Strona 1 z 23

Navi 900 Intellink

: 08 sie 2016, 08:42
autor: TheBesciak
Czy da się w tym systemie sparowac go z telefonem tak abym mógł używać mapy Google z komórki?

Re: Navi 900 Intellink

: 08 sie 2016, 21:02
autor: Sly
Zależy od kiedy masz auto.
Jeśli odebrane przed czerwcem 2016 (a tak wskazuje Twój profil) musisz wykonać płatna aktualizację, aby aktywna była zakładka AndroidAuto.
Jeśli masz ją aktywną, wystarczy pobrać odpowiednią aplikację na telefon i skomunikować go z nawigacją przez złącze usb w podłokietniku.

Re: Navi 900 Intellink

: 12 sie 2016, 22:39
autor: TheBesciak
Dzięki. Auto było pokazowe tak że póki co pewnie nie mam tej nakładki ale aktualizacje mają zrobić przy pierwszym przeglądzie. A znasz jakiś programik na kom.

Re: Navi 900 Intellink

: 13 sie 2016, 21:35
autor: Sly
jedyny jaki zadziała to AndroidAuto, a aktualizacja z wgraniem tej opcji w navi900 jest płatna.

Re: Navi 900 Intellink

: 15 sie 2016, 20:00
autor: Mieszko66
Po przejechaniu trasy około 2200 km muszę stwierdzić, że nawigacja działa naprawdę dobrze. Przy zmianie trasy reaguje błyskawicznie do zmian. Dodatkowo zdziwiłem się bo w Czechach ostrzegła przed robotami drogowymi w naszym języku (komunikaty radiowe o utrudnieniach lokalnych - podłączone do stacji radiowych to standard). Wygląda na to, że komunikaty radiowe o utrudnieniach przenoszone są na mapę nawigacji (tam gdzie były roboty drogowe - były zaznaczone na mapie). Przejrzysty asystent pasa ruchu (na dużych autostradowych rozjazdach). Wrzucenie trasy lub celu przez konsultantkę z OnStara bez problemu (np. najbliższa stacja benzynowa od swojej aktualnej lokalizacji). Regulację głośności podpowiedzi można dopasować pod swoje potrzeby. Podpowiedzi ograniczone do minimum, wskazania strzałkowe pomocne zwłaszcza z podawanymi i zmniejszającymi się metrami do skrętu. Wynik ogólnie pozytywny.

Re: Navi 900 Intellink

: 16 sie 2016, 11:39
autor: mastergreg
Mieszko66 pisze:Po przejechaniu trasy około 2200 km muszę stwierdzić, że nawigacja działa naprawdę dobrze. Przy zmianie trasy reaguje błyskawicznie do zmian. Dodatkowo zdziwiłem się bo w Czechach ostrzegła przed robotami drogowymi w naszym języku (komunikaty radiowe o utrudnieniach lokalnych - podłączone do stacji radiowych to standard). Wygląda na to, że komunikaty radiowe o utrudnieniach przenoszone są na mapę nawigacji (tam gdzie były roboty drogowe - były zaznaczone na mapie). Przejrzysty asystent pasa ruchu (na dużych autostradowych rozjazdach). Wrzucenie trasy lub celu przez konsultantkę z OnStara bez problemu (np. najbliższa stacja benzynowa od swojej aktualnej lokalizacji). Regulację głośności podpowiedzi można dopasować pod swoje potrzeby. Podpowiedzi ograniczone do minimum, wskazania strzałkowe pomocne zwłaszcza z podawanymi i zmniejszającymi się metrami do skrętu. Wynik ogólnie pozytywny.


Szkoda tylko, że mapa Polski jest nieaktualna - nawigacja nie widzi dróg oddanych już ponad dwa lata temu

Re: Navi 900 Intellink

: 16 sie 2016, 17:15
autor: Mieszko66
mastergreg pisze:
Mieszko66 pisze:Po przejechaniu trasy około 2200 km muszę stwierdzić, że nawigacja działa naprawdę dobrze. Przy zmianie trasy reaguje błyskawicznie do zmian. Dodatkowo zdziwiłem się bo w Czechach ostrzegła przed robotami drogowymi w naszym języku (komunikaty radiowe o utrudnieniach lokalnych - podłączone do stacji radiowych to standard). Wygląda na to, że komunikaty radiowe o utrudnieniach przenoszone są na mapę nawigacji (tam gdzie były roboty drogowe - były zaznaczone na mapie). Przejrzysty asystent pasa ruchu (na dużych autostradowych rozjazdach). Wrzucenie trasy lub celu przez konsultantkę z OnStara bez problemu (np. najbliższa stacja benzynowa od swojej aktualnej lokalizacji). Regulację głośności podpowiedzi można dopasować pod swoje potrzeby. Podpowiedzi ograniczone do minimum, wskazania strzałkowe pomocne zwłaszcza z podawanymi i zmniejszającymi się metrami do skrętu. Wynik ogólnie pozytywny.


Szkoda tylko, że mapa Polski jest nieaktualna - nawigacja nie widzi dróg oddanych już ponad dwa lata temu


Jak na razie więcej korzystałem z nawigacji poza granicami kraju. W moim rejonie zamieszkania nie trafiłem na podobną sytuację. Zastanawiam się czy możliwa jest różnica wersji oprogramowania pomiędzy Astrą HB produkowaną w Polsce, a Astrą ST produkowaną w Anglii od lutego br. (muszę pogrzebać w nawi i znaleźć wersję oprogramowania)

Re: Navi 900 Intellink

: 16 sie 2016, 17:45
autor: komisarzryba
takie info znajdziesz w ustawieniach, bodajże na samym dole, "informacje o oprogramowaniu". u mnie wersja map to 23348556, hatchback.

Re: Navi 900 Intellink

: 16 sie 2016, 21:04
autor: Mieszko66
Dzięki. Jutro sprawdzę u siebie i podam wersję.

Re: Navi 900 Intellink

: 17 sie 2016, 16:22
autor: majek
Sly pisze:Zależy od kiedy masz auto.
Jeśli odebrane przed czerwcem 2016 (a tak wskazuje Twój profil) musisz wykonać płatna aktualizację, aby aktywna była zakładka AndroidAuto.
Jeśli masz ją aktywną, wystarczy pobrać odpowiednią aplikację na telefon i skomunikować go z nawigacją przez złącze usb w podłokietniku.


Czyli mówisz, że jak zamówiłem Astrę tydzień temu z odbiorem za ok 3 miesiące to powinienem mieć AndroidAuto?

Re: Navi 900 Intellink

: 17 sie 2016, 16:33
autor: corsa12i
a mam jedno pytanie czy AA po odpłatnej aktualizacji jest w języku polskim? czy w angielskim bo oficjalnie AA w Polsce nie działa więc jak to jest?

Re: Navi 900 Intellink

: 17 sie 2016, 16:51
autor: kzyhu1983
AA jest po Polsku. Po aktualizacji Navi 900 masz możliwość odpalenia Android Auto jednak oficjalnie nie ściągniesz aplikacji z polskiego Google Play- brak wsparcia od GOOGLE dla PL. Brak wersji w naszym języku i jak na razie nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będzie taka.

Re: Navi 900 Intellink

: 17 sie 2016, 19:28
autor: astraKa
AndroidAuto jest po angielsku, nie wiem czy jest polska wersja, skoro nie ma oficjalnej aplikacji na nasz kraj. Jednak Google Mapy ściąga z telefonu po polsku. Mówi normalnie po polsku. Tylko funkcje samego AA są po angielsku. Aplikacje tak jak w tel, czyli po pl.

Re: Navi 900 Intellink

: 17 sie 2016, 22:12
autor: Mieszko66
komisarzryba pisze:takie info znajdziesz w ustawieniach, bodajże na samym dole, "informacje o oprogramowaniu". u mnie wersja map to 23348556, hatchback.


W mojej Astrze ST jest ta sama wersja, Czyli nie ma różnicy czy produkcja w Polsce czy w Anglii. Ciekawe czy ci, którzy odbierają swoje autka teraz mają tą samą wersję oprogramowania map.

Re: Navi 900 Intellink

: 17 sie 2016, 22:25
autor: Sly
Tak. Auto wychodzące z fabryki od czerwca mają nowy soft.

Re: Navi 900 Intellink

: 17 sie 2016, 22:57
autor: Mieszko66
Dzięki za info.

Re: Navi 900 Intellink

: 18 sie 2016, 08:50
autor: majek
Również dziękuję za informację.

Re: Navi 900 Intellink

: 04 wrz 2016, 17:24
autor: Budus
czy przy połączeniach przychodzących wyświetla Wam nazwę kontaktu czy tylko numer ?
ja mam tylko numer...

połączenie przez BT


brak również u mnie możliwości ustawienia automatycznego ustawienia godziny w radiu - u Was też brak ?

Re: Navi 900 Intellink

: 04 wrz 2016, 18:59
autor: komisarzryba
Budus pisze:czy przy połączeniach przychodzących wyświetla Wam nazwę kontaktu czy tylko numer ?
ja mam tylko numer...

połączenie przez BT


brak również u mnie możliwości ustawienia automatycznego ustawienia godziny w radiu - u Was też brak ?

autoustawiania godziny nie ma. jeśli chodzi o nazwy kontaktow, to zależy od telefonu i jego ustawien jeśli chodzi o bt. mi wyswietla nazwy kontaktow, ich zdjęcia (jeśli sa), powiadamia o sms'ach i czyta je nawet.

Re: Navi 900 Intellink

: 04 wrz 2016, 19:06
autor: Budus
to po cholerę piszą o tym w instrukcji :)

a co do kontaktów - w książce nazwy mam, na fotki nie patrzyłem, powiadamia o sms/ach i też je czyta. przy przychodzącym połączeniu wyświetla tylko numer... muszę się temu przyjrzeć.

a przy okazji sprawdzę AA :)

Re: Navi 900 Intellink

: 04 wrz 2016, 19:10
autor: komisarzryba
mi się nazwy kontaktow nie wyswietlaly na poprzednim telefonie (może wina ustawien), na obecnym wszystko działa jak należy.

Re: Navi 900 Intellink

: 05 wrz 2016, 07:02
autor: pawelb
Zobacz, czy w ustawieniach sparowanego urządzenia bluetooth masz włączone udostępnianie kontaktów. U mnie wygląda to tak:

[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160905/6bfaebd46778d6356f419b0d191cab90.jpg[/img]

Re: Navi 900 Intellink

: 08 wrz 2016, 21:21
autor: Budus
z kontaktami jest już OK - nic nie zmieniałem a po czasie zaczęły się wyświetlać.

czy próbowaliście korzystać np. z AutoMapy lub innej nawigacji łącząc się przez BT ? dzisiaj jechałem na AutoMapie i niestety nie miałem komunikatów dźwiękowych - w ustawieniach BT mam udostępnione wszystko.

Re: Navi 900 Intellink

: 09 wrz 2016, 08:26
autor: ememel
Przy Navi900 w konfiguratorze pokazuje "podwójny tuner"
Do czego to można wykorzystać?

Re: Navi 900 Intellink

: 14 wrz 2016, 09:35
autor: ememel
ememel pisze:Przy Navi900 w konfiguratorze pokazuje "podwójny tuner"
Do czego to można wykorzystać?


Nikt nie wie o co chodzi z tym podwójnym tunerem?

Re: Navi 900 Intellink

: 14 wrz 2016, 10:03
autor: komisarzryba
może chodzi o am/fm...?

Re: Navi 900 Intellink

: 14 wrz 2016, 10:10
autor: mastergreg
Albo o tuner radia cyfrowego DAB+. Ja za DAB+ dopłacałem, może teraz jest już w standardzie przy Navi900...

Re: Navi 900 Intellink

: 14 wrz 2016, 11:29
autor: Segor
mastergreg pisze:Ja za DAB+ dopłacałem

A po co to w ogóle? Pytam serio.

Re: Navi 900 Intellink

: 14 wrz 2016, 11:39
autor: pgrad
DAB+ to radio nadawane w formacie cyfrowym
patrz analogicznie jak przejście do nadawania cyfrowego sygnału telewizyjnego

Re: Navi 900 Intellink

: 14 wrz 2016, 11:57
autor: Segor
No to wiem, ale nadal nie widzę sensu w dobie smartfonów, Spotify i innych tego typu aplikacji :) Ja radia słucham tylko dla audycji i wątpię, żeby w ciągu najbliższych 10 lat przestały być nadawane analogowo. A nawet jeżeli to będę mógł je pewnie puszczać z telefonu.
W sumie w ciągu 10 lat to bardziej spodziewałbym się końca radia i tv w formie jaką mamy teraz, na rzecz Netflix'a i audycji radiowych do puszczenia w playliście Spotify...