Navi 900 Intellink

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o Car Audio, Elektronice wszelkiej maści i CB w Astrze 5
Awatar użytkownika
wojo
Klubowicz
Posty: 398
Rejestracja: 21 lis 2017, 16:41
Posiadane auto: np. Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125
Rocznik auta: 2017
Miasto: Varsowia
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: wojo » 28 lut 2018, 20:29

Miał ktoś taki problem ze swoją navi?

https://youtu.be/UQ-Hskjg-1E
Schematy, opisy do każdej Astry K - PW

Awatar użytkownika
Fuks
VIP
Posty: 2371
Rejestracja: 18 gru 2016, 15:49
Posiadane auto: Opel Astra K
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 228 times
Been thanked: 162 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Fuks » 28 lut 2018, 21:40

Bardziej GPS się gubi niż sama aplikacja.

Awatar użytkownika
wojo
Klubowicz
Posty: 398
Rejestracja: 21 lis 2017, 16:41
Posiadane auto: np. Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125
Rocznik auta: 2017
Miasto: Varsowia
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: wojo » 28 lut 2018, 21:45

Ale zwroc uwage na to co jest na poczatku... pokazuje fix 3d i lapie sygnal z 10 satelit...
Schematy, opisy do każdej Astry K - PW

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2616
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 158 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 01 mar 2018, 06:43

u mnie tak jest w jednym miejscu na s8. za każdym razem gdy tamtędy jade. na moje oko wygląda to tak, jakby odczytywane przez gps wspolrzedne nie zgadzaly się do końca z tymi na mapie, dlatego dociąga nie do tej ulicy co trzeba. wystepuje to tylko w tym miejscu i zadnym innym, wiec olewam.
béton brut

Awatar użytkownika
remiem
Klubowicz
Posty: 570
Rejestracja: 24 paź 2016, 21:08
Posiadane auto: Opel Astra V RM 2k17
Silnik: 1.4 Turbo 125
Rocznik auta: 2016
Miasto: Kraków
Województwo: Małopolskie
Has thanked: 16 times
Been thanked: 37 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: remiem » 01 mar 2018, 09:08

U mnie to samo na a4 z krakowa do tarnowa. ;d Bywa ;]
Remi

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 6185
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 443 times
Been thanked: 371 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Segor » 01 mar 2018, 09:56

Myślę, że to słaba mapa lub słaba synchronizacja czasu (potrzebna do prawidłowego wyznaczenia pozycji). Raczej nic nie zrobisz.
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2616
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 158 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 01 mar 2018, 10:00

moja kolezanka robi te mapy, wyslalem jej link.
béton brut

zienx
Nowicjusz
Posty: 12
Rejestracja: 29 kwie 2017, 09:18
Posiadane auto: Opel Corsa
Silnik: 1.4 100 KM
Rocznik auta: 2013
Miasto: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: zienx » 26 kwie 2018, 11:56

Czy ktoś z Was miał problem polegający na tym, że nie można nadusić palcem na lewa stronę ekranu?

Przy kalibracji nie można nawet kliknąć na lewy górny róg, tak jakby pasek 1cm z lewej strony miał zepsuty dotyk.

rumpelstilskin
Wyjadacz
Posty: 300
Rejestracja: 06 cze 2017, 09:35
Posiadane auto: Astra K Dynamic
Silnik: 1.6 Turbo S/S 200
Rocznik auta: 2016
Miasto: DC
Województwo: DC
Has thanked: 17 times
Been thanked: 3 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: rumpelstilskin » 26 kwie 2018, 12:03

ewidentnie ekran (dotyk) do wymiany

zienx
Nowicjusz
Posty: 12
Rejestracja: 29 kwie 2017, 09:18
Posiadane auto: Opel Corsa
Silnik: 1.4 100 KM
Rocznik auta: 2013
Miasto: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: zienx » 03 maja 2018, 10:55

Byłem w ASO z tym ekranem. Nie wiedzą, co mają zrobić - wymienić cały ekran czy całe radio. Wysłali zapytanie do GM co robić w takim przypadku, bo nigdy go nie mieli, a podobno obawiają się, że jak podejmą sami decyzje to im centrala nie "zrefunduje" tego z gwarancji.

Za tydzień będę uderzał jeszcze raz.

Awatar użytkownika
dziadzia82
Weteran
Posty: 885
Rejestracja: 25 sty 2017, 16:49
Posiadane auto: Alfa Romeo Giulietta: Opel Astra K ST
Silnik: 1,4 MA 170 : 1,6 TB 200
Rocznik auta: 2017
Miasto: Będzin
Województwo: śląskie
Has thanked: 12 times
Been thanked: 93 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: dziadzia82 » 03 maja 2018, 11:05

To jest paranoja co wyprawiają ASO Opel.
By czekać na zgodę na naprawę Gv.

Dla mnie to jest pierwszy i ostatni Opel.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gral48
Klubowicz
Posty: 372
Rejestracja: 17 mar 2017, 11:21
Posiadane auto: Astra V HB Elite RM17, VW Golf V
Silnik: 1,4 Turbo ( MT6 ) 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: RUMIA
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Gral48 » 03 maja 2018, 11:41

dziadzia82 pisze:To jest paranoja co wyprawiają ASO Opel.
By czekać na zgodę na naprawę Gv.

Dla mnie to jest pierwszy i ostatni Opel.


Dlaczego tak się denerwujesz, przecież obsługa zależy tylko od obsady serwisu?
Ja ponad 20 lat jeździłem VAGami, serwis opla jak dla mnie jest o wiele lepszy, na dodatek niższe ceny obsługi. Poprawiono mi bez żadnych problemów software w Navi ( swiatełka teraz reaguja prawidłowo na zmiany pogody ), wszystkie "akcje" szybko z powiadomieniami, a samochód szybko pogania swoje koniki, więc jest Ok jak na klasę "drażniącą" :o

Awatar użytkownika
TomashK
Nowicjusz
Posty: 80
Rejestracja: 27 mar 2018, 20:06
Posiadane auto: Opel Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Łódź
Województwo: Łódzkie
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: TomashK » 03 maja 2018, 13:40

zienx pisze:Czy ktoś z Was miał problem polegający na tym, że nie można nadusić palcem na lewa stronę ekranu?

Przy kalibracji nie można nawet kliknąć na lewy górny róg, tak jakby pasek 1cm z lewej strony miał zepsuty dotyk.


Ja miałem identyczny problem od nowości, wróciłem samochodem z salonu i będąc w domu zauważyłem, że lewa krawędź ekranu nie działa. Kalibracja nic tu nie ma do rzeczy, po prostu wadliwy wyświetlacz. Pojechałem do serwisu, stwierdzili usterkę, czekałem na decyzję ok. trzech tygodni. Zaprosili mnie do serwisu na wymianę wyświetlacza i już działa poprawnie. Teraz po czasie zauważyłem, że wcześniej gdy lewa krawędź nie działała, zawsze po włączeniu samochodu, a co za tym idzie wyświetlacza pokazywało mi się główne menu, teraz natomiast pokazuje mi się ostatnia używana funkcja. Np. jeśli zgasiłem auto mając na wyświetlaczu nawigację po odpaleniu go również włączy się od razu nawigacja. Krótko mówiąc musisz czekać na decyzję i mam nadzieję, że będzie ona pozytywna co do wymiany wyświetlacza, wtedy powinno wszystko hulać :D

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 6185
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 443 times
Been thanked: 371 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Segor » 03 maja 2018, 14:40

TomashK pisze:Teraz po czasie zauważyłem, że wcześniej gdy lewa krawędź nie działała, zawsze po włączeniu samochodu, a co za tym idzie wyświetlacza pokazywało mi się główne menu, teraz natomiast pokazuje mi się ostatnia używana funkcja.
Przy wymianie wyświetlacza muszą go zaprogramować (nie wiem co, ale tak mi mówili, bo mnie też to czeka). Widocznie wgrali Ci przy okazji inne oprogramowanie radia.
Obrazek

Awatar użytkownika
TomashK
Nowicjusz
Posty: 80
Rejestracja: 27 mar 2018, 20:06
Posiadane auto: Opel Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Łódź
Województwo: Łódzkie
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: TomashK » 03 maja 2018, 18:34

W każdym razie, uważam to za plus, że za każdym razem nie muszę włączać nawigacji.

Awatar użytkownika
Gral48
Klubowicz
Posty: 372
Rejestracja: 17 mar 2017, 11:21
Posiadane auto: Astra V HB Elite RM17, VW Golf V
Silnik: 1,4 Turbo ( MT6 ) 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: RUMIA
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Gral48 » 04 maja 2018, 11:42

TomashK pisze:W każdym razie, uważam to za plus, że za każdym razem nie muszę włączać nawigacji.

Bo tak powinno być jak działa prawidłowo :D

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3566
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 37 times
Been thanked: 127 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Budus » 04 maja 2018, 11:55

Gral48 pisze:
TomashK pisze:W każdym razie, uważam to za plus, że za każdym razem nie muszę włączać nawigacji.

Bo tak powinno być jak działa prawidłowo :D

to zależy :)
wg ASO Opla mam najnowsze dostępne oprogramowanie dla mojej Astry i zawsze po odpaleniu jest menu główne.
dla Astry z września 2016 miałem tak, że uruchamiała się na ostatnim menu.

niestety póki co muszę z tym żyć :/
Obrazek

Radziu
Wyjadacz
Posty: 282
Rejestracja: 09 paź 2017, 19:44
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 32 times
Been thanked: 2 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Radziu » 04 maja 2018, 15:17

U mnie przeważnie jest menu główne, ale czasami jest to co zostawiłem ostanio. Nie wiem od czego to zależy.
Obrazek

zienx
Nowicjusz
Posty: 12
Rejestracja: 29 kwie 2017, 09:18
Posiadane auto: Opel Corsa
Silnik: 1.4 100 KM
Rocznik auta: 2013
Miasto: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: zienx » 05 cze 2018, 20:51

Myślałem, że mnie zleją i będę musiał się sam przypominać, ale wczoraj dostałem telefon, że mają już wyświetlacz i mam przyjechać na wymianę w sobotę. Także dobre i to :)

Awatar użytkownika
kuba
Moderator
Posty: 5701
Rejestracja: 10 cze 2016, 01:03
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Przasnysz
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 452 times
Been thanked: 255 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: kuba » 05 cze 2018, 22:02

komisarzryba pisze:u mnie tak jest w jednym miejscu na s8. za każdym razem gdy tamtędy jade. na moje oko wygląda to tak, jakby odczytywane przez gps wspolrzedne nie zgadzaly się do końca z tymi na mapie

A to przypadkiem nie gdzieś tu ? Podobne zjawisko właśnie w tych okolicach zaobserwowałem, przelatując.
Załączniki
s8.jpg
s8.jpg (100.73 KiB) Przejrzano 425 razy
kuba :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Elfiasty
Weteran
Posty: 850
Rejestracja: 05 mar 2017, 15:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4 AT6 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Olsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 30 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Elfiasty » 05 cze 2018, 22:46

W weekend będę tamtędy jechał wiec sprawdzę i dam znać jak to działa u mnie ale wcześniej nic nie zauważyłem.

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2616
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 158 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 06 cze 2018, 16:52

kuba pisze:A to przypadkiem nie gdzieś tu ? Podobne zjawisko właśnie w tych okolicach zaobserwowałem, przelatując.

dokładnie tu ;)
béton brut

Awatar użytkownika
colins
Weteran
Posty: 992
Rejestracja: 28 kwie 2017, 10:18
Posiadane auto: Astra V ST Dynamic
Silnik: 1.4T 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Słubice
Województwo: lubuskie
Has thanked: 132 times
Been thanked: 176 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: colins » 06 cze 2018, 17:04

A ja tak z głupia frant zapytam :mrgreen: - czy nie ma jakiegoś magicznego, hakerskego sposobu na domową aktualizację map? :?:
Kurna, pamiętam, że w Nissanie zabezpieczenia też były nie do obejścia, bo karta pamięci z mapami miała wbudowany jakiś tajemniczy kod, który uniemożliwiał jakiekolwiek kopiowanie. To znaczy skopiować można było, ale nawigacja nie "łykała" takiej karty. W dobie elektronicznych włamów do banków czy innych pentagonów zwykłej nawigacji nie można złamać? :?
Oczywiście pytam tylko z czystej ciekawości, bo gdzież tam bym chciał łamać sprzęty. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 6185
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 443 times
Been thanked: 371 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Segor » 06 cze 2018, 17:14

Oczywiście że można, tylko nikomu się ni chce, bo zysku nie ma.
Obrazek

Awatar użytkownika
colins
Weteran
Posty: 992
Rejestracja: 28 kwie 2017, 10:18
Posiadane auto: Astra V ST Dynamic
Silnik: 1.4T 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Słubice
Województwo: lubuskie
Has thanked: 132 times
Been thanked: 176 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: colins » 06 cze 2018, 17:18

No tak. Zapomniałem o najbardziej oczywistym. Dzięki Segor. :)

mdk198p
Wyjadacz
Posty: 134
Rejestracja: 30 sie 2017, 08:58
Posiadane auto: Opel Astra V Hatchback
Silnik: 1.4 Turbo 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Bydgoszcz
Województwo: kujawsko-pomorskie
Has thanked: 12 times
Been thanked: 9 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: mdk198p » 06 cze 2018, 17:25

Najlepiej to od razu aktualizowac (hakować) do https://www.dobreprogramy.pl/Opel-przed ... 88586.html ;)

Wysłane z mojego MHA-L29 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
kuba
Moderator
Posty: 5701
Rejestracja: 10 cze 2016, 01:03
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Przasnysz
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 452 times
Been thanked: 255 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: kuba » 06 cze 2018, 17:49

komisarzryba pisze:dokładnie tu ;)

Ile razy tam jechałem, zawsze byłem "poza siecią dróg" :lol:
kuba :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2616
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 158 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 06 cze 2018, 18:37

Ale nie próbowałeś zawracać na komendę: "jeśli to możliwe, zawróc"? ;)
béton brut

Awatar użytkownika
Rizen
Nowicjusz
Posty: 77
Rejestracja: 09 maja 2018, 10:23
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo 125 km
Rocznik auta: 2017
Miasto: ST
Województwo: Śląskie
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Rizen » 07 cze 2018, 09:57

Czy miał ktoś może przypadek kiedy nawigacja prowadziła go przez wszystkie możliwe stacje?
Myślałem, że pierdolca dostanę jak w trasie przy pierwszym takim komunikacie wjechałem na stację bo myślałem, że może navi jakiś skrót znalazła :lol:
Po sprawdzeniu mapy miałem poprowadzoną trasę przez każdą stację po drodze aż do mety.
Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2616
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 158 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 07 cze 2018, 10:28

jakie stacje? benzynowe?
béton brut


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość