Navi 900 Intellink

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o Car Audio, Elektronice wszelkiej maści i CB w Astrze 5
TheBesciak
Posty: 2
Rejestracja: 06 sie 2016, 09:44
Posiadane auto: Opel Astra
Silnik: 1.4 Turbo/ 150 KM
Rocznik auta: 2015
Miasto: Włocławek
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Navi 900 Intellink

Postautor: TheBesciak » 08 sie 2016, 08:42

Czy da się w tym systemie sparowac go z telefonem tak abym mógł używać mapy Google z komórki?

Awatar użytkownika
Sly
Weteran
Posty: 902
Rejestracja: 21 kwie 2016, 21:30
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1,4 125M
Rocznik auta: 2016
Miasto: EZG
Województwo: łódzkie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 15 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Sly » 08 sie 2016, 21:02

Zależy od kiedy masz auto.
Jeśli odebrane przed czerwcem 2016 (a tak wskazuje Twój profil) musisz wykonać płatna aktualizację, aby aktywna była zakładka AndroidAuto.
Jeśli masz ją aktywną, wystarczy pobrać odpowiednią aplikację na telefon i skomunikować go z nawigacją przez złącze usb w podłokietniku.

TheBesciak
Posty: 2
Rejestracja: 06 sie 2016, 09:44
Posiadane auto: Opel Astra
Silnik: 1.4 Turbo/ 150 KM
Rocznik auta: 2015
Miasto: Włocławek
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: TheBesciak » 12 sie 2016, 22:39

Dzięki. Auto było pokazowe tak że póki co pewnie nie mam tej nakładki ale aktualizacje mają zrobić przy pierwszym przeglądzie. A znasz jakiś programik na kom.

Awatar użytkownika
Sly
Weteran
Posty: 902
Rejestracja: 21 kwie 2016, 21:30
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1,4 125M
Rocznik auta: 2016
Miasto: EZG
Województwo: łódzkie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 15 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Sly » 13 sie 2016, 21:35

jedyny jaki zadziała to AndroidAuto, a aktualizacja z wgraniem tej opcji w navi900 jest płatna.

Awatar użytkownika
Mieszko66
Weteran
Posty: 951
Rejestracja: 26 maja 2016, 23:18
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.4 Turbo 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Szczecin
Województwo: Zachodniopomorskie
Has thanked: 83 times
Been thanked: 29 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Mieszko66 » 15 sie 2016, 20:00

Po przejechaniu trasy około 2200 km muszę stwierdzić, że nawigacja działa naprawdę dobrze. Przy zmianie trasy reaguje błyskawicznie do zmian. Dodatkowo zdziwiłem się bo w Czechach ostrzegła przed robotami drogowymi w naszym języku (komunikaty radiowe o utrudnieniach lokalnych - podłączone do stacji radiowych to standard). Wygląda na to, że komunikaty radiowe o utrudnieniach przenoszone są na mapę nawigacji (tam gdzie były roboty drogowe - były zaznaczone na mapie). Przejrzysty asystent pasa ruchu (na dużych autostradowych rozjazdach). Wrzucenie trasy lub celu przez konsultantkę z OnStara bez problemu (np. najbliższa stacja benzynowa od swojej aktualnej lokalizacji). Regulację głośności podpowiedzi można dopasować pod swoje potrzeby. Podpowiedzi ograniczone do minimum, wskazania strzałkowe pomocne zwłaszcza z podawanymi i zmniejszającymi się metrami do skrętu. Wynik ogólnie pozytywny.
Mieszko66
Obrazek

mastergreg
Nowicjusz
Posty: 48
Rejestracja: 14 cze 2016, 01:30
Posiadane auto: Astra V HB Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Gliwice
Województwo: śląskie
Been thanked: 2 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: mastergreg » 16 sie 2016, 11:39

Mieszko66 pisze:Po przejechaniu trasy około 2200 km muszę stwierdzić, że nawigacja działa naprawdę dobrze. Przy zmianie trasy reaguje błyskawicznie do zmian. Dodatkowo zdziwiłem się bo w Czechach ostrzegła przed robotami drogowymi w naszym języku (komunikaty radiowe o utrudnieniach lokalnych - podłączone do stacji radiowych to standard). Wygląda na to, że komunikaty radiowe o utrudnieniach przenoszone są na mapę nawigacji (tam gdzie były roboty drogowe - były zaznaczone na mapie). Przejrzysty asystent pasa ruchu (na dużych autostradowych rozjazdach). Wrzucenie trasy lub celu przez konsultantkę z OnStara bez problemu (np. najbliższa stacja benzynowa od swojej aktualnej lokalizacji). Regulację głośności podpowiedzi można dopasować pod swoje potrzeby. Podpowiedzi ograniczone do minimum, wskazania strzałkowe pomocne zwłaszcza z podawanymi i zmniejszającymi się metrami do skrętu. Wynik ogólnie pozytywny.


Szkoda tylko, że mapa Polski jest nieaktualna - nawigacja nie widzi dróg oddanych już ponad dwa lata temu

Awatar użytkownika
Mieszko66
Weteran
Posty: 951
Rejestracja: 26 maja 2016, 23:18
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.4 Turbo 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Szczecin
Województwo: Zachodniopomorskie
Has thanked: 83 times
Been thanked: 29 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Mieszko66 » 16 sie 2016, 17:15

mastergreg pisze:
Mieszko66 pisze:Po przejechaniu trasy około 2200 km muszę stwierdzić, że nawigacja działa naprawdę dobrze. Przy zmianie trasy reaguje błyskawicznie do zmian. Dodatkowo zdziwiłem się bo w Czechach ostrzegła przed robotami drogowymi w naszym języku (komunikaty radiowe o utrudnieniach lokalnych - podłączone do stacji radiowych to standard). Wygląda na to, że komunikaty radiowe o utrudnieniach przenoszone są na mapę nawigacji (tam gdzie były roboty drogowe - były zaznaczone na mapie). Przejrzysty asystent pasa ruchu (na dużych autostradowych rozjazdach). Wrzucenie trasy lub celu przez konsultantkę z OnStara bez problemu (np. najbliższa stacja benzynowa od swojej aktualnej lokalizacji). Regulację głośności podpowiedzi można dopasować pod swoje potrzeby. Podpowiedzi ograniczone do minimum, wskazania strzałkowe pomocne zwłaszcza z podawanymi i zmniejszającymi się metrami do skrętu. Wynik ogólnie pozytywny.


Szkoda tylko, że mapa Polski jest nieaktualna - nawigacja nie widzi dróg oddanych już ponad dwa lata temu


Jak na razie więcej korzystałem z nawigacji poza granicami kraju. W moim rejonie zamieszkania nie trafiłem na podobną sytuację. Zastanawiam się czy możliwa jest różnica wersji oprogramowania pomiędzy Astrą HB produkowaną w Polsce, a Astrą ST produkowaną w Anglii od lutego br. (muszę pogrzebać w nawi i znaleźć wersję oprogramowania)
Mieszko66
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2651
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 162 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 16 sie 2016, 17:45

takie info znajdziesz w ustawieniach, bodajże na samym dole, "informacje o oprogramowaniu". u mnie wersja map to 23348556, hatchback.
béton brut

Awatar użytkownika
Mieszko66
Weteran
Posty: 951
Rejestracja: 26 maja 2016, 23:18
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.4 Turbo 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Szczecin
Województwo: Zachodniopomorskie
Has thanked: 83 times
Been thanked: 29 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Mieszko66 » 16 sie 2016, 21:04

Dzięki. Jutro sprawdzę u siebie i podam wersję.
Mieszko66
Obrazek

Awatar użytkownika
majek
Nowicjusz
Posty: 78
Rejestracja: 10 sie 2016, 21:49
Posiadane auto: Opel Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo S/S 150KM - AUT
Rocznik auta: 2016
Miasto: Warszawa/Schaan
Województwo: PL/LI

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: majek » 17 sie 2016, 16:22

Sly pisze:Zależy od kiedy masz auto.
Jeśli odebrane przed czerwcem 2016 (a tak wskazuje Twój profil) musisz wykonać płatna aktualizację, aby aktywna była zakładka AndroidAuto.
Jeśli masz ją aktywną, wystarczy pobrać odpowiednią aplikację na telefon i skomunikować go z nawigacją przez złącze usb w podłokietniku.


Czyli mówisz, że jak zamówiłem Astrę tydzień temu z odbiorem za ok 3 miesiące to powinienem mieć AndroidAuto?

Awatar użytkownika
corsa12i
Wyjadacz
Posty: 239
Rejestracja: 11 cze 2016, 10:47
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: 14XFT
Rocznik auta: 2016
Miasto: KMY
Województwo: Małopolskie
Been thanked: 9 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: corsa12i » 17 sie 2016, 16:33

a mam jedno pytanie czy AA po odpłatnej aktualizacji jest w języku polskim? czy w angielskim bo oficjalnie AA w Polsce nie działa więc jak to jest?

Awatar użytkownika
kzyhu1983
Klubowicz
Posty: 368
Rejestracja: 17 lip 2016, 08:50
Posiadane auto: Opel Astra K
Silnik: 1.4 Turbo 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Olsztyn
Województwo: Warmińsko- Mazurskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: kzyhu1983 » 17 sie 2016, 16:51

AA jest po Polsku. Po aktualizacji Navi 900 masz możliwość odpalenia Android Auto jednak oficjalnie nie ściągniesz aplikacji z polskiego Google Play- brak wsparcia od GOOGLE dla PL. Brak wersji w naszym języku i jak na razie nie wiadomo kiedy i czy w ogóle będzie taka.

astraKa
Nowicjusz
Posty: 24
Rejestracja: 27 kwie 2016, 19:13
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.4 150km automat
Rocznik auta: 2016
Miasto: ---
Województwo: -----
Been thanked: 1 time

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: astraKa » 17 sie 2016, 19:28

AndroidAuto jest po angielsku, nie wiem czy jest polska wersja, skoro nie ma oficjalnej aplikacji na nasz kraj. Jednak Google Mapy ściąga z telefonu po polsku. Mówi normalnie po polsku. Tylko funkcje samego AA są po angielsku. Aplikacje tak jak w tel, czyli po pl.

Awatar użytkownika
Mieszko66
Weteran
Posty: 951
Rejestracja: 26 maja 2016, 23:18
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.4 Turbo 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Szczecin
Województwo: Zachodniopomorskie
Has thanked: 83 times
Been thanked: 29 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Mieszko66 » 17 sie 2016, 22:12

komisarzryba pisze:takie info znajdziesz w ustawieniach, bodajże na samym dole, "informacje o oprogramowaniu". u mnie wersja map to 23348556, hatchback.


W mojej Astrze ST jest ta sama wersja, Czyli nie ma różnicy czy produkcja w Polsce czy w Anglii. Ciekawe czy ci, którzy odbierają swoje autka teraz mają tą samą wersję oprogramowania map.
Mieszko66
Obrazek

Awatar użytkownika
Sly
Weteran
Posty: 902
Rejestracja: 21 kwie 2016, 21:30
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1,4 125M
Rocznik auta: 2016
Miasto: EZG
Województwo: łódzkie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 15 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Sly » 17 sie 2016, 22:25

Tak. Auto wychodzące z fabryki od czerwca mają nowy soft.

Awatar użytkownika
Mieszko66
Weteran
Posty: 951
Rejestracja: 26 maja 2016, 23:18
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.4 Turbo 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Szczecin
Województwo: Zachodniopomorskie
Has thanked: 83 times
Been thanked: 29 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Mieszko66 » 17 sie 2016, 22:57

Dzięki za info.
Mieszko66
Obrazek

Awatar użytkownika
majek
Nowicjusz
Posty: 78
Rejestracja: 10 sie 2016, 21:49
Posiadane auto: Opel Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo S/S 150KM - AUT
Rocznik auta: 2016
Miasto: Warszawa/Schaan
Województwo: PL/LI

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: majek » 18 sie 2016, 08:50

Również dziękuję za informację.

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3652
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 37 times
Been thanked: 130 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Budus » 04 wrz 2016, 17:24

czy przy połączeniach przychodzących wyświetla Wam nazwę kontaktu czy tylko numer ?
ja mam tylko numer...

połączenie przez BT


brak również u mnie możliwości ustawienia automatycznego ustawienia godziny w radiu - u Was też brak ?
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2651
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 162 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 04 wrz 2016, 18:59

Budus pisze:czy przy połączeniach przychodzących wyświetla Wam nazwę kontaktu czy tylko numer ?
ja mam tylko numer...

połączenie przez BT


brak również u mnie możliwości ustawienia automatycznego ustawienia godziny w radiu - u Was też brak ?

autoustawiania godziny nie ma. jeśli chodzi o nazwy kontaktow, to zależy od telefonu i jego ustawien jeśli chodzi o bt. mi wyswietla nazwy kontaktow, ich zdjęcia (jeśli sa), powiadamia o sms'ach i czyta je nawet.
béton brut

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3652
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 37 times
Been thanked: 130 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Budus » 04 wrz 2016, 19:06

to po cholerę piszą o tym w instrukcji :)

a co do kontaktów - w książce nazwy mam, na fotki nie patrzyłem, powiadamia o sms/ach i też je czyta. przy przychodzącym połączeniu wyświetla tylko numer... muszę się temu przyjrzeć.

a przy okazji sprawdzę AA :)
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2651
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 162 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 04 wrz 2016, 19:10

mi się nazwy kontaktow nie wyswietlaly na poprzednim telefonie (może wina ustawien), na obecnym wszystko działa jak należy.
béton brut

Online
pawelb
Wyjadacz
Posty: 129
Rejestracja: 15 lip 2016, 19:13
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.0
Rocznik auta: 2016
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Been thanked: 4 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: pawelb » 05 wrz 2016, 07:02

Zobacz, czy w ustawieniach sparowanego urządzenia bluetooth masz włączone udostępnianie kontaktów. U mnie wygląda to tak:

[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160905/6bfaebd46778d6356f419b0d191cab90.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3652
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 37 times
Been thanked: 130 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Budus » 08 wrz 2016, 21:21

z kontaktami jest już OK - nic nie zmieniałem a po czasie zaczęły się wyświetlać.

czy próbowaliście korzystać np. z AutoMapy lub innej nawigacji łącząc się przez BT ? dzisiaj jechałem na AutoMapie i niestety nie miałem komunikatów dźwiękowych - w ustawieniach BT mam udostępnione wszystko.
Obrazek

ememel
Weteran
Posty: 1085
Rejestracja: 08 lip 2016, 23:30
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Łódź
Województwo: łódzkie
Has thanked: 48 times
Been thanked: 15 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: ememel » 09 wrz 2016, 08:26

Przy Navi900 w konfiguratorze pokazuje "podwójny tuner"
Do czego to można wykorzystać?
Pozdrawiam
__________________________
Mirek

ememel
Weteran
Posty: 1085
Rejestracja: 08 lip 2016, 23:30
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Łódź
Województwo: łódzkie
Has thanked: 48 times
Been thanked: 15 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: ememel » 14 wrz 2016, 09:35

ememel pisze:Przy Navi900 w konfiguratorze pokazuje "podwójny tuner"
Do czego to można wykorzystać?


Nikt nie wie o co chodzi z tym podwójnym tunerem?
Pozdrawiam
__________________________
Mirek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2651
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 162 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 14 wrz 2016, 10:03

może chodzi o am/fm...?
béton brut

mastergreg
Nowicjusz
Posty: 48
Rejestracja: 14 cze 2016, 01:30
Posiadane auto: Astra V HB Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Gliwice
Województwo: śląskie
Been thanked: 2 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: mastergreg » 14 wrz 2016, 10:10

Albo o tuner radia cyfrowego DAB+. Ja za DAB+ dopłacałem, może teraz jest już w standardzie przy Navi900...

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 6287
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 445 times
Been thanked: 374 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Segor » 14 wrz 2016, 11:29

mastergreg pisze:Ja za DAB+ dopłacałem

A po co to w ogóle? Pytam serio.
Obrazek

Awatar użytkownika
pgrad
VIP
Posty: 1812
Rejestracja: 30 maja 2016, 23:17
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: B14XFT (1.4T s/s 150KM) 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 49 times
Been thanked: 116 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: pgrad » 14 wrz 2016, 11:39

DAB+ to radio nadawane w formacie cyfrowym
patrz analogicznie jak przejście do nadawania cyfrowego sygnału telewizyjnego
Obrazek

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 6287
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 445 times
Been thanked: 374 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Segor » 14 wrz 2016, 11:57

No to wiem, ale nadal nie widzę sensu w dobie smartfonów, Spotify i innych tego typu aplikacji :) Ja radia słucham tylko dla audycji i wątpię, żeby w ciągu najbliższych 10 lat przestały być nadawane analogowo. A nawet jeżeli to będę mógł je pewnie puszczać z telefonu.
W sumie w ciągu 10 lat to bardziej spodziewałbym się końca radia i tv w formie jaką mamy teraz, na rzecz Netflix'a i audycji radiowych do puszczenia w playliście Spotify...
Obrazek


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości