Strona 1 z 23

IntelliLux

: 09 sie 2016, 16:52
autor: rafcioo
Witam
Jestem nowy na forum ,tak więc proszę wybaczyć jeżeli moje pytanie wyda się Wam groteskowe.

Zastanawia mnie różnica między zwykłymi a Intellilux-ami ,nie chodzi mi o budowę czy komfort w jeździe.
Czy prócz różnicy w budowie reflektora jest jeszcze jakiś zewnętrzny sterownik do Intelliluxa?
Tzn. czy po wymontowaniu zwykłego i wpięciu w ich miejsce intelliluxa będzie działał jak fabryczny?

Pytam bo miałbym możliwość kupienia intelllux-ów w niższej cenie niż oferowane fabrycznie.
Pozdrawiam

Re: IntelliLux

: 09 sie 2016, 19:24
autor: ememel
Na 100% tak to nie działa :-)

Re: IntelliLux

: 09 sie 2016, 19:30
autor: kuba
Nie, na pewno nie będzie działał, cały moduł sterujący znajduje się co prawda w lampie, ale lampa sterowana jest za pomocą kamery i softu w aucie, nie wspominając już o zupełnie innej wiązce elektrycznej pod led niż pod zwykły halogen. Teoretycznie pozakupowy upgrade do IntelliLuxów jest możliwy, ale na pewno będzie dużo droższy niż dopłata za światła w nowym aucie, poza tym w pakiecie są tez tylne światła led. Wiec jeżeli zależy Ci na IntelliLuxach to zamawiaj pakiet fabryczny

Re: IntelliLux

: 09 sie 2016, 21:58
autor: rafcioo
Dziękuję za odpowiedź.
Mnie też się tak wydawało ,że pod Intellilux-y jest inna architektura.
Pozdrawiam

Re: IntelliLux

: 09 sie 2016, 22:14
autor: daro
Dlatego też jak pisali poprzednicy, nie warto kombinować tylko zamówić pakiecik światełek ;)

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Re: IntelliLux

: 22 wrz 2016, 13:47
autor: JG45
Jest jakaś poprawka do softu dla intellilux-ów. Byłem dziś w salonie w sprawie zakupu kompletu kół na zime ale mam podjechać wgrać aktualizacje do świateł.Działają normalnie ale coś się chyba komuś gdzieś wydarzyło i aktualizują.Podobno któraś dioda nie zapala się w odpowiednim momencie czy coś takiego.Możliwe że to tylko jakaś seria.Dziwi mnie to że jako takiej informacji nie dostałem na MyOpel.
czy OnStar.Tam powiadomienia przychodzić powinny.Chyba że dowiedziałem się zanim akcja ruszy na dobre.

Re: IntelliLux

: 22 wrz 2016, 13:54
autor: Budus
mi w ASO powiedzieli, że MyOpel nie działa tak jak by sobie tego życzyli. z J wezwali mnie telefonicznie na akcję serwisową a na MyOpel cisza :)

z moimi światłami chyba jest OK - odbierałem 02.09 i jak sprawdzali akcje serwisowe i nic nie było - chyba, że teraz coś wyszło

Re: IntelliLux

: 22 wrz 2016, 14:00
autor: komisarzryba
Na intelliluxy nie ma kampanii. Przy okazji wrzucaja nowy soft. Ja już bylem.

Re: IntelliLux

: 22 wrz 2016, 14:48
autor: Budus
poprosiłem kumpla żeby się dowiedział czy u mnie też należy wgrać soft - podobno ASO ładnie się zdziwiło, że wiem o tym szybciej niż oni sami :)

także jutro jadę na aktualizację softu

Re: IntelliLux

: 23 wrz 2016, 21:46
autor: Budus
JG45 pisze:Działają normalnie ale coś się chyba komuś gdzieś wydarzyło i aktualizują.Podobno któraś dioda nie zapala się w odpowiednim momencie czy coś takiego.Możliwe że to tylko jakaś seria.

a mi dzisiaj powiedzieli, że aktualizacja związania jest z wygaszaniem segmentów na wzniesieniach i zjazdach - za późno działają podobno

Re: IntelliLux

: 26 wrz 2016, 09:33
autor: JG45
Właśnie odstawiłem moją zabawke i za ok.4 godziny spodziewam się telefonu.Jaka frajda przejechać się po bardzo długim czasie
tramwajem :mrgreen: Normalnie człowiek dziki i zkręcony :D Nie wiedziałem gdzie bilet kupić we własnym mieście :D
Troochę odmiany się przyda :mrgreen:

Re: IntelliLux

: 26 wrz 2016, 10:24
autor: Sly
kurcze szczerze to też bym nie wiedział :D

Re: IntelliLux

: 26 wrz 2016, 10:27
autor: komisarzryba
w kiosku? ;)
żeby nie krzyczeli, ze offtop, to zapytam od razu może. jak odpalacie fure po ciemku i wlaczaja się swiatla mijania, to poziomuja się wam? w sensie snop swiatla jedzie w dol i w gore? bo mi się zdarzylo tak tylko raz i mnie to zastanawia, ze nie za każdym razem.

Re: IntelliLux

: 26 wrz 2016, 10:40
autor: Budus
u mnie za każdym razem idzie w górę

Re: IntelliLux

: 26 wrz 2016, 10:43
autor: komisarzryba
dziwne, u mnie było tak tylko raz. po prostu się wlaczaja i nic poza tym się nie dzieje.

Re: IntelliLux

: 26 wrz 2016, 10:50
autor: Budus
u mnie się załącza, są tak jakby na dole, dźwigają się do góry od razu do poziomu na jakim pozostają, nie wracają gdzieś niżej

Re: IntelliLux

: 26 wrz 2016, 10:53
autor: komisarzryba
u mnie było tak jak w poprzednim signum z ksenonami. zapalaly się na prawidłowym poziomie, jechaly na dol i wracaly.

Re: IntelliLux

: 26 wrz 2016, 10:57
autor: kuba
Reflektory mają funkcję samopoziomowania więc powinno być tak teoretycznie za każdym razem po uruchomieniu silnika.

Re: IntelliLux

: 26 wrz 2016, 11:01
autor: komisarzryba
hmm.. musze to zbadac ;)

Re: IntelliLux

: 05 paź 2016, 16:04
autor: Budus
podczas deszczu załączają mi się światła drogowe ale nie świeci się ikona z automatycznymi światłami drogowymi - to normalne ?
przy wjeździe pod wiadukt ikonka ta się zaświeca, po wyjeździe gaśnie.

są jakieś dwa czujniki ?

Re: IntelliLux

: 05 paź 2016, 17:55
autor: komisarzryba
podczas deszczu drogowe? chyba mijania. automatyczne swiatla drogowe wlacza sie samodzielnie przyciskiem na dzwigni.

Re: IntelliLux

: 05 paź 2016, 19:02
autor: JG45
Po kilku ruchach wycieraczek światła mijania z automatu się włączają.

Re: IntelliLux

: 05 paź 2016, 20:02
autor: Segor
JG45 pisze:włanczają.
Jakiej Ty przeglądarki używasz, że nie masz słownika ortograficznego wbudowanego???

Re: IntelliLux

: 05 paź 2016, 20:29
autor: Budus
no mijania miało być :)
raz jak się przełączają z dziennych na mijania to automatyczne drogowe są włączone a raz nie.
przy deszczu zauważyłem, że automatyczne drogowe się nie włączają, ale przy wjeździe do tunelu już tak - bez używania przycisku

Re: IntelliLux

: 05 paź 2016, 20:40
autor: komisarzryba
czary. u mnie automatyczne drogowe wlaczam tylko i wyłącznie z przycisku, nigdy się same nie wlaczaja.

Re: IntelliLux

: 05 paź 2016, 20:53
autor: Budus
a masz w ustawieniach wybrane automatyczne drogowe ? jakoś mniej więcej tak się ta opcja nazywa.
wyłączone,
automatyczne drogowe,
i trzecie ale nazwy nie pamiętam.

u mnie zawsze przy przełączeniu z dziennych na mijania drogowe są automatyczne - chyba, że w czasie jazdy mrugnę kilka razy długimi to się to dezaktywuje

Re: IntelliLux

: 05 paź 2016, 21:22
autor: komisarzryba
mam w ustawieniach wlaczone oświetlenie inteligentne (tak się chyba nazywa ta trzecia opcja).

Re: IntelliLux

: 05 paź 2016, 21:23
autor: Budus
chyba tak.

to już wiadomo czemu ja mam automatycznie drogowe a Ty nie :)

tylko dalej nie wiem czemu one nie włączają się przy deszczu ale już przy tunelu albo jak się ściemni to tak

Re: IntelliLux

: 05 paź 2016, 21:26
autor: komisarzryba
to dlaczego nie masz ustawionej trzeciej opcji??
Budus pisze:tylko dalej nie wiem czemu one nie włączają się przy deszczu ale już przy tunelu albo jak się ściemni to tak

automatyczne drogowe wlaczaja się tylko jak jest ciemno.

Re: IntelliLux

: 05 paź 2016, 21:28
autor: Budus
ta trzecia opcja to te autostradowe, miejskie itd. ?

wybrałem tamte i tak jeżdżę - może przełączę, tylko nie wiem czy nie będzie mnie denerwować klikanie na automatyczne drogowe