Przycisk SPORT - jak dołożyć

Tutaj umieszczamy w oddzielnych tematach instrukcje wykonania różnych rzeczy w naszych Astrach...tzw. manuale...
Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 6085
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 499 times
Been thanked: 355 times

Re: Przycisk SPORT - jak dołożyć

Postautor: Krzysiec » 05 gru 2017, 15:59

Ja tam z tym nie mam problemu. Mam nawyk włączania sport bez względu czy to ciasny parking czy pusty parking marketowy ;)

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3633
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 37 times
Been thanked: 130 times

Re: RE: Re: Przycisk SPORT - jak dołożyć

Postautor: Budus » 05 gru 2017, 16:04

odl pisze:


Tia.. i po odpaleniu manewrowanie na ciasnym parkingu z włączonym sportem... ;)[/quote]
normalna sprawa :D
Obrazek

Awatar użytkownika
marwisn
VIP
Posty: 2724
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Seat Leon 5F
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 42 times
Been thanked: 202 times

Re: Przycisk SPORT - jak dołożyć

Postautor: marwisn » 16 gru 2017, 06:25

Do zakodowania pod sport'a. Potrzebne VCI.

- Display - Activated the Sport Mode (displays sportmode on/off)
- Steering - activated Sportmode
- Throtle - not a thing to change
- Auto gearbox - nothing to change
Obrazek

Astra K - 8,52 l/100 km.

Koni
Nowicjusz
Posty: 97
Rejestracja: 21 wrz 2016, 08:57
Posiadane auto: HB Dynamic
Silnik: 1,6 d. 136 ps
Rocznik auta: 2016
Miasto: Krakow
Województwo: Mlp
Has thanked: 11 times
Been thanked: 5 times

Re: Przycisk SPORT - jak dołożyć

Postautor: Koni » 18 gru 2017, 21:16

Ja mam odruch bezwarunkowy sport on, autostop off niezależnie czy parking, śnieg czy autostrada.

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3633
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 37 times
Been thanked: 130 times

Re: Przycisk SPORT - jak dołożyć

Postautor: Budus » 18 gru 2017, 21:17

to ja sobie czasami przy obecnej pogodzie wyłączam SPORT na światłach jak pierwszy jestem :D
Obrazek

adax
Weteran
Posty: 734
Rejestracja: 12 cze 2016, 00:15
Posiadane auto: astra K
Silnik: 1.4 125
Rocznik auta: 2016
Miasto: gdańsk
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 63 times
Been thanked: 21 times

Re: Przycisk SPORT - jak dołożyć

Postautor: adax » 11 lis 2018, 12:36

No i ktoś sobie na boku założył ten tryb SPORT a jeśli tak to gdzie i za ile bo bardzo mnie kusi by sobie założyć.

62542t
Wyjadacz
Posty: 137
Rejestracja: 16 sty 2017, 22:38
Posiadane auto: Opel astra V ST
Silnik: 1.4 125
Rocznik auta: 2016
Miasto: silesia
Województwo: sląskie
Been thanked: 30 times

Re: Przycisk SPORT - jak dołożyć

Postautor: 62542t » 11 lis 2018, 18:56

dokładnie, podpinam się pod pytanie, też chętnie bym przytulił tryb sport

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 6269
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 445 times
Been thanked: 374 times

Re: Przycisk SPORT - jak dołożyć

Postautor: Segor » 12 lis 2018, 00:14

Pytanie czy nadal ma to sens po ostatniej kampanii naprawczej w której modyfikowali oprogramowanie silnika ? Ja bez sportu, uważam, że jeździ się lepiej, a osoby ze sportem uważają, że jest gorzej...
Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 6085
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 499 times
Been thanked: 355 times

Re: Przycisk SPORT - jak dołożyć

Postautor: Krzysiec » 12 lis 2018, 00:29

Niemniej nadal nieporównywalnie "lepiej" niż BEZ ;)

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 6269
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 445 times
Been thanked: 374 times

Re: Przycisk SPORT - jak dołożyć

Postautor: Segor » 12 lis 2018, 00:35

Tego w sumie nie wiesz. Wyłączony przycisk to nie to samo co jego brak.
Obrazek

adax
Weteran
Posty: 734
Rejestracja: 12 cze 2016, 00:15
Posiadane auto: astra K
Silnik: 1.4 125
Rocznik auta: 2016
Miasto: gdańsk
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 63 times
Been thanked: 21 times

Re: Przycisk SPORT - jak dołożyć

Postautor: adax » 12 lis 2018, 09:59

A wedlug mnie tak.Wszystkie jazdy testowe piecioma samochodami z trybem SPORT jezdzilem 3/4 trasy z wylaczonym trybem i nie zamulaly,przyspieszaly,ze tak powiem lagodnie( ale nie przymulaly) tak jest i moim obecnym samochodzie,gdzie nie mam tego trybu.No ale wiem do czego zmierzasz,ze niby nowy soft zamulił ten tryb SPORT,moze tak,moze nie,ja akurat bylem zadowolony po zmianie softu ale po miesiacu wedlug mnie auto przyspiesza tak samo jak przed zmiana.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości