IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o Car Audio, Elektronice wszelkiej maści i CB w Astrze 5
Awatar użytkownika
kondziek
Wyjadacz
Posty: 133
Rejestracja: 26 lip 2017, 13:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4T 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 20 times

IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: kondziek » 20 wrz 2017, 17:09

sytuacja wygląda następująco:
wsiadam do auta, odpalam i gra pięknie muzyczka z radia FM, po jakimś czasie mam ochotę posłuchać coś z USB,
więc przełączam źródło na USB i słucham sobie, potem na radio FM i tu jest problem ...
bo dźwięk jest bardzo płaski /brak basu/ i wyciszony w stosunku do tego co było po odpaleniu auta,
dodatkowo regulacja tonów niskich, średnich i wysokich jest w bardzo małym zakresie.
Ponowne przełączenie na USB i jest to samo z dźwiękiem.
Dopiero po zamknięciu auta i odczekaniu jakiegoś czasu oraz ponownym odpaleniu wraca wszystko do normy,
tzn do dobrej jakości dźwięku, aż do momentu przełączenia "źródła" dźwięku.
Ktoś może się spotkał z takim problemem?
W przyszłym tygodniu będę zmieniał olej po dotarciu, to zgłoszę ten problem, może wgrają nowsze oprogramowanie.

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5801
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 419 times
Been thanked: 352 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Segor » 20 wrz 2017, 23:22

Nie mam nic takiego. Chyba faktycznie trzeba zmienić soft.
Obrazek

Awatar użytkownika
kondziek
Wyjadacz
Posty: 133
Rejestracja: 26 lip 2017, 13:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4T 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 20 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: kondziek » 21 wrz 2017, 09:26

Jestem na 100% pewien, że to błąd oprogramowania.
Dzisiaj sprawdziłem przełączanie "źródła" i okazało że dzieje się to tylko pod jednym warunkiem,
a dokładnie przy przełączaniu na kierownicy - wtedy musimy wszystkie "źródła" przełączyć po kolei.
Problemem jest tu AM - jeżeli przełączę "źródło" na ekranie R4.0 na USB i z powrotem na FM to jest wszystko ok,
ale jak przełączę na ekranie na AM to efekt jest taki jak opisałem w pierwszym poście.
Sprawdźcie koledzy jak to u Was wygląda.
Ja mam AK HB 2017 RM2017A z fabrycznym oprogramowaniem - ASO jeszcze nie dotykało się do softu.

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5801
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 419 times
Been thanked: 352 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Segor » 21 wrz 2017, 09:42

Dziwne, bo ja mam ST 2016 RM17A. Nic nie było zmieniane w radiu. Może w EP mieli już inną partię R4.0 niż w Gliwicach.
Obrazek

Awatar użytkownika
kondziek
Wyjadacz
Posty: 133
Rejestracja: 26 lip 2017, 13:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4T 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 20 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: kondziek » 04 paź 2017, 10:48

Mam prośbę do osób posiadających IntelliLink R 4.0 aby sprawdziły przełączenie "źródła" np z FM na AM i potem z powrotem na FM.
Odsłuchajcie czy jest różnica w dźwięku. U mnie jest jest wyraźna różnica - jest ciszej i praktycznie nie ma basu.
Wszystko wraca do normy po jakimś czasie /~20min/ po zamknięciu auta i ponownym otwarciu, tak więc test możecie przeprowadzić bezpiecznie :lol:
Byłem wczoraj wymienić olej i przy okazji zgłosiłem ten problem. Niestety nikt jeszcze takiego przypadku nie zgłaszał, patrzyli na mnie jak na kosmitę i wg nich wszystko działa ok.
Musiałem im osobiście udowodnić, że jednak coś jest nie tak z radiem ale ASO nadal twierdzi, że radio działa i nic nie mogą zrobić :!: :x
Jedyne co mi obiecali, to że napiszą maila do kogoś tam w Niemczech i opiszą mój przypadek.

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5801
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 419 times
Been thanked: 352 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Segor » 04 paź 2017, 11:05

No ale puściłeś im muzykę, dźwięk się pogorszył a oni stwierdzili, że jest ok? Nagraj filmik z tą zmianą jakości :)
U mnie nie zauważam czegoś takiego. Jedyny problem jaki mam to że jak słucham przez BT/USB Spotify i przełączę potem na radio, to mam bardzo głośno, bo Spotify gra bardzo cicho i muszę podgłaśniać (ale to chyba wina samego Spotify).
Przełączam zawsze źródła po kolei przyciskiem na kierownicy, więc przelatuję przez AM. Nie mam ustawionej żadnej stacji na AM, Ty masz ? R4.0 ma taki system, że jak jest słaby sygnał to ścisza radio, żeby szumów nie było. Może Ci się to włącza na AM i potem nie wyłącza po przejściu na FM?
Obrazek

Awatar użytkownika
kondziek
Wyjadacz
Posty: 133
Rejestracja: 26 lip 2017, 13:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4T 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 20 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: kondziek » 05 paź 2017, 12:56

Stwierdzili, że skoro gra i wszystko działa to nie ma podstaw do reklamacji, a to że dźwięk jest gorszej jakości to wina oprogramowania i nic z tym nie zrobią po za poinformowaniem Opla w Niemczech. Filmik nagram i wrzucę najwcześniej w sobotę.
Nie ma znaczenia czy jest ustawiona stacja w AM czy jest szum z eteru - efekt zawsze ten sam. Reset do ustawień fabrycznych nic nie daje.
Co do głośności to też zauważyłem, że radio gra zawsze głośniej niż inne źródła dźwięku, np ustawienie vol 5 na FM to na USB odpowiednikiem jest vol 10-12. Wszystko było by ok, gdyby radio zapamiętywało ustawioną głośność na każdym źródle dźwięku niezależnie. Tak miałem w Chevrolecie /odpowiednik R300 BT w AK Essentia/ i w AK uważam to za niedopracowanie.

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5801
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 419 times
Been thanked: 352 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Segor » 05 paź 2017, 13:09

kondziek pisze:Stwierdzili, że skoro gra i wszystko działa to nie ma podstaw do reklamacji, a to że dźwięk jest gorszej jakości to wina oprogramowania i nic z tym nie zrobią po za poinformowaniem Opla w Niemczech.
Kwintesencja obsługi klienta w Polsce :cry:
Obrazek

Awatar użytkownika
EmAjEs
Klubowicz
Posty: 513
Rejestracja: 19 sty 2017, 21:52
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.6 CDTI 110 KM
Rocznik auta: 2015
Miasto: Łańcut/Rzeszów
Województwo: Podkarpackie
Has thanked: 20 times
Been thanked: 19 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: EmAjEs » 05 paź 2017, 14:05

no ja też mam tzn mialem 4.0 bo od poltora tygodnia jezdza bez calego radia zostal mi tylko wyswietlacz na ktorym nic sie nei dzieje od poltora miesiąca :) ale takiego problemu to akurat nie miałem mimo tego ze bardzo czesto zmieniałem źródlo - u mnie po prostu wszystko trafil szlag raz a dobrze :) wiec mi wymontowali cale radio i wyslali gdzies tam do naprawy bo beda probowac naprawić gdyż otóż nowe kosztuje 3500 zł

Awatar użytkownika
wiesiek3d
VIP
Posty: 1758
Rejestracja: 15 mar 2017, 21:48
Posiadane auto: ASTRA K HB
Silnik: 1,4 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rybnik
Województwo: Śląskie
Has thanked: 60 times
Been thanked: 75 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: wiesiek3d » 08 paź 2017, 10:04

Roznic w odsluchu nie stwierdzilem.

Awatar użytkownika
nadja6
Wyjadacz
Posty: 180
Rejestracja: 26 mar 2017, 17:30
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: 1.6 Turbo 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Żory
Województwo: Śląskie
Been thanked: 12 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: nadja6 » 08 paź 2017, 11:22

U mnie czasami pojawia się ten sam problem co u autora wątku, pewnie problem softwerowy

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Znienackowy
Posty: 1
Rejestracja: 08 paź 2017, 22:54
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1.4 Turbo 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Zamość
Województwo: lubelskie

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Znienackowy » 08 paź 2017, 22:56

U mnie dzieje się dokładnie to samo, przy przełączaniu nagle giną niskie tony.

Awatar użytkownika
wiesiek3d
VIP
Posty: 1758
Rejestracja: 15 mar 2017, 21:48
Posiadane auto: ASTRA K HB
Silnik: 1,4 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rybnik
Województwo: Śląskie
Has thanked: 60 times
Been thanked: 75 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: wiesiek3d » 15 paź 2017, 15:31

Wydaje mi się że też mi się to przydarzyło ,ale po przełączeniu wróciło do normy.
Mam inne pytanie, jak często wyświetla Wam się komunikat ostrzegawczy o używaniu urządzenia, bo mnie to wkurza.

Awatar użytkownika
marwisn
VIP
Posty: 2671
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Seat Leon 5F
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 42 times
Been thanked: 195 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: marwisn » 15 paź 2017, 16:52

Nie ma reguły. Od miesiąca wcale. A czasami kilka razy w tygodniu.

Nie wiem czy to jakiś nie jest powiązane z AA. Jak kiedyś testowałem z różnymi wersjami aplikacji to miałem częściej.
Obrazek

Astra K - 8,52 l/100 km.

Awatar użytkownika
kondziek
Wyjadacz
Posty: 133
Rejestracja: 26 lip 2017, 13:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4T 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 20 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: kondziek » 15 paź 2017, 18:03

wiesiek3d pisze:Mam inne pytanie, jak często wyświetla Wam się komunikat ostrzegawczy o używaniu urządzenia, bo mnie to wkurza.


U mnie pokazuje się ten komunikat z częstotliwością co ~2 tygodnie i tego samego dnia 2-3 razy, później spokój.
I raczej nie ma to nic wspólnego z używaniem AA, bo jeszcze nie korzystałem.

Added in 3 minutes 18 seconds:
Znienackowy pisze:U mnie dzieje się dokładnie to samo, przy przełączaniu nagle giną niskie tony.

A zgłaszałeś to w ASO ? Jak nie, to proszę zrób to, bo mi powiedzieli, że pierwszy raz słyszą o czymś takim. Wtedy będą jakieś szanse na poprawę softu.

Awatar użytkownika
Slavek
Weteran
Posty: 816
Rejestracja: 27 sie 2017, 13:02
Posiadane auto: Opel Astra V DynamiT
Silnik: 1.6T 200 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Centrum sedna
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Slavek » 30 paź 2017, 19:23

Podbijając temat R 4.0 Czy zdarza wam się, że radio po prostu się wyłącza w trakcie działania? I samo sie włącza po kilku sekundach?
Smeđa Ergela

Awatar użytkownika
marwisn
VIP
Posty: 2671
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Seat Leon 5F
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 42 times
Been thanked: 195 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: marwisn » 30 paź 2017, 19:36

Slavek pisze:Podbijając temat R 4.0 Czy zdarza wam się, że radio po prostu się wyłącza w trakcie działania? I samo sie włącza po kilku sekundach?


Kilka razy się zdarzyło. Z podpiętym telefonem i bez.
Obrazek

Astra K - 8,52 l/100 km.

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5801
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 419 times
Been thanked: 352 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Segor » 31 paź 2017, 08:18

No mi chyba raz też się zdarzyło na rok użytkowania.
Obrazek

Awatar użytkownika
EmAjEs
Klubowicz
Posty: 513
Rejestracja: 19 sty 2017, 21:52
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.6 CDTI 110 KM
Rocznik auta: 2015
Miasto: Łańcut/Rzeszów
Województwo: Podkarpackie
Has thanked: 20 times
Been thanked: 19 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: EmAjEs » 31 paź 2017, 08:24

U mnie się tak przydarzyło kilka razy, wyłaczyło się po chwili działało, potem działało ale znikł obraz z ekranu albo w ogóle nie było reakcji na dotyk i przyciski zarówno te na konsoli jaki i na kierownicy. W końcu przestało działać całkiem. Ostatecznie skończyło się na wymianie całego radia, dobrze że zdążyłem na gwarancji bo radio kosztuje 3 tysie :)

Awatar użytkownika
Slavek
Weteran
Posty: 816
Rejestracja: 27 sie 2017, 13:02
Posiadane auto: Opel Astra V DynamiT
Silnik: 1.6T 200 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Centrum sedna
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Slavek » 13 lis 2017, 23:11

A jeszcze raz w temacie r4.0, czy gdzies można zmieniać stopnie fafrensrajta na celcjusza? Nie mogę tego znaleźć.
Smeđa Ergela

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5801
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 419 times
Been thanked: 352 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Segor » 13 lis 2017, 23:31

Nie wiem czy się da, mi raz też się zamieniły jednostki, ale chyba po kolejnym odpaleniu już było ok. Spróbuj zresetować ustawienia jeżeli nic nie znajdziesz. A instrukcja coś mówi na ten temat?
Obrazek

Awatar użytkownika
Slavek
Weteran
Posty: 816
Rejestracja: 27 sie 2017, 13:02
Posiadane auto: Opel Astra V DynamiT
Silnik: 1.6T 200 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Centrum sedna
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Slavek » 13 lis 2017, 23:41

No właśnie nie mam instrukcji bo w robocie siedzę a instrukcja w domu. Przestawiło mi sie na F w czasie jazdy ☺
Smeđa Ergela

Awatar użytkownika
Chorwat
Weteran
Posty: 809
Rejestracja: 12 maja 2017, 21:26
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: 1.6 CDTI 136KM A/T
Rocznik auta: 2016
Miasto: Toruń
Województwo: kuj-pom
Has thanked: 5 times
Been thanked: 21 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Chorwat » 13 lis 2017, 23:43

Też tak miałem (tyle, że w Navi 900), po ponownym uruchomieniu silnika było już OK.
Astra F 1.6 75KM :) -> Omega B FL 3.2 V6 218KM :twisted: -> Astra K 1.6 136KM :D

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5801
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 419 times
Been thanked: 352 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Segor » 13 lis 2017, 23:58

Chyba nigdy nie widziałem swojej papierowej instrukcji... Zresztą po co mi ona skoro nie ma w niej opcji "szukaj" :). W necie znajdziesz tę dobrą :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Slavek
Weteran
Posty: 816
Rejestracja: 27 sie 2017, 13:02
Posiadane auto: Opel Astra V DynamiT
Silnik: 1.6T 200 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Centrum sedna
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie

Postautor: Slavek » 14 lis 2017, 00:02

Segor pisze:Chyba nigdy nie widziałem swojej papierowej instrukcji... Zresztą po co mi ona skoro nie ma w niej opcji "szukaj" :). W necie znajdziesz tę dobrą :)

Ja czytam instrukcję od deski do deski :) Ale nima teraz a poza tym film z Kejdżem oglądamy :D
Smeđa Ergela

Awatar użytkownika
Slavek
Weteran
Posty: 816
Rejestracja: 27 sie 2017, 13:02
Posiadane auto: Opel Astra V DynamiT
Silnik: 1.6T 200 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Centrum sedna
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Slavek » 15 lis 2017, 21:47

Kurde dziś jak grało z pendrajwa to dwa razy calkiem mi to radyjko zgasło. Odpaliło sie po kilkunadtu sekundach. Raz na pena z powrotem ale na inny folder a raz na stację radiową...
Smeđa Ergela

Awatar użytkownika
kondziek
Wyjadacz
Posty: 133
Rejestracja: 26 lip 2017, 13:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4T 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 20 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: kondziek » 16 lis 2017, 12:38

Slavek pisze:Kurde dziś jak grało z pendrajwa to dwa razy calkiem mi to radyjko zgasło. Odpaliło sie po kilkunadtu sekundach. Raz na pena z powrotem ale na inny folder a raz na stację radiową...


powiem krótko - "kulsonowe" jest to gniazdo w schowku! Naprawdę ciężko jest dopasować dobrze pasującą wtyczkę USB aby idealnie pasowała pod gniazdo i nie ma znaczenia czy wkłada się pendriva, czy kabel, czy hub'a.
Udało mi się dopiero dopasować wtyczkę od rozgałęziacza zasilania USB - do tego mam wpiętego hub'a i dopiero pena oraz kabel do telefonu.
Taki zestaw zakończył mi przerywanie pracy pendriva i zrywanie połączenia z AA. Bez tego rozgałęźnika musiałem co chwila poprawiać wtyczkę w w schowku, zwłaszcza po przejechaniu po nierównościach.

A teraz w sprawie mojego tematu - na jutro jestem umówiony w ASO z przedstawicielem Opel Polska - mailowo twierdzi, że nie ma problemu bo nikt jeszcze tego nie zgłaszał :lol:
Telefonicznie w ASO dowiedziałem się, że niedługo będzie nowa wersja oprogramowania do R4.0 ale nie gwarantują, że to pomoże na mój problem.

Online
Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 5137
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 449 times
Been thanked: 289 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Krzysiec » 16 lis 2017, 13:09

No wlasnie miałem keidys pytac czy Wam czasem tez nie styka tam gniazdo? Kupiłem HUB UNITEK i musze go delikatnie "unosic" a nie wciskac do konca bo inaczej usb go nie widzi i nie zasila... Moze to jest powód wywalajacego sie AA itp...

Awatar użytkownika
kondziek
Wyjadacz
Posty: 133
Rejestracja: 26 lip 2017, 13:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4T 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 20 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: kondziek » 16 lis 2017, 13:15

USB zasilanie.jpg
coś takiego zastosowałem i problem zniknął
USB zasilanie.jpg (21.73 KiB) Przejrzano 531 razy
Krzysiec pisze:No wlasnie miałem keidys pytac czy Wam czasem tez nie styka tam gniazdo? Kupiłem HUB UNITEK i musze go delikatnie "unosic" a nie wciskac do konca bo inaczej usb go nie widzi i nie zasila... Moze to jest powód wywalajacego sie AA itp...

mam też hub'a uniteka i ten sam problem :lol:
kilka różnych pendraiwów tak samo działało jak ten hub, z czym nie miałem problemu w poprzednim aucie

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5801
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 419 times
Been thanked: 352 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Segor » 16 lis 2017, 13:37

Mi zaczęło przerywać AA mimo używania tego samego kabla. Zresztą ruszałem wtyczką w podłokietniku i AA się nie rozłączało. Tylko trzeba pamiętać o tym, że gniazdo się zmieniało w RM, więc jedni mogą mieć ok, a drudzy już nie. Ja swoje z RM17 oceniam ok.
Obrazek


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość