IntelliLux

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o karoserii i nadwoziu w Astrze 5
rafcioo
Wyjadacz
Posty: 107
Rejestracja: 09 sie 2016, 16:30
Posiadane auto: ASTRA V
Silnik: 1.4 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Opolskie
Województwo: opolskie

IntelliLux

Postautor: rafcioo » 09 sie 2016, 16:52

Witam
Jestem nowy na forum ,tak więc proszę wybaczyć jeżeli moje pytanie wyda się Wam groteskowe.

Zastanawia mnie różnica między zwykłymi a Intellilux-ami ,nie chodzi mi o budowę czy komfort w jeździe.
Czy prócz różnicy w budowie reflektora jest jeszcze jakiś zewnętrzny sterownik do Intelliluxa?
Tzn. czy po wymontowaniu zwykłego i wpięciu w ich miejsce intelliluxa będzie działał jak fabryczny?

Pytam bo miałbym możliwość kupienia intelllux-ów w niższej cenie niż oferowane fabrycznie.
Pozdrawiam

ememel
Weteran
Posty: 1012
Rejestracja: 08 lip 2016, 23:30
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Łódź
Województwo: łódzkie
Has thanked: 41 times
Been thanked: 15 times

Re: IntelliLux

Postautor: ememel » 09 sie 2016, 19:24

Na 100% tak to nie działa :-)
Pozdrawiam
__________________________
Mirek

Awatar użytkownika
kuba
Moderator
Posty: 3571
Rejestracja: 10 cze 2016, 01:03
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Przasnysz
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 276 times
Been thanked: 164 times

Re: IntelliLux

Postautor: kuba » 09 sie 2016, 19:30

Nie, na pewno nie będzie działał, cały moduł sterujący znajduje się co prawda w lampie, ale lampa sterowana jest za pomocą kamery i softu w aucie, nie wspominając już o zupełnie innej wiązce elektrycznej pod led niż pod zwykły halogen. Teoretycznie pozakupowy upgrade do IntelliLuxów jest możliwy, ale na pewno będzie dużo droższy niż dopłata za światła w nowym aucie, poza tym w pakiecie są tez tylne światła led. Wiec jeżeli zależy Ci na IntelliLuxach to zamawiaj pakiet fabryczny
kuba :roll:
Obrazek

rafcioo
Wyjadacz
Posty: 107
Rejestracja: 09 sie 2016, 16:30
Posiadane auto: ASTRA V
Silnik: 1.4 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Opolskie
Województwo: opolskie

Re: IntelliLux

Postautor: rafcioo » 09 sie 2016, 21:58

Dziękuję za odpowiedź.
Mnie też się tak wydawało ,że pod Intellilux-y jest inna architektura.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
daro
Moderator
Posty: 2066
Rejestracja: 02 lip 2016, 17:23
Posiadane auto: Astra K ST Elite
Silnik: 1.4T 150KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Kętrzyn
Województwo: Warmińsko - Mazurskie
Has thanked: 112 times
Been thanked: 95 times

Re: IntelliLux

Postautor: daro » 09 sie 2016, 22:14

Dlatego też jak pisali poprzednicy, nie warto kombinować tylko zamówić pakiecik światełek ;)

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
JG45
Wyjadacz
Posty: 273
Rejestracja: 10 maja 2016, 12:20
Posiadane auto: Opel Astra K Dynamic HB
Silnik: 1.4 Turbo 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: CG
Województwo: .
Has thanked: 8 times
Been thanked: 8 times

Re: IntelliLux

Postautor: JG45 » 22 wrz 2016, 13:47

Jest jakaś poprawka do softu dla intellilux-ów. Byłem dziś w salonie w sprawie zakupu kompletu kół na zime ale mam podjechać wgrać aktualizacje do świateł.Działają normalnie ale coś się chyba komuś gdzieś wydarzyło i aktualizują.Podobno któraś dioda nie zapala się w odpowiednim momencie czy coś takiego.Możliwe że to tylko jakaś seria.Dziwi mnie to że jako takiej informacji nie dostałem na MyOpel.
czy OnStar.Tam powiadomienia przychodzić powinny.Chyba że dowiedziałem się zanim akcja ruszy na dobre.
:mrgreen: JG45 :mrgreen:

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 2077
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 80 times

Re: IntelliLux

Postautor: Budus » 22 wrz 2016, 13:54

mi w ASO powiedzieli, że MyOpel nie działa tak jak by sobie tego życzyli. z J wezwali mnie telefonicznie na akcję serwisową a na MyOpel cisza :)

z moimi światłami chyba jest OK - odbierałem 02.09 i jak sprawdzali akcje serwisowe i nic nie było - chyba, że teraz coś wyszło
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 1674
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 105 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 22 wrz 2016, 14:00

Na intelliluxy nie ma kampanii. Przy okazji wrzucaja nowy soft. Ja już bylem.
béton brut

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 2077
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 80 times

Re: IntelliLux

Postautor: Budus » 22 wrz 2016, 14:48

poprosiłem kumpla żeby się dowiedział czy u mnie też należy wgrać soft - podobno ASO ładnie się zdziwiło, że wiem o tym szybciej niż oni sami :)

także jutro jadę na aktualizację softu
Obrazek

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 2077
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 80 times

Re: IntelliLux

Postautor: Budus » 23 wrz 2016, 21:46

JG45 pisze:Działają normalnie ale coś się chyba komuś gdzieś wydarzyło i aktualizują.Podobno któraś dioda nie zapala się w odpowiednim momencie czy coś takiego.Możliwe że to tylko jakaś seria.

a mi dzisiaj powiedzieli, że aktualizacja związania jest z wygaszaniem segmentów na wzniesieniach i zjazdach - za późno działają podobno
Obrazek

Awatar użytkownika
JG45
Wyjadacz
Posty: 273
Rejestracja: 10 maja 2016, 12:20
Posiadane auto: Opel Astra K Dynamic HB
Silnik: 1.4 Turbo 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: CG
Województwo: .
Has thanked: 8 times
Been thanked: 8 times

Re: IntelliLux

Postautor: JG45 » 26 wrz 2016, 09:33

Właśnie odstawiłem moją zabawke i za ok.4 godziny spodziewam się telefonu.Jaka frajda przejechać się po bardzo długim czasie
tramwajem :mrgreen: Normalnie człowiek dziki i zkręcony :D Nie wiedziałem gdzie bilet kupić we własnym mieście :D
Troochę odmiany się przyda :mrgreen:
:mrgreen: JG45 :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sly
Moderator
Posty: 902
Rejestracja: 21 kwie 2016, 21:30
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1,4 125M
Rocznik auta: 2016
Miasto: EZG
Województwo: łódzkie
Has thanked: 11 times
Been thanked: 17 times

Re: IntelliLux

Postautor: Sly » 26 wrz 2016, 10:24

kurcze szczerze to też bym nie wiedział :D

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 1674
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 105 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 26 wrz 2016, 10:27

w kiosku? ;)
żeby nie krzyczeli, ze offtop, to zapytam od razu może. jak odpalacie fure po ciemku i wlaczaja się swiatla mijania, to poziomuja się wam? w sensie snop swiatla jedzie w dol i w gore? bo mi się zdarzylo tak tylko raz i mnie to zastanawia, ze nie za każdym razem.
béton brut

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 2077
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 80 times

Re: IntelliLux

Postautor: Budus » 26 wrz 2016, 10:40

u mnie za każdym razem idzie w górę
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 1674
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 105 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 26 wrz 2016, 10:43

dziwne, u mnie było tak tylko raz. po prostu się wlaczaja i nic poza tym się nie dzieje.
béton brut

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 2077
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 80 times

Re: IntelliLux

Postautor: Budus » 26 wrz 2016, 10:50

u mnie się załącza, są tak jakby na dole, dźwigają się do góry od razu do poziomu na jakim pozostają, nie wracają gdzieś niżej
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 1674
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 105 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 26 wrz 2016, 10:53

u mnie było tak jak w poprzednim signum z ksenonami. zapalaly się na prawidłowym poziomie, jechaly na dol i wracaly.
béton brut

Awatar użytkownika
kuba
Moderator
Posty: 3571
Rejestracja: 10 cze 2016, 01:03
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Przasnysz
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 276 times
Been thanked: 164 times

Re: IntelliLux

Postautor: kuba » 26 wrz 2016, 10:57

Reflektory mają funkcję samopoziomowania więc powinno być tak teoretycznie za każdym razem po uruchomieniu silnika.
kuba :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 1674
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 105 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 26 wrz 2016, 11:01

hmm.. musze to zbadac ;)
béton brut

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 2077
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 80 times

Re: IntelliLux

Postautor: Budus » 05 paź 2016, 16:04

podczas deszczu załączają mi się światła drogowe ale nie świeci się ikona z automatycznymi światłami drogowymi - to normalne ?
przy wjeździe pod wiadukt ikonka ta się zaświeca, po wyjeździe gaśnie.

są jakieś dwa czujniki ?
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 1674
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 105 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 05 paź 2016, 17:55

podczas deszczu drogowe? chyba mijania. automatyczne swiatla drogowe wlacza sie samodzielnie przyciskiem na dzwigni.
béton brut

Awatar użytkownika
JG45
Wyjadacz
Posty: 273
Rejestracja: 10 maja 2016, 12:20
Posiadane auto: Opel Astra K Dynamic HB
Silnik: 1.4 Turbo 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: CG
Województwo: .
Has thanked: 8 times
Been thanked: 8 times

Re: IntelliLux

Postautor: JG45 » 05 paź 2016, 19:02

Po kilku ruchach wycieraczek światła mijania z automatu się włączają.
Ostatnio zmieniony 05 paź 2016, 21:55 przez JG45, łącznie zmieniany 1 raz.
:mrgreen: JG45 :mrgreen:

Online
Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 3424
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 297 times
Been thanked: 229 times

Re: IntelliLux

Postautor: Segor » 05 paź 2016, 20:02

JG45 pisze:włanczają.
Jakiej Ty przeglądarki używasz, że nie masz słownika ortograficznego wbudowanego???
Obrazek

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 2077
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 80 times

Re: IntelliLux

Postautor: Budus » 05 paź 2016, 20:29

no mijania miało być :)
raz jak się przełączają z dziennych na mijania to automatyczne drogowe są włączone a raz nie.
przy deszczu zauważyłem, że automatyczne drogowe się nie włączają, ale przy wjeździe do tunelu już tak - bez używania przycisku
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 1674
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 105 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 05 paź 2016, 20:40

czary. u mnie automatyczne drogowe wlaczam tylko i wyłącznie z przycisku, nigdy się same nie wlaczaja.
béton brut

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 2077
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 80 times

Re: IntelliLux

Postautor: Budus » 05 paź 2016, 20:53

a masz w ustawieniach wybrane automatyczne drogowe ? jakoś mniej więcej tak się ta opcja nazywa.
wyłączone,
automatyczne drogowe,
i trzecie ale nazwy nie pamiętam.

u mnie zawsze przy przełączeniu z dziennych na mijania drogowe są automatyczne - chyba, że w czasie jazdy mrugnę kilka razy długimi to się to dezaktywuje
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 1674
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 105 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 05 paź 2016, 21:22

mam w ustawieniach wlaczone oświetlenie inteligentne (tak się chyba nazywa ta trzecia opcja).
béton brut

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 2077
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 80 times

Re: IntelliLux

Postautor: Budus » 05 paź 2016, 21:23

chyba tak.

to już wiadomo czemu ja mam automatycznie drogowe a Ty nie :)

tylko dalej nie wiem czemu one nie włączają się przy deszczu ale już przy tunelu albo jak się ściemni to tak
Ostatnio zmieniony 05 paź 2016, 21:27 przez Budus, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 1674
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 105 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 05 paź 2016, 21:26

to dlaczego nie masz ustawionej trzeciej opcji??
Budus pisze:tylko dalej nie wiem czemu one nie włączają się przy deszczu ale już przy tunelu albo jak się ściemni to tak

automatyczne drogowe wlaczaja się tylko jak jest ciemno.
Ostatnio zmieniony 05 paź 2016, 21:29 przez komisarzryba, łącznie zmieniany 1 raz.
béton brut

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 2077
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 24 times
Been thanked: 80 times

Re: IntelliLux

Postautor: Budus » 05 paź 2016, 21:28

ta trzecia opcja to te autostradowe, miejskie itd. ?

wybrałem tamte i tak jeżdżę - może przełączę, tylko nie wiem czy nie będzie mnie denerwować klikanie na automatyczne drogowe
Obrazek


Wróć do „Karoseria, Elektryka Nadwozia”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości