Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Nie znalazłeś odpowiedniego działu - to znak, że powinno się to znaleźć tutaj
Awatar użytkownika
komisarzryba
Weteran
Posty: 1460
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 91 times

Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: komisarzryba » 26 lis 2016, 13:42

bodajże cztery.
béton brut

Awatar użytkownika
marwisn
Weteran
Posty: 1430
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Opel Astra K HB
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 28 times
Been thanked: 114 times

Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: marwisn » 26 lis 2016, 13:56

Patrząc na dokumentację do modułu power flex'a z wiązki wychodzä dwa przewody. Więc dwa są "puste". Trochę zabawy i można by wyprowadzić na nie szynę danych z dniazda USB.

Do tego mały mod samego adaptera i jest wsparcie AA.
Obrazek

remar
Wyjadacz
Posty: 182
Rejestracja: 24 paź 2016, 18:00
Posiadane auto: Honda Civic IX
Silnik: 1.8 142KM
Rocznik auta: 2012
Miasto: Łódź
Województwo: łódzkie
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times

Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: remar » 26 lis 2016, 13:58

W Astrze nie ma lepszego miejsca na telefon niż ten uchwyt a i odpada wożenie ładowarki. Ja zamowilem a czy to się sprawdzi zobaczymy jak zmontują nasze auto

Awatar użytkownika
Krzysiec
VIP
Posty: 2339
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów / Łódź
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 235 times
Been thanked: 141 times

Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: Krzysiec » 26 lis 2016, 14:00

marwisn pisze:Patrząc na dokumentację do modułu power flex'a z wiązki wychodzä dwa przewody. Więc dwa są "puste". Trochę zabawy i można by wyprowadzić na nie szynę danych z dniazda USB.

Do tego mały mod samego adaptera i jest wsparcie AA.


Dziwne ze tego nie zrobili wiedzac ze beda wspierac AA czy CarPlay :/ Jak bedziesz to robil to daj znac ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
marwisn
Weteran
Posty: 1430
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Opel Astra K HB
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 28 times
Been thanked: 114 times

Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: marwisn » 26 lis 2016, 14:04

Nie mam power flex'a. Jak ktoś chętny to zapraszam. Dwie godzinki i będzie można testować.

Ktoś może sprawdzić ile pinòw ma moduł do wpinania telefonu?
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
Weteran
Posty: 1460
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 91 times

Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: komisarzryba » 26 lis 2016, 14:33

tak to wygląda:
Załączniki
powerflex1.jpg
powerflex1.jpg (194.48 KiB) Przejrzano 835 razy
powerflex2.jpg
powerflex2.jpg (169.8 KiB) Przejrzano 835 razy
béton brut

Awatar użytkownika
marwisn
Weteran
Posty: 1430
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Opel Astra K HB
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 28 times
Been thanked: 114 times

Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: marwisn » 26 lis 2016, 16:11

Na 90% idzie to zmodyfikować pod AA.
Obrazek

Awatar użytkownika
mabus
Nowicjusz
Posty: 21
Rejestracja: 25 lis 2016, 20:19
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo S/S auto 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Nowy Sącz
Województwo: Małopolska
Been thanked: 2 times

Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: mabus » 31 gru 2016, 16:23

Tam są cztery piny. Ale jak przeciąłem kabel to są w nim tylko trzy lub dwa przewody (Nie pamiętam dokładnie bo już jakiś czas temu to robiłem).
Poradziłem sobie z niemieszczącym się Note 4 mocując klapkę od oryginalnego FlipCover Samsunga w uchwycie. Sam telefon niejako wisi sobie. Jedyny problem to to, że teraz złącze ładowarki mam po lewej stronie a kabelek jest za krótki. Musiałem go sobie przedłużyć. Robiłem to dwa razy bo za pierwszym razem nie ładował mi telefonu. Wszystko rozebrałem i zrobiłem od nowa i wtedy sobie dopiero przypomniałem, że PowerFlex jest zasilany tylko przy uruchomionym silniku :P
Ale teraz wszystko działa. Pod łokciem mam dłuższy kabel więc jeśli jest potrzeba to telefon leży w uchwycie a kabel spod łokcia daje Android Auto.
Obrazek

Awatar użytkownika
marwisn
Weteran
Posty: 1430
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Opel Astra K HB
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 28 times
Been thanked: 114 times

Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: marwisn » 31 gru 2016, 20:09

Pisząc wszystko działa masz na myśli ładowanie czy transfer danych też?
Obrazek

Awatar użytkownika
mabus
Nowicjusz
Posty: 21
Rejestracja: 25 lis 2016, 20:19
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo S/S auto 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Nowy Sącz
Województwo: Małopolska
Been thanked: 2 times

Re: RE: Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: mabus » 13 sty 2017, 22:58

marwisn pisze:Pisząc wszystko działa masz na myśli ładowanie czy transfer danych też?

Oczywiście tylko ładowanie. Tam jest za mało przewodów w kablu żeby na nim działał transfer danych.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
marwisn
Weteran
Posty: 1430
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Opel Astra K HB
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 28 times
Been thanked: 114 times

Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: marwisn » 17 lut 2017, 21:25

Była aktualizacja na stronie Opla.

Do niedawna powerflex kosztował 800 pln. Poszli po rozum do głowy i teraz kosztuje... 950 pln :lol:.
Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiec
VIP
Posty: 2339
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów / Łódź
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 235 times
Been thanked: 141 times

Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: Krzysiec » 17 lut 2017, 22:04

Ewidentnie im sie w glowach pier#^$%niczy. Coraz gorsze materiały w kolejnych rocznikach modelowych i produkcyjnych, ubytki w lakierze... Ale ceny w góre...
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuks
Klubowicz
Posty: 631
Rejestracja: 18 gru 2016, 15:49
Posiadane auto: Opel Astra K
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 55 times
Been thanked: 36 times

Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: Fuks » 18 lut 2017, 10:22

Mam i żałuję, że zamówiłem ale widzę, że to inwestycja....
Odsprzedam :)

Awatar użytkownika
marwisn
Weteran
Posty: 1430
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Opel Astra K HB
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 28 times
Been thanked: 114 times

Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: marwisn » 18 lut 2017, 10:50

Fuks pisze:Mam i żałuję, że zamówiłem ale widzę, że to inwestycja....
Odsprzedam :)


Jak masz srebrny to odkupię. Potrzebuje do testów ;).
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuks
Klubowicz
Posty: 631
Rejestracja: 18 gru 2016, 15:49
Posiadane auto: Opel Astra K
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 55 times
Been thanked: 36 times

Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: Fuks » 18 lut 2017, 21:03

czarny

Paput01
Nowicjusz
Posty: 13
Rejestracja: 12 mar 2017, 20:22
Posiadane auto: Astra 3 kombi
Silnik: 1,6
Rocznik auta: 2009
Miasto: Gdańsk
Województwo: pomorskie

Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: Paput01 » 12 cze 2017, 22:32

Tak sobie czytam i myślę.
Większość z Was uważa, że kabelek z modułu powinien dodatkowo mieć transfer i AA.
Z tego co mi się wydaje, w nowym roku modelowym tak już będzie. Zastosowano nową wiązkę.
Tylko, że może pierwotnie konstruktorom chodziło o to, że jeśli chcesz, aby telefon wisiał w uchwycie i był podłączony przez bluetooth a jednocześnie się ładował to nie łączył się z automatu przez AA. Mógł być np. nawigacją lub poprostu był pod ręką i do tego dobrze umocowany.
Jeśli ktoś ma ochotę podłączyć AA to telefon ląduje w podłokietniku i już. Wtedy w ogóle nie musi być na wierzchu, bo wszystko jest na ekranie.
Po co wtedy uchwyt?
Jasne, że cena z kosmosu, ale za gadżety się płaci.
Choćby dwa porty USB z tyłu za 300.
Też przegięcie...
Szkoda tylko, że za oświetlenie schowka nie można dopłacić...

rumpelstilskin
Wyjadacz
Posty: 131
Rejestracja: 06 cze 2017, 09:35
Posiadane auto: Astra K Dynamic
Silnik: 1.6 Turbo S/S 200
Rocznik auta: 2016
Miasto: DC
Województwo: DC
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: rumpelstilskin » 16 cze 2017, 20:33

zamówiłem ze wzgledu na obecne beta testy waze pod android auto, choc fabryczna nawigacja nie jest zla, aczkolwiek czekam na wersje online :)

rumpelstilskin
Wyjadacz
Posty: 131
Rejestracja: 06 cze 2017, 09:35
Posiadane auto: Astra K Dynamic
Silnik: 1.6 Turbo S/S 200
Rocznik auta: 2016
Miasto: DC
Województwo: DC
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: rumpelstilskin » 08 lip 2017, 17:56

Jak się spisuje waze pod AA?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

odl
Klubowicz
Posty: 359
Rejestracja: 10 paź 2016, 10:41
Posiadane auto: Astra K HB RM17 Dynamic
Silnik: 1.4 S/S 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: --
Województwo: śląskie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 32 times

Re: RE: Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: odl » 08 lip 2017, 19:45

rumpelstilskin pisze:Jak się spisuje waze pod AA?

Jak na pierwszą betę dobrze, ale często się restartuje, jak nie ma zasięgu. Zgłaszanie policji, robót drogowych itp. nie działa z AA, ale ostrzeżenia zgłoszone przez innych działają.

Awatar użytkownika
marwisn
Weteran
Posty: 1430
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Opel Astra K HB
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 28 times
Been thanked: 114 times

Re: Moduł PowerFlex z uchwytem na smartfona

Postautor: marwisn » 08 lip 2017, 20:33

Ja jeżdżę non stop na Waze i restartu nie miałem jeszcze żadnego. Ze dwa razy na chwilę zamroziło pozycję samochodu na mapie
Obrazek


Wróć do „Pozostałe Elementy”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości