USB HUB - czy działa

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o Car Audio, Elektronice wszelkiej maści i CB w Astrze 5
Awatar użytkownika
danrok
Wyjadacz
Posty: 188
Rejestracja: 17 mar 2017, 23:49
Posiadane auto: Opel Astra 5 Enjoy + Business Plus
Silnik: 1.4 Turbo
Rocznik auta: 2016
Miasto: Wroclaw
Województwo: Dolnoslaskie
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: danrok » 15 kwie 2017, 18:44

No to rewelacja. Dzięki wielkie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Snoopek
Nowicjusz
Posty: 93
Rejestracja: 09 lut 2017, 11:25
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM bez S/S
Rocznik auta: 2016
Miasto: Lesko
Województwo: Podkarpackie
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Snoopek » 08 maja 2017, 09:23

Ja jeszcze dopiszę. Mam takiego hub'a jak Marwisn i jak podłącze do niego komórkę i pendriva to mogę używać AA oraz jednocześnie słuchać muzyki z pendriva. Także działa spoko. A nawet nie wyładowuje telefonu, nawet jak yanosik działa w tle.

Online
Awatar użytkownika
daro
Moderator
Posty: 3070
Rejestracja: 02 lip 2016, 17:23
Posiadane auto: Astra K ST Elite
Silnik: 1.4T 150KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Kętrzyn
Województwo: Warmińsko - Mazurskie
Has thanked: 154 times
Been thanked: 126 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: daro » 19 maja 2017, 05:36

Wczoraj przyszedł zakupiony USB-Hub i działa elegancko bez najmniejszych problemów :-) także mogę śmiało polecić
Załączniki
usb-hub.jpg
usb-hub.jpg (29.61 KiB) Przejrzano 732 razy
usb-hub1.jpg
usb-hub1.jpg (26.04 KiB) Przejrzano 732 razy

Awatar użytkownika
Baldi
Wyjadacz
Posty: 247
Rejestracja: 16 lut 2017, 13:38
Posiadane auto: ST Elite Carbon Flash 18/225/40
Silnik: 1.6DTH / 136KM / SS
Rocznik auta: 2016
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie, Polska
Has thanked: 11 times
Been thanked: 7 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Baldi » 19 maja 2017, 08:32

Krzysiec pisze:u mnie to gniazdo USB w podlokietniku tak srednio wyrabia z doladowaniem telefonu z odpalonym AA i Yanosikiem... Ale moze to wina mojego telefonu.


dupa tam telefonu. u mnie na iP7 oraz h5x jest to samo.

sprzedawca wspominał mi, że można próbować prosić elektryków, żeby przeprogramowali auto i puścili więcej prądu do podłokietnika. ile w tym prawdy? nie wiem.. :/

a, no i gdzieś pisali na forum, że w autach z 2017 nie ma tego problemu..

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 4933
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 429 times
Been thanked: 282 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Krzysiec » 19 maja 2017, 08:38

Hm... Jakby była taka mozliwość z miłą chęcią bym to zrobił... Moze uderz do tego sprzedawcy i rozwin temat? BO tez wlasnie mysle o ip7 albo nowszy jak wyjdzie... Choc ostatni HTC tez zle nie wyglada

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5666
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 413 times
Been thanked: 344 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Segor » 19 maja 2017, 08:49

Pisałem ja, bo w zmianach RM2017 było o tym wspomniane, ale z tego co pamiętam później ktoś pisał, że ma RM2017 i mimo wszystko telefon mu się rozładowuje.
Obrazek

Awatar użytkownika
admin
Admin
Posty: 2655
Rejestracja: 23 sty 2016, 15:41
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2017
Miasto: Wrocław
Województwo: dolnośląskie
Has thanked: 32 times
Been thanked: 86 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: admin » 19 maja 2017, 09:13

Podczas testu to było najbardziej wkurzające - czyli mimo iż telefon się ładuje to i tak bateria znika w oka mgnieniu...włączony AA i Yanosik...

Ciekawe czy to poprwiono?
ADMIN - też człowiek :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 4933
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 429 times
Been thanked: 282 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Krzysiec » 19 maja 2017, 09:30

Segor pisze:Pisałem ja, bo w zmianach RM2017 było o tym wspomniane, ale z tego co pamiętam później ktoś pisał, że ma RM2017 i mimo wszystko telefon mu się rozładowuje.


A to wlasnie juz pisalem ja ;) Powinienem miec 2.1 A a sprawdxalem amperomierzem z Ali (ponoc bardzo dobry) i po podpieciu mojego telefonu mam ledwo 0.5 :P Podcxas kiedy podpinajac iPHonea 6s mialem 0.9 (iphone zawsze mi sie ladowal w trakcie jazdy na 100%)

Zeby nie bylo ze nie na temat... Mialem tez huba z dodatkowym pradem podprowadzonym z zapalniczki... nic to nie dalo.

Online
Awatar użytkownika
daro
Moderator
Posty: 3070
Rejestracja: 02 lip 2016, 17:23
Posiadane auto: Astra K ST Elite
Silnik: 1.4T 150KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Kętrzyn
Województwo: Warmińsko - Mazurskie
Has thanked: 154 times
Been thanked: 126 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: daro » 19 maja 2017, 15:45

U mnie ładuje nieustannie :-) nie mam z tym problemu i jestem w szoku bo szybko ładuje a użytkuje obecnie Xiaomi MI4C. Dobry zakup poczyniłem

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5666
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 413 times
Been thanked: 344 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Segor » 20 maja 2017, 00:21

A osoby które mają problem z ładowaniem : na ładowarce domowej przy włączonym AA, nawigacji, itp jest ok? Może po prostu macie telefony nie posiadające quick charge?
Obrazek

Klor
Wyjadacz
Posty: 213
Rejestracja: 21 lis 2016, 19:26
Posiadane auto: AK ST
Silnik: 1.6
Rocznik auta: 2016
Miasto: DC
Województwo: mazowieckie
Been thanked: 12 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Klor » 20 maja 2017, 12:49

W gniazdka zapalniczki lub samochodowym usb na 99% nie znajdziesz quick charge. Można znaleźć ładowarki na 2+ A ale to nie to samo.

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5666
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 413 times
Been thanked: 344 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Segor » 20 maja 2017, 20:44

No tak, uprościłem. Chodziło mi o to że po prostu telefon nie potrafi być ładowany wystarczającym prądem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Baldi
Wyjadacz
Posty: 247
Rejestracja: 16 lut 2017, 13:38
Posiadane auto: ST Elite Carbon Flash 18/225/40
Silnik: 1.6DTH / 136KM / SS
Rocznik auta: 2016
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie, Polska
Has thanked: 11 times
Been thanked: 7 times

USB HUB - czy działa

Postautor: Baldi » 21 maja 2017, 12:08

Jesli idzie o mnie mam w zapalniczce wpiety rozgaleziacz na trzy: zapalniczka plus dwa usb. Jadac autem na ip7 mam yanosika + hotspot. Laduje sie bez problemu do 100%. Moge rowniez podpiac do ladowania h5x w tym samym czasie i on sie doladuje do 100% czyli w gniezdzie zapalniczki wszystko jest ok.

Nie moge sobie pozwolic na to, by odstawic auto na dwa dni do ASO, zeby magicy podumali czy jest problem czy nie, bo jesli nic nie znajda to jestem dwa dni bez auta ;) na przegladzie zglosze, za pol roku.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
Bartek83
Nowicjusz
Posty: 73
Rejestracja: 14 lut 2017, 20:01
Posiadane auto: Astra V HB radio R 4.0
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2015
Miasto: Tarnów
Województwo: Małopolskie
Has thanked: 5 times
Been thanked: 13 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Bartek83 » 22 maja 2017, 13:23

Mój S7 podczas jazdy się doładowuje, nigdy mi nie spadło nawet o 1%. Jak sprwdziłem Amperą w telefonie też mam 0,5 A. Na moj gust to zależy od tego co chodzi w tle telefonu.

Awatar użytkownika
luxasek
Wyjadacz
Posty: 290
Rejestracja: 29 wrz 2016, 12:30
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4T XFL 125 bez S/S
Rocznik auta: 2016
Miasto: Świętochłowice
Województwo: Śląskie
Has thanked: 48 times
Been thanked: 10 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: luxasek » 22 maja 2017, 18:41

Ja mogę też śmiało polecić tego USB HUB

http://s.aliexpress.com/fA32uiMn

Spisuje się bardzo dobrze jak narazie, AA i pendrive za jednym razem śmiga bez problemow

Awatar użytkownika
Snoopek
Nowicjusz
Posty: 93
Rejestracja: 09 lut 2017, 11:25
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM bez S/S
Rocznik auta: 2016
Miasto: Lesko
Województwo: Podkarpackie
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Snoopek » 23 maja 2017, 13:37

Generalnie mi ładuje telefon przy AA, Yanosiku i wyłączonym ekranie. Jednakże w sobotę jak jechałem z Nowego Sącza do Krakowa to mi bateria spadała. Nawet po restarcie telefonu. A w niedzielę jak wracałem z Sącza do siebie to mi doładowało na 100%. Nie mam pojęcia od czego to zależy, ale mniej więcej w 9 na 10 jazd mi ładnie ładuje.

Awatar użytkownika
kzyhu1983
Klubowicz
Posty: 368
Rejestracja: 17 lip 2016, 08:50
Posiadane auto: Opel Astra K
Silnik: 1.4 Turbo 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Olsztyn
Województwo: Warmińsko- Mazurskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: kzyhu1983 » 23 maja 2017, 20:19

Możliwe że niektóre drogi mają dodatkowe ładowanie indukcyjne :lol:

Awatar użytkownika
Snoopek
Nowicjusz
Posty: 93
Rejestracja: 09 lut 2017, 11:25
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM bez S/S
Rocznik auta: 2016
Miasto: Lesko
Województwo: Podkarpackie
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Snoopek » 23 maja 2017, 20:32

kzyhu1983 pisze:Możliwe że niektóre drogi mają dodatkowe ładowanie indukcyjne :lol:

Jest to jakaś opcja ;).

Po namyśle to jedno co zrobiłem (nie jestem pewien na 100%, ale na 98% tak :) ) to miałem wyłączonego bluetootha jak jechałem z Sącza do siebie a przy jeździe do KRK był włączony. AA nie potrzebuje do działania BT w sumie to i po co włączać?

Awatar użytkownika
luxasek
Wyjadacz
Posty: 290
Rejestracja: 29 wrz 2016, 12:30
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4T XFL 125 bez S/S
Rocznik auta: 2016
Miasto: Świętochłowice
Województwo: Śląskie
Has thanked: 48 times
Been thanked: 10 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: luxasek » 23 maja 2017, 20:44

Snoopek pisze:AA nie potrzebuje do działania BT w sumie to i po co włączać?


Z tego co zauważyłem to AA potrzebuje połączenia przez bluetooth chociażby do prowadzenia rozmów

Awatar użytkownika
kzyhu1983
Klubowicz
Posty: 368
Rejestracja: 17 lip 2016, 08:50
Posiadane auto: Opel Astra K
Silnik: 1.4 Turbo 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Olsztyn
Województwo: Warmińsko- Mazurskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: kzyhu1983 » 23 maja 2017, 20:47

Tak...na pewno...od którejś wersji AA nawet sam uruchamia BT.

Ja mam włączony cały czas dla opaski MiBand 2 więc nie zauważyłem bo łączy się za każdym razem z głośnomówiącym lub AA.

Awatar użytkownika
Snoopek
Nowicjusz
Posty: 93
Rejestracja: 09 lut 2017, 11:25
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM bez S/S
Rocznik auta: 2016
Miasto: Lesko
Województwo: Podkarpackie
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Snoopek » 20 cze 2017, 12:51

Możliwe, że ogarnąłem sprawę "nie zawsze" ładowanego telefonu. Ostatnio próbowałem taki wariant, że najpierw połączenie przez bluetooth tradycyjne i dopiero potem podłączenie kablem i przełączenie na AA. Ostatnie kilka razy doładowywało mi tak jak powinno (czyli mega powoli ;) ). Mam wrażenie, że w moim przypadku mogło być problemem automatyczne włączenie bluetooth przez AA tak jak koledzy wyżej mówili. Wychodziłem z założenia, że przy kablu nie musi mieć BT włączonego.

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5666
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 413 times
Been thanked: 344 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Segor » 20 cze 2017, 13:07

Podczas podczepiania AA i tak jest resetowane połączenie BT.
Z Twoich obserwacji wynika, że jak wcześniej jest sparowane to się ładuje, a jak paruje dopiero po podłączeniu to nie ładuje?
Obrazek

Awatar użytkownika
Snoopek
Nowicjusz
Posty: 93
Rejestracja: 09 lut 2017, 11:25
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM bez S/S
Rocznik auta: 2016
Miasto: Lesko
Województwo: Podkarpackie
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Snoopek » 20 cze 2017, 13:18

Segor pisze:Z Twoich obserwacji wynika, że jak wcześniej jest sparowane to się ładuje, a jak paruje dopiero po podłączeniu to nie ładuje?

Moje obserwacje są takie: jak połączę najpierw przez BT to ładuje (póki co), ale jak nie włącze BT i podłącze najpierw przez kabel to często ładuje, ale nie zawsze.
Na razie mam za małą próbkę moich doświadczeń żeby wyciągnąć daleko idące wnioski. Będę sprawdzał dalej.

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 4933
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 429 times
Been thanked: 282 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Krzysiec » 20 cze 2017, 13:20

To ja rowniez to przetestuje :P Czyli najpierw wrzucam telefon zeby sie połączył po BT a dopiero potem zasuwam mu kabel si? ;)

Awatar użytkownika
Snoopek
Nowicjusz
Posty: 93
Rejestracja: 09 lut 2017, 11:25
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM bez S/S
Rocznik auta: 2016
Miasto: Lesko
Województwo: Podkarpackie
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Snoopek » 20 cze 2017, 13:25

Krzysiec pisze:(...) dopiero potem zasuwam mu kabel si? ;)

Dokładnie tak.

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5666
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 413 times
Been thanked: 344 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Segor » 20 cze 2017, 15:37

BT włączony na stałe zjada mało baterii, więc możecie spokojnie mieć go cały czas włączony. Wtedy wsiadając do auta praktycznie zawsze sam zdąży się Wam sparować zanim podepniecie AA.
Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 4933
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 429 times
Been thanked: 282 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Krzysiec » 20 cze 2017, 15:41

No ja mam BT caly czas włączony... Ale czasami zanimodpale auto to podpinam wczesniej kabel wiec nie ma szans sie wczesniej połączyc ;)

Awatar użytkownika
Snoopek
Nowicjusz
Posty: 93
Rejestracja: 09 lut 2017, 11:25
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM bez S/S
Rocznik auta: 2016
Miasto: Lesko
Województwo: Podkarpackie
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Snoopek » 20 cze 2017, 21:20

Segor pisze:BT włączony na stałe zjada mało baterii, więc możecie spokojnie mieć go cały czas włączony. Wtedy wsiadając do auta praktycznie zawsze sam zdąży się Wam sparować zanim podepniecie AA.

Ja nie trawię jak mam włączone coś czego nie używam aktywnie. Takie skrzywienie :)

antybird
Nowicjusz
Posty: 68
Rejestracja: 21 lut 2017, 14:12
Posiadane auto: OPEL Astra K
Silnik: B16SHT
Rocznik auta: 2017
Miasto: Krakow
Województwo: Wpisz województwo
Been thanked: 2 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: antybird » 20 cze 2017, 23:55

Ja mogę dodać:
Z hubami usb 2.0 przy włączonej nawigacji i odtwarzaniu muzyki z karty, bateria mi ucieka.

Bezpośrednio z gniazda samochodu AA i spotify jest ładowane.

Musi zależeć od HUBa jakie natężenie daje.

Mam zamówiony hub usb 3.0, zobaczę czy coś się zmieni.

Jeśli nie, to dołączę osobne zasilanie 5V

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 4933
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 429 times
Been thanked: 282 times

Re: USB HUB - czy działa

Postautor: Krzysiec » 21 cze 2017, 08:33

Nie gra roli :/ Ja mam tego HUBa - http://allegro.pl/hub-aktywny-usb-3-0-u ... i_c=138597 o czym pisalem na poprzedniej stronie tego tematu i nie dosc ze jest on 3.0 i nie dosc ze podłączam do niego jeszcze z zapalniczki ładowanie pod microUSB dostepne w HUBie to telefon poprostu laduje sie tak a nie inaczej ... Czyli energii ubywa.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości