Montaż modułu Powerflex

Tutaj umieszczamy w oddzielnych tematach instrukcje wykonania różnych rzeczy w naszych Astrach...tzw. manuale...
Awatar użytkownika
marwisn
VIP
Posty: 2656
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Seat Leon 5F
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 42 times
Been thanked: 195 times

Montaż modułu Powerflex

Postautor: marwisn » 21 lut 2017, 09:59

Witajcie.

Manual przygotowany w oparciu o brytyjskie forum :
http://www.astrakforums.co.uk i opracowanie usera cornishtaz

Rozszerzony o kilka moich uwag i spostrzeżeń.


Moduł Powerflex to złącze pozwalające na montaż dodatkowych akcesoriów.
a.JPG
a.JPG (17.58 KiB) Przejrzano 1459 razy


Na chwilę obecną dostępne są dwa akcesoria :

- uchwyt telefonu (w wersji micro USB oraz lightening)
b.JPG
b.JPG (17.61 KiB) Przejrzano 1459 razy


- dyfuzor zapachu
c.JPG
c.JPG (16.47 KiB) Przejrzano 1459 razy


Można zamówić ten gadżet przy konfiguracji auta. Kto zapomniał nic straconego :). Można zamontować samemu.

W Polsce cena mocno zaporowa : https://www.opel-accessories.com/opel_aoc/pl-PL/Astra_%E2%80%93_Nowa!/Komfort_i_wygoda/Elementy_wyposa%C5%BCenia_kabiny/39034634

W Uk można dostać za 80 funtów : https://www.vauxhall-accessories.com/astra-k-powerflex-bar-antelao-sand



Do montażu potrzebujemy narzędzia :
- torx'a o rozmiarze 15
- klucz płaski / oczkowy 7 mm
- coś do podważania spinek i plastików


To po kolei ...

1. Podważamy delikatnie ramkę wokół lewarka.
4.JPG
4.JPG (89.14 KiB) Przejrzano 1454 razy

5.JPG
5.JPG (85.99 KiB) Przejrzano 1454 razy



2. Wysuwamy ramkę z mieszkiem z zaczepów.
6.JPG
6.JPG (78.53 KiB) Przejrzano 1454 razy



3. Odkręcamy dwie śruby torx 15 trzymające konsole i wyciągamy ją z kokpitu.
7.JPG
7.JPG (39.49 KiB) Przejrzano 1454 razy

8.JPG
8.JPG (55.75 KiB) Przejrzano 1454 razy

9.JPG
9.JPG (64.16 KiB) Przejrzano 1454 razy



4. Demontujemy dwa panele boczne przy nogach (są na wcisk).
10.JPG
10.JPG (54.52 KiB) Przejrzano 1454 razy


Obrazek



5. Odkręcamy cztery śruby trzymające tunel środkowy

- dwie z przodu
Obrazek

- i dwie z tyłu
Obrazek



6. Delikatnie wysuwamy tunel do tyłu i odpinamy dwa złącza:
- wielopinowe (niżej)
- USB (wyżej)

Obrazek



7. Wyjmujemy konsole z auta i obracamy ją do góry nogami.



8. Podpinamy wiązkę którą otrzymaliśmy razem z powerflex'em wg poniższej instrukcji.

Obrazek


Po montażu tak to powinno wyglądać :

Obrazek

Obrazek

Obrazek



9. Demontujemy klapkę w miejsce której ma wejść powerflex (ciągniemy z lewej strony bo tam są zatrzaski !!!)

Obrazek

Obrazek



10. Wprowadzamy wiązkę za moduł prawą stroną tunelu i podpinamy do modułu.

Obrazek



11. Zapinamy moduł na miejsce i gotowe.

Obrazek

Obrazek



12. Składamy tunel w kolejności odwrotnej do jego demontażu.

Ot i cała robota. Godzina z przerwą na browarka :lol:.
Załączniki
11.JPG
11.JPG (74.17 KiB) Przejrzano 1403 razy
12.JPG
12.JPG (110.8 KiB) Przejrzano 1403 razy
13.JPG
13.JPG (55.59 KiB) Przejrzano 1403 razy
14.JPG
14.JPG (51.38 KiB) Przejrzano 1403 razy
15.JPG
15.JPG (79.78 KiB) Przejrzano 1403 razy
16.JPG
16.JPG (58.95 KiB) Przejrzano 1403 razy
17.JPG
17.JPG (70.02 KiB) Przejrzano 1403 razy
18.JPG
18.JPG (58.89 KiB) Przejrzano 1403 razy
19.JPG
19.JPG (43.61 KiB) Przejrzano 1403 razy
20.JPG
20.JPG (61.31 KiB) Przejrzano 1403 razy
21.JPG
21.JPG (45.29 KiB) Przejrzano 1403 razy
22.JPG
22.JPG (57.21 KiB) Przejrzano 1403 razy
23.JPG
23.JPG (53.34 KiB) Przejrzano 1403 razy
Ostatnio zmieniony 18 lip 2017, 22:07 przez marwisn, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Astra K - 8,52 l/100 km.

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 4955
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 431 times
Been thanked: 283 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: Krzysiec » 21 lut 2017, 10:10

Wszystko takie proste na tych zdjeciach hehe ;) A wez tu wyciagnij te srodkowa konsole :D Franca w dwoch miejscach trzyma sie dwoma zatrzaskami w body auta (na wysokosci pokretel klimy) tylko na dwoch cieniutkich plastikowych ramkach (w ktore wchodzi zatrzask metalowy)... I nie ma bata... Te ramki zapewne szlag trafi... Przynajmniej u mnie jedną wlasnie trafil. A zeby odzyskac taki wpust na zaczep trzeba by wyeminic CALY PRZÓD deski rozdzielczej ;) Bo to chyba jeden element wewnetrzny jest.

Dodatkowo dodam... Ze te dwa pionowe zarzaski tejze srodkowej konsoli latwo zeslizgują sie z elementu zdejmowanego i wpadaja "za skrzynke bezpiecznikow" - Bylem pewien ze powpadaly mi pod lewarek itd... 1.5 godziny ich szukalem. Okazalo sie ze za skrzynka bezpiecznikow jest stalowa puleczka na ktorej sie zatrzymaly i nie ma do niej za bardzo dojscia i wgladu. Szperalem drucikami zeby je najpierw zlokalizowac a potem wydrzec ;)

Awatar użytkownika
marwisn
VIP
Posty: 2656
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Seat Leon 5F
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 42 times
Been thanked: 195 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: marwisn » 21 lut 2017, 10:18

Cenne uwagi. Na pewno się przydadzą.

Zamówiłem ten gadżet z UK i jak się zrobi cieplej to zamontuję.

Tylko z dwoma modyfikacjami :
- AA / CP będzie dostępne po podpięciu telefonu do gniazda w uchwycie
- możliwość montażu większego telefonu

Koncepcję mam. Jak dotrze to skonfrontuje ją z praktyką ;).
Obrazek

Astra K - 8,52 l/100 km.

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 4955
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 431 times
Been thanked: 283 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: Krzysiec » 21 lut 2017, 10:22

marwisn pisze:Zamówiłem ten gadżet z UK i jak się zrobi cieplej to zamontuję.

Tylko z dwoma modyfikacjami :
- AA / CP będzie dostępne po podpięciu telefonu do gniazda w uchwycie
- możliwość montaży większego telefonu

Koncepcję mam. Jak dotrze to skonfrontuje ją z praktyką ;).



Koniecznie przygotuj tutorial jak zrobic AA w PowerFlexie ;) To na bank zerobie u siebie :D

A tak na marginesie... Wszystko tak latwo w instrukcji wyglada jak dostac sie do bezpiecznikow. Moze w wersji z "połęczką" latwo sie to ciagnie... W wersji PowerFlex nie chce to wyjsc za jasną cholere :/ Caly panel sie wygina a zaczepy trzymaja - wszystko zgodnie z opisem i adapterem na srubokret. Dlatego cierpliwosc, spokoj to podstawa ;) Nic na sile! Ale troche uzyc jej trzeba :)

Awatar użytkownika
marwisn
VIP
Posty: 2656
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Seat Leon 5F
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 42 times
Been thanked: 195 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: marwisn » 21 lut 2017, 10:25

Krzysiec pisze:Koniecznie przygotuj tutorial jak zrobic AA w PowerFlexie ;) To na bank zerobie u siebie :D


Jasna sprawa. Trzeba poprawić to czego nie ogarnęli inżynierowie Opla :lol:.
Obrazek

Astra K - 8,52 l/100 km.

zuber24
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 01 mar 2017, 18:28
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.6 BiTurbo
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rawa Maz
Województwo: łódzkie

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: zuber24 » 01 mar 2017, 18:38

przy zakupie astry dostałem moduł Powerflex. zajzałem na forum i chciałem go zamontowac. instrukcja montazu moze i dobra lecz za duzo roboty i cały tunel srodkowy trzeba wymontowac, wiec zrobiłem po swojemu. Wyciągnąłem gniazdo zapalniczki z tunelu miedzy siedzeniami(łatwo nie jest bo zatrzaski trzymaja) zdjąłem tez mieszek od gałki biegów i tendy wprowadziłem kabel zasilajacy moduł Powerflex. Póżniej zostaje przeciagnac jeszcze kabel do góry by podłaczyc moduł i GOTOWE. w sumie 30 min roboty i wszystko działa.

Awatar użytkownika
marwisn
VIP
Posty: 2656
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Seat Leon 5F
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 42 times
Been thanked: 195 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: marwisn » 01 mar 2017, 19:33

Każdy metoda jest dobra.

Manual opisuje "fabryczny" sposób montażu.
Obrazek

Astra K - 8,52 l/100 km.

Awatar użytkownika
corsa98
Wyjadacz
Posty: 133
Rejestracja: 10 mar 2017, 12:55
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1,4T 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Zabrze
Województwo: Śląskie
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: corsa98 » 16 maja 2017, 15:06

Przymierzam się do zamontowania modułu Powerflex w tej uproszczonej wersji tylko pytanie jak wymontować gniazdo zapalniczki aby nic nie uszkodzić.

Awatar użytkownika
pajoz
Nowicjusz
Posty: 33
Rejestracja: 25 lut 2017, 10:41
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer Enjoy
Silnik: 1.4 XE 100KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Stęszew
Województwo: Wielkopolskie

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: pajoz » 16 maja 2017, 15:35

Pełna profesja ! Brawo TY

Awatar użytkownika
corsa98
Wyjadacz
Posty: 133
Rejestracja: 10 mar 2017, 12:55
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1,4T 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Zabrze
Województwo: Śląskie
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: corsa98 » 22 maja 2017, 12:08

Witam. Właśnie dzisiaj postanowiłem zająć się zamontowaniem modułu Powerflex w moim samochodzie.Przygotowałem się odpowiednio czytając rady z forum oraz dokumentację zdjęciową.Nie ma czego się bać robota prosta i przyjemna bo i pogoda odpowiednia. Zajęło mi to około 2 godzin bez pośpiechu. Cały środek rozebrałem podłączyłem i poskładałem bez najmniejszych strat a co najważniejsze wszystko działa tak jak ma. Spinki wychodzą bez problemu nic nie połamane. Jak ktoś ma pytania to chętnie podpowiem i doradzę.Pozdrawiam.

rumpelstilskin
Wyjadacz
Posty: 277
Rejestracja: 06 cze 2017, 09:35
Posiadane auto: Astra K Dynamic
Silnik: 1.6 Turbo S/S 200
Rocznik auta: 2016
Miasto: DC
Województwo: DC
Has thanked: 17 times
Been thanked: 3 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: rumpelstilskin » 17 cze 2017, 20:40

gdzie w tym gadżecie wychodzą kable USB do podłączenia telefonu?
czy ktoś orientował się, ile montaż tego kosztuje w Opel?

Awatar użytkownika
marwisn
VIP
Posty: 2656
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Seat Leon 5F
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 42 times
Been thanked: 195 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: marwisn » 17 cze 2017, 21:03

rumpelstilskin pisze:gdzie w tym gadżecie wychodzą kable USB do podłączenia telefonu?
czy ktoś orientował się, ile montaż tego kosztuje w Opel?



Z boku uchwytu na telefon wpinanego w moduł. Koszt montażu mocno zależy od ASO. Najlepiej zadzwonić i zapytać.
Obrazek

Astra K - 8,52 l/100 km.

Awatar użytkownika
corsa98
Wyjadacz
Posty: 133
Rejestracja: 10 mar 2017, 12:55
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1,4T 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Zabrze
Województwo: Śląskie
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: corsa98 » 18 cze 2017, 09:04

Mnie kiedyś określili na 1 roboczogodzinę to gdzieś około 100 zł ale trzeba zapytać aby nie było niespodzianek.Ale nie ma o co pytać tylko samemu to zrobić naprawdę nic strasznego.

Awatar użytkownika
marwisn
VIP
Posty: 2656
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Seat Leon 5F
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 42 times
Been thanked: 195 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: marwisn » 18 cze 2017, 09:22

Od niedawna Power Flex przemionowano na Power Bar i jest opcja przesyłu danych.

Może to się wiązać z koniecznością przeprogramowania radia. Wtedy i tak bez ASO się nie obejdzie.
Obrazek

Astra K - 8,52 l/100 km.

rumpelstilskin
Wyjadacz
Posty: 277
Rejestracja: 06 cze 2017, 09:35
Posiadane auto: Astra K Dynamic
Silnik: 1.6 Turbo S/S 200
Rocznik auta: 2016
Miasto: DC
Województwo: DC
Has thanked: 17 times
Been thanked: 3 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: rumpelstilskin » 18 cze 2017, 10:11

co masz na myśli o przesyle danych? można o tym gdzieś poczytać?

Awatar użytkownika
corsa98
Wyjadacz
Posty: 133
Rejestracja: 10 mar 2017, 12:55
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1,4T 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Zabrze
Województwo: Śląskie
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: corsa98 » 18 cze 2017, 10:21

Czy ja dobrze rozumiem,że przy nowym oprogramowaniu radia już nie trzeba telefonu podłączać do USB w schowku a wystarczy wpiąć w Power Flex i będzie się łączył np z AA?

rumpelstilskin
Wyjadacz
Posty: 277
Rejestracja: 06 cze 2017, 09:35
Posiadane auto: Astra K Dynamic
Silnik: 1.6 Turbo S/S 200
Rocznik auta: 2016
Miasto: DC
Województwo: DC
Has thanked: 17 times
Been thanked: 3 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: rumpelstilskin » 18 cze 2017, 10:23

moim zdaniem to nie jest nawet kwestia Power Flex'a a aktualizacji radia i wersji AA która umożliwia bezprzewodowe łączenie.
Swoją drogą - wiem, że O/T ale jak i gdzie aktualizować radio?

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 4955
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 431 times
Been thanked: 283 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: Krzysiec » 18 cze 2017, 10:35

W nowym roku modelowym jest inna wiązka... Która dodatkowo umożliwia uchwytowi (który od początku jest do tego przystosowany - chore) przesył danych. Nowe oprogramowanie samo w sobie nie wystarczy.

Awatar użytkownika
marwisn
VIP
Posty: 2656
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Seat Leon 5F
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 42 times
Been thanked: 195 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: marwisn » 18 cze 2017, 10:42

rumpelstilskin pisze:moim zdaniem to nie jest nawet kwestia Power Flex'a a aktualizacji radia i wersji AA która umożliwia bezprzewodowe łączenie.


Nie liczylbym na bezprzewodowe połączenie z AA.

Co najwyżej z uchwytu telefonu. Po wymianie/modyfikacji wiązki i być może zmianie oprogramowania radia (do ustalenia).
Obrazek

Astra K - 8,52 l/100 km.

rumpelstilskin
Wyjadacz
Posty: 277
Rejestracja: 06 cze 2017, 09:35
Posiadane auto: Astra K Dynamic
Silnik: 1.6 Turbo S/S 200
Rocznik auta: 2016
Miasto: DC
Województwo: DC
Has thanked: 17 times
Been thanked: 3 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: rumpelstilskin » 18 cze 2017, 10:48

radio ma obsługę wifi (co prawda jeszcze tego nie testowałem) a AA ma obsługiwać łączenie właśnie po nim

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 4955
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 431 times
Been thanked: 283 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: Krzysiec » 18 cze 2017, 10:51

Zacznijmy od tego że AA oficjalnie jest w Polsce niedostępne... I tutaj teoretycznie rozmowa pomiędzy nami a Oplem się kończy :D

rumpelstilskin
Wyjadacz
Posty: 277
Rejestracja: 06 cze 2017, 09:35
Posiadane auto: Astra K Dynamic
Silnik: 1.6 Turbo S/S 200
Rocznik auta: 2016
Miasto: DC
Województwo: DC
Has thanked: 17 times
Been thanked: 3 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: rumpelstilskin » 03 lip 2017, 21:22

Dziś montowałem powerflexa w aso. Koszt 72zl. Niestety oferuje tylko lądowanie. Podobno nie istniejąca wersja powerflex jak i modułu do telefonu ma oferować przesyłanie danych. Wiązka która jest wraz z modułem dostarcza tylko zasilanie. Dla mnie to i tak Ok bo wykorzystuje fabryczna nawigację.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3234
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 34 times
Been thanked: 113 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: Budus » 03 lip 2017, 21:31

rumpelstilskin pisze:Podobno nie istniejąca wersja powerflex jak i modułu do telefonu ma oferować przesyłanie danych.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

w sensie PowerBar ? bo tak to ma się nazywać w RM18. i zgodnie z tym co było na forum a zostało usunięte to "zyskuje możliwość łączności z systemem (tylko dla oryginalnych akcesoriów)"
Obrazek

Awatar użytkownika
marwisn
VIP
Posty: 2656
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Seat Leon 5F
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 42 times
Been thanked: 195 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: marwisn » 03 lip 2017, 21:48

Przeróbka Power Flex'a na Power Bar'a jest możliwa we własnym zakresie i stosunkowo prosta.

Na moje oko 2 - 3 godzinki roboty.

Swojego zrobiłem tak, że korzystam z oplowskiego kabelka micro USB.
Obrazek

Astra K - 8,52 l/100 km.

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3234
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 34 times
Been thanked: 113 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: Budus » 03 lip 2017, 21:50

marwisn pisze:Przeróbka Power Flex'a na Power Bar'a jest możliwa we własnym zakresie i stosunkowo prosta.

Na moje oko 2 - 3 godzinki roboty.

kusisz z przyjazdem do tego Poznania :D chociaż mój obecny telefon nie mieści się w standardowy uchwyt
Obrazek

Awatar użytkownika
marwisn
VIP
Posty: 2656
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Seat Leon 5F
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 42 times
Been thanked: 195 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: marwisn » 03 lip 2017, 21:53

Mój też nie. Dlatego zrobiłem go od podstaw ;).

Obsługuje i androida i Apple.
Ostatnio zmieniony 03 lip 2017, 21:53 przez marwisn, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Astra K - 8,52 l/100 km.

rumpelstilskin
Wyjadacz
Posty: 277
Rejestracja: 06 cze 2017, 09:35
Posiadane auto: Astra K Dynamic
Silnik: 1.6 Turbo S/S 200
Rocznik auta: 2016
Miasto: DC
Województwo: DC
Has thanked: 17 times
Been thanked: 3 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: rumpelstilskin » 03 lip 2017, 21:53

marwisn pisze:Przeróbka Power Flex'a na Power Bar'a jest możliwa we własnym zakresie i stosunkowo prosta.

Na moje oko 2 - 3 godzinki roboty.

Swojego zrobiłem tak, że korzystam z oplowskiego kabelka micro USB.


Może wrzuć manual?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
marwisn
VIP
Posty: 2656
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Seat Leon 5F
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 42 times
Been thanked: 195 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: marwisn » 03 lip 2017, 21:54

Nie mam fabrycznego uchwytu na telefon od Opla. Niech mi ktoś podeśle swój to mu przerobię i przy okazji powstanie manual.
Obrazek

Astra K - 8,52 l/100 km.

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3234
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 34 times
Been thanked: 113 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: Budus » 03 lip 2017, 21:56

marwisn pisze:Nie mam fabrycznego uchwytu na telefon od Opla. Niech mi ktoś podeśle swój to mu przerobię i przy okazji powstanie manual.

piszesz serio ? :)
wystarczy coś zrobić w samym uchwycie bez majstrowania w samym power flexie ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 4955
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 431 times
Been thanked: 283 times

Re: Montaż modułu Powerflex

Postautor: Krzysiec » 03 lip 2017, 22:04

Jeśli tak to zaraz Ci wysylam swój :D razem z flaszka :D
Wczoraj mało go nie rozwaliłem. Rozkręcilem bo ciężko chodziły te boczne ograniczniki i powyskakiwaly mi wszystkie sprężynki ;) Ale bliski zgarnięcia ręką wszystkiego do kosza opanowalem się i złożyłem to do kupy


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość