stanie w którym ani nie można wejść w tryb aplikacji ani kontynuować updatu.
Wtedy tylko wizyta w ASO a i to może nie pomóc bo oni nie mają takiego sprzętu jak deweloperzy, ani nie są do tego przeszkoleni.
Jak się coś spieprzy na miejscu u nich to przynajmniej wiadomo że nie nasza wina i nawet jeżeli będą musieli wymienić całe radio to my nie zapłacimy.

Poza tym raczej mało prawdopodobne że oficjalnie wypuszczą software do updatu bezpośrednio przez użytkowników, ile rzeczy jest wtedy nieprzewidywalnych:
* rodzaj USB Sticka (producent, firmware USB Sticka, wspierane wersje protokołu USB przez Stick)
* system plików na USB Sticku (NTFS, exFAT, FAT32, nie wspominając o systemach plików które obsługuje linux...)
* prędkość transferu jaką zapewnia USB Stick
* ilość partycji na USB Sticku, fizycznych, logicznych itd itp.
* lokalizacja paczki z softwarem na partycji
* stabilność zasilania
* ciągłość updatu (że nikt nie przerwie w trakcie)
itd. itp.

A każdy failure w czasie updatu to od razu byłoby że jest ich wina i naprawiać moje radio złodzieje :-) ...
Lepiej czekać aż klient przyjedzie do serwisu..
Do updatów przez klienta lepiej używać rozwiązań w stylu OTA, przynajmniej kwestia nośnika wtedy odpada.

Dziś wizyta w ASO, poproszę żeby wrzucili najnowszy soft jaki mają na moje R4.0 i zobaczymy czy coś się poprawi.

Re: R 4.0 Intellink - nazwy stacji

: 11 sty 2017, 21:41
autor: bama
Mi ostatnio aktualizowali soft R4.0 i na razie "od pukać" pamięta nazwy stacji. Oczywiście programowane jak rds wyświetla nazwę stacji. Wcześniej to była loteria, czasami nazwa, czasami częstotliwości albo inne duperele. Nie zapeszając obecnie jest ok, więc może coś poprawili i w tym zakresie w sofcie bo aktualizowałem ze względu na sporadyczne przypadki buczenia i innych nieprzyjemnych dźwięków z radia o czym mowa w innym wątku na forum. Ze zmian zauważalnych w sofcie to teraz przy uaktywnieniu się czujników cofania to wyświetla się jeszcze dodatkowo symbol "stop" na wyświetlaczu czego wcześniej nie było.

Re: R 4.0 Intellink - nazwy stacji

: 11 sty 2017, 22:17
autor: userzz
bama pisze:Mi ostatnio aktualizowali soft R4.0 i na razie "od pukać" pamięta nazwy stacji. Oczywiście programowane jak rds wyświetla nazwę stacji. Wcześniej to była loteria, czasami nazwa, czasami częstotliwości albo inne duperele. Nie zapeszając obecnie jest ok, więc może coś poprawili i w tym zakresie w sofcie bo aktualizowałem ze względu na sporadyczne przypadki buczenia i innych nieprzyjemnych dźwięków z radia o czym mowa w innym wątku na forum. Ze zmian zauważalnych w sofcie to teraz przy uaktywnieniu się czujników cofania to wyświetla się jeszcze dodatkowo symbol "stop" na wyświetlaczu czego wcześniej nie było.


Troche poza tematem ale korzystasz z AA? Jak z dzialaniem po aktualizacji

Re: R 4.0 Intellink - nazwy stacji

: 11 sty 2017, 22:50
autor: luxasek
userzz pisze:
bama pisze:Mi ostatnio aktualizowali soft R4.0 i na razie "od pukać" pamięta nazwy stacji. Oczywiście programowane jak rds wyświetla nazwę stacji. Wcześniej to była loteria, czasami nazwa, czasami częstotliwości albo inne duperele. Nie zapeszając obecnie jest ok, więc może coś poprawili i w tym zakresie w sofcie bo aktualizowałem ze względu na sporadyczne przypadki buczenia i innych nieprzyjemnych dźwięków z radia o czym mowa w innym wątku na forum. Ze zmian zauważalnych w sofcie to teraz przy uaktywnieniu się czujników cofania to wyświetla się jeszcze dodatkowo symbol "stop" na wyświetlaczu czego wcześniej nie było.


Troche poza tematem ale korzystasz z AA? Jak z dzialaniem po aktualizacji


Wtracajac sie w wątek faktycznie ze zmian zauważyłem rowniez znaczek STOP oraz jest inna ikonka Android auto, jeżeli chodzi o działanie AA bez problemów u mnie smiga aż miło :-)
Jedynie jako minus nowego softu to brak w źrodlach wyboru opcji AUX akurat nie korzystam z tego gniazda ale programiści zapomnieli o tym że w wersji RM2016 te gniazdo było i ba pewno to zglosze przy najbliższej okazji jak będę wymieniał olej

Re: R 4.0 Intellink - nazwy stacji

: 12 sty 2017, 08:59
autor: Adp89
Po zmianie softu jest tylko jedna ikonka usb, wiec nie ma możliwości podłączenia dwóch pendrive ów do rozgaleznika.

Re: R 4.0 Intellink - nazwy stacji

: 12 sty 2017, 09:00
autor: Segor
bama pisze:Mi ostatnio aktualizowali soft R4.0 i na razie "od pukać" pamięta nazwy stacji. Oczywiście programowane jak rds wyświetla nazwę stacji.
Ja odbierałem auto w listopadzie i mi pamięta do tej pory nazwy stacji. Jednak znaczka STOP nie mam, a przynajmniej nic takiego nie zauważyłem, na radiu wyświetla mi się samochód z zaznaczonymi na kolorowo strefami czujników parkowania.