Navi 900 Intellink

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o Car Audio, Elektronice wszelkiej maści i CB w Astrze 5
Awatar użytkownika
Rizen
Nowicjusz
Posty: 40
Rejestracja: 09 maja 2018, 10:23
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo 125 km
Rocznik auta: 2017
Miasto: ST
Województwo: Śląskie
Has thanked: 2 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Rizen » 07 cze 2018, 10:55

Tak, benzynowe.
Trasa była poprowadzona przez wjazdy prosto do wyjazdów (miałem pół baku).
Pozdrawiam ;)

Miron
Klubowicz
Posty: 660
Rejestracja: 11 wrz 2017, 20:15
Posiadane auto: HB Dark Brown Caramel
Silnik: 1,6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawska Praga
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 19 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Miron » 07 cze 2018, 11:31

Rizen pisze:Tak, benzynowe.
Trasa była poprowadzona przez wjazdy prosto do wyjazdów (miałem pół baku).

tak z czapki spytam. Może miałeś włączone POI i coś się pomerdało?

Awatar użytkownika
Rizen
Nowicjusz
Posty: 40
Rejestracja: 09 maja 2018, 10:23
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo 125 km
Rocznik auta: 2017
Miasto: ST
Województwo: Śląskie
Has thanked: 2 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Rizen » 07 cze 2018, 11:40

Miron pisze:
Rizen pisze:Tak, benzynowe.
Trasa była poprowadzona przez wjazdy prosto do wyjazdów (miałem pół baku).

tak z czapki spytam. Może miałeś włączone POI i coś się pomerdało?


Nic nie kombinowałem, żadnych punktów pośrednich. Trasa czeski Cieszyn - Tychy.
Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2485
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 144 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 07 cze 2018, 12:28

dziwo, nigdy mi się nie przytrafilo ;)
béton brut

Awatar użytkownika
Ziela
Wyjadacz
Posty: 338
Rejestracja: 01 gru 2017, 11:20
Posiadane auto: Astra V Dynamic Aut. Sports Tourer
Silnik: 1.6 CDTI 136KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Zielona Góra
Województwo: lubuskie
Has thanked: 17 times
Been thanked: 11 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Ziela » 07 cze 2018, 16:22

Natomiast w okolicach Poznania nasze mapy w drugą stronę, są zbyt aktualne, bo posiadają już wybudowany węzeł łączący DK32 z S5 pod Stęszewem :) i pal licho jadąc w stronę Poznania czy tak jak ja jechałem do Gdańska, bo widzisz, że nie zjedziesz, ale wracając A2ką trzeba pamiętać, bo mapa ma już ten węzeł i S5-tke, i każe jechać dalej A2 gdy tymczasem trzeba się z niej już zbierać wcześniej :D

Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (450.45 KiB) Przejrzano 983 razy

Miron
Klubowicz
Posty: 660
Rejestracja: 11 wrz 2017, 20:15
Posiadane auto: HB Dark Brown Caramel
Silnik: 1,6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawska Praga
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 19 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Miron » 07 cze 2018, 16:40

Rizen pisze:Nic nie kombinowałem, żadnych punktów pośrednich. Trasa czeski Cieszyn - Tychy.

nie chodzi mi o punkty pośrednie, tylko punkty użytkownika typu stacja benz. bankomat, hotel itp
Może coś się zawiesiło i załączyła się opcja prowadź do najbliższej stacji. Do wszystkich stacji

Awatar użytkownika
Rizen
Nowicjusz
Posty: 40
Rejestracja: 09 maja 2018, 10:23
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo 125 km
Rocznik auta: 2017
Miasto: ST
Województwo: Śląskie
Has thanked: 2 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Rizen » 07 cze 2018, 18:16

Dam sobie głowę uciąć, że nic nie przyciskałem poza celem podróży :D
Pozdrawiam ;)

Krucha91
Nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: 15 maja 2018, 07:30
Posiadane auto: Opel Astra K ST
Silnik: 1.4 Turbo 150KM
Rocznik auta: 2018
Miasto: Mikołów
Województwo: Śląskie

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Krucha91 » 12 cze 2018, 14:12

Mam Intellink 900 dlatego postanowiłem tutaj opisać swój problem i się dopytać.

Brat ma AK HB Enjoy z radiem 4.0, jakiś czas temu, przez kabel próbowałem podłączyć swój tel (Huawei y5 II) w celu projekcji. Cała operacja przebiegła bez żadnego problemu i bez dodatkowych programów.

Jestem świeżo po odbiorze AK ST Elite już z Intellink 900, wczoraj próba połączenia się przez kabel i cisza..... Komunikat tylko żeby sprawdzic nowe wiadomości??
Telefon na chwilkę przygasa ale obraz się nie przełącza na Navi....

Jak to jest z tym AA, skoro do samochodu od brata dostałem się bez żadnych dodatkowych programów??

Awatar użytkownika
Rizen
Nowicjusz
Posty: 40
Rejestracja: 09 maja 2018, 10:23
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo 125 km
Rocznik auta: 2017
Miasto: ST
Województwo: Śląskie
Has thanked: 2 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Rizen » 12 cze 2018, 15:18

Masz kabel do transmisji danych? Nie wszystkie usb-micro usb mają taką możliwość (wiem jest to śmieszne).
Sprawdź inny kabel.
Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5804
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 419 times
Been thanked: 352 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Segor » 12 cze 2018, 15:19

Szczerze mówiąc, to nie wiem jak bez instalacji AA na telefonie mogłeś odpalić AA w aucie. Nikomu się to raczej jeszcze nie udało?
Obrazek

Krucha91
Nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: 15 maja 2018, 07:30
Posiadane auto: Opel Astra K ST
Silnik: 1.4 Turbo 150KM
Rocznik auta: 2018
Miasto: Mikołów
Województwo: Śląskie

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Krucha91 » 14 cze 2018, 08:07

Segor pisze:Szczerze mówiąc, to nie wiem jak bez instalacji AA na telefonie mogłeś odpalić AA w aucie. Nikomu się to raczej jeszcze nie udało?


To prawda...
Specjalnie wybrałem się do brata i niestety nie załapało... to chyba było tylko moje pobożne życzenie....

Co do moich przeboi z Navi 900 - Sciągnąłem AA, Asterka łączy się z telefonem ale po chwili pojawia się czerny ekran.... łączy się na nowo i znów czarny ekran. I tak w koło.... w telefonie Android 5.1. już nie daje rady??

Awatar użytkownika
wojo
Klubowicz
Posty: 392
Rejestracja: 21 lis 2017, 16:41
Posiadane auto: np. Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125
Rocznik auta: 2017
Miasto: Varsowia
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: wojo » 14 cze 2018, 18:52

Ktoś mi podpowie jak uruchomić sklep w 900? klikam i po chwili wyskakuje błąd, że nie mogą w tej chwili uruchomic aplikacji

Wifi połączone

Przy okazji... czy macie u siebie widoczny zasięg LTE?
Schematy, opisy do każdej Astry K - PW

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3343
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 34 times
Been thanked: 117 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Budus » 14 cze 2018, 18:58

ja mam zasięg LTE oznaczony i nie miałem problemu z wejściem do sklepu.

ale zweryfikuję jutro czy czegoś nie zepsuli
Obrazek

Awatar użytkownika
wojo
Klubowicz
Posty: 392
Rejestracja: 21 lis 2017, 16:41
Posiadane auto: np. Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125
Rocznik auta: 2017
Miasto: Varsowia
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: wojo » 14 cze 2018, 21:58

A to nie trzeba miec jakiegos pakietu wifi dodatkowo wykupionego?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Schematy, opisy do każdej Astry K - PW

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3343
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 34 times
Been thanked: 117 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Budus » 14 cze 2018, 22:38

Trzeba. Ale w Polsce niedostępna opcja;)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Added in 50 seconds:
Re: RE: Re: Navi 900 Intellink
Budus pisze:Trzeba. Ale w Polsce niedostępna opcja;)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
A odnośnie zasięgu LTE to miałem na myśli zasięg z telefonu;)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Obrazek

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3343
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 34 times
Been thanked: 117 times

Re: RE: Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Budus » 14 cze 2018, 22:38

Budus pisze:Trzeba. Ale w Polsce niedostępna opcja;)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
A odnośnie zasięgu LTE to miałem na myśli zasięg z telefonu;)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2485
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 144 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 18 cze 2018, 12:01

kuba pisze:A to przypadkiem nie gdzieś tu ? Podobne zjawisko właśnie w tych okolicach zaobserwowałem, przelatując.

wczoraj znowu polem lasem... ;)
Załączniki
jadewpolu.jpg
jadewpolu.jpg (55.33 KiB) Przejrzano 619 razy
béton brut

Awatar użytkownika
Chorwat
Weteran
Posty: 809
Rejestracja: 12 maja 2017, 21:26
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: 1.6 CDTI 136KM A/T
Rocznik auta: 2016
Miasto: Toruń
Województwo: kuj-pom
Has thanked: 5 times
Been thanked: 21 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Chorwat » 18 cze 2018, 15:06

Mam to samo na odcinku S8 i A4 ;)
Astra F 1.6 75KM :) -> Omega B FL 3.2 V6 218KM :twisted: -> Astra K 1.6 136KM :D

Radziu
Wyjadacz
Posty: 242
Rejestracja: 09 paź 2017, 19:44
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 2 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Radziu » 10 lip 2018, 00:02

Ziela pisze:Natomiast w okolicach Poznania nasze mapy w drugą stronę, są zbyt aktualne, bo posiadają już wybudowany węzeł łączący DK32 z S5 pod Stęszewem :)


Podobnie jest jak się jedzie A1 z Czech, rzeczywista autostrada się kończy, a nawigacja każe jechać prosto, bo na mapie jest dalej autostrada.

A tak z innej beczki. Fabryczna nawigacja ma jedną ważną przewagę nad innymi nawigacjami, a mianowicie działa nawet tam gdzie nie ma sygnału GPS, czyli w tunelach i wąwozach. Doskonale rozpoznaje w który rozjazd się skręca w tunelu. Prawdopodobnie bierze informacje z obrotów kół i skrętu kierownicy.
Obrazek

Awatar użytkownika
wojo
Klubowicz
Posty: 392
Rejestracja: 21 lis 2017, 16:41
Posiadane auto: np. Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125
Rocznik auta: 2017
Miasto: Varsowia
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: wojo » 11 lip 2018, 20:34

Są już dostepne najnowsze mapy na 2018r?
Schematy, opisy do każdej Astry K - PW

maurinio87
Nowicjusz
Posty: 23
Rejestracja: 03 mar 2018, 20:10
Posiadane auto: opel astra V
Silnik: 1.4 Turbo S/S 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rzeszów
Województwo: Podkarpackie
Has thanked: 1 time

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: maurinio87 » 12 lip 2018, 14:00

Witam a ja mam taki mały problem od czasu zakupu auta to jest już 3 miesiące wchodząc w aplikację shop nie mam tych dwóch aplikacji do pobrania czy może ktoś wie jak to naprawić cały czas jest napisane żeby spróbować później i tak już 3 miesiące hahah

karolmadejek
Nowicjusz
Posty: 10
Rejestracja: 15 maja 2018, 12:42
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 CDTI 110KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Łęczna
Województwo: Lubelskie
Been thanked: 1 time

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: karolmadejek » 12 lip 2018, 14:01

Witam, może ktoś pomóc w kwestii wgrania obsługi Android Auto do Navi 900? Jestem z okolic Lublina, a ASO w Lublinie nie chcą się za to zabierać. Gdzie w Polsce, oczywiście w przyzwoitej odległości mogę to załatwić i ile to kosztuje?

Awatar użytkownika
Gral48
Wyjadacz
Posty: 330
Rejestracja: 17 mar 2017, 11:21
Posiadane auto: Astra V HB Elite RM17, VW Golf V
Silnik: 1,4 Turbo ( MT6 ) 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: RUMIA
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Gral48 » 15 lip 2018, 15:56

wojo pisze:Są już dostepne najnowsze mapy na 2018r?


Tak, na Grandlanda i to nawet za DARMO!!!
Na Astrę wer.2.5, data opublikowania map 10.05.2017, "ciężar prawie 11GB, cena 500 zeta. :o

Awatar użytkownika
wojo
Klubowicz
Posty: 392
Rejestracja: 21 lis 2017, 16:41
Posiadane auto: np. Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125
Rocznik auta: 2017
Miasto: Varsowia
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: wojo » 15 lip 2018, 16:27

To w granlandzie jest jakas inna navi?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Schematy, opisy do każdej Astry K - PW

Awatar użytkownika
maccarish
Nowicjusz
Posty: 37
Rejestracja: 10 lut 2017, 13:15
Posiadane auto: Astra V HB Elite
Silnik: 1.4 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Wrocław
Województwo: dolnośląskie
Been thanked: 2 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: maccarish » 15 lip 2018, 20:51

wojo pisze:To w granlandzie jest jakas inna navi?


Francuska od PSA
Obrazek

Awatar użytkownika
Chorwat
Weteran
Posty: 809
Rejestracja: 12 maja 2017, 21:26
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: 1.6 CDTI 136KM A/T
Rocznik auta: 2016
Miasto: Toruń
Województwo: kuj-pom
Has thanked: 5 times
Been thanked: 21 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Chorwat » 17 lip 2018, 11:38

karolmadejek pisze:Witam, może ktoś pomóc w kwestii wgrania obsługi Android Auto do Navi 900? Jestem z okolic Lublina, a ASO w Lublinie nie chcą się za to zabierać. Gdzie w Polsce, oczywiście w przyzwoitej odległości mogę to załatwić i ile to kosztuje?

Przyłączam się do pytania...


wojo pisze:

Gdzieś mi się rzuciło, że ogarnąłeś ten temat, pomożesz?
Astra F 1.6 75KM :) -> Omega B FL 3.2 V6 218KM :twisted: -> Astra K 1.6 136KM :D

Radziu
Wyjadacz
Posty: 242
Rejestracja: 09 paź 2017, 19:44
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 2 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Radziu » 17 lip 2018, 18:49

Przecież w navi900 jest android auto. Musisz tylko wgrać apkę na telefon, odpowiedni kabel i śmiga.
Obrazek

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3343
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 34 times
Been thanked: 117 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Budus » 17 lip 2018, 19:29

nie ma dla aut do 2016 - czy coś koło tego terminu
Obrazek

Awatar użytkownika
Chorwat
Weteran
Posty: 809
Rejestracja: 12 maja 2017, 21:26
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: 1.6 CDTI 136KM A/T
Rocznik auta: 2016
Miasto: Toruń
Województwo: kuj-pom
Has thanked: 5 times
Been thanked: 21 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Chorwat » 17 lip 2018, 20:49

Niestety @Budus ma rację. Mam tylko CarPlay, inaczej bym nie pytał ;)
Astra F 1.6 75KM :) -> Omega B FL 3.2 V6 218KM :twisted: -> Astra K 1.6 136KM :D

Awatar użytkownika
Shivver
Klubowicz
Posty: 417
Rejestracja: 16 paź 2016, 19:33
Posiadane auto: Astra K HB Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Mediolan
Województwo: Włochy
Has thanked: 14 times
Been thanked: 18 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Shivver » 17 lip 2018, 22:39

Chorwat pisze:Niestety @Budus ma rację. Mam tylko CarPlay, inaczej bym nie pytał ;)


Zawsze można zaaktualizować, ja mam 2016, zrobili aktualizację systemu i mam AA. Problem w tym że w większości przypadków chcą za to 300-500 zł.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości