Kontakty przez Bluetooth

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o Car Audio, Elektronice wszelkiej maści i CB w Astrze 5
odl
Weteran
Posty: 944
Rejestracja: 10 paź 2016, 10:41
Posiadane auto: Astra K HB RM17 Dynamic
Silnik: 1.4 S/S 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: --
Województwo: śląskie
Has thanked: 15 times
Been thanked: 71 times

Re: RE: Re: Kontakty przez Bluetooth

Postautor: odl » 25 kwie 2018, 16:46

remmyhi pisze:Wszystkie te problemy były na forum opisywane. Żeby podsumować:
- Navi nie przyjmuje +48 na początku - wyświetla wtedy numer, a nie nazwę - rozwiązanie - usunąć +48 (i nie wyjeżdżać za granicę)


chyba nie do końca tak jest. Mam od zawsze wszystkie kontakty zapisane z prefiksami +48 itp. i navi bez problemu wyświetla kto dzwoni (razem z fotką między zegarami). Wybieranie głosowe też działa.

remmyhi
Wyjadacz
Posty: 121
Rejestracja: 16 gru 2017, 23:37
Posiadane auto: AstraK
Silnik: 150km
Rocznik auta: 2017
Miasto: Bydgoszcz
Województwo: Qjawsko-Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Kontakty przez Bluetooth

Postautor: remmyhi » 25 kwie 2018, 16:47

U mnie nigdy. Może chodzi też o różne wersje softu?

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka

odl
Weteran
Posty: 944
Rejestracja: 10 paź 2016, 10:41
Posiadane auto: Astra K HB RM17 Dynamic
Silnik: 1.4 S/S 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: --
Województwo: śląskie
Has thanked: 15 times
Been thanked: 71 times

Re: RE: Re: Kontakty przez Bluetooth

Postautor: odl » 25 kwie 2018, 17:18

remmyhi pisze:U mnie nigdy. Może chodzi też o różne wersje softu?


Albo o operatora. T-Mobile przekazuje numery z kierunkiem kraju (np +48) i takie się wyświetlają jak np nie mam numeru w kontaktach. Nie wiem, czy np. Orange nie pomija prefiksu przy połączeniach z polskich numerów.

remmyhi
Wyjadacz
Posty: 121
Rejestracja: 16 gru 2017, 23:37
Posiadane auto: AstraK
Silnik: 150km
Rocznik auta: 2017
Miasto: Bydgoszcz
Województwo: Qjawsko-Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Kontakty przez Bluetooth

Postautor: remmyhi » 25 kwie 2018, 17:19

Co jest zdecydowanie bardzo prawdopodobne.

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka

DawidK
Wyjadacz
Posty: 288
Rejestracja: 24 lis 2017, 21:32
Posiadane auto: Opel Astra V HB Elite
Silnik: 1.4 T 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Koszalin
Województwo: Zachodniopomorskie
Has thanked: 7 times
Been thanked: 12 times

Re: Kontakty przez Bluetooth

Postautor: DawidK » 25 kwie 2018, 18:42

A u mnie jest jeszcze inaczej, niektóre wyświetla razem z fotką, innych nie wyświetla w ogóle i prefiks +48 nie ma z tym związku. Ale bardziej mnie wkurza to, że wiele kontaktów wyświetla mi po dwa a niektóre nawet 3 razy. Nie potrafię znaleźć powodu.

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 6336
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 445 times
Been thanked: 376 times

Re: Kontakty przez Bluetooth

Postautor: Segor » 25 kwie 2018, 20:28

Pewnie w telefonie masz wyświetlone tylko kontakty z jednego źródła ( SIM, tel, google), a radio widzi kontakty z kilku źródeł.
Obrazek

DawidK
Wyjadacz
Posty: 288
Rejestracja: 24 lis 2017, 21:32
Posiadane auto: Opel Astra V HB Elite
Silnik: 1.4 T 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Koszalin
Województwo: Zachodniopomorskie
Has thanked: 7 times
Been thanked: 12 times

Re: Kontakty przez Bluetooth

Postautor: DawidK » 25 kwie 2018, 20:31

To była moja pierwsza myśl ale to nie to. CO jeszcze przychodzi mi do głowy to to że whatsup coś tu miesza.

Awatar użytkownika
Chorwat
Weteran
Posty: 1007
Rejestracja: 12 maja 2017, 21:26
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: 1.6 CDTI 136KM A/T
Rocznik auta: 2016
Miasto: Toruń
Województwo: kuj-pom
Has thanked: 5 times
Been thanked: 28 times

Re: Kontakty przez Bluetooth

Postautor: Chorwat » 25 kwie 2018, 22:22

U mnie są wszystkie kwestie, które opisujecie:
- brak zdjęć kontaktów (nigdy mi się ni pokazało żadne)
- czasem wyświetla się sam numer
- dubluje kontakty

Nawet nie zgłaszam tego w serwisie, bo wiem, co usłyszę ;)
Astra F 1.6 75KM :) -> Omega B FL 3.2 V6 218KM :twisted: -> Astra K 1.6 136KM :D

Radziu
Wyjadacz
Posty: 320
Rejestracja: 09 paź 2017, 19:44
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 49 times
Been thanked: 3 times

Re: Kontakty przez Bluetooth

Postautor: Radziu » 26 kwie 2018, 19:36

U mnie widać nazwę i zdjęcie, ale tylko jeżeli ja dzwonię, jak do mnie dzwoni ten sam kontakt to przeważnie widać sam numer, sporadycznie widać nazwę i zdjęcie, ale nie wyczaiłem jeszcze od czego to zależy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Przemek87
Wyjadacz
Posty: 189
Rejestracja: 20 paź 2017, 23:19
Posiadane auto: Astra K HB Dynamic RM2018A
Silnik: 1.6 200KM MT
Rocznik auta: 2017
Miasto: Łdz
Województwo: Łódzkie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 8 times

Re: Kontakty przez Bluetooth

Postautor: Przemek87 » 26 kwie 2018, 19:54

Jeśli nie wyświetla wam nazwy kontaktów usuńcie z numeru +48, u mnie po tym zabiegu zawsze nazwa jest wyświetlana

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
PLE
Nowicjusz
Posty: 95
Rejestracja: 11 lis 2017, 15:26
Posiadane auto: Opel Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM Dynamic
Rocznik auta: 2016
Miasto: LESZNO
Województwo: Wielkopolskie
Has thanked: 12 times
Been thanked: 1 time

Re: Kontakty przez Bluetooth

Postautor: PLE » 26 kwie 2018, 20:29

A u mnie wlasnie odwrotnie.
Co wersja to inaczej.
Tel. i samochod.
Obrazek

Radziu
Wyjadacz
Posty: 320
Rejestracja: 09 paź 2017, 19:44
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 49 times
Been thanked: 3 times

Re: Kontakty przez Bluetooth

Postautor: Radziu » 26 kwie 2018, 21:14

Przemek87 pisze:Jeśli nie wyświetla wam nazwy kontaktów usuńcie z numeru +48, u mnie po tym zabiegu zawsze nazwa jest wyświetlana


I jak będziesz za granicą (roaming) to się na numery z książki nie dodzwonisz
Obrazek

Awatar użytkownika
Chorwat
Weteran
Posty: 1007
Rejestracja: 12 maja 2017, 21:26
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: 1.6 CDTI 136KM A/T
Rocznik auta: 2016
Miasto: Toruń
Województwo: kuj-pom
Has thanked: 5 times
Been thanked: 28 times

Re: Kontakty przez Bluetooth

Postautor: Chorwat » 26 kwie 2018, 21:22

Jesteś w błędzie. w weekend byłem we Włoszech i dzwoniłem na numery, przed którymi nie mam zapisanego +48. Łączenie trwało nieco dłużej, ale zawsze połączyło. Sieć Orange.
Astra F 1.6 75KM :) -> Omega B FL 3.2 V6 218KM :twisted: -> Astra K 1.6 136KM :D

Awatar użytkownika
Przemek87
Wyjadacz
Posty: 189
Rejestracja: 20 paź 2017, 23:19
Posiadane auto: Astra K HB Dynamic RM2018A
Silnik: 1.6 200KM MT
Rocznik auta: 2017
Miasto: Łdz
Województwo: Łódzkie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 8 times

Re: Kontakty przez Bluetooth

Postautor: Przemek87 » 26 kwie 2018, 21:23

W play to samo

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Radziu
Wyjadacz
Posty: 320
Rejestracja: 09 paź 2017, 19:44
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 49 times
Been thanked: 3 times

Re: Kontakty przez Bluetooth

Postautor: Radziu » 26 kwie 2018, 21:32

To może się coś zmieniło, kilka lat temu się tak nie dało, a przez to wyrobiłem sobie nawyk wpisywania wszędzie +48
Obrazek

odl
Weteran
Posty: 944
Rejestracja: 10 paź 2016, 10:41
Posiadane auto: Astra K HB RM17 Dynamic
Silnik: 1.4 S/S 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: --
Województwo: śląskie
Has thanked: 15 times
Been thanked: 71 times

Re: RE: Re: Kontakty przez Bluetooth

Postautor: odl » 27 kwie 2018, 00:53

Radziu pisze:To może się coś zmieniło, kilka lat temu się tak nie dało, a przez to wyrobiłem sobie nawyk wpisywania wszędzie +48
Kiedyś to się nie dało w Erze wysłać smsa bez +48 nawet będąc w kraju.. ;) dlatego wszystkie kontakty mam tak pozapisywane.

A co do dzwonienia z roamingu bez kierunkowego.. swego czasu (może rok temu) wydzwaniał do mnie z polskiego numeru na mój czeski telefon koleś, który chciał się połączyć z firmą w Polsce o tym samym numerze. Raczej wątpię, żeby sam z siebie dopisywał +420 na Czechy i podejrzewam, że właśnie w roaming gdzieś przy granicy wpadał.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości