IntelliLux

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o karoserii i nadwoziu w Astrze 5
Online
Awatar użytkownika
kuba
Moderator
Posty: 2201
Rejestracja: 10 cze 2016, 01:03
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Przasnysz
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 144 times
Been thanked: 101 times

Re: IntelliLux

Postautor: kuba » 07 sty 2017, 11:40

Wczoraj przy -17C na trasie IntelliLuxy przestały działać, w trybie auto nie reagowały, non stop światła mijania, nie włączały się w ogóle drogowe. Manualnie musiałem wajchować :evil: Kamera nie była zaparowana, wszystkie systemy działały poprawnie. Dziś wieczorem pojeżdżę zobaczymy czy coś się zmieniło. W poniedziałek z rana niestety znowu trasa 600 km, bez działających IL, mało komfortowo będzie :?
kuba :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
Weteran
Posty: 1180
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 71 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 07 sty 2017, 11:43

ja wczoraj jechałem i było -14, miałem podobnie, ale tylko na początku. swiatla w auto i nie chciały się wlaczyc długie, jednak po kilku kilometrach zaczely dzialac normalnie. kiedyś tez tak raz miałem, podczas normalnej pogody, nie mrozow. jednak olalem to, bo się nie powtarzalo.
béton brut

Online
Awatar użytkownika
kuba
Moderator
Posty: 2201
Rejestracja: 10 cze 2016, 01:03
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Przasnysz
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 144 times
Been thanked: 101 times

Re: IntelliLux

Postautor: kuba » 07 sty 2017, 12:03

Też mam nadzieję że to jednorazowy wybryk, no mi przez prawie 200 km nie załapały, może wina temperatury, zobaczymy, chociaż temp nie powinna mieć wpływu na takie systemy, a jeżeli ma, to systemy g...niane.
kuba :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
George
Klubowicz
Posty: 440
Rejestracja: 30 paź 2016, 10:16
Posiadane auto: Vauxhall Astra Sri
Silnik: 1.4 16V turbo 150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sutton in Ashfield
Województwo: Wielka Brytania
Has thanked: 26 times
Been thanked: 24 times

Re: IntelliLux

Postautor: George » 07 sty 2017, 12:07

To ja co prawda nie mam il, ale system kolicji i rozpoznawania znakow przy -1 nie dziala poprawnir
Obrazek

Pozdrawiam Grzesiek. :twisted:

Awatar użytkownika
komisarzryba
Weteran
Posty: 1180
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 71 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 07 sty 2017, 12:11

temperaturę bym wykluczyl. poprzednim razem gdy mi się nie chciały wlaczyc, było ze dwadzieścia stopni.
béton brut

Awatar użytkownika
LordDarq
Klubowicz
Posty: 333
Rejestracja: 09 wrz 2016, 09:01
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: 1.4 Turbo 125KM S/S
Rocznik auta: 2016
Miasto: Kraków
Województwo: małopolskie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 14 times

Re: IntelliLux

Postautor: LordDarq » 07 sty 2017, 15:51

Temperatura może mieć znaczenie, bo przez nią wycieraczki dobrze nie zbierają brudu z szyby sprzed kamery, i przez to również czujniki mogą źle działać.

Awatar użytkownika
ekstro
Nowicjusz
Posty: 40
Rejestracja: 08 sty 2017, 15:27
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1.4 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Krosno
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 11 times
Been thanked: 10 times

Re: IntelliLux

Postautor: ekstro » 08 sty 2017, 15:37

Mam głupie pytanie ;-) W reklamie IntelliLux uruchamiają się (według mnie) z fajnie wizualnie wyglądająca animacją. U mnie włączają się "normalnie". Ktoś wie czy da się je tak uruchomić czy to tylko na potrzeby reklamy ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=_3UwU2oVxRE

Awatar użytkownika
Budus
Weteran
Posty: 1001
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 7 times
Been thanked: 38 times

Re: IntelliLux

Postautor: Budus » 08 sty 2017, 15:47

W ustawieniach do zrobienia - oświetlenie powitalne czy jakos tak.

Na pewno jest w instrukcji;)
Obrazek

Online
Awatar użytkownika
kuba
Moderator
Posty: 2201
Rejestracja: 10 cze 2016, 01:03
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Przasnysz
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 144 times
Been thanked: 101 times

Re: IntelliLux

Postautor: kuba » 08 sty 2017, 16:16

Jeżeli RM17A --> "Lokalizacja pojazdu światłem" Tylko ta animacja świetlna jest trochę inna niż w reklamie.
kuba :roll:
Obrazek

Online
Awatar użytkownika
Krzysiec
VIP
Posty: 1565
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów / Łódź
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 170 times
Been thanked: 107 times

Re: IntelliLux

Postautor: Krzysiec » 08 sty 2017, 16:50

Kolor czerwony w realu tez troche inny niz w reklamie i folderach (ten przypomina rubin mazdy 3 ;) Reklama to dla mnie malo miarodajny wyznacznik czegokolwiek ;) To tak na marginesie.
Obrazek

Awatar użytkownika
JG45
Nowicjusz
Posty: 237
Rejestracja: 10 maja 2016, 12:20
Posiadane auto: Opel Astra K Dynamic HB
Silnik: 1.4 Turbo 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: CG
Województwo: .
Has thanked: 6 times
Been thanked: 5 times

Re: IntelliLux

Postautor: JG45 » 08 sty 2017, 17:07

kuba pisze:Jeżeli RM17A --> "Lokalizacja pojazdu światłem" Tylko ta animacja świetlna jest trochę inna niż w reklamie.


Moim zdaniem ta która jest w rzeczywistości jest lepsza :) Warto zaznaczyć że jeśli ktoś będzie chciał to sobie ustawić
to animacja działa tylko po zmierzchu. Dla testów dziennych można na szybę położyć szmatkę aby zasłonić kamerę i ją oszukać.
:mrgreen: JG45 :mrgreen:

Awatar użytkownika
komisarzryba
Weteran
Posty: 1180
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 71 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 08 sty 2017, 17:13

i trzeba otworzyc samochod przyciskiem na kluczyku. otworzenie przyciskiem na klamce, w przypadku dostępu bezkluczykowego, nie daje tego efektu.
béton brut

Online
Awatar użytkownika
kuba
Moderator
Posty: 2201
Rejestracja: 10 cze 2016, 01:03
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Przasnysz
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 144 times
Been thanked: 101 times

Re: IntelliLux

Postautor: kuba » 08 sty 2017, 21:11

No jak na razie, po 2 dniach od wpadki IntelliLuxy działają poprawnie. Oby im się więcej nie zdarzyła wtopa. Dzwoniłem do ASO, tak czy owak kazali się pokazać, w wolnej chwili.
kuba :roll:
Obrazek

azislodowy
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 11 gru 2016, 11:11
Posiadane auto: Jakie masz auto?
Silnik: 1.4 125
Rocznik auta: 2016
Miasto: Poznań
Województwo: Wielkopolskie

Re: IntelliLux

Postautor: azislodowy » 09 sty 2017, 17:44

a ja zauwazylem ze moje troche ostatnio zaparowaly (przednie)?
tez macie taki problem?

Awatar użytkownika
komisarzryba
Weteran
Posty: 1180
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 71 times

Re: IntelliLux

Postautor: komisarzryba » 09 sty 2017, 19:13

jeśli lekko i nie na stale, to normalne.
béton brut


Wróć do „Karoseria, Elektryka Nadwozia”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość