Navi 900 Intellink

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o Car Audio, Elektronice wszelkiej maści i CB w Astrze 5
Tomeq
Nowicjusz
Posty: 74
Rejestracja: 19 paź 2018, 09:24
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.4/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Wpisz miasto
Województwo: śląskie
Been thanked: 5 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Tomeq » 25 sty 2019, 16:11

Co to znaczy "Niestety aktualizacja posiadała błędy i nie została wgrana." Jak możesz napisz coś więcej na ten temat. Jak wgrywasz i czemu się nie da.

Awatar użytkownika
Argus
Nowicjusz
Posty: 67
Rejestracja: 03 paź 2016, 16:25
Posiadane auto: Opel Astra V Dynamic HB
Silnik: 1.4 Turbo 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Malbork
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Argus » 25 sty 2019, 19:01

STANISLAW pisze:Przecież płaciłeś przelewem chyba to masz dokument !

Zakup był na firmę, więc powinna być wystawiona faktura, a nie było nawet paragonu.

Added in 11 minutes 42 seconds:
Tomeq pisze:Co to znaczy "Niestety aktualizacja posiadała błędy i nie została wgrana." Jak możesz napisz coś więcej na ten temat. Jak wgrywasz i czemu się nie da.

Podczas instalacji nastąpiła przerwa, jakby się ona zacięła i nie poszła dalej.
Przy powtórnej próbie wyskakuje informacja jak na zdjęciu.
Stara wersja mapy została skasowana, więc teraz nie mam żadnej mapy.
Załączniki
06.jpg
06.jpg (103.35 KiB) Przejrzano 685 razy

STANISLAW
Klubowicz
Posty: 404
Rejestracja: 26 sie 2018, 08:34
Posiadane auto: ASTRA MARTIN
Silnik: W MIARĘ DAJE RADE
Rocznik auta: 2018
Miasto: ŚWIĘTE
Województwo: HANYSLAND
Has thanked: 44 times
Been thanked: 19 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: STANISLAW » 25 sty 2019, 19:11

Potwierdzenie przelewu jest dokumentem potwierdzajacym sprzedaż, musi być zaksięgowany u sprzedawcy.
compact w dieslu i nic więcej.........

Tomeq
Nowicjusz
Posty: 74
Rejestracja: 19 paź 2018, 09:24
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.4/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Wpisz miasto
Województwo: śląskie
Been thanked: 5 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Tomeq » 26 sty 2019, 09:21

@Argus
Na pewno nie przerwałeś instalacji, np nie wł - wył zapłonu (ja wgrywałem na zapalonym silniku bo bałem się że mi braknie z aku prądu).
Jeśli przerwie się instalację do 5 % to nic się nie dzieje powyżej 5% uszkadza się pliki i nic już nie pomoże - powyżej 5% kasuje się mapa i wgrywane są nowe pliki do 5% pewnie tylko jakiś bootloader i coś się sprawdza i ustawia.
Nie wiem czy serwis to naprawi trzeba by wgrać nowe oprogramowanie do navi razem z mapą - pewnie tylko tak może się udać lub wymiana navi 900 na nową.
Ja jak wgrywałem stanęło mi na coś na ok 80% (dokładnie już nie pamiętam), pasek postępu szedł szybko i nagle stanęło i stało chyba ponad 8 min już myślałem że coś padło, ale trudno mówię czekam do końca nawet godzinę (wiedziałem, że jak przerwę to zonk już byłem nieźle podjarany że się uwaliło) i naglę ruszyło i doszło do 100% radio się zresetowało wyłączyło i włączyło i było ok. Mapy są nowe czyli
Q 03 2017.

Najważniejsze nie przerywać aktualizacji nawet jak się wydaje że stanęło i nie idzie ( ba na pewno pójdzie dalej trzeba czekać ! ). Jeśli się przerwie samemu w czasie wgrywaniato koniec z navi i mapami.

Radziu
Klubowicz
Posty: 416
Rejestracja: 09 paź 2017, 19:44
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 71 times
Been thanked: 5 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Radziu » 08 lut 2019, 17:21

Tomeq, Ty też kupowałeś w tym sklepie?
Obrazek

Tomeq
Nowicjusz
Posty: 74
Rejestracja: 19 paź 2018, 09:24
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.4/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Wpisz miasto
Województwo: śląskie
Been thanked: 5 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Tomeq » 09 lut 2019, 00:25

Tak, kupowałem w sklepie doopla.pl

Radziu
Klubowicz
Posty: 416
Rejestracja: 09 paź 2017, 19:44
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 71 times
Been thanked: 5 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Radziu » 27 mar 2019, 18:58

Nie wiem czy było o tym na forum, nie widziałem. Natknąłem się przez przypadek na YT na taki film https://www.youtube.com/watch?v=3QNeFQB0fLQ wychodzi na to, że po zamontowaniu tego czegoś, można odtwarzać filmy w czasie jazdy. Co prawda to Insignia, ale to chyba jest ta sama NAVI co w naszych Astrach, więc chyba powinno działać.
Obrazek

Radziu
Klubowicz
Posty: 416
Rejestracja: 09 paź 2017, 19:44
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 71 times
Been thanked: 5 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Radziu » 05 kwie 2019, 21:03

Argus pisze:Zostałem oszukany przez sklep DoOpla.
W listopadzie 2018 r kupiłem aktualizację mapy do Navi 900 IntelliLink do Astry K za 368,40 zł.
Niestety aktualizacja posiadała błędy i nie została wgrana.
Na moje uwagi sklep skierował mnie do serwisu Opla.
Tam niestety nic nie mogli poradzić, stwierdzając, że kupiłem trefną aktualizację i odesłali mnie do sprzedawcy.
Nadmienię, że sklep nie wystawił mi żadnego dowodu sprzedaży, a na żądanie jego wydania wymyślano dziwne historie.
Złożyłem oficjalną reklamację z żądaniem zwrotu 368,40 zł, ale sklep milczy.
Osoba, która prowadziła ze mną korespondencje to pan Krzysztof R., który umiejętnie obecnie mnie zbywa.
Będę dochodził swoich roszczeń na drodze sądowej.
Ostrzegam przed zakupami w sklepie DoOpla.


Udało się jakoś rozwiązać problem aktualizacji?

Added in 2 hours 10 minutes 7 seconds:
Fuks pisze:
komisarzryba pisze:
Teed pisze:Może napisz bardziej zrozumiałym językiem, za cholerę nie chwytam.

w dwudziestej linii jest vin.

Tylko, że to jest public <OPERATOR_PUBLIC_KEY> więc pewnie gdzieś jest i private :).
Po co robić klucz w pliku który każdy może sobie zamienić?


Ktoś ten klucz przecież jakoś musi wpisywać w sklepie doopla, bo przecież skąd ten klucz się tam bierze?
Obrazek

Tomeq
Nowicjusz
Posty: 74
Rejestracja: 19 paź 2018, 09:24
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.4/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Wpisz miasto
Województwo: śląskie
Been thanked: 5 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Tomeq » 06 kwie 2019, 08:44

@UP
Tak ten plik edytuje się specjalnym programem tak, aby po dopisaniu VIN zgadzały się sumy kontrolne pliku. Dlatego jak się kupuję mapę nie ważne w jakim sklepie trzeba podać VIN i muszą ten VIN wklepać w pliki mapy. Dlatego jest to mapa dla konkretnego auta do innego nie wejdzie.

rafdudas
Wyjadacz
Posty: 202
Rejestracja: 07 cze 2018, 07:51
Posiadane auto: Opel Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2018
Miasto: Śląsk
Województwo: śląskie
Has thanked: 20 times
Been thanked: 6 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: rafdudas » 14 kwie 2019, 21:42

Panowie czy można wyłączyć powiadomienia z nawigacji aby nie wyświetlały się na ekranie między zegarami, a tylko i wyłącznie na ekranie navi?
Np. mam ustawione chwilowe spalanie to chciałbym aby wyświetlało się cały czas, a nie wrzucało informacji odnośnie przykładowo zjazdu ;).


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości