Navi 900 Intellink

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o Car Audio, Elektronice wszelkiej maści i CB w Astrze 5
Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 5420
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 463 times
Been thanked: 307 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Krzysiec » 21 lis 2017, 11:39

Piszac Navi w domyśle miałem te nawigacje o ktorej rozmowa w temacie. Ale wydaje mi sie ze owa rozmowa którą teraz prowadzimy jest juz poza tematem.

Awatar użytkownika
Gral48
Wyjadacz
Posty: 338
Rejestracja: 17 mar 2017, 11:21
Posiadane auto: Astra V HB Elite RM17, VW Golf V
Silnik: 1,4 Turbo ( MT6 ) 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: RUMIA
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Gral48 » 21 lis 2017, 11:48

Krzysiec pisze: Ale wydaje mi sie ze owa rozmowa którą teraz prowadzimy jest juz poza tematem.


Tak, masz rację!

Pytanie na temat:
Czy komuś już wgrywali po reklamacjach nowy soft?? Ja czekam już dokładnie 2 miesiące, cały czas zgłoszenie usterki otwarte - czekają na PSA :x .

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2548
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 156 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 21 lis 2017, 11:51

tez czekam, dluzej niż dwa miesiące ;)
béton brut

Awatar użytkownika
Gral48
Wyjadacz
Posty: 338
Rejestracja: 17 mar 2017, 11:21
Posiadane auto: Astra V HB Elite RM17, VW Golf V
Silnik: 1,4 Turbo ( MT6 ) 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: RUMIA
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Gral48 » 21 lis 2017, 12:51

Jak cos to daj znać. Gdyby u mnie ruszyło to tez odpowiem

odl
Weteran
Posty: 867
Rejestracja: 10 paź 2016, 10:41
Posiadane auto: Astra K HB RM17 Dynamic
Silnik: 1.4 S/S 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: --
Województwo: śląskie
Has thanked: 13 times
Been thanked: 62 times

Re: RE: Re: Navi 900 Intellink

Postautor: odl » 22 lis 2017, 01:22

PaBLo81r pisze:Drugie pytanie w ustawieniach jest opcja 'Głośność dzwonka : Zmienia głośność ostrzeżeń akustycznych' - czy to ustawienie dotyczy też czujnika parkowania, zmieniam położenie suwaka na wyświetlaczu ale dźwięk jest dalej na tym samym poziomie. Czy u Was te ustawienie wpływa na coś?

Nie dotyczy czujników. Ogólnie to ciężko powiedzieć czego dotyczy, bo mam ustawione na 0 (suwak maksymalnie w lewo) i głośno słychać wszystkie ostrzeżenia dźwiękowe i dzwonek telefonu ;)

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3421
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 34 times
Been thanked: 119 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Budus » 13 gru 2017, 21:34

spotkała mnie dzisiaj dość dziwna sytuacja - po ok. 8h postoju w ciągu dnia pod chmurką po odpaleniu auta nie działały fizyczne przyciski w radiu.
wszystko mogłem zrobić na ekranie dotykowym ale fizycznymi przyciskami nic - ani radio, ani back, ani home i ten czwarty :) nawet nie dało się zwiększyć/zmniejszyć dźwięki, nawet wyłączyć radia z przycisku. do tego temperatura wynosiła "-"

gaszenie, odpalenie nic nie dawało.

po ok. 250 km i krótkim postoju wszystko wróciło do normy.

ktoś coś podobnego miał ? jechać do ASO zgłosić czy olać ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Mieszko66
Weteran
Posty: 920
Rejestracja: 26 maja 2016, 23:18
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.4 Turbo 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Szczecin
Województwo: Zachodniopomorskie
Has thanked: 80 times
Been thanked: 26 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Mieszko66 » 13 gru 2017, 21:41

Możesz zgłosić, ale każą obserwować i nic więcej bo przecież wszystko działa. Miałem u siebie ciemny ekran i brak reakcji na konsoli, ale słychać było stacje radiową, którą zawsze mam ustawioną. Podjechałem do ASO i zanim przyszedł ktoś na plac ..., wszystko działało poprawnie (po odpaleniu auta). Moim zdaniem powinieneś zgłosić, niech zapiszą i przy okazji przeglądu, czy innej okazji niech sprawdzą.
Mieszko66
Obrazek

Radziu
Wyjadacz
Posty: 261
Rejestracja: 09 paź 2017, 19:44
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 26 times
Been thanked: 2 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Radziu » 13 gru 2017, 23:58

U mnie już dwukrotnie po włączeniu teledysku (video na postoju) nie dało się już przełączyć na nic innego tylko w kółko leciał ten teledysk. Wyłączenie i włączenie silnika nie dawało poprawy, ale po nocnym postoju następnego dnia już wszystko działało prawidłowo.
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2548
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 156 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 14 gru 2017, 09:28

Budus pisze:ktoś coś podobnego miał ? jechać do ASO zgłosić czy olać ?

zglos, ze dzieja się czasem dziwne rzeczy, zawiesza się, nie reaguje na przyciski, nie ma dzwieku. ja zglosilem i caly czas czekam na aktualizacje, zlecenie jest otwarte.
béton brut

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3421
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 34 times
Been thanked: 119 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Budus » 14 gru 2017, 16:12

dzisiaj zgłoszone, w poniedziałek będzie się temu przyglądał elektryk.
przy okazji zgłoszona zaparowana lewa tylna lampa
Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 5420
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 463 times
Been thanked: 307 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Krzysiec » 14 gru 2017, 16:16

No ciekawe co Tobie powiedzą... u mnie tez to była tylna lewa. Jesli tobie powiedza co innego to sie wk...wie. Tylko ciekawe czy będzie to decyzje na poziomie ASO czy tez będą pytać Opel General (czy jak sie tam zwą teraz). Daj znac jak tylko sie dowiesz.

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3421
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 34 times
Been thanked: 119 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Budus » 14 gru 2017, 16:35

Krzysiec pisze:No ciekawe co Tobie powiedzą... u mnie tez to była tylna lewa. Jesli tobie powiedza co innego to sie wk...wie. Tylko ciekawe czy będzie to decyzje na poziomie ASO czy tez będą pytać Opel General (czy jak sie tam zwą teraz). Daj znac jak tylko sie dowiesz.

ja już gdzieś o tym pisałem - nie pamiętam kiedy, z 2, 3 tygodnie temu chyba - i od tego momentu cały czas zaparowana
Obrazek

Miron
Klubowicz
Posty: 663
Rejestracja: 11 wrz 2017, 20:15
Posiadane auto: HB Dark Brown Caramel
Silnik: 1,6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawska Praga
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 19 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Miron » 14 gru 2017, 16:41

Budus pisze:
Krzysiec pisze:No ciekawe co Tobie powiedzą... u mnie tez to była tylna lewa. Jesli tobie powiedza co innego to sie wk...wie. Tylko ciekawe czy będzie to decyzje na poziomie ASO czy tez będą pytać Opel General (czy jak sie tam zwą teraz). Daj znac jak tylko sie dowiesz.

ja już gdzieś o tym pisałem - nie pamiętam kiedy, z 2, 3 tygodnie temu chyba - i od tego momentu cały czas zaparowana

miałem podobną sytuację, zaparowany lewy halogen. Stała śpiewka serwisu - to dopuszczalne, proszę sprawdzić w instrukcji. Dopiero jak zrobiłem awanturę szefowi serwisu i pokazałem mu w instrukcji „po krótkim czasie zanika”. I że dwa tygodnie to nie jest krótki czas, okazało się, że lampa do wymiany.

Awatar użytkownika
Teed
Klubowicz
Posty: 378
Rejestracja: 08 lis 2016, 14:35
Posiadane auto: Astra V ST
Silnik: 1,6 B16SHT MT6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: S-w
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 44 times
Been thanked: 14 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Teed » 14 gru 2017, 16:41

Panowie wracajcie do brzegu.
Obrazek

slaveq
Nowicjusz
Posty: 22
Rejestracja: 12 gru 2017, 11:08
Posiadane auto: Opel Astra 5 dynamic
Silnik: 1.4 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Kraków
Województwo: Małopolskie
Been thanked: 1 time

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: slaveq » 15 gru 2017, 11:00

Panowie w zeszłym tygodniu odebrałem nową Astrę i wersje oprogramowania u mnie to:

oprogramowanie - 84131956
gracenote - 23199236
mapa - 84131960

Ze względu na problemy z Android Auto zastanawiam się czy nie jechać do serwisu i nie próbować wynegocjować aktualizacji na gwarancji bo z tego co widziałem to auta z połowy roku miały to oprogramowanie. Czy ktoś z was ma nowsze i używa AA?

odl
Weteran
Posty: 867
Rejestracja: 10 paź 2016, 10:41
Posiadane auto: Astra K HB RM17 Dynamic
Silnik: 1.4 S/S 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: --
Województwo: śląskie
Has thanked: 13 times
Been thanked: 62 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: odl » 15 gru 2017, 13:16

slaveq pisze:Ze względu na problemy z Android Auto zastanawiam się czy nie jechać do serwisu i nie próbować wynegocjować aktualizacji na gwarancjji

problemy z AA na navi900 (jak już ma obsługę AA, bo pierwsze modele nie miały) wynikają głównie z użytego kabla, telefonu i softu w telefonie.

Awatar użytkownika
Przemek87
Wyjadacz
Posty: 176
Rejestracja: 20 paź 2017, 23:19
Posiadane auto: Astra K HB Dynamic RM2018A
Silnik: 1.6 200KM MT
Rocznik auta: 2017
Miasto: Łdz
Województwo: Łódzkie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 8 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Przemek87 » 16 gru 2017, 05:18

Czy przy odbiorze auta np. za tydzień powinienem wymagać wgrania map na 2018r? Rm2018A

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3421
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 34 times
Been thanked: 119 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Budus » 16 gru 2017, 09:33

Przecież takich map nie będzie;) są dużo do tyłu

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemek87
Wyjadacz
Posty: 176
Rejestracja: 20 paź 2017, 23:19
Posiadane auto: Astra K HB Dynamic RM2018A
Silnik: 1.6 200KM MT
Rocznik auta: 2017
Miasto: Łdz
Województwo: Łódzkie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 8 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Przemek87 » 16 gru 2017, 11:14


Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2548
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 156 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 16 gru 2017, 11:24

to jest nowa aktualizacja, ale mapy w niej nie sa "na dziś" ;)
béton brut

Awatar użytkownika
Gral48
Wyjadacz
Posty: 338
Rejestracja: 17 mar 2017, 11:21
Posiadane auto: Astra V HB Elite RM17, VW Golf V
Silnik: 1,4 Turbo ( MT6 ) 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: RUMIA
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Gral48 » 16 gru 2017, 13:09

Przemek87 pisze:Czy przy odbiorze auta np. za tydzień powinienem wymagać wgrania map na 2018r? Rm2018A


Tak, żądaj map ver. 2.5, czyli nr. mapy 84376198

Awatar użytkownika
Szefczu
Nowicjusz
Posty: 80
Rejestracja: 12 lis 2017, 13:48
Posiadane auto: Opel Astra K Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo MT 150KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Kraków
Województwo: małopolskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: RE: Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Szefczu » 21 gru 2017, 07:59

slaveq pisze:Panowie w zeszłym tygodniu odebrałem nową Astrę i wersje oprogramowania u mnie to:

oprogramowanie - 84131956
gracenote - 23199236
mapa - 84131960

Ze względu na problemy z Android Auto zastanawiam się czy nie jechać do serwisu i nie próbować wynegocjować aktualizacji na gwarancji bo z tego co widziałem to auta z połowy roku miały to oprogramowanie. Czy ktoś z was ma nowsze i używa AA?
Mam dokładnie to samo oprogramowanie i AA działa normalnie (noo czasem się zawiesi). Sprawdź podczepiony temat z zestawieniem telefonów i systemów na których AA działa - być może masz jakąś sztukę która ma z tym problemy

slaveq
Nowicjusz
Posty: 22
Rejestracja: 12 gru 2017, 11:08
Posiadane auto: Opel Astra 5 dynamic
Silnik: 1.4 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Kraków
Województwo: Małopolskie
Been thanked: 1 time

Re: RE: Re: Navi 900 Intellink

Postautor: slaveq » 21 gru 2017, 10:27

Szefczu pisze:Mam dokładnie to samo oprogramowanie i AA działa normalnie (noo czasem się zawiesi). Sprawdź podczepiony temat z zestawieniem telefonów i systemów na których AA działa - być może masz jakąś sztukę która ma z tym problemy


Udało mi się rozwiązać problem. Kupiłem odpowiedni kabel (w wątku o urządzeniach kompatybilnych z AA zamieściłem link do aukcji na allegro). Wszystko, oprócz Waze który żyje własnym życiem działa.

Krzysiekp
Nowicjusz
Posty: 28
Rejestracja: 14 gru 2017, 23:35
Posiadane auto: Astra V Sport Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 150KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Kęty
Województwo: Małopolskie

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Krzysiekp » 23 gru 2017, 16:51

Witajcie

Mam Opla od trochę ponad tygodnia i dopiero teraz znalazłem trochę czasu na zapoznanie z nią :) i od razu problem. Nie wiem czy coś źle robię ale nie mogę się połączyć z AA praz USB. Na panelu mam opcję "Projekcja" po wybraniu na moment zmienia się w ikonę Android Auto ale nic więcej się nie dzieje. W ustawienia AA telefon widnieje jako nieaktywny, po wciśnięciu na moment pojawia się, że aktywny ale zaraz wraca jako nieaktywny. Nie widać też telefonu w ustawieniach WLAN, nie ma żadnej dostępnej sieci mimo włączeniu w tel. udostępniania netu. Telefon to Samsung A5 2017. Przez BT telefon normalnie łączy się z samochodem i wszystko jest ok.

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5965
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 430 times
Been thanked: 363 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Segor » 24 gru 2017, 00:39

Zajrzyj do wątku o AA. Kabel podłączasz w podłokietniku? Bez podłączenia aplikacja działa Ci w telefonie? Jeżeli tak, to zmień kabel na lepszy - na kiepskich kablach AA nie działa, albo działa słabo.
Obrazek

Krzysiekp
Nowicjusz
Posty: 28
Rejestracja: 14 gru 2017, 23:35
Posiadane auto: Astra V Sport Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 150KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Kęty
Województwo: Małopolskie

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Krzysiekp » 24 gru 2017, 13:56

Zainstalowałem jeszcze raz i zaczęło działać. Jedyne co to nie wiem czy tak ma być ale udostępnienie netu działa tylko przez wifi przez USB nie znajduje żadnej sieci.

odl
Weteran
Posty: 867
Rejestracja: 10 paź 2016, 10:41
Posiadane auto: Astra K HB RM17 Dynamic
Silnik: 1.4 S/S 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: --
Województwo: śląskie
Has thanked: 13 times
Been thanked: 62 times

Re: RE: Re: Navi 900 Intellink

Postautor: odl » 24 gru 2017, 14:28

Krzysiekp pisze: Jedyne co to nie wiem czy tak ma być ale udostępnienie netu działa tylko przez wifi przez USB nie znajduje żadnej sieci.


Normalne. Przez bluetooth też nie da się udostępnić, chociaż z instrukcji chyba wynikało, że powinno być.

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5965
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 430 times
Been thanked: 363 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Segor » 24 gru 2017, 21:25

A do czegoś sensownego można już użyć tego netu? Czy nadal tylko bezużyteczny bajer?
Obrazek

pasta
Posty: 3
Rejestracja: 24 lip 2017, 19:36
Posiadane auto: ASTRA J
Silnik: 1.7 CDTI
Rocznik auta: 2014
Miasto: Tychy
Województwo: śląskie
Has thanked: 2 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: pasta » 26 gru 2017, 09:37

Jaki maksymalny rozmiar pendrive'a działa w navi 900? 128gb pójdzie?

Miron
Klubowicz
Posty: 663
Rejestracja: 11 wrz 2017, 20:15
Posiadane auto: HB Dark Brown Caramel
Silnik: 1,6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawska Praga
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 19 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Miron » 26 gru 2017, 11:00

pasta pisze:Jaki maksymalny rozmiar pendrive'a działa w navi 900? 128gb pójdzie?

64 Gb czyta bezproblemowo


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość