R4,0 Intellink - brak dżwięku

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o Car Audio, Elektronice wszelkiej maści i CB w Astrze 5
Bogdan8
Nowicjusz
Posty: 94
Rejestracja: 30 paź 2016, 13:49
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1,4 100 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Bydgoszcz
Województwo: Kuj. - pomorskie
Been thanked: 3 times

R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: Bogdan8 » 11 mar 2017, 13:56

witam !
czy miał Ktoś problem z radiem, u mnie dzisiaj po krótkim postoju po odpaleniu auta radio się załączyło na wcześniej wybranej stacji (grafika ok.), natomiast brak dźwięku. Regulacja głośności, wyłączanie i włączanie radia i zapłonu bez skutku. Czyżby to kolejny problem w mojej astrze ?.
pozdrawiam Bogdan

Bogdan8
Nowicjusz
Posty: 94
Rejestracja: 30 paź 2016, 13:49
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1,4 100 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Bydgoszcz
Województwo: Kuj. - pomorskie
Been thanked: 3 times

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: Bogdan8 » 12 mar 2017, 17:50

czy cisza w głośnikach radia ma związek z kostką stacyjki, ponieważ czekam na jej wymianę ?

Mati
Klubowicz
Posty: 501
Rejestracja: 10 lut 2017, 09:51
Posiadane auto: Opel Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Katowice
Województwo: Śląskie
Has thanked: 11 times
Been thanked: 24 times

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: Mati » 12 mar 2017, 18:21

Raczej nie. Może będzie tak, że jutro wsiądziesz do auta i dźwięk będzie. Zgłoś ASO może zrobią Ci aktualizację:)
Obrazek

Awatar użytkownika
EmAjEs
Klubowicz
Posty: 513
Rejestracja: 19 sty 2017, 21:52
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.6 CDTI 110 KM
Rocznik auta: 2015
Miasto: Łańcut/Rzeszów
Województwo: Podkarpackie
Has thanked: 20 times
Been thanked: 19 times

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: EmAjEs » 12 mar 2017, 18:42

Też polecam aktualizacje

Bogdan8
Nowicjusz
Posty: 94
Rejestracja: 30 paź 2016, 13:49
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1,4 100 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Bydgoszcz
Województwo: Kuj. - pomorskie
Been thanked: 3 times

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: Bogdan8 » 13 mar 2017, 14:18

nadal cisza w głośnikach. W piątek 17.03. jestem umówiony z ASO na wymianę kostki stacyjki i zgłoszę również ten problem.

Awatar użytkownika
luk1999
Nowicjusz
Posty: 42
Rejestracja: 13 gru 2016, 20:04
Posiadane auto: Opel Astra K HB Enjoy
Silnik: 1,4 L 100 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Pabianice
Województwo: łódzkie
Been thanked: 1 time

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: luk1999 » 13 mar 2017, 17:35

W sobotę też pojawił się u mnie ten problem - brak dźwięku w radio (ale widać komunikaty RDS), przy słuchaniu muzyki z pendrive, dzwonieniu (odbierający mnie słyszał, ale ja jego nie). Jedyne, co było słychać, to dźwięk przy dotykaniu ekranu. Reset ustawień radia w ustawieniach nie pomógł.

Dziś byłem z tym w ASO - podpięli komputer i zresetowali ustawienia radia. Problem zniknął. Jeśli się powtórzy, to zrobią upgrade oprogramowania w radiu.

Swoją drogą, co za synchronizacja problemów w twojej i mojej Astrze :P

Bogdan8
Nowicjusz
Posty: 94
Rejestracja: 30 paź 2016, 13:49
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1,4 100 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Bydgoszcz
Województwo: Kuj. - pomorskie
Been thanked: 3 times

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: Bogdan8 » 13 mar 2017, 19:04

no właśnie. Chyba nasze auta zjechały z taśmy tego samego dnia i na tej samej zmianie ? Ja odbierałem auto w marcu 2016.

Awatar użytkownika
luk1999
Nowicjusz
Posty: 42
Rejestracja: 13 gru 2016, 20:04
Posiadane auto: Opel Astra K HB Enjoy
Silnik: 1,4 L 100 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Pabianice
Województwo: łódzkie
Been thanked: 1 time

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: luk1999 » 13 mar 2017, 19:25

Ja odbierałem na koniec czerwca 2016 :)

Mati
Klubowicz
Posty: 501
Rejestracja: 10 lut 2017, 09:51
Posiadane auto: Opel Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Katowice
Województwo: Śląskie
Has thanked: 11 times
Been thanked: 24 times

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: Mati » 13 mar 2017, 20:06

No to jest szansa, że robiłem wasze auta ;p hehe
Obrazek

soho13
Nowicjusz
Posty: 21
Rejestracja: 05 mar 2017, 01:22
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 1 time

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: soho13 » 15 mar 2017, 00:49

Miałem to samo, kiedy odbierałem auto z salonu. I do tej pory zdarzyło się to tylko raz. Najprostszym rozwiązaniem jest odpięcie akumulatora na moment. Po ponownym podpięciu wszystko działa jak powinno.

toniemy
Wyjadacz
Posty: 106
Rejestracja: 22 lis 2016, 19:04
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: toniemy » 15 mar 2017, 08:56

Miałem to raz. Po wyłączeniu samochodu i ponownym odpaleniu wszystko ok.

Awatar użytkownika
richat
Wyjadacz
Posty: 235
Rejestracja: 16 sie 2016, 14:48
Posiadane auto: Astra V ST
Silnik: B14XFT
Rocznik auta: 2016
Miasto: Ruda Śląska
Województwo: Śląskie
Has thanked: 72 times
Been thanked: 31 times

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: richat » 15 mar 2017, 13:44

Ja też to miałem kilka razy - u mnie pomogło wyłączenie zapłonu i wyłączenie i włączenie radia.
Opel Astra J HB '11 1.6 115KM enjoy sapphire black
Opel Astra K ST '16 1.4 150KM elite asteroid grey

Obrazek
Obrazek

Bogdan8
Nowicjusz
Posty: 94
Rejestracja: 30 paź 2016, 13:49
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1,4 100 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Bydgoszcz
Województwo: Kuj. - pomorskie
Been thanked: 3 times

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: Bogdan8 » 15 mar 2017, 17:19

u mnie nadal nie działa, ale jutro umówiłem się do ASO

Bogdan8
Nowicjusz
Posty: 94
Rejestracja: 30 paź 2016, 13:49
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1,4 100 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Bydgoszcz
Województwo: Kuj. - pomorskie
Been thanked: 3 times

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: Bogdan8 » 17 mar 2017, 17:43

zmiana oprogramowania i radio działa - ok.

Melfi
Nowicjusz
Posty: 92
Rejestracja: 09 paź 2016, 22:09
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rybnik
Województwo: Śląsk
Has thanked: 8 times
Been thanked: 2 times

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: Melfi » 17 mar 2017, 19:07

Coście głosili, że Wam zmienili oprogramowanie? Też bym spróbował, tym bardziej że podobno po aktualizacji nie ma problemów z czarnych ekranem w AA. A w wtorek jadę na wymianę oleju, więc może przy okazji :P.

Bogdan8
Nowicjusz
Posty: 94
Rejestracja: 30 paź 2016, 13:49
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1,4 100 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Bydgoszcz
Województwo: Kuj. - pomorskie
Been thanked: 3 times

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: Bogdan8 » 17 mar 2017, 20:35

u mnie jak pisałem na wstępie radio zaniemówiło ( cisza w głośnikach - grafika na ekranie była ok. )

adamiwek
Posty: 2
Rejestracja: 20 mar 2017, 15:50
Posiadane auto: Opel Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Siemianowice Śl.
Województwo: śląskie

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: adamiwek » 20 mar 2017, 16:39

Dzisiaj miałem ten sam problem,jednoczesne wciśnięcie i przytrzymanie przycisków z lewej i prawej strony przycisku zasilania odblokowało głośniki

Online
Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5802
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 419 times
Been thanked: 352 times

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: Segor » 20 mar 2017, 20:24

adamiwek pisze:Dzisiaj miałem ten sam problem,jednoczesne wciśnięcie i przytrzymanie przycisków z lewej i prawej strony przycisku zasilania odblokowało głośniki
Ooo, jakiś twardy reset sprzętu? Dobrze wiedzieć :)
Obrazek

jabart
Nowicjusz
Posty: 54
Rejestracja: 22 lis 2016, 23:02
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: SP
Województwo: śląskie
Been thanked: 1 time

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: jabart » 28 mar 2017, 20:17

witam,

chodzi o naciśnięcie i przytrzymanie tych strzałek? - u mnie nic się nie dzieje ;/ a mam problem, dziś podczas jazdy nagle radio straciło moc... mogę odkręcić głośność na max i słabo słychać ... ;/ - rozmowy z telefonu prawie w ogole nie słychać ;/
jutro serwis... no chyba ze ktoś coś podpowie (już przywracałem ustawienia fabryczne - nic to nie dało)
Pozdrawiam

jabart
Nowicjusz
Posty: 54
Rejestracja: 22 lis 2016, 23:02
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: SP
Województwo: śląskie
Been thanked: 1 time

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: jabart » 31 mar 2017, 21:24

Witam,

problem rozwiązany - ASO chciało wgrać nowe oprogramowanie, ale podobno mam najnowsze.
diagnoza - "telefony też czasem trzeba zresetować"

podłączenie komputera i reset radia (można ewentualnie zdjąć klemę na 20 min...) - problem rozwiązany.
Pytałem o reset radia kombinacją przycisków - w Astrze K podobno nie ma nic takiego

Pozdrawiam

Furfur
Nowicjusz
Posty: 98
Rejestracja: 20 sie 2017, 12:35
Posiadane auto: Astra 5 Sports Tourer
Silnik: 1.0 105 KM Turbo Start/Stop
Rocznik auta: 2017
Miasto: Szczecin
Województwo: zachodniopomorskie
Been thanked: 3 times

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: Furfur » 13 lis 2017, 20:00

Dziś po rozmowie telefonicznej radio przestało działać, przycisk Dźwięk nie reagował a pokrętło ustawiało tylko głośność telefonu. Reset do ustawień fabrycznych nic nie dawał. Po dłuższym postoju ok 1h wszystko wróciło do normy. Dziwne..

Awatar użytkownika
EmAjEs
Klubowicz
Posty: 513
Rejestracja: 19 sty 2017, 21:52
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.6 CDTI 110 KM
Rocznik auta: 2015
Miasto: Łańcut/Rzeszów
Województwo: Podkarpackie
Has thanked: 20 times
Been thanked: 19 times

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: EmAjEs » 14 lis 2017, 11:13

No u mnie jakiś czas temu radio też świrowało aż w końcu całkiem padło. czarny ekran 0 reakcji 0 dzięków 0 obrazu nic. skończyło się wymiana na nowe

Piotr
Posty: 4
Rejestracja: 20 paź 2016, 20:27
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1,4 100KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Olsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: Piotr » 28 mar 2018, 18:44

Ja miałem identyczne objawy. Brak głosu z radia i z pena. Dzwoniłem do serwisu tam mi polecili żebym zdjął klemę z akumulatora na ok. 20 minut. Pomogło i dźwięk powrócił ale musiałem kalibrować na nowo koła. Na szczęście miałem własny kalibrator. :lol: :lol: :lol:

Masscin
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 01 mar 2018, 07:25
Posiadane auto: Astra V ST
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Szczecin
Województwo: Zachodniopomorskie
Has thanked: 2 times

Re: R4,0 Intellink - brak dżwięku

Postautor: Masscin » 03 lip 2018, 22:18

Segor pisze:
adamiwek pisze:Dzisiaj miałem ten sam problem,jednoczesne wciśnięcie i przytrzymanie przycisków z lewej i prawej strony przycisku zasilania odblokowało głośniki
Ooo, jakiś twardy reset sprzętu? Dobrze wiedzieć :)

Kilka dni bez dźwięku miałem. Ten reset działa w końcu mam dźwięk. Ciekawe na jak długo
Dzięki za podpowiedź ;)


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Krzysiec i 1 gość