IntelliLux

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o karoserii i nadwoziu w Astrze 5
rafcioo
Wyjadacz
Posty: 79
Rejestracja: 09 sie 2016, 16:30
Posiadane auto: ASTRA V
Silnik: 1.4 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Opolskie
Województwo: opolskie

IntelliLux

Postautor: rafcioo » 09 sie 2016, 16:52

Witam
Jestem nowy na forum ,tak więc proszę wybaczyć jeżeli moje pytanie wyda się Wam groteskowe.

Zastanawia mnie różnica między zwykłymi a Intellilux-ami ,nie chodzi mi o budowę czy komfort w jeździe.
Czy prócz różnicy w budowie reflektora jest jeszcze jakiś zewnętrzny sterownik do Intelliluxa?
Tzn. czy po wymontowaniu zwykłego i wpięciu w ich miejsce intelliluxa będzie działał jak fabryczny?

Pytam bo miałbym możliwość kupienia intelllux-ów w niższej cenie niż oferowane fabrycznie.
Pozdrawiam

ememel
Klubowicz
Posty: 653
Rejestracja: 08 lip 2016, 23:30
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Łódź
Województwo: łódzkie
Has thanked: 16 times
Been thanked: 3 times

Re: IntelliLux

Postautor: ememel » 09 sie 2016, 19:24

Na 100% tak to nie działa :-)
Pozdrawiam
__________________________
Mirek

Online
Awatar użytkownika
kuba
Moderator
Posty: 1318
Rejestracja: 10 cze 2016, 01:03
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Przasnysz
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 54 times
Been thanked: 36 times

Re: IntelliLux

Postautor: kuba » 09 sie 2016, 19:30

Nie, na pewno nie będzie działał, cały moduł sterujący znajduje się co prawda w lampie, ale lampa sterowana jest za pomocą kamery i softu w aucie, nie wspominając już o zupełnie innej wiązce elektrycznej pod led niż pod zwykły halogen. Teoretycznie pozakupowy upgrade do IntelliLuxów jest możliwy, ale na pewno będzie dużo droższy niż dopłata za światła w nowym aucie, poza tym w pakiecie są tez tylne światła led. Wiec jeżeli zależy Ci na IntelliLuxach to zamawiaj pakiet fabryczny
kuba :roll:
Obrazek

rafcioo
Wyjadacz
Posty: 79
Rejestracja: 09 sie 2016, 16:30
Posiadane auto: ASTRA V
Silnik: 1.4 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Opolskie
Województwo: opolskie

Re: IntelliLux

Postautor: rafcioo » 09 sie 2016, 21:58

Dziękuję za odpowiedź.
Mnie też się tak wydawało ,że pod Intellilux-y jest inna architektura.
Pozdrawiam

Online
Awatar użytkownika
daro
Moderator
Posty: 735
Rejestracja: 02 lip 2016, 17:23
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Kętrzyn
Województwo: Warmińsko - Mazurskie
Has thanked: 34 times
Been thanked: 19 times

Re: IntelliLux

Postautor: daro » 09 sie 2016, 22:14

Dlatego też jak pisali poprzednicy, nie warto kombinować tylko zamówić pakiecik światełek ;)

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
JG45
Klubowicz
Posty: 195
Rejestracja: 10 maja 2016, 12:20
Posiadane auto: Opel Astra K Dynamic HB
Silnik: 1.4 Turbo 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: CG
Województwo: .
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Re: IntelliLux

Postautor: JG45 » 22 wrz 2016, 13:47

Jest jakaś poprawka do softu dla intellilux-ów. Byłem dziś w salonie w sprawie zakupu kompletu kół na zime ale mam podjechać wgrać aktualizacje do świateł.Działają normalnie ale coś się chyba komuś gdzieś wydarzyło i aktualizują.Podobno któraś dioda nie zapala się w odpowiednim momencie czy coś takiego.Możliwe że to tylko jakaś seria.Dziwi mnie to że jako takiej informacji nie dostałem na MyOpel.
czy OnStar.Tam powiadomienia przychodzić powinny.Chyba że dowiedziałem się zanim akcja ruszy na dobre.
:mrgreen: JG45 :mrgreen:

Awatar użytkownika
Budus
Klubowicz
Posty: 556
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 2 times
Been thanked: 22 times

Re: IntelliLux

Postautor: Budus » 22 wrz 2016, 13:54

mi w ASO powiedzieli, że MyOpel nie działa tak jak by sobie tego życzyli. z J wezwali mnie telefonicznie na akcję serwisową a na MyOpel cisza :)

z moimi światłami chyba jest OK - odbierałem 02.09 i jak sprawdzali akcje serwisowe i nic nie było - chyba, że teraz coś wyszło
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
Klubowicz
Posty: 801
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 46 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 22 wrz 2016, 14:00

Na intelliluxy nie ma kampanii. Przy okazji wrzucaja nowy soft. Ja już bylem.
béton brut

Awatar użytkownika
Budus
Klubowicz
Posty: 556
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 2 times
Been thanked: 22 times

Re: IntelliLux

Postautor: Budus » 22 wrz 2016, 14:48

poprosiłem kumpla żeby się dowiedział czy u mnie też należy wgrać soft - podobno ASO ładnie się zdziwiło, że wiem o tym szybciej niż oni sami :)

także jutro jadę na aktualizację softu
Obrazek

Awatar użytkownika
Budus
Klubowicz
Posty: 556
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 2 times
Been thanked: 22 times

Re: IntelliLux

Postautor: Budus » 23 wrz 2016, 21:46

JG45 pisze:Działają normalnie ale coś się chyba komuś gdzieś wydarzyło i aktualizują.Podobno któraś dioda nie zapala się w odpowiednim momencie czy coś takiego.Możliwe że to tylko jakaś seria.

a mi dzisiaj powiedzieli, że aktualizacja związania jest z wygaszaniem segmentów na wzniesieniach i zjazdach - za późno działają podobno
Obrazek

Awatar użytkownika
JG45
Klubowicz
Posty: 195
Rejestracja: 10 maja 2016, 12:20
Posiadane auto: Opel Astra K Dynamic HB
Silnik: 1.4 Turbo 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: CG
Województwo: .
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Re: IntelliLux

Postautor: JG45 » 26 wrz 2016, 09:33

Właśnie odstawiłem moją zabawke i za ok.4 godziny spodziewam się telefonu.Jaka frajda przejechać się po bardzo długim czasie
tramwajem :mrgreen: Normalnie człowiek dziki i zkręcony :D Nie wiedziałem gdzie bilet kupić we własnym mieście :D
Troochę odmiany się przyda :mrgreen:
:mrgreen: JG45 :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sly
Moderator
Posty: 803
Rejestracja: 21 kwie 2016, 21:30
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1,4 125M
Rocznik auta: 2016
Miasto: EZG
Województwo: łódzkie
Has thanked: 5 times
Been thanked: 8 times

Re: IntelliLux

Postautor: Sly » 26 wrz 2016, 10:24

kurcze szczerze to też bym nie wiedział :D

Awatar użytkownika
komisarzryba
Klubowicz
Posty: 801
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 46 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 26 wrz 2016, 10:27

w kiosku? ;)
żeby nie krzyczeli, ze offtop, to zapytam od razu może. jak odpalacie fure po ciemku i wlaczaja się swiatla mijania, to poziomuja się wam? w sensie snop swiatla jedzie w dol i w gore? bo mi się zdarzylo tak tylko raz i mnie to zastanawia, ze nie za każdym razem.
béton brut

Awatar użytkownika
Budus
Klubowicz
Posty: 556
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 2 times
Been thanked: 22 times

Re: IntelliLux

Postautor: Budus » 26 wrz 2016, 10:40

u mnie za każdym razem idzie w górę
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
Klubowicz
Posty: 801
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 46 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 26 wrz 2016, 10:43

dziwne, u mnie było tak tylko raz. po prostu się wlaczaja i nic poza tym się nie dzieje.
béton brut


Wróć do „Karoseria, Elektryka Nadwozia”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość