Navi 900 Intellink

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o Car Audio, Elektronice wszelkiej maści i CB w Astrze 5
Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2548
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 156 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 09 lis 2017, 10:39

Chorwat pisze:P.S. Jak to pokrętłem zbliżasz? U mnie pokrętło zmienia stacje radiowe (nawet na widoku navi). Aby przybliżyć czy oddalić muszę naciskać przyciski ekranowe.

u mnie tez tak to działa.
béton brut

Awatar użytkownika
Gral48
Wyjadacz
Posty: 338
Rejestracja: 17 mar 2017, 11:21
Posiadane auto: Astra V HB Elite RM17, VW Golf V
Silnik: 1,4 Turbo ( MT6 ) 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: RUMIA
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Gral48 » 09 lis 2017, 15:00

Gral48 pisze:
Elfiasty pisze:A jaka była i jak sprawdzałeś? I z kiedy samochod?



Jak pisałem "nowa insygnia", wystawiona w salonie:
Numer map:841311960
Sprawdzałem, czy jest numeracja domów na ul. Łużyckiej w Gdyni, nie ma i wtedy sprawdziłem jaki jest numer map - szok!!!! :?: :?:


Już nic nie rozumiem. Wczoraj walczyłem w mojej NAVi z kontaktami, przy okazji "wszedłem" w menu serwisowe ( develop ), posprawdzałem wersje oprogramowania itp. mapy ( mapa 84131960 ) to wersja v2.0 ,chyba z 2016.02.16 ( najnowsza na 2018 to v2.5
czyli jesteśmy o rok do tyłu!) i nie wiem czy cos zmieniłem , choć starałem się tego nie zrobić, ale teraz mam numery domów na ulicy Łużyckiej?????( pisałem o tym wcześniej ). A może coś zmieniło się przy łączności z OnStar ( przesyłem adres na Łużycką 3 z "MyOpel )??? :?:

Added in 4 hours 20 minutes 39 seconds:
komisarzryba pisze:
Chorwat pisze:P.S. Jak to pokrętłem zbliżasz? U mnie pokrętło zmienia stacje radiowe (nawet na widoku navi). Aby przybliżyć czy oddalić muszę naciskać przyciski ekranowe.

u mnie tez tak to działa.


Sprawdzałem dzisiaj. Jeżeli navi prowadzi do celu, to automatycznie / ustawienia / zbliża przy manewrach, natomiast pokrętłem ( środkowym ), możesz powiększać/pomniejszać zawsze.

Awatar użytkownika
Chorwat
Weteran
Posty: 871
Rejestracja: 12 maja 2017, 21:26
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: 1.6 CDTI 136KM A/T
Rocznik auta: 2016
Miasto: Toruń
Województwo: kuj-pom
Has thanked: 5 times
Been thanked: 25 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Chorwat » 09 lis 2017, 15:05

U mnie tak nie działa. Możliwe, że to kwestia oprogramowania.
Astra F 1.6 75KM :) -> Omega B FL 3.2 V6 218KM :twisted: -> Astra K 1.6 136KM :D

tslawek
Nowicjusz
Posty: 47
Rejestracja: 14 sie 2017, 17:03
Posiadane auto: Astra 5 ST Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Kraków
Województwo: Małopolskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: tslawek » 10 lis 2017, 21:00

Samochód odbierany 2 tyg temu:
Oprogramowanie: 84251861
Gracenote: 23199236
Mapa: 84301360

Awatar użytkownika
Gral48
Wyjadacz
Posty: 338
Rejestracja: 17 mar 2017, 11:21
Posiadane auto: Astra V HB Elite RM17, VW Golf V
Silnik: 1,4 Turbo ( MT6 ) 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: RUMIA
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Gral48 » 11 lis 2017, 13:44

tslawek pisze:Samochód odbierany 2 tyg temu:
Oprogramowanie: 84251861
Gracenote: 23199236
Mapa: 84301360


Mapa :84301360 ??? Z tego co wiem to mapa na rok 2018 ma "mieć" numer 94376198.
Wychodzi na to że masz wydanie map na rok 2017.

odl
Weteran
Posty: 867
Rejestracja: 10 paź 2016, 10:41
Posiadane auto: Astra K HB RM17 Dynamic
Silnik: 1.4 S/S 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: --
Województwo: śląskie
Has thanked: 13 times
Been thanked: 62 times

Re: RE: Re: Navi 900 Intellink

Postautor: odl » 11 lis 2017, 14:07

Gral48 pisze:
Mapa :84301360 ??? Z tego co wiem to mapa na rok 2018 ma "mieć" numer 94376198.
Wychodzi na to że masz wydanie map na rok 2017.


W zeszłym roku astry z nowymi mapami zaczęły się pojawiać w drugiej połowie listopada i też nie było to regułą.. jak kto trafił. Może w tym roku będzie tak samo

Awatar użytkownika
driven22
Wyjadacz
Posty: 141
Rejestracja: 07 lut 2017, 11:47
Posiadane auto: Audi A5, Astra V HB
Silnik: 1.8 TFSI, 1.4 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Wieliszew
Województwo: mazowieckie
Been thanked: 17 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: driven22 » 12 lis 2017, 18:41

Chorwat pisze:U mnie przybliża i oddala automatycznie przy okazji manewrów (choć jakoś dziwnie to działa).

P.S. Jak to pokrętłem zbliżasz? U mnie pokrętło zmienia stacje radiowe (nawet na widoku navi). Aby przybliżyć czy oddalić muszę naciskać przyciski ekranowe.


Środkowym pokrętłem obracam i mam przybliżanie i oddalanie. Odpisali z Opla że to normalne że przy włączonym "celu" będzie co jakiś czas oddalało i tak ma być... Jak jadę bez ustawionego celu zoom mam stały bez żadnego oddalania.
Odpisali też, że zużycie oleju na poziomie 44% przy 4500 km to normalne... Druga sprawa zaczęły padać mi czujniki martwego pola, potrafią się zapalać na stałe lub mygać na odcinku nawet 2 km czasami tylko co jakiś czas, a czasami przez tydzień wszystk ow porządku- samochód czysty. Prędkość rzędu 60-80 km/h. Właściwie wszystko w tym Oplu związane z elektroniką mi się pieprzy. Mam nawet czasami bluescreen jak w Windowsie 95 :), a to kamera na wsteku się nie włączy, a to czujniki parkowania nie reaguję i nagle pełna szafa się zapala (czasami z dźwiękiem czasami nawet nie zapiszczy a czerwone strefy się palą) i dziesiątki innych duperelów. Strasznie irytujące - gorzej jak w PSA mimo, że to już jeden koncern.

Awatar użytkownika
Fuks
VIP
Posty: 2331
Rejestracja: 18 gru 2016, 15:49
Posiadane auto: Opel Astra K
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 227 times
Been thanked: 160 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Fuks » 12 lis 2017, 19:12

Tak to jest jak się Audi jeździ :)
Ja przed kupnem Astry byłem Fiatem 500 oglądnąć A3 i następnego poranka padł akumulator w 500-tce :)

Awatar użytkownika
dziadzia82
Weteran
Posty: 868
Rejestracja: 25 sty 2017, 16:49
Posiadane auto: Alfa Romeo Giulietta: Opel Astra K ST
Silnik: 1,4 MA 170 : 1,6 TB 200
Rocznik auta: 2017
Miasto: Będzin
Województwo: śląskie
Has thanked: 9 times
Been thanked: 90 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: dziadzia82 » 12 lis 2017, 19:17

driven22 pisze:
Chorwat pisze:U mnie przybliża i oddala automatycznie przy okazji manewrów (choć jakoś dziwnie to działa).

P.S. Jak to pokrętłem zbliżasz? U mnie pokrętło zmienia stacje radiowe (nawet na widoku navi). Aby przybliżyć czy oddalić muszę naciskać przyciski ekranowe.


Środkowym pokrętłem obracam i mam przybliżanie i oddalanie. Odpisali z Opla że to normalne że przy włączonym "celu" będzie co jakiś czas oddalało i tak ma być... Jak jadę bez ustawionego celu zoom mam stały bez żadnego oddalania.
Odpisali też, że zużycie oleju na poziomie 44% przy 4500 km to normalne... Druga sprawa zaczęły padać mi czujniki martwego pola, potrafią się zapalać na stałe lub mygać na odcinku nawet 2 km czasami tylko co jakiś czas, a czasami przez tydzień wszystk ow porządku- samochód czysty. Prędkość rzędu 60-80 km/h. Właściwie wszystko w tym Oplu związane z elektroniką mi się pieprzy. Mam nawet czasami bluescreen jak w Windowsie 95 :), a to kamera na wsteku się nie włączy, a to czujniki parkowania nie reaguję i nagle pełna szafa się zapala (czasami z dźwiękiem czasami nawet nie zapiszczy a czerwone strefy się palą) i dziesiątki innych duperelów. Strasznie irytujące - gorzej jak w PSA mimo, że to już jeden koncern.


Posprawdzaj wszystkie połączenia z masą w samochodzie.
Możesz tez mieć gdzieś zwarcie do masy.

Przerabialiśmy to w Ducato
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemek87
Wyjadacz
Posty: 176
Rejestracja: 20 paź 2017, 23:19
Posiadane auto: Astra K HB Dynamic RM2018A
Silnik: 1.6 200KM MT
Rocznik auta: 2017
Miasto: Łdz
Województwo: Łódzkie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 8 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Przemek87 » 12 lis 2017, 22:32

Chyba już jest nowa aktualizacja https://doopla.pl/pl/p/Aktualizacja-mapy-Opel-Navi-900IntellLink-2.5-na-rok-2018/16336

Wysłane z mojego SM-T700 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
pgrad
VIP
Posty: 1643
Rejestracja: 30 maja 2016, 23:17
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: B14XFT (1.4T s/s 150KM) 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 45 times
Been thanked: 101 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: pgrad » 12 lis 2017, 22:48

driven22 pisze:Odpisali też, że zużycie oleju na poziomie 44% przy 4500 km to normalne...


Choć nie w temacie
U mnie wyszło, że zużycie liczone było do 15kkm
Szybkie schodzenie procentów może być związane bardzo częstym uruchamianie auta
Obrazek

Awatar użytkownika
admin
Admin
Posty: 2738
Rejestracja: 23 sty 2016, 15:41
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2017
Miasto: Wrocław
Województwo: dolnośląskie
Has thanked: 33 times
Been thanked: 86 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: admin » 13 lis 2017, 00:33



A to ciekawe..."Aktualizacja na nośniku USB dla modeli Insignia MY 2016 / Astra K MY 2016 "

Czyżby to oznaczało, że Astra K MY 2017 - patrz moja i wielu osób na forum - nie może mieć tej aktualizacji?
ADMIN - też człowiek :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5965
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 430 times
Been thanked: 363 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Segor » 13 lis 2017, 07:10

Ja bym obstawiał niedokładny opis. Na zdjęciach masz: dla MY2016, year 2017. Pewnie zdjęcia mają stare, a w opisie powinno być MY17, year 2018.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gral48
Wyjadacz
Posty: 338
Rejestracja: 17 mar 2017, 11:21
Posiadane auto: Astra V HB Elite RM17, VW Golf V
Silnik: 1,4 Turbo ( MT6 ) 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: RUMIA
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Gral48 » 13 lis 2017, 10:34

A może jednak nie dla nas, może Linux z MY2016 to inna wersja???
Nr. katalogowy tej mapy to: 39141162
a w naszych MY2017 ostatni numer mapy to 84131960 lub 84301360.
Patrząc po tych numerach to całkiem inne wersje map!!

Awatar użytkownika
Przemek87
Wyjadacz
Posty: 176
Rejestracja: 20 paź 2017, 23:19
Posiadane auto: Astra K HB Dynamic RM2018A
Silnik: 1.6 200KM MT
Rocznik auta: 2017
Miasto: Łdz
Województwo: Łódzkie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 8 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Przemek87 » 13 lis 2017, 10:36

Proponuje zapytać u sprzedawcy.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Stusu
Wyjadacz
Posty: 128
Rejestracja: 20 maja 2017, 11:52
Posiadane auto: Opel Astra V Elite HB
Silnik: 1.4 Turbo S/S 150KM AT
Rocznik auta: 2017
Miasto: Łódź
Województwo: Łódzkie
Been thanked: 9 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Stusu » 14 lis 2017, 23:12

Ostatnio miałem nieprzyjemność doświadczenia jakiegoś błędu w nawigacji. Po ustawieniu celu nawigacja wyznaczyła trasę, pokazała ją na mapie, lista wskazówek krok po kroku była dostępna, ale nawigacja nie wyświetlała wskazówek ani ich nie wypowiadała... Żeby wiedzieć gdzie mam jechać musiałem patrzeć kolory ulic na ekranie. Skasowanie celu i wyznaczenie go ponownie nic nie zmieniało, problem ustał po standardowej procedurze naprawiania błędów - "wyłącz i włącz silnik ponownie". Czy ktoś z was miał podobną sytuację?

Awatar użytkownika
Chorwat
Weteran
Posty: 871
Rejestracja: 12 maja 2017, 21:26
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: 1.6 CDTI 136KM A/T
Rocznik auta: 2016
Miasto: Toruń
Województwo: kuj-pom
Has thanked: 5 times
Been thanked: 25 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Chorwat » 14 lis 2017, 23:51

Miałem taką akcję raz. Było to sprzężone z samoistną zmianą jednostek temp. na Fahrenheit i zniknięciem kierunków geograficznych.
Ponowne uruchomienie rozwiązało problem.
Astra F 1.6 75KM :) -> Omega B FL 3.2 V6 218KM :twisted: -> Astra K 1.6 136KM :D

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5965
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 430 times
Been thanked: 363 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Segor » 15 lis 2017, 00:02

Widać w Oplu to popularna jest ta zmiana na F*. Na R4.0 też tak się czasami dzieje :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Chorwat
Weteran
Posty: 871
Rejestracja: 12 maja 2017, 21:26
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: 1.6 CDTI 136KM A/T
Rocznik auta: 2016
Miasto: Toruń
Województwo: kuj-pom
Has thanked: 5 times
Been thanked: 25 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Chorwat » 15 lis 2017, 00:17

Pewnie raz po raz przypomina się, że kiedyś był w posiadaniu amerykańskiej firmy ;)
Astra F 1.6 75KM :) -> Omega B FL 3.2 V6 218KM :twisted: -> Astra K 1.6 136KM :D

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2548
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 156 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: komisarzryba » 15 lis 2017, 15:43

Stusu pisze:Czy ktoś z was miał podobną sytuację?

tak, ja, kilkukrotnie ;)
béton brut

PaBLo81r
Wyjadacz
Posty: 128
Rejestracja: 23 gru 2016, 10:51
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1.4 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Ornontowice
Województwo: Śląskie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: PaBLo81r » 20 lis 2017, 21:04

Panowie pytanie co trzeba ustawić żeby automatycznie załączały się grzane fotele i kierownica? W testach Astry na youtube widziałem że jest taka opcja.
Mam zaznaczone w ustawieniach 'Indywidualne ustawienia kierowcy' - włączone ale nic poza tym nie mogę wybrać zmienić.
Drugie pytanie w ustawieniach jest opcja 'Głośność dzwonka : Zmienia głośność ostrzeżeń akustycznych' - czy to ustawienie dotyczy też czujnika parkowania, zmieniam położenie suwaka na wyświetlaczu ale dźwięk jest dalej na tym samym poziomie. Czy u Was te ustawienie wpływa na coś?

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3421
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 34 times
Been thanked: 119 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Budus » 20 lis 2017, 21:05

PaBLo81r pisze:Panowie pytanie co trzeba ustawić żeby automatycznie załączały się grzane fotele i kierownica? W testach Astry na youtube widziałem że jest taka opcja.

kierownicy się nie da.
siedzenia chyba tylko w AGR'ach.

pokaż ten test z kierownicą - chętnie sprawdzę ;)
Obrazek

PaBLo81r
Wyjadacz
Posty: 128
Rejestracja: 23 gru 2016, 10:51
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1.4 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Ornontowice
Województwo: Śląskie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: PaBLo81r » 20 lis 2017, 21:52

https://www.youtube.com/watch?v=8JMqvvCO2Gc 13:38 mówi o automatycznym załączaniu się podgrzewania siedzeń i kierownicy

Awatar użytkownika
pgrad
VIP
Posty: 1643
Rejestracja: 30 maja 2016, 23:17
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: B14XFT (1.4T s/s 150KM) 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 45 times
Been thanked: 101 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: pgrad » 20 lis 2017, 22:08

PaBLo81r pisze:https://www.youtube.com/watch?v=8JMqvvCO2Gc 13:38 mówi o automatycznym załączaniu się podgrzewania siedzeń i kierownicy


Siedzenia tak, kierownica nie (chyba że mam już taką sklerozę)
Choć ostatnio fotel pasażera bez pasażera i zapiętego pasa bezpieczeństwa także mi się automatycznie aktywował - sytuacja jak na razie jednorazowa
Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 5420
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 463 times
Been thanked: 307 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Krzysiec » 20 lis 2017, 22:12

Kierownicę zawsze trzeba z manuala odpalic. Mnie się kilka razy grzanie pasażera zalaczylo bo położyłem na fotelu swoją "pederastke" (jak ktoś oglądał Kac Vegas to wie o czym mówię ;) )

Awatar użytkownika
pgrad
VIP
Posty: 1643
Rejestracja: 30 maja 2016, 23:17
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: B14XFT (1.4T s/s 150KM) 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 45 times
Been thanked: 101 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: pgrad » 20 lis 2017, 22:23

To u mnie najwyraźniej ciężkie powietrze wpadło do auta :D i grzanie załaczyło
Obrazek

Awatar użytkownika
Gral48
Wyjadacz
Posty: 338
Rejestracja: 17 mar 2017, 11:21
Posiadane auto: Astra V HB Elite RM17, VW Golf V
Silnik: 1,4 Turbo ( MT6 ) 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: RUMIA
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Gral48 » 21 lis 2017, 11:33

Dwa razy otwierałem ten temat, bo nie wierzyłem :(
Temat o NAVI 900, a czytam o "grzaniu" :oops:
Do adminów ! Przenieście ten temat do odpowiedniego działu, PLEASE!!!!!

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 5420
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 463 times
Been thanked: 307 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Krzysiec » 21 lis 2017, 11:34

Bez przesady... Są to ustawienia ktore wykonuje się z poziomu Navi... więc jak najbardziej temat odpowiedni. Jak było juz wspominane na forum nie będziemy prowadzić tzw zamordyzmu i władzy totalitarnej z bezwględną kasacją i sitem wielkości nanometra... Chyba, że naprawde temat odpłynie na 3 strony innej rozmowy.

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5965
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 430 times
Been thanked: 363 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Segor » 21 lis 2017, 11:34

Tylko, że automatyczne grzanie jest funkcją dostępną tylko przy Navi900. Z innym systemem tego nie masz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gral48
Wyjadacz
Posty: 338
Rejestracja: 17 mar 2017, 11:21
Posiadane auto: Astra V HB Elite RM17, VW Golf V
Silnik: 1,4 Turbo ( MT6 ) 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: RUMIA
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Navi 900 Intellink

Postautor: Gral48 » 21 lis 2017, 11:37

Krzysiec pisze:Bez przesady... Są to ustawienia ktore wykonuje się z poziomu Navi... więc jak najbardziej temat odpowiedni.


Navi to nawigacja. A ustawienia "ustawia" się na wyswietlaczu - nie wszystcy mają NAVI 900 , tylko R4


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość