IntelliLux

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o karoserii i nadwoziu w Astrze 5
themichals
Wyjadacz
Posty: 145
Rejestracja: 15 sty 2017, 21:14
Posiadane auto: Opel Astra II
Silnik: 1.4 90km
Rocznik auta: 1999
Miasto: Katowice
Województwo: Śląskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Re: IntelliLux

Postautor: themichals » 04 lut 2018, 13:53

@krupers @komisarzryba
Pokrętło ręcznie na mijania:
Obrazek
Manetką dwa razy do przodu i w ciemnym garażu wskakuje z automatu "A":
Obrazek
Po wyjechaniu z garażu o 13,automatycznie zostają tylko mijania,"A" znika:
Obrazek
Rozpędzamy się do 90 km/h w dzień i nadal świecą tylko mijania (pusta droga) - przecież gdyby jakikolwiek segment świateł świecił długimi, to wskoczyłoby "A" oraz niebieski znaczek świateł długich a tak się nie dzieję :)
Obrazek
Po zmroku "A" wskakuje samo i światła świecą jak w automacie ;)
Nie zamierzam zmieniać tego sposobu aż do czerwca.
Nie świecę długimi w dzień i jednocześnie jestem cały czas dobrze widoczny, zarówno z przodu jak i z tyłu.

jabart
Nowicjusz
Posty: 56
Rejestracja: 22 lis 2016, 23:02
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: SP
Województwo: śląskie
Been thanked: 1 time

Re: IntelliLux

Postautor: jabart » 04 lut 2018, 21:35

Jeśli jest mgła i chcesz włączyć światła jednorazowo to zrób to przyciskiem od świateł p. mgielnych:)
po ponownym uruchomieniu silnika zostanie dalej na "Auto" ;)

pozdrawiam,

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2576
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 157 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 05 lut 2018, 08:26

jeśli masz przelacznik na auto, a swiatla mijania się nie wlacza, to ikonka od automatycznych długich się nie swieci. jeśli czujnik wlaczy swiatla mijania, ikonka od automatycznych dluguch się zaświeci. jeśli przelaczysz przelacznik recznie na swiatla mijania, to ta ikonka tez się powinna zaswiecic. u mnie się swieci:
Załączniki
pokretloswiatla.jpg
pokretloswiatla.jpg (121.99 KiB) Przejrzano 451 razy
béton brut

themichals
Wyjadacz
Posty: 145
Rejestracja: 15 sty 2017, 21:14
Posiadane auto: Opel Astra II
Silnik: 1.4 90km
Rocznik auta: 1999
Miasto: Katowice
Województwo: Śląskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Re: IntelliLux

Postautor: themichals » 05 lut 2018, 08:58

komisarzryba pisze:jeśli masz przelacznik na auto, a swiatla mijania się nie wlacza, to ikonka od automatycznych długich się nie swieci. jeśli czujnik wlaczy swiatla mijania, ikonka od automatycznych dluguch się zaświeci.

Tak samo jest i u mnie. Ale:
komisarzryba pisze:jeśli przelaczysz przelacznik recznie na swiatla mijania, to ta ikonka tez się powinna zaswiecic. u mnie się swieci:

U mnie się nie świeci, co widać na moim zdjęciu. Sprawdzałem to już wielokrotnie. Ciekawa sprawa...
Może ktoś jeszcze sprawdzi u siebie jak to jest :o

Awatar użytkownika
Gral48
Klubowicz
Posty: 363
Rejestracja: 17 mar 2017, 11:21
Posiadane auto: Astra V HB Elite RM17, VW Golf V
Silnik: 1,4 Turbo ( MT6 ) 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: RUMIA
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: IntelliLux

Postautor: Gral48 » 05 lut 2018, 10:31

themichals pisze: U mnie się nie świeci, co widać na moim zdjęciu. Sprawdzałem to już wielokrotnie. Ciekawa sprawa...
Może ktoś jeszcze sprawdzi u siebie jak to jest :o

Zwróć uwagę na zdjęcie od " komisarzryba," u nas ;) ta ikonka jest w innym miejscu, widocznie w tej wersji wyświetlaczy jest inne oprogramowanie, inny rodzaj "zegarów" więc inaczej to działa.
Ostatnio zmieniony 05 lut 2018, 10:43 przez Gral48, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2576
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 157 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 05 lut 2018, 10:41

ja mam wyświetlacz uplevel i wlaczanie automatycznych długich przyciskiem "auto" na dzwigni kieronkowskazow.
béton brut

Awatar użytkownika
Gral48
Klubowicz
Posty: 363
Rejestracja: 17 mar 2017, 11:21
Posiadane auto: Astra V HB Elite RM17, VW Golf V
Silnik: 1,4 Turbo ( MT6 ) 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: RUMIA
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: IntelliLux

Postautor: Gral48 » 05 lut 2018, 10:45

komisarzryba pisze:ja mam wyświetlacz uplevel i wlaczanie automatycznych długich przyciskiem "auto" na dzwigni kieronkowskazow.


Mam Elite, więc dlatego napisałem "u nas" :lol:

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3500
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 36 times
Been thanked: 126 times

Re: IntelliLux

Postautor: Budus » 05 lut 2018, 10:51

a po przekręceniu na mijania nie wyświetla Wam się komunikat, że automatyczne sterowania światłami jest wyłączone ?
u mnie na manualnych mijania ikonka A się nie wyświetla
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2576
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 157 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 05 lut 2018, 11:09

sprawdze po pracy.
béton brut

themichals
Wyjadacz
Posty: 145
Rejestracja: 15 sty 2017, 21:14
Posiadane auto: Opel Astra II
Silnik: 1.4 90km
Rocznik auta: 1999
Miasto: Katowice
Województwo: Śląskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Re: IntelliLux

Postautor: themichals » 05 lut 2018, 11:16

Gral48 pisze:
themichals pisze: U mnie się nie świeci, co widać na moim zdjęciu. Sprawdzałem to już wielokrotnie. Ciekawa sprawa...
Może ktoś jeszcze sprawdzi u siebie jak to jest :o

Zwróć uwagę na zdjęcie od " komisarzryba," u nas ;) ta ikonka jest w innym miejscu, widocznie w tej wersji wyświetlaczy jest inne oprogramowanie, inny rodzaj "zegarów" więc inaczej to działa.

No zauważyłem :)
komisarzryba pisze:jeśli przelaczysz przelacznik recznie na swiatla mijania, to ta ikonka tez się powinna zaswiecic. u mnie się swieci:

Pytanie brzmi: czy jadąc w dzień, mając ręcznie ustawione światła na światła mijania razem z "A" po przekroczeniu prędkości, dla których powinny się włączyć światła długie, pojawia się ich ikonka? :)
Albo inaczej - jak do cholery rozstrzygnąć czy na ręcznie ustawionych światłach mijania z "A", jadąc w dzień świecę również długimi... :?:

Awatar użytkownika
Gral48
Klubowicz
Posty: 363
Rejestracja: 17 mar 2017, 11:21
Posiadane auto: Astra V HB Elite RM17, VW Golf V
Silnik: 1,4 Turbo ( MT6 ) 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: RUMIA
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: IntelliLux

Postautor: Gral48 » 05 lut 2018, 11:21

themichals pisze:
Gral48 pisze:
themichals pisze: U mnie się nie świeci, co widać na moim zdjęciu. Sprawdzałem to już wielokrotnie. Ciekawa sprawa...
Może ktoś jeszcze sprawdzi u siebie jak to jest :o

Zwróć uwagę na zdjęcie od " komisarzryba," u nas ;) ta ikonka jest w innym miejscu, widocznie w tej wersji wyświetlaczy jest inne oprogramowanie, inny rodzaj "zegarów" więc inaczej to działa.

No zauważyłem :)
komisarzryba pisze:jeśli przelaczysz przelacznik recznie na swiatla mijania, to ta ikonka tez się powinna zaswiecic. u mnie się swieci:

Pytanie brzmi: czy jadąc w dzień, mając ręcznie ustawione światła na światła mijania razem z "A" po przekroczeniu prędkości, dla których powinny się włączyć światła długie, pojawia się ich ikonka? :)
Albo inaczej - jak do cholery rozstrzygnąć czy na ręcznie ustawionych światłach mijania z "A", jadąc w dzień świecę również długimi... :?:



Proste, u mnie jak zapalają się długie, zapala mi się "niebieska" ikonka zaraz obok zielonej z literką "A". W dzień NIGDY mi się nie pali - przynajmniej nie zauważyłem

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2576
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 157 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 05 lut 2018, 11:51

jw. zielona ikonka swiadczy o wlaczeniu systemu i jego gotowości do działania. o wlaczeniu długich informuje ikonka w kolorze niebieskim. jeśli swieci się zielona ikonka swiatel automatycznych (bez niebieskiej), to długie nie sa wlaczone.
béton brut

themichals
Wyjadacz
Posty: 145
Rejestracja: 15 sty 2017, 21:14
Posiadane auto: Opel Astra II
Silnik: 1.4 90km
Rocznik auta: 1999
Miasto: Katowice
Województwo: Śląskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Re: IntelliLux

Postautor: themichals » 05 lut 2018, 12:08

komisarzryba pisze:jw. zielona ikonka swiadczy o wlaczeniu systemu i jego gotowości do działania. o wlaczeniu długich informuje ikonka w kolorze niebieskim. jeśli swieci się zielona ikonka swiatel automatycznych (bez niebieskiej), to długie nie sa wlaczone.

No tak. A więc różnica między Dynamic a Elite jest taka, że w dzień w Elite zawsze świeci się "A", natomiast w Dynamic tylko jeśli według czujnika jest noc? :)

Awatar użytkownika
krupers
Klubowicz
Posty: 590
Rejestracja: 08 wrz 2017, 22:15
Posiadane auto: Opel Astra V Hatchback
Silnik: 1.6 Turbo S/S 200 KM
Rocznik auta: 2018
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 52 times
Been thanked: 40 times

Re: IntelliLux

Postautor: krupers » 05 lut 2018, 12:29

Budus pisze:a po przekręceniu na mijania nie wyświetla Wam się komunikat, że automatyczne sterowania światłami jest wyłączone ?
u mnie na manualnych mijania ikonka A się nie wyświetla


Sprawdziłem i tak.

TRYB AUTO:
- Jak jest jasno, na Auto nie mogę nic zrobić (nawet włączyć długich,
a tylko mignąć pociągając manetkę do siebie);
- Jak jest ciemno (czujnik zadziała) i włączone są mijania, to po wciśnięciu
przycisku "A" na manetce, zapala mi się dioda z długimi "A" i w sumie tyle;

TRYB MANUALNY:
- Jak jest jasno, w trybie ręcznym mogę pchnąć manetkę do przodu
i wtedy świeci mi się dioda niebieska z długimi. Pchnięcie jej drugi raz
wyłącza światła długie. Naciśnięcie przycisku "A" nic nie daje, ani nie zmienia.

- Jak jest ciemno, w trybie ręcznym mogę zrobić to samo co wyżej.

Także wniosek (dla mnie jedyny). Nie da się włączyć automatycznych
IntelliLux'ów gdy przełącznik jest w trybie manualnym O_o
-----
Z wyrazami szacunku i pozdrowieniami,
Artur / Krupers :lol:

Obrazek

PS - Ja jestem autorem swoich wypowiedzi,
ale za nie nie odpowiadam :lol:

Vex

Re: IntelliLux

Postautor: Vex » 05 lut 2018, 12:35

@krupers
to jeszcze by się przydał taki test:
- jak jest ciemno, to włączasz mijania na auto i długie na auto
- przełączasz mijania na manual
- przełączasz mijania na auto
- czy zostały długie na auto, czy się wyłączyły? (czy pamięta pierwotny wybór, czy też mijania na manualu kasują Twój wybór)

themichals
Wyjadacz
Posty: 145
Rejestracja: 15 sty 2017, 21:14
Posiadane auto: Opel Astra II
Silnik: 1.4 90km
Rocznik auta: 1999
Miasto: Katowice
Województwo: Śląskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Re: IntelliLux

Postautor: themichals » 05 lut 2018, 12:40

krupers pisze:Także wniosek (dla mnie jedyny). Nie da się włączyć automatycznych
IntelliLux'ów gdy przełącznik jest w trybie manualnym O_o

Włączyć, gdy jest jasno faktycznie się nie da. Mogę natomiast włączyć "A" w trybie manulanym, gdy jest ciemno i ustawienie się zapamięta,a więc jeżdzę zawsze na mijania i gdy zrobi się ciemno dodatkowo zapalają mi się długie.
PS mam wrażenie, że my wszyscy piszemy o czymś innym :lol:

Vex

Re: IntelliLux

Postautor: Vex » 05 lut 2018, 12:41

themichals pisze:PS mam wrażenie, że my wszyscy piszemy o czymś innym :lol:
to nie temat o IntelliLuxach? ;)

themichals
Wyjadacz
Posty: 145
Rejestracja: 15 sty 2017, 21:14
Posiadane auto: Opel Astra II
Silnik: 1.4 90km
Rocznik auta: 1999
Miasto: Katowice
Województwo: Śląskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Re: IntelliLux

Postautor: themichals » 05 lut 2018, 12:47

Vex pisze:
themichals pisze:PS mam wrażenie, że my wszyscy piszemy o czymś innym :lol:
to nie temat o IntelliLuxach? ;)

To jedyny wspólny mianownik tej dyskusji :D

Awatar użytkownika
man1utek
VIP
Posty: 1512
Rejestracja: 05 kwie 2017, 10:27
Posiadane auto: Opel Astra V HB Essentia
Silnik: 1.4 100KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 13 times
Been thanked: 23 times

Re: IntelliLux

Postautor: man1utek » 05 lut 2018, 12:50

a ja mam nie-Inteli i nie mam takich problemów jak Wy :D

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3500
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 36 times
Been thanked: 126 times

Re: IntelliLux

Postautor: Budus » 05 lut 2018, 12:52

Vex pisze:@krupers
to jeszcze by się przydał taki test:
- jak jest ciemno, to włączasz mijania na auto i długie na auto
- przełączasz mijania na manual
- przełączasz mijania na auto - tego u mnie nie da się wykonać
- czy zostały długie na auto, czy się wyłączyły? (czy pamięta pierwotny wybór, czy też mijania na manualu kasują Twój wybór)


ale to nie są tylko automatyczne długie - to jest sterowanie całymi światłami, miejskie, pozamiejskie, autostradowe itd.

przełączając z AUTO i mają włączone automatyczne sterowanie światłami na manual wyłącza automatyczne sterowanie i nie ma jak ich włączyć - przynajmniej u mnie
Obrazek

themichals
Wyjadacz
Posty: 145
Rejestracja: 15 sty 2017, 21:14
Posiadane auto: Opel Astra II
Silnik: 1.4 90km
Rocznik auta: 1999
Miasto: Katowice
Województwo: Śląskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Re: IntelliLux

Postautor: themichals » 05 lut 2018, 13:24

Budus pisze:ale to nie są tylko automatyczne długie - to jest sterowanie całymi światłami, miejskie, pozamiejskie, autostradowe itd.

A więc "A" w połączeniu z manualnym ustawieniem na światła mijania owszem świeci swiatłami długimi, ALE te wszystkie tryby świateł miejskich, pozamiejskich itp. są wtedy nieaktywne?
Czy ktoś mógłby jeszcze napisać czym różnią się te dwa tryby:
- inteligentny system sterowania oświetleniem
- oświetlanie zakrętów
Ja nie zauważyłem żadnej :roll: - światła ustawione na AUTO.

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2576
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 157 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 05 lut 2018, 13:33

themichals pisze:No tak. A więc różnica między Dynamic a Elite jest taka, że w dzień w Elite zawsze świeci się "A", natomiast w Dynamic tylko jeśli według czujnika jest noc? :)

jeśli swieca się tylko swiatla dzienne (czujnik nie wlacza swiatel mijania), to ikonka "a" się nie swieci. ona swieci się tylko w przypadku wlaczonych swiatel mijania (albo przez czujnik, albo recznie).
uwaga! teraz napisze cos, co już pisałem, będzie można zamknąć watek ;)
ustawcie pokretlo swiatel na auto i nie zawracajcie sobie glowy pierdolami ;)
béton brut

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3500
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 36 times
Been thanked: 126 times

Re: IntelliLux

Postautor: Budus » 05 lut 2018, 13:42

komisarzryba pisze:
themichals pisze:No tak. A więc różnica między Dynamic a Elite jest taka, że w dzień w Elite zawsze świeci się "A", natomiast w Dynamic tylko jeśli według czujnika jest noc? :)

jeśli swieca się tylko swiatla dzienne (czujnik nie wlacza swiatel mijania), to ikonka "a" się nie swieci. ona swieci się tylko w przypadku wlaczonych swiatel mijania (albo przez czujnik, albo recznie).
uwaga! teraz napisze cos, co już pisałem, będzie można zamknąć watek ;)
ustawcie pokretlo swiatel na auto i nie zawracajcie sobie glowy pierdolami ;)

i nie świeci się jeżeli mijania włączone są przez czujnik deszczu :)

Added in 4 minutes 34 seconds:
i ja robię jak komisarz - AUTO + A i jazda :) co jakiś czas A muszę włączyć jak mi ktoś z lewego pasa zjechać nie chce :D
Obrazek

Awatar użytkownika
krupers
Klubowicz
Posty: 590
Rejestracja: 08 wrz 2017, 22:15
Posiadane auto: Opel Astra V Hatchback
Silnik: 1.6 Turbo S/S 200 KM
Rocznik auta: 2018
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 52 times
Been thanked: 40 times

Re: IntelliLux

Postautor: krupers » 05 lut 2018, 14:53

I dlatego bak starcza na 300km max :lol:
Chociaż wyprzedzanie poboczem?... Seems legit :lol:
-----
Z wyrazami szacunku i pozdrowieniami,
Artur / Krupers :lol:

Obrazek

PS - Ja jestem autorem swoich wypowiedzi,
ale za nie nie odpowiadam :lol:

Awatar użytkownika
LEM
Nowicjusz
Posty: 26
Rejestracja: 07 wrz 2017, 11:52
Posiadane auto: Insignia GS
Silnik: 1.5 Turbo 165KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: Wielkopolskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Re: IntelliLux

Postautor: LEM » 05 lut 2018, 15:14

Budus pisze:ale to nie są tylko automatyczne długie - to jest sterowanie całymi światłami, miejskie, pozamiejskie, autostradowe itd.
przełączając z AUTO i mają włączone automatyczne sterowanie światłami na manual wyłącza automatyczne sterowanie i nie ma jak ich włączyć - przynajmniej u mnie


Wydaje mi się, że jednak inteligentne oświetlenie (ono dotyczy świateł mijania - tryb miejski, pozamiejski, cofanie, doświetlanie itp) działa niezależnie od tego czy świeca światła mijania na Auto czy na Manualu. To jest zależne od ustawień samochodu w menu "Oświetlenie". Tryb auto na pokrętle jedyne co robi to tylko zmienia dzienne na mijania i odwrotnie i nic poza tym.
Kontrolka "A" powoduje sterowanie światłami drogowymi i na mijania nie ma żadnego wpływu.

Fakt, są sytuacje że nie da się jej włączyć - nie wybadałem dokładnie na 100%, ale wydaje mi się, że naciskanie Auto (na manetce) nic nie daje gdy jest jasno na tyle, że automat ustawiłby światłą dzienne. Tzn:
1. Pokrętło na Auto i jest na tyle jasno, że świeca się dzienne: klikanie Auto na manetce nic nie daje
2. Pokrętło na mijania ale jest tak samo jasno jak przy pkt 1: klikanie Auto działa jak w pkt 1 (czyli nie działa)
3. Pokrętło na Auto i jasność na zewnątrz taka, że automat włącza mijania: klikanie Auto aktywuje/deaktywuje tryb auto-drogowych
4. Pokrętło na Manual i jasność taka jak w pkt 3: klikanie Auto działa jak w pkt 3.

Awatar użytkownika
Gral48
Klubowicz
Posty: 363
Rejestracja: 17 mar 2017, 11:21
Posiadane auto: Astra V HB Elite RM17, VW Golf V
Silnik: 1,4 Turbo ( MT6 ) 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: RUMIA
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: IntelliLux

Postautor: Gral48 » 05 lut 2018, 17:00

themichals pisze:
Budus pisze:ale to nie są tylko automatyczne długie - to jest sterowanie całymi światłami, miejskie, pozamiejskie, autostradowe itd.

A więc "A" w połączeniu z manualnym ustawieniem na światła mijania owszem świeci swiatłami długimi, ALE te wszystkie tryby świateł miejskich, pozamiejskich itp. są wtedy nieaktywne?
Czy ktoś mógłby jeszcze napisać czym różnią się te dwa tryby: stopni do kier
- inteligentny system sterowania oświetleniem
- oświetlanie zakrętów
Ja nie zauważyłem żadnej :roll: - światła ustawione na AUTO.


-Inteligentny system sterowania oświetleniem - "komputer " po analizie sytuacji dostosowuje snop/wiazke swiatła zależnie od sytuacji ( miasto, samochód z naprzeciwka itp. )Ty TYLKO prowadzisz :D
-oświetlenie zakrętów ( ja bym powiedział "doświetlenie" ), najlepiej uaktywnij tą opcję na wyświetlaczu, i na postoju samochodu skręć kierownicą np. w prawo, wtedy zobaczysz jak z prawej strony reflektora zapali ci się dioda ( świeci prawie pod katem 90 stopni) oczywiście przy załączonych światłach mijania.
Rano czytałem nowy post naszego forumowego dealera, gdzie były pokazane funkcje i kierunki świecenia intellilux-ów, ale post zniknął, a szkoda ( pytanie do Admina co się stało, czyzby ujawnił jakieś tajemnice handlowe )???? :roll:
Ostatnio zmieniony 05 lut 2018, 17:13 przez Gral48, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2576
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 157 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 05 lut 2018, 17:04

po wlaczeniu swiatel mijania recznie, pokretlem:
Załączniki
reczneauto.jpg
reczneauto.jpg (92.27 KiB) Przejrzano 237 razy
béton brut

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2576
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 157 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 05 lut 2018, 17:06

po ustawieniu pokretla na auto:
Załączniki
autoauto.jpg
autoauto.jpg (92.96 KiB) Przejrzano 236 razy
béton brut

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3500
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 36 times
Been thanked: 126 times

Re: IntelliLux

Postautor: Budus » 05 lut 2018, 17:07

komisarzryba pisze:po wlaczeniu swiatel mijania recznie, pokretlem:

i jak zrobiłeś, że Ci się A świeci ? :)
bo u mnie od razu znika i nie reaguje na przycisk
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2576
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 157 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 05 lut 2018, 17:14

po prostu się swieci, nie wiem dlaczego ;)
béton brut


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości