Navi 900 Intellink

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o Car Audio, Elektronice wszelkiej maści i CB w Astrze 5
Radziu
Wyjadacz
Posty: 253
Rejestracja: 09 paź 2017, 19:44
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 2 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Radziu » 27 gru 2017, 17:33

W temacie problemów z Navi900 - w czasie powrotu ze świąt, przez całą drogę zamiast komend głosowych z nawigacji miałem tylko powiadomienie dźwiękowe, tzn coś w rodzaju sygnału SMS. Wyłączenie silnika nie pomogło, próbowałem 2 razy w miejscowości wyjazdu. Ale po powrocie do Wawy po kolejnym odpaleniu silnika były już komendy głosowe :/
Obrazek

DawidK
Wyjadacz
Posty: 208
Rejestracja: 24 lis 2017, 21:32
Posiadane auto: Opel Astra V HB Elite
Silnik: 1.4 T 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Koszalin
Województwo: Zachodniopomorskie
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: DawidK » 24 sty 2018, 20:11

A ja ma taki problem.
Wsiadam do auta włącza się Yanosik ale żeby móc słuchać radia i komunikatów muszę podłączyć kabelek i włącza się android auto z którego nie korzystam. bez włączenia AA odsłuch janosika mam tylko gdy w audio wybiorę media. Da się to ustawić? Niby mogłoby sobie działać AA i nic nie przeszkadza ale akurat w moim telefonie blokuje możliwość normalnego korzystania a poza tym trzeba pamiętać o podpięciu kabla.

Online
Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5823
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 419 times
Been thanked: 353 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Segor » 24 sty 2018, 20:33

W ustawieniach Yanosika masz w zakładce BT różne kanały do wyboru. Potestuj, bo u każdego to dziala inaczej.
Obrazek

DawidK
Wyjadacz
Posty: 208
Rejestracja: 24 lis 2017, 21:32
Posiadane auto: Opel Astra V HB Elite
Silnik: 1.4 T 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Koszalin
Województwo: Zachodniopomorskie
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: DawidK » 24 sty 2018, 20:53

Testowałem w takim sensie że mogę sobie włączyć żeby było jako rozmowa telefoniczna ale opóźnienie wyciszanie radia itp to nie bardzo działało. skoro po podpięciu kabelka działa super to właśnie próbuję żeby było tak samo bez kabelka.

Online
Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5823
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 419 times
Been thanked: 353 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Segor » 24 sty 2018, 20:56

Ale chcesz AA bez kabelka? Czy mówisz o zwykłym podłączeniu BT telefonu do radia?
Obrazek

DawidK
Wyjadacz
Posty: 208
Rejestracja: 24 lis 2017, 21:32
Posiadane auto: Opel Astra V HB Elite
Silnik: 1.4 T 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Koszalin
Województwo: Zachodniopomorskie
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: DawidK » 24 sty 2018, 21:11

Jeżeli podłącze się przez kabelek, włączy się dodatkowo AA (nie wywołuję go na ekranie navi) to yanosika słyszę w tle radia. Jeżeli nie podłączę kabelka to Yanosika słyszę tylko jak mam audio ustawione na media czyli np przy słuchaniu spotify. Przy słuchaniu radia Yanosik milczy.

Awatar użytkownika
LEM
Nowicjusz
Posty: 26
Rejestracja: 07 wrz 2017, 11:52
Posiadane auto: Insignia GS
Silnik: 1.5 Turbo 165KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: LEM » 25 sty 2018, 09:48

W ustawieniach yanosika w sekcji Bluetoth włącz "Odtwarzaj dźwięki przez kanał rozmów". Wtedy gdy jest włączone radio i nadchodzi komunikat z yanosika samochód widzi to jak rozmowę przychodząca: wycisza radio, ikonka słuchawki na desce. Niestety Yanosik jest niedorobiony w tym względzie - jest też opcja opóźnienia i trzeba ją dopasować, ponieważ często jest tak, że wycisza radio widać słuchawkę ale głosowego komunikatu brak.

Odnośnie yanosika:
Mam włączone automatyczne uruchamianie yanosika po podłączeniu z samochodem. I Zawsze gdy się podłączy odgrywa przez BT taki krótki dźwięki (jakieś plumkanie). Czy też to macie? Wcześniej tego nie było.

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 5156
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 451 times
Been thanked: 292 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Krzysiec » 25 sty 2018, 10:01

Tak ... plumkanie sie pojawilo stosunkowo niedawno ;)

Awatar użytkownika
LEM
Nowicjusz
Posty: 26
Rejestracja: 07 wrz 2017, 11:52
Posiadane auto: Insignia GS
Silnik: 1.5 Turbo 165KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: LEM » 25 sty 2018, 10:24

Jest sposób aby się tego jakoś pozbyć?

Online
Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5823
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 419 times
Been thanked: 353 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Segor » 25 sty 2018, 10:27

Kurcze, tego mi brakowało i nadal tego nie mam :) Mam przy rozłączaniu...
Obrazek

Awatar użytkownika
Konrad
Wyjadacz
Posty: 191
Rejestracja: 31 maja 2017, 22:53
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1.4 T 150 KM RM17A
Rocznik auta: 2017
Miasto: Lublin
Województwo: lubelskie
Has thanked: 20 times
Been thanked: 10 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Konrad » 28 sty 2018, 21:35

o co chodzi z informacją "powered by Gracenote"?? czasami pojawia mi się podczas słuchania mp3, a czasami nie.
Obrazek

Online
Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5823
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 419 times
Been thanked: 353 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Segor » 28 sty 2018, 21:39

Gracenote dostarcza okładki itp. do utworów.
Obrazek

birkoff
Nowicjusz
Posty: 59
Rejestracja: 12 paź 2016, 20:10
Posiadane auto: Opel Astra K HB
Silnik: 1.6 Turbo 200KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Chojnice
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: birkoff » 06 lut 2018, 20:03

z cyklu tips & tricks
Nie wiem czy było, ale dzisiaj przypadkowo maznąłem palcem (do siebie) po ekranie Navi900 jak było włączone radio i "pyk" radio wskoczyło mi na wyświetlacz między zegarami 0o. Może jest więcej takich sztuczek?

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 5156
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 451 times
Been thanked: 292 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Krzysiec » 06 lut 2018, 20:08

Czyli teraz masz 8 cali między zegarami? Idę sprawdzić u siebie ;) Albo nie ... jutro i od razu do ASO żeby nowe radio lepiej przymocowali :D


Sorry nie mogłem ;)

birkoff
Nowicjusz
Posty: 59
Rejestracja: 12 paź 2016, 20:10
Posiadane auto: Opel Astra K HB
Silnik: 1.6 Turbo 200KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Chojnice
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: birkoff » 06 lut 2018, 20:18

;-)
Próbowałem w drugą stronę, żeby z powrotem przeskoczyć na zakładkę informacje i już nijak nie wychodziło. Z telefonem też chyba coś takiego idzie zrobić, bo już kilka razy miałem zakładkę od telefonu po tym jak żona prowadziła auto - ale zapierała się, że nic nie zmieniała - więc może też jakimś przypadkowym maźnięciem palcem po ekranie coś przełączyła.

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2493
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 144 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 06 lut 2018, 20:23

tak, można rzucic duzy ekran miedzy zegary. sam na to wpadłem jakiś czas temu, było już gdzies o tym na forum ;)
béton brut

Awatar użytkownika
Elfiasty
Weteran
Posty: 828
Rejestracja: 05 mar 2017, 15:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4 AT6 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Olsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 28 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Elfiasty » 06 lut 2018, 21:06

Tzn ? Możecie jakieś zdjęcie wrzucić ?

rah
Klubowicz
Posty: 373
Rejestracja: 04 lip 2017, 20:34
Posiadane auto: Opel Astra K ST
Silnik: 1.6 200 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Bydgoszcz
Województwo: kujawsko-pomorskie
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: rah » 06 lut 2018, 21:15

A czy ktoś przeczytał całą instrukcję?

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2493
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 144 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 07 lut 2018, 08:03

ja. obie. oprócz rozdzialu o fotelikach, bo to mnie nie dotyczy ;)
béton brut

Online
Awatar użytkownika
kuba
Moderator
Posty: 5327
Rejestracja: 10 cze 2016, 01:03
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Przasnysz
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 409 times
Been thanked: 241 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: kuba » 07 lut 2018, 08:47

komisarzryba pisze:ja. obie. oprócz rozdzialu o fotelikach, bo to mnie nie dotyczy ;)

nie mów chop... zawsze może z chwili na chwilę zacząć dotyczyć :lol:
kuba :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2493
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 144 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 07 lut 2018, 08:58

nie ma takiej opcji ;)
Elfiasty pisze:Tzn ? Możecie jakieś zdjęcie wrzucić ?

https://youtu.be/YpvFNZewEAU
Ostatnio zmieniony 09 lut 2018, 16:49 przez komisarzryba, łącznie zmieniany 1 raz.
béton brut

Awatar użytkownika
Chorwat
Weteran
Posty: 814
Rejestracja: 12 maja 2017, 21:26
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: 1.6 CDTI 136KM A/T
Rocznik auta: 2016
Miasto: Toruń
Województwo: kuj-pom
Has thanked: 5 times
Been thanked: 23 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Chorwat » 07 lut 2018, 21:27

Tak jest, też to dziś przetestowałem. Działa jednak tylko z muzyką/radiem. Navi nie da się w ten sposób przerzucić.
Astra F 1.6 75KM :) -> Omega B FL 3.2 V6 218KM :twisted: -> Astra K 1.6 136KM :D

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 5156
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 451 times
Been thanked: 292 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Krzysiec » 07 lut 2018, 21:30

Komunikaty z navi same sie wrzucaja :D Sek w tym ze nie te z Google maps z AA :D

Awatar użytkownika
Elfiasty
Weteran
Posty: 828
Rejestracja: 05 mar 2017, 15:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4 AT6 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Olsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 28 times

Re: RE: Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Elfiasty » 07 lut 2018, 21:32

komisarzryba pisze:nie ma takiej opcji ;)
Elfiasty pisze:Tzn ? Możecie jakieś zdjęcie wrzucić ?

https://youtu.be/1At02AMjf9o
Dzięki, dziś próbowałem u siebie na wszystkie sposoby ale jakoś nie działo. Jutro sprawdzę jeszcze raz.

Radziu
Wyjadacz
Posty: 253
Rejestracja: 09 paź 2017, 19:44
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 2 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Radziu » 09 lut 2018, 00:07

Chorwat pisze:Tak jest, też to dziś przetestowałem. Działa jednak tylko z muzyką/radiem. Navi nie da się w ten sposób przerzucić.


Mnie udało się i navi przerzucić
Obrazek

Awatar użytkownika
wojo
Klubowicz
Posty: 392
Rejestracja: 21 lis 2017, 16:41
Posiadane auto: np. Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125
Rocznik auta: 2017
Miasto: Varsowia
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: wojo » 19 lut 2018, 23:45

Traffic Online w astrze to jest tylko za pomocą TMC?
Schematy, opisy do każdej Astry K - PW

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2493
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 144 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 20 lut 2018, 08:16

tak.
béton brut

Awatar użytkownika
wojo
Klubowicz
Posty: 392
Rejestracja: 21 lis 2017, 16:41
Posiadane auto: np. Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125
Rocznik auta: 2017
Miasto: Varsowia
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: wojo » 20 lut 2018, 20:28

Czyli mam rozumieć, że w Pl to nie bangla?
Schematy, opisy do każdej Astry K - PW

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2493
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 144 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 20 lut 2018, 20:31

tak.
béton brut

Online
Awatar użytkownika
kuba
Moderator
Posty: 5327
Rejestracja: 10 cze 2016, 01:03
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Przasnysz
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 409 times
Been thanked: 241 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: kuba » 20 lut 2018, 20:35

ano nie bangla, jak wiele innych rzeczy...
kuba :roll:
Obrazek


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość