IntelliLux

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o karoserii i nadwoziu w Astrze 5
Vex

Re: IntelliLux

Postautor: Vex » 05 cze 2018, 13:40

ST 2018 (RM17) 9k km - IL był błąd po raz pierwszy ~8kkm

Awatar użytkownika
kuba
Moderator
Posty: 5240
Rejestracja: 10 cze 2016, 01:03
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Przasnysz
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 403 times
Been thanked: 233 times

Re: IntelliLux

Postautor: kuba » 09 cze 2018, 11:43

Segor pisze:No i IL też mają bardzo rozproszona wiązkę. Ciekawe jak to się ma do przepisów, które mówią że w danym obszarze ma być jakieś tam natężenie, a w innym mniejsze.

Nie mają aż takiej rozproszonej, kwestia jak zrobi się zdjęcie, tu trochę bardziej widać obszar skupionej wiązki. A postaram się jeszcze bardziej uwidocznić. Fabryczne homologowane reflektory, powinny chyba być zgodne z przepisami. Wydaje mi się, że na fotkach ze spota, auta stoją dość blisko ściany, na tych +/- 6m od ściany, to też robi różnicę.
Załączniki
il1.jpg
il1.jpg (51.58 KiB) Przejrzano 420 razy
il2.jpg
il2.jpg (76.56 KiB) Przejrzano 420 razy
kuba :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5680
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 413 times
Been thanked: 344 times

Re: IntelliLux

Postautor: Segor » 09 cze 2018, 21:04

No tu faktycznie widać różnicę. Na pewno spełniają warunki, skoro są homologowane. Bardziej chodziło mi o to czy one spełniają te same warunki co znalazłem dla reflektorów jak moje, czy może mają jakies osobne kryteria.
Obrazek

Awatar użytkownika
Beep
Wyjadacz
Posty: 184
Rejestracja: 17 lip 2017, 14:17
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.6 SHT 200 KM HB
Rocznik auta: 2017
Miasto: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
Has thanked: 10 times
Been thanked: 15 times

Re: IntelliLux

Postautor: Beep » 16 cze 2018, 08:59

Co jak co ale IL to chyba najlepsza opcja dodatkowa do auta jaką wybrałem. Ostatnio jechałem w nocy innym autem (rocznym) ale ze zwykłymi żarówkami i po przyzwyczajeniu do IL ze zwykłymi światłami jedzie się fatalnie :/
Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 4968
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 431 times
Been thanked: 284 times

Re: IntelliLux

Postautor: Krzysiec » 16 cze 2018, 09:14

Zaraz zacznę banowac tych, którzy przypominają mi cały czas to jak zawalilem konfigurując swoje auto :D :D :D ;)
Szkoda, że nie można dołożyć po produkcji :( Autentycznie byłbym w stanie dać nawet 7000-8000 gdyby się dało. Cóż opłata za błąd... (Aczkolwiek w moim przypadku nie był to tylko blad który polegał na moim widzimisię czy brać czy nie)

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2447
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 143 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 16 cze 2018, 09:30

<-- ;P
béton brut

Awatar użytkownika
Beep
Wyjadacz
Posty: 184
Rejestracja: 17 lip 2017, 14:17
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.6 SHT 200 KM HB
Rocznik auta: 2017
Miasto: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
Has thanked: 10 times
Been thanked: 15 times

Re: IntelliLux

Postautor: Beep » 16 cze 2018, 11:59

Za jakiś czas pewnie da się samemu to dołożyć po przeróbce instalacji jak to miało miejsce z xenonami w innych autach.
Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 4968
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 431 times
Been thanked: 284 times

Re: IntelliLux

Postautor: Krzysiec » 16 cze 2018, 12:10

No nie wiem czy to będzie takie proste z punktu widzenia modułów i obsługi ich automatyki przez komputer ... Ale obyś się nie mylił ;)

Awatar użytkownika
ekstro
Nowicjusz
Posty: 83
Rejestracja: 08 sty 2017, 15:27
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1.4 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Krosno
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 17 times
Been thanked: 12 times

Re: IntelliLux

Postautor: ekstro » 18 cze 2018, 13:58

Serwis dzisiaj dostał odpowiedź z centrali: "nie wymieniamy, problem jest znany, czekamy na nowe oprogramowanie". Czyli mam jeździć z zepsutymi, do tego podczas jazdy komunikat pokazuje się co kilkadziesiąt sekund i co kilkadziesiąt sekund ściąga to mój wzrok. Paranoja totalna, zastanawiam się co z tym zrobić.

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5680
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 413 times
Been thanked: 344 times

Re: IntelliLux

Postautor: Segor » 18 cze 2018, 21:24

Odepnij klemy na 15 min? Skoro to ma być problem oprogramowania, to jakiś reset powinien pomóc przynajmniej tymczasowo. Tylko jak wykonać taki reset? Nic Ci nie zaszkodzi odpięcie klem. Poszukaj w temacie czy ktoś nie pisał o jakiejś procedurze kalibracji. Dziadzia może by wiedział?
Obrazek

Awatar użytkownika
ekstro
Nowicjusz
Posty: 83
Rejestracja: 08 sty 2017, 15:27
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1.4 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Krosno
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 17 times
Been thanked: 12 times

Re: IntelliLux

Postautor: ekstro » 20 cze 2018, 17:56

Problem oprogramowania = piszą nowe, które będzie inaczej zarządzało lampami. Będę składał reklamację.

wrx
Posty: 3
Rejestracja: 20 cze 2018, 21:36
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 ctdi 110 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Chmielów
Województwo: Podkarpackie

Re: IntelliLux

Postautor: wrx » 20 cze 2018, 21:52

Witam,mam pytanie na temat świateł IntelliLux, nie działą mi kierunek poza tym wygląda że jest ok .Kupiłem niedawno astrę z rozbitym światłem IntelliLux , kupiłem używane o rok starsze po podłączeniu świeci, migają po naciśnięciu otwórz/zamknij dzrzwi wszystko ok/ poza kierunkiem nie świeci na żółto. Pytanie brzmi czy kupiłem popsutą lampe, czy trzeba coś komuterem ustawić?


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości