USB HUB - czy działa

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o Car Audio, Elektronice wszelkiej maści i CB w Astrze 5
Awatar użytkownika
Snoopek
Nowicjusz
Posty: 94
Rejestracja: 09 lut 2017, 11:25
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM bez S/S
Rocznik auta: 2016
Miasto: Lesko
Województwo: Podkarpackie
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

USB HUB - czy działa

Postautor: Snoopek » 09 lut 2017, 11:28

Witam.

Tak jak w temacie: czy ktoś próbował użyć HUBa USB do rozszerzenia ilości podłączonych urządzeń (np do czterech)? Czy to w ogóle działa? Mam wersję Enjoy z jednym USB w podłokietniku (ale będę doposażał o moduł PowerFlex z uchwytem)

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2485
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 144 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: komisarzryba » 09 lut 2017, 11:30

tak, działa.
béton brut

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 5140
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 449 times
Been thanked: 289 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Krzysiec » 09 lut 2017, 11:34

Snoopek pisze:Witam.

Tak jak w temacie: czy ktoś próbował użyć HUBa USB do rozszerzenia ilości podłączonych urządzeń (np do czterech)? Czy to w ogóle działa? Mam wersję Enjoy z jednym USB w podłokietniku (ale będę doposażał o moduł PowerFlex z uchwytem)


Owszem działa ;) Ale tak tylko na marginesie... Jak bedziesz mial PowerFlex z uchwytem to tam bedziesz mógł tylko ładować telefon ;) Ale pewnie juz to wiesz i stad to pytanie o HUBa :) Ja caly czas jezdze z HUBem: http://allegro.pl/hub-aktywny-usb-3-0-u ... i_c=138597

Awatar użytkownika
Snoopek
Nowicjusz
Posty: 94
Rejestracja: 09 lut 2017, 11:25
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM bez S/S
Rocznik auta: 2016
Miasto: Lesko
Województwo: Podkarpackie
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Snoopek » 09 lut 2017, 12:20

Krzysiec pisze:Jak bedziesz mial PowerFlex z uchwytem to tam bedziesz mógł tylko ładować telefon ;)


Dzięki, ale czy mam rozumieć że z PowerFlex nie działa Android Auto tak jak przy połączeniu z USB z podłokietnika?

Awatar użytkownika
pgrad
VIP
Posty: 1617
Rejestracja: 30 maja 2016, 23:17
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: B14XFT (1.4T s/s 150KM) 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 44 times
Been thanked: 99 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: pgrad » 09 lut 2017, 12:44

Dokładnie - Android Auto działa tylko z podłokietnik
PowerFlex po podłączeniu uchwytu telefonicznego naładuje Ci telefon lub dyfuzor uwalniać będzie zapachy
Obrazek

Awatar użytkownika
Snoopek
Nowicjusz
Posty: 94
Rejestracja: 09 lut 2017, 11:25
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM bez S/S
Rocznik auta: 2016
Miasto: Lesko
Województwo: Podkarpackie
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Snoopek » 09 lut 2017, 12:54

pgrad pisze:Dokładnie - Android Auto działa tylko z podłokietnik
PowerFlex po podłączeniu uchwytu telefonicznego naładuje Ci telefon lub dyfuzor uwalniać będzie zapachy


No to się rozczarowałem :(. Trochę bida szczerze mówiąc, teraz to nie wiem czy w ogóle się pchać w tego Flexa...

PaBLo81r
Wyjadacz
Posty: 125
Rejestracja: 23 gru 2016, 10:51
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1.4 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Ornontowice
Województwo: Śląskie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: PaBLo81r » 09 lut 2017, 13:19

Flexa zawsze idzie dołożyć po zakupie auta jak coś

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 5140
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 449 times
Been thanked: 289 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Krzysiec » 09 lut 2017, 13:28

Snoopek pisze:No to się rozczarowałem :(. Trochę bida szczerze mówiąc, teraz to nie wiem czy w ogóle się pchać w tego Flexa...


Dlatego byłem pewien, że to wiesz skoro pytasz o HUBa USB ;) Więc dobrze, że o tym wspomniałem...

Awatar użytkownika
Snoopek
Nowicjusz
Posty: 94
Rejestracja: 09 lut 2017, 11:25
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM bez S/S
Rocznik auta: 2016
Miasto: Lesko
Województwo: Podkarpackie
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Snoopek » 09 lut 2017, 13:57

Krzysiec pisze:Dlatego byłem pewien, że to wiesz skoro pytasz o HUBa USB ;) Więc dobrze, że o tym wspomniałem...


Bardzo dobrze, że wspomniałeś. Tego nie wiedziałem. Auto mam od wczoraj, ale bez flexa i dlatego myślałem o domontowaniu co bym nie musiał z kablami się za bardzo bawić. A o HUBa pytałem bo czasem może się przydać więcej USB. Np. ja używam i żona chce podładować albo dołożyć pendrive z muzyką. Lubię mieć możliwość - czy z tego skorzystam to inna sprawa.
Ale jak Flex nie obsługuje AA to chyba nie będę dokładać.

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 5140
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 449 times
Been thanked: 289 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Krzysiec » 09 lut 2017, 14:01

No to niestety albo stety oszczedzilem Ci wydatku ;) Inna bajka ze np u mnie to gniazdo USB w podlokietniku tak srednio wyrabia z doladowaniem telefonu z odpalonym AA i Yanosikiem... Ale moze to wina mojego telefonu. Ale juz mam zamowioną podwójną ładowrke 2.4A Aukey pod zapalniczke i podpinam to pod HUBa ktorego podalem w linku, bo on ma mozliwosc "dodatkowego zasilania"

Awatar użytkownika
Snoopek
Nowicjusz
Posty: 94
Rejestracja: 09 lut 2017, 11:25
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM bez S/S
Rocznik auta: 2016
Miasto: Lesko
Województwo: Podkarpackie
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Snoopek » 09 lut 2017, 14:15

Wczoraj jadąc od dilera godzinę do domu miałem podłączony telefon przez podłokietnik i ładowało mi baterię a miałem ustawioną navi, yanosika i jeszcze wykonałem kilka telefonów. Telefon to Galaxy S6 edge + więc przynajmniej pod tym kątem daje radę. Oczywiście podejrzewam, że jak podłącze dwa telefony to może być różnie ;)

sebastan
Nowicjusz
Posty: 17
Rejestracja: 04 lut 2017, 19:17
Posiadane auto: Astra V ST
Silnik: 1.6 DTE 110 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Piła
Województwo: wlkp

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: sebastan » 09 lut 2017, 16:03

Może ktoś wie, skąd idzie przewód USB w podłokietniku? Od radia? Skądś indziej?

Awatar użytkownika
Adp89
Klubowicz
Posty: 504
Rejestracja: 28 wrz 2016, 20:35
Posiadane auto: Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Łódź
Województwo: Łódzkie
Has thanked: 38 times
Been thanked: 31 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Adp89 » 14 lut 2017, 20:30

Co do HUBa to u mnie nie działa. Wcześniej przed aktualizacja opragromowania radia 4.0 były dwie ikonki USB teraz jedna i po podłączeniu do HUBA telefonu i pendrive'a działał tylko pendrive.

Awatar użytkownika
marwisn
VIP
Posty: 2671
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Seat Leon 5F
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 42 times
Been thanked: 195 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: marwisn » 14 lut 2017, 20:51

Adp89 pisze:Co do HUBa to u mnie nie działa. Wcześniej przed aktualizacja opragromowania radia 4.0 były dwie ikonki USB teraz jedna i po podłączeniu do HUBA telefonu i pendrive'a działał tylko pendrive.


To poprawili...

Coś zmieniła ta aktualizacja na plus ??
Obrazek

Astra K - 8,52 l/100 km.

Awatar użytkownika
Adp89
Klubowicz
Posty: 504
Rejestracja: 28 wrz 2016, 20:35
Posiadane auto: Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Łódź
Województwo: Łódzkie
Has thanked: 38 times
Been thanked: 31 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Adp89 » 14 lut 2017, 21:56

Kosmetyka w grafice, nazwy stacji nie znikają po zapisaniu. Wczesniej kilka razy były różnego typu zawieszenia np. Zmieniając temperature, na ekranie nie wyświetlał się komunikat. Teraz nie zauważyłem żeby coś takiego wystąpiło ale też mniej zwracam uwagę na take szczegoly niż miesiąc czy dwa po odebraniu auta.

Awatar użytkownika
Shivver
Klubowicz
Posty: 417
Rejestracja: 16 paź 2016, 19:33
Posiadane auto: Astra K HB Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Mediolan
Województwo: Włochy
Has thanked: 14 times
Been thanked: 18 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Shivver » 26 lut 2017, 23:50

Krzysiec pisze:No to niestety albo stety oszczedzilem Ci wydatku ;) Inna bajka ze np u mnie to gniazdo USB w podlokietniku tak srednio wyrabia z doladowaniem telefonu z odpalonym AA i Yanosikiem... Ale moze to wina mojego telefonu. Ale juz mam zamowioną podwójną ładowrke 2.4A Aukey pod zapalniczke i podpinam to pod HUBa ktorego podalem w linku, bo on ma mozliwosc "dodatkowego zasilania"


w jaki sposób dodatkowe zasilanie do tego podpinasz? z tego co widze on ma jedno wejście usb a reszta (4) to wyjścia.

EDIT:

OK już widzę wejście na dodatkowe zasilanie przez micro-usb ;)
Ostatnio zmieniony 27 lut 2017, 00:03 przez Shivver, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 5140
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 449 times
Been thanked: 289 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Krzysiec » 26 lut 2017, 23:53

Ma obok kabelka jeszcze port microUSB ;)

Awatar użytkownika
Shivver
Klubowicz
Posty: 417
Rejestracja: 16 paź 2016, 19:33
Posiadane auto: Astra K HB Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Mediolan
Województwo: Włochy
Has thanked: 14 times
Been thanked: 18 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Shivver » 27 lut 2017, 00:04

Krzysiec pisze:Ma obok kabelka jeszcze port microUSB ;)


Próbowałeś czy rzeczywiście dostarcza energii? Bo na ceneo piszą że po podłączeniu do niego dodatkowego zasilania nic się nie zmienia.

Ja planuje go kupić i podłączyć telefon z AA i dysk zewnętrzny 500 GB do niego. Myślisz że da radę?

Ładowarkę mam właśnie tą Aukey 2 x 2.4A.

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 5140
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 449 times
Been thanked: 289 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Krzysiec » 27 lut 2017, 06:25

Kupilem amperomierz usb na Ali i czekam na niego, jak dotrze to sprawdze jak to jest, bo moj telefon jest cos walniety chyba bo caly czas ubywa mi w nim energii podczas jazdy - nawet na podpieciu pod zapalniczke (nie pod USB w podlokietniku)

Awatar użytkownika
Shivver
Klubowicz
Posty: 417
Rejestracja: 16 paź 2016, 19:33
Posiadane auto: Astra K HB Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Mediolan
Województwo: Włochy
Has thanked: 14 times
Been thanked: 18 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Shivver » 13 mar 2017, 15:57

Krzysiec pisze:Kupilem amperomierz usb na Ali i czekam na niego, jak dotrze to sprawdze jak to jest, bo moj telefon jest cos walniety chyba bo caly czas ubywa mi w nim energii podczas jazdy - nawet na podpieciu pod zapalniczke (nie pod USB w podlokietniku)


I jak? Udało Ci się sprawdzić? Amperomierz dotarł?

Ja podłączyłem inny USB hub, który też może mieć zasilanie z gniazdka i niestety czy z samego USB czy z dodatkowym zasilaniem ta sama moc zasilania była. Po około 600-700 mA szło. Czyli to samo co z USB.

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 5140
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 449 times
Been thanked: 289 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Krzysiec » 13 mar 2017, 15:59

jeszcze nie dotarł :( Ale co dziwne? Wczoraj ten sam zestaw programów i ładowanie i telefon caly czas 100%... Wiec pewnie moj telefon raz sie chce ladowac raz nie ... Coz... tak to z prototypami bywa :P

odl
Weteran
Posty: 833
Rejestracja: 10 paź 2016, 10:41
Posiadane auto: Astra K HB RM17 Dynamic
Silnik: 1.4 S/S 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: --
Województwo: śląskie
Has thanked: 12 times
Been thanked: 61 times

Re: RE: Re: USB HUB - czy działa

Postautor: odl » 13 mar 2017, 16:12

Krzysiec pisze:Wiec pewnie moj telefon raz sie chce ladowac raz nie ... Coz... tak to z prototypami bywa :P

To też zależy od temperatury telefonu, a konkretnie baterii. Gorąca jest ładowana mniejszym prądem, lub w ogóle.

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 5140
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 449 times
Been thanked: 289 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Krzysiec » 13 mar 2017, 16:21

Warunki zawsze takie same ;) Klima na 19 stopni :D Telefon z kartą aero2 ;) Nic wiecej nic mniej :) Dlatego mnie wczoraj zaskoczyl ze pierwszy raz na trasie Rzeszów - Łódź miał 100% :) Zaskoczył mnie prawie tak samo jak moj zderzak kota za Kielcami ;)

Awatar użytkownika
kruszyn
Wyjadacz
Posty: 262
Rejestracja: 14 lut 2017, 19:11
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.4T
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 16 times
Been thanked: 8 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: kruszyn » 15 kwie 2017, 08:37

witacjie
ktos poleci sprawdzony hub na usb, tak aby mozna bylo miec wpieta pendrive z muzyka i telefon z AA jednoczesnie?
kupilem jakiegos huba na 4 porty i nie dziala niestety, pozniej w instruckji wyczytalem ze moga byc maks 2 urzadzenia jednoczesnie, moze nie dzialalo dlatego ze ten mial 4 wyjscia..

ktos cos doradzi?

Awatar użytkownika
marwisn
VIP
Posty: 2671
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Seat Leon 5F
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 42 times
Been thanked: 195 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: marwisn » 15 kwie 2017, 08:46

Ja mam takiego za 9 pln z marketu. Działa jak powinien tak z AA jak i z CP.

IMG_0254.JPG
IMG_0254.JPG (141.2 KiB) Przejrzano 1276 razy

IMG_0255.JPG
IMG_0255.JPG (152.68 KiB) Przejrzano 1276 razy
Obrazek

Astra K - 8,52 l/100 km.

Awatar użytkownika
kruszyn
Wyjadacz
Posty: 262
Rejestracja: 14 lut 2017, 19:11
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.4T
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 16 times
Been thanked: 8 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: kruszyn » 15 kwie 2017, 09:00

dzięki, może trafie identyczny gdzieś :)

Awatar użytkownika
danrok
Wyjadacz
Posty: 188
Rejestracja: 17 mar 2017, 23:49
Posiadane auto: Opel Astra 5 Enjoy + Business Plus
Silnik: 1.4 Turbo
Rocznik auta: 2016
Miasto: Wroclaw
Województwo: Dolnoslaskie
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: danrok » 15 kwie 2017, 11:37

Hej,

Czyli podlaczajac takiego Huba mozna korzystac z projekcji i jednoczesnie odtwarzac muzyke z mp3? A jakby wlozyc tam 2 pendrivy to tez bedzie system widzial muzyke z obu?

Pozdrawiam

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Obrazek

Awatar użytkownika
marwisn
VIP
Posty: 2671
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Seat Leon 5F
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 42 times
Been thanked: 195 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: marwisn » 15 kwie 2017, 11:51

danrok pisze:Hej,

Mozna korzystac z projekcji i jednoczesnie odtwarzac muzyke z mp3? A jakby wlozyc tam 2 pendrivy to tez bedzie system widzial muzyke z obu?


Jednocześnie nie. Albo pendrive albo AA.

Dwóch penów na raz nie przyszło mi do głowy wpinać.
Obrazek

Astra K - 8,52 l/100 km.

Awatar użytkownika
danrok
Wyjadacz
Posty: 188
Rejestracja: 17 mar 2017, 23:49
Posiadane auto: Opel Astra 5 Enjoy + Business Plus
Silnik: 1.4 Turbo
Rocznik auta: 2016
Miasto: Wroclaw
Województwo: Dolnoslaskie
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: danrok » 15 kwie 2017, 18:04

marwisn pisze:Jednocześnie nie. Albo pendrive albo AA.

A widzisz :P ok dzięki za informację :)
Obrazek

Kubus84
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 12 lut 2017, 14:00
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM bez S/S
Rocznik auta: 2017
Miasto: Gliwice
Województwo: Śląskie
Been thanked: 1 time

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Kubus84 » 15 kwie 2017, 18:20

Dwa pendrive w hubie działają. Naciskając przycisk media kilka razy wybierasz z którego chcesz odtwarzać- pierwszy, drugi albo oba na raz.
Astra V ST 1.4 150KM Elite + bajery :)

Nie szybkość zabija, tylko gwałtowna jej utrata...


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości