rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o Car Audio, Elektronice wszelkiej maści i CB w Astrze 5
KaMYk
Nowicjusz
Posty: 76
Rejestracja: 11 lip 2016, 19:51
Posiadane auto: Astra J 5D HB
Silnik: 2.0 CDTI 202KM
Rocznik auta: 2013
Miasto: Mochowo
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 13 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: KaMYk » 07 cze 2017, 21:14

na dziś nikt się nie zgłosił na testy :(

op-com na pewno astry K na dziś nie programuje, bo to było sprawdzane.
opel-scannerem nie miałem okazji sprawdzić.

Awatar użytkownika
kuba
Moderator
Posty: 6245
Rejestracja: 10 cze 2016, 01:03
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Przasnysz
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 507 times
Been thanked: 284 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: kuba » 07 cze 2017, 22:07

KaMYk pisze:na dziś nikt się nie zgłosił na testy :(

Dobra Krzysztof, ja się zgłaszam :D Jak tylko mi czas pozwoli, którejś soboty do Ciebie wbijam. Co Ty na to ;)?
Będzie okazja pomacać Twoją złotą strzałę, bo już legendami obrosła ;)
BTW, zapraszam do działu: auta-zaprzyja-nione-z-a5k-pl-f31.html
Pochwal się i nam, swoja AJ.
Przepięknie jest... i tylko tlenu mniej...

KaMYk
Nowicjusz
Posty: 76
Rejestracja: 11 lip 2016, 19:51
Posiadane auto: Astra J 5D HB
Silnik: 2.0 CDTI 202KM
Rocznik auta: 2013
Miasto: Mochowo
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 13 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: KaMYk » 08 cze 2017, 06:04

Co ja na to? :) Jak na lato :)
Zapraszam :) Jak coś dzwoń 691XXXXXX, chętnie bym to sprawdził.

oki, dziś pojawi się wpis o strzale :)

Awatar użytkownika
Snoopek
Nowicjusz
Posty: 96
Rejestracja: 09 lut 2017, 11:25
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM bez S/S
Rocznik auta: 2016
Miasto: Lesko
Województwo: Podkarpackie
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: Snoopek » 08 cze 2017, 08:27

KaMYk pisze:Jak coś dzwoń 691xxxxxx

Polecam nie podawać swojego telefonu otwartym kanałem :).

Awatar użytkownika
Fryzjer1983
Wyjadacz
Posty: 198
Rejestracja: 03 kwie 2017, 03:10
Posiadane auto: Opel Astra V Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Świętochłowice
Województwo: Śląsk
Has thanked: 5 times
Been thanked: 6 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: Fryzjer1983 » 01 lip 2017, 13:43

piopyt pisze:Właśnie natrafiłem na poniższy filmik na youtube. Czy komuś już udało się ogarnąć ten komputer aby było tyle opcji??

LINK

Witam właśnie ogladnolem filmik i wszystkie te opcje na wuswietlaczu mam tylko w jaki sposób mi się to pojawiło to nie wiem nic nie podlanczalem pozdro

Awatar użytkownika
Marco
Wyjadacz
Posty: 186
Rejestracja: 27 wrz 2016, 21:24
Posiadane auto: Opel Astra V Hatchback
Silnik: 1.6 CDTI S/S 136 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: --
Województwo: --
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: Marco » 01 lip 2017, 13:55

Fryzjer1983 pisze: Witam właśnie ogladnolem filmik i wszystkie te opcje na wuswietlaczu mam tylko w jaki sposób mi się to pojawiło to nie wiem nic nie podlanczalem pozdro

Możliwe, że w salonie ktoś Ci to odblokował. Kto wie..

Awatar użytkownika
Fryzjer1983
Wyjadacz
Posty: 198
Rejestracja: 03 kwie 2017, 03:10
Posiadane auto: Opel Astra V Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Świętochłowice
Województwo: Śląsk
Has thanked: 5 times
Been thanked: 6 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: Fryzjer1983 » 01 lip 2017, 14:13

Właśnie że to nie możliwe bo nie byłem na żadnym serwisie jeszcze się zastanawiam jak wczoraj się bawiłem Android auto i wi-fi lecz wątpię że samo jakoś aktualizowano sie.

mmm
Wyjadacz
Posty: 335
Rejestracja: 26 kwie 2016, 12:11
Posiadane auto:
Silnik:
Rocznik auta: 0
Miasto:
Województwo:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 8 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: mmm » 01 lip 2017, 19:41

piopyt pisze: Witam właśnie ogladnolem filmik i wszystkie te opcje na wuswietlaczu mam tylko w jaki sposób mi się to pojawiło to nie wiem nic nie podlanczalem pozdro


Jakiś dowód filmik czy zdjęcia by się przydały

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 6528
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 445 times
Been thanked: 393 times

Re: RE: Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: Segor » 01 lip 2017, 21:18

mmm pisze:
Fryzjer1983 pisze: Witam właśnie ogladnolem filmik i wszystkie te opcje na wuswietlaczu mam tylko w jaki sposób mi się to pojawiło to nie wiem nic nie podlanczalem pozdro


Jakiś dowód filmik czy zdjęcia by się przydały

Słownik by się przydał... Bez przesady Panowie. To nie jest forum gimnazjalistów. Szanujcie innych czytających.
Obrazek

Awatar użytkownika
bobek12b
Wyjadacz
Posty: 313
Rejestracja: 29 sie 2016, 07:46
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.4 150 hp
Rocznik auta: 2016
Miasto: Lublin
Województwo: Lubelskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: bobek12b » 15 lip 2017, 00:24

Jeśli ktoś posiada nr tel do kamyka to niech podeśle na pw bo być może jestem w stanie wstawić się u niego a mało czasu jest


Sent from my iPhone using Tapatalk

boloszomb
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 18 sty 2018, 19:23
Posiadane auto: Opel Vectra C
Silnik: 1.9 Z19DTH
Rocznik auta: 2005
Miasto: Bytom
Województwo: śląskie

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: boloszomb » 18 sty 2018, 19:25

Cześć, jak jest ktoś ze śląska chętny na testy to także zapraszam - posiadam to co kamyk - Opelscanner can :)

Awatar użytkownika
piopyt
Wyjadacz
Posty: 176
Rejestracja: 03 lis 2016, 20:05
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 200 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: piopyt » 19 sty 2018, 10:59

Segor pisze:
mmm pisze:
Fryzjer1983 pisze: Witam właśnie ogladnolem filmik i wszystkie te opcje na wuswietlaczu mam tylko w jaki sposób mi się to pojawiło to nie wiem nic nie podlanczalem pozdro


Jakiś dowód filmik czy zdjęcia by się przydały

Słownik by się przydał... Bez przesady Panowie. To nie jest forum gimnazjalistów. Szanujcie innych czytających.


Proszę o edycję, ponieważ mmm przypisał mi cytat Fryzjer1983 Ja nie kaleczę języka.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zrobione /Krzysiec/

Vex

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: Vex » 19 sty 2018, 11:11

Hej,
1) czy te zmiany mogą mieć wpływ na gwarancję?
2) znajdzie się ktoś chętny z Warszawy by włączyć mi poziom akumulatora?

Online
Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3928
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 39 times
Been thanked: 147 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: Budus » 19 sty 2018, 11:20

boloszomb pisze:Cześć, jak jest ktoś ze śląska chętny na testy to także zapraszam - posiadam to co kamyk - Opelscanner can :)

a może coś zepsuć ?
bo w sumie to możemy się kiedyś umówić :)
Obrazek

Awatar użytkownika
dziadzia82
Weteran
Posty: 998
Rejestracja: 25 sty 2017, 16:49
Posiadane auto: Alfa Romeo Giulietta: Opel Astra K ST
Silnik: 1,4 MA 170 : 1,6 TB 200
Rocznik auta: 2017
Miasto: Będzin
Województwo: śląskie
Has thanked: 12 times
Been thanked: 104 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: dziadzia82 » 19 sty 2018, 16:07

Nic nie zrobicie musicie mieć kody wywoławcze do centralki.
Trzeba wykupić licencje chociaż by kilku godzinną.
Obrazek

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 6528
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 445 times
Been thanked: 393 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: Segor » 19 sty 2018, 20:48

Kolega w Corsie jednak coś tam zmienił bez kodów. Do nowej Corsy nie potrzeba?
Obrazek

Awatar użytkownika
dziadzia82
Weteran
Posty: 998
Rejestracja: 25 sty 2017, 16:49
Posiadane auto: Alfa Romeo Giulietta: Opel Astra K ST
Silnik: 1,4 MA 170 : 1,6 TB 200
Rocznik auta: 2017
Miasto: Będzin
Województwo: śląskie
Has thanked: 12 times
Been thanked: 104 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: dziadzia82 » 19 sty 2018, 21:06

Segor pisze:Kolega w Corsie jednak coś tam zmienił bez kodów. Do nowej Corsy nie potrzeba?


Corsa ma tylko inne szaty a wewnątrz to samo.

Dla potomnych:
Od Maj 2016 w czasie procesu wyboru oprogramowania SPS niektóre kontrolery oferują następujące wersje oprogramowania:
Standardowe oprogramowanie: jest to oprogramowanie bezpłatne.
Oprogramowanie funkcji dodatkowych - za dodatkową opłatą: to oprogramowanie zawiera dodatkowe funkcje, dlatego nalicza się za nie dodatkowe opłaty.
Po wybraniu polecenia 'Oprogramowanie funkcji dodatkowych - za dodatkową opłatą' i naciśnięciu 'Dalej' zostaje wyświetlony następujący komunikat o błędzie

Od Maj 2016 kod VCI dla 'Retrofit' (Modernizacja) i niektórych czynności konfiguracyjnych będzie obciążany zgodnie z 'Kategoriami cenowymi SPS' udokumentowanymi w Biuletynie - część SPS.
Proces VCI został zmieniony i składa się z następujących kroków:
W formularzu żądania VCI te opcje modernizacji/rekonfiguracji będą oznaczone flagą 'Kategoria cenowa'. Wybierz odpowiednią opcję.
Wprowadź swoje dane dealera i wyślij żądanie VCI. Pamiętaj, aby podać poprawny adres e-mail.
Twoje żądanie VCI zostanie przesłane do nas i nasz zespół sprawdzi podane dane.
Przed rozliczeniem kodu VCI wyślemy do Ciebie wiadomość e-mail z podsumowaniem wszystkich danych. W tej wiadomości wyjaśnimy, jak zakupić poprawna subskrypcję Żądanie VCI - Kategoria cenowa w portalu GME-Infotech. Nie należy wcześniej kupować żadnej subskrypcji, ponieważ ostateczna może się różnić od tej, którą samodzielnie wybrano.
Po otrzymaniu pisemnego potwierdzenia zakupu potrzebnej subskrypcji Żądanie VCI - Kategoria cenowa wyślemy kod VCI.

Aby pobrać wybrane oprogramowanie, należy najpierw dokonać zakupu odpowiedniej subskrypcji 'Oprogramowanie funkcji dodatkowych - za dodatkową opłatą' w GME-Infotech Portal.

W tym celu należy wykonać następujące kroki:

Opuść narzędzie TIS2Web
Zaloguj się na swoim koncie w GME-Infotech Portal (www.gme-infotech.com).
Na karcie 'Subskrypcje' wybierz opcję 'Odnów subskrypcję', wybierz Markę i przejdź do subskrypcji Oprogramowanie funkcji dodatkowych - za dodatkową opłatą
Wybierz tę opcję i naciśnij 'OK', aby kontynuować proces rozliczenia.
Po rozpoczęciu subskrypcji i zakończeniu procesu fakturowania do listy subskrypcji zostanie dodana nowa: Oprogramowanie funkcji dodatkowych - za dodatkową opłatą. Należy pamiętać, że jest ona ważna tylko na jedno pobranie tego oprogramowanie w ciągu 24 godzin.
Aby pobrać Oprogramowanie funkcji dodatkowych - za dodatkową opłatą w TIS, należy uruchomić TIS z poprzednio dodanej subskrypcji: Oprogramowanie funkcji dodatkowych - za dodatkową opłatą. Tylko w ten sposób uzyskasz dostęp do narzędzia TIS2Web z wymaganymi uprawnieniami do programowania tego oprogramowania. Uruchomienie narzędzia TIS z innej subskrypcji spowoduje odmowę dostępu do tego oprogramowania i wywoła ponownie wcześniej wspomniany komunikat o błędzie.
Uruchom narzędzie 'System Programowania Serwisowego (SPS)', wybierz kontroler i opcję Oprogramowanie funkcji dodatkowych - za dodatkową opłatą, a następnie rozpocznij pobieranie w ramach pozostałego okresu subskrypcji.
Po zakończeniu pobierania Oprogramowanie funkcji dodatkowych - za dodatkową opłatą na urządzenie USB należy zwrócić uwagę na instrukcje dotyczące etapu po programowaniu podane na końcu. Można je wydrukować.
Wykonaj procedurę USB Copy (Kopiowanie USB) dla tego określonego pojazdu i wykonaj wszystkie powiązane kroki programowania na pozostałych modułach ECU. Jeśli występuje określona wersja oprogramowania, można ją z łatwością określić wyszukując Software only for XYZ Oprogramowanie funkcji dodatkowych (Oprogramowanie wyłącznie dla...) podczas wyboru oprogramowania.
Po wykonaniu wszystkich powiązanych kroków programowania wyloguj się i kontynuuj pracę ze standardową subskrypcją narzędzia TIS.
Notatka: Jeśli potrzebne jest zaprogramowanie kolejnej funkcji Oprogramowanie funkcji dodatkowych - za dodatkową opłatą, należy najpierw wykonać ponownie powyższe kroki.
Dostęp bezpieczeństwa
'Dostęp bezpieczeństwa' zapobiega przed nieuprawnionym programowaniem funkcji w pojazdach.
Niektóre funkcje programowania, które korzystają z Tech 2, nie są dostępne bez uprzedniego aktywowania ich poprzez TIS. Niektóre niedostępne funkcje programowania, które wymagają uzyskania 'Dostępu bezpieczeństwa', to:
Programowanie immobilizera
Programowanie kluczyka z transponderem
Aby wykonać poniższe czynności programowania, niezbędne jest uzyskanie dostępu do funkcji bezpieczeństwa z TIS.
Migawka
Załadowanie na serwer migawki daje użytkownikowi kilka dodatkowych funkcji diagnostycznych do wyświetlania zapisanych migawek.
Obrazek

KaMYk
Nowicjusz
Posty: 76
Rejestracja: 11 lip 2016, 19:51
Posiadane auto: Astra J 5D HB
Silnik: 2.0 CDTI 202KM
Rocznik auta: 2013
Miasto: Mochowo
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 13 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: KaMYk » 20 sty 2018, 07:46

ale programowanie modułów a zmiana funkcji wyświetlacza o kilka dodatkowych ekranów to dwie różne bajki.

Przy dodawaniu ekranów nie są potrzebne żadne kody VCI czy połączenie z serwerem GM. Nie zmienia się przecież wersji oprogramowania, a uaktywnia tylko niektóre funkcje, które już są w oprogramowaniu.

Aktualnie można dokonywać zmian, czyli dodawać zakładki na wyświetlaczu, w Zafirze C polift, insignia B, insignia polift, corsa E astra J, zafira C, insignia A.
Niestety astra K nadal nie jest sprawdzona.

Nie mieszajmy dwóch różnych rzeczy. Opel-scanner nawet nie ma możliwości zmiany, wgrania oprogramowania do modułów.

Awatar użytkownika
dziadzia82
Weteran
Posty: 998
Rejestracja: 25 sty 2017, 16:49
Posiadane auto: Alfa Romeo Giulietta: Opel Astra K ST
Silnik: 1,4 MA 170 : 1,6 TB 200
Rocznik auta: 2017
Miasto: Będzin
Województwo: śląskie
Has thanked: 12 times
Been thanked: 104 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: dziadzia82 » 20 sty 2018, 13:11

KaMYk pisze:ale programowanie modułów a zmiana funkcji wyświetlacza o kilka dodatkowych ekranów to dwie różne bajki.

Przy dodawaniu ekranów nie są potrzebne żadne kody VCI czy połączenie z serwerem GM. Nie zmienia się przecież wersji oprogramowania, a uaktywnia tylko niektóre funkcje, które już są w oprogramowaniu.

Aktualnie można dokonywać zmian, czyli dodawać zakładki na wyświetlaczu, w Zafirze C polift, insignia B, insignia polift, corsa E astra J, zafira C, insignia A.
Niestety astra K nadal nie jest sprawdzona.

Nie mieszajmy dwóch różnych rzeczy. Opel-scanner nawet nie ma możliwości zmiany, wgrania oprogramowania do modułów.




I nie będzie.
Żeby w ogóle coś zrobić w centralce musisz mieć kod wywoławczy.
I to są info potwierdzone.
Taki sam cyrk jest w Insignia 2017 i w całym GM USA od 2016 roku.
Jesli dało by się zmieniać w Insignia 2017 czyli (Buick Regal 2018) to Astra K tez by poszła te same zegary.
Nie ma nawet ASO w GDS2 zmian kart wyświetlacza bez ściągnięcia kodu dlatego GDS2 od wersji 17.0.08 bezpośrednio łączy się już serwerem GM.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2018, 13:27 przez dziadzia82, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

boloszomb
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 18 sty 2018, 19:23
Posiadane auto: Opel Vectra C
Silnik: 1.9 Z19DTH
Rocznik auta: 2005
Miasto: Bytom
Województwo: śląskie

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: boloszomb » 20 sty 2018, 13:25

To, że cyrki są przy SPSie, którym także można aktywować dodatkowe opcje to wiem :)

Jak Kamyk pisał, w tych samochodach da się na pewno, są nawet filmy na YT. Kolega podjedzie to zobaczymy :)

Awatar użytkownika
dziadzia82
Weteran
Posty: 998
Rejestracja: 25 sty 2017, 16:49
Posiadane auto: Alfa Romeo Giulietta: Opel Astra K ST
Silnik: 1,4 MA 170 : 1,6 TB 200
Rocznik auta: 2017
Miasto: Będzin
Województwo: śląskie
Has thanked: 12 times
Been thanked: 104 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: dziadzia82 » 20 sty 2018, 13:49

boloszomb pisze:To, że cyrki są przy SPSie, którym także można aktywować dodatkowe opcje to wiem :)

Jak Kamyk pisał, w tych samochodach da się na pewno, są nawet filmy na YT. Kolega podjedzie to zobaczymy :)


Funkcje wolne dla każdego ASO.

https://photos.app.goo.gl/0cnvPzcvwstVnp6A2
Obrazek

boloszomb
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 18 sty 2018, 19:23
Posiadane auto: Opel Vectra C
Silnik: 1.9 Z19DTH
Rocznik auta: 2005
Miasto: Bytom
Województwo: śląskie

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: boloszomb » 20 sty 2018, 13:52

dziadzia82 pisze:Funkcje wolne dla każdego ASO.

https://photos.app.goo.gl/0cnvPzcvwstVnp6A2


No tak. A z ciekawości, w którym ASO można Cię zastać?

Awatar użytkownika
dziadzia82
Weteran
Posty: 998
Rejestracja: 25 sty 2017, 16:49
Posiadane auto: Alfa Romeo Giulietta: Opel Astra K ST
Silnik: 1,4 MA 170 : 1,6 TB 200
Rocznik auta: 2017
Miasto: Będzin
Województwo: śląskie
Has thanked: 12 times
Been thanked: 104 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: dziadzia82 » 20 sty 2018, 14:11

To jest mój prywatny GDS 2 dostępny mam tez OP-COM.
Kontakt na PW. (diagnostyka FCA, GM, Sabb, oraz VAG )
Obrazek

boloszomb
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 18 sty 2018, 19:23
Posiadane auto: Opel Vectra C
Silnik: 1.9 Z19DTH
Rocznik auta: 2005
Miasto: Bytom
Województwo: śląskie

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: boloszomb » 20 sty 2018, 15:46

Wiec tak, dzięki uprzejmości kolegi Budus była okazja podłączyć Astrę, modelowy 2017. Niestety, przy wybraniu rocznika 2016 lub 2017 i połączeniu się z licznikiem wywala komunikat o Błędnej lub nieobsługiwanej części:
Obrazek

Natomiast trochę lepiej jest wchodząc przez Corsę E, część rozpoznaje, pojawia się lista aktywnych opcji (wygląda prawidłowo) ale niestety przy próbie aktywacji pojawia się info odnośnie zabezpieczenia:
Obrazek

Jednak kolega Dziadzia82 miał rację, zwracam honor :)

Ale rozumiem, że GDSem da się wyłączyć to zabezpieczenie i dokonać programowania?

Awatar użytkownika
dziadzia82
Weteran
Posty: 998
Rejestracja: 25 sty 2017, 16:49
Posiadane auto: Alfa Romeo Giulietta: Opel Astra K ST
Silnik: 1,4 MA 170 : 1,6 TB 200
Rocznik auta: 2017
Miasto: Będzin
Województwo: śląskie
Has thanked: 12 times
Been thanked: 104 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: dziadzia82 » 20 sty 2018, 15:52

boloszomb pisze:Wiec tak, dzięki uprzejmości kolegi Budus była okazja podłączyć Astrę, modelowy 2017. Niestety, przy wybraniu rocznika 2016 lub 2017 i połączeniu się z licznikiem wywala komunikat o Błędnej lub nieobsługiwanej części:
Obrazek

Natomiast trochę lepiej jest wchodząc przez Corsę E, część rozpoznaje, pojawia się lista aktywnych opcji (wygląda prawidłowo) ale niestety przy próbie aktywacji pojawia się info odnośnie zabezpieczenia:
Obrazek

Jednak kolega Dziadzia82 miał rację, zwracam honor :)

Ale rozumiem, że GDSem da się wyłączyć to zabezpieczenie i dokonać programowania?


Testowałem to chodzi mi o start$stop by go wyłączyć go sprzętowo.
Trzeba ściągnąć kody potem modyfikacja centrali to co chcemy zrobić mieć i po problemie
Obrazek

Awatar użytkownika
marwisn
VIP
Posty: 2839
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Seat Leon 5F
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 44 times
Been thanked: 215 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: marwisn » 21 sty 2018, 18:28

Ogłoszenie z olx'a : https://www.olx.pl/oferta/aktywacja-roz ... rsefx.html

Koleś sporo obiecuje.
Obrazek

Astra K - 8,52 l/100 km.

Online
Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3928
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 39 times
Been thanked: 147 times

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: Budus » 21 sty 2018, 18:37

Po numerze telefonu wnosze, że to nasz forumowy kolega co nie wyszło mu z moją Astra;)

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
Obrazek

boloszomb
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: 18 sty 2018, 19:23
Posiadane auto: Opel Vectra C
Silnik: 1.9 Z19DTH
Rocznik auta: 2005
Miasto: Bytom
Województwo: śląskie

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: boloszomb » 21 sty 2018, 20:43

No tak, już dopisałem, że Astra K i Corsa D tylko do MY 2016. Pisałem do twórcy autoscannera jak sytuacja wygląda, ciekawe czy coś odpisze ::)

Awatar użytkownika
Cosmo77
Nowicjusz
Posty: 32
Rejestracja: 03 lip 2018, 02:33
Posiadane auto: Astra K Elite
Silnik: 1.4T 150KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: Cosmo77 » 21 lip 2018, 18:03

Czy coś zmieniło się w sprawie AK z rocznika 2017+?

house22
Posty: 2
Rejestracja: 17 kwie 2019, 00:02
Posiadane auto: Zafira C
Silnik: 1.6 Turbo
Rocznik auta: 2017
Miasto: Augustów
Województwo: podlaskie

Re: rozszerzenie funkcji komputera pokładowego - chętni do testu

Postautor: house22 » 17 kwie 2019, 11:16

Witam,
Jestem posiadaczem Zafiry C polift, 2017 rok.Czy jest ktoś z woj.podlaskiego (najlepiej okolice Suwałk) kto byłby w stanie rozszerzyć funkcje komputera pokładowego?


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość