IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o Car Audio, Elektronice wszelkiej maści i CB w Astrze 5
SiwYSND
Nowicjusz
Posty: 32
Rejestracja: 04 sie 2017, 12:55
Posiadane auto: Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 CDTI 110KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie

Re: RE: Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie

Postautor: SiwYSND » 29 lis 2017, 08:28

Slavek pisze:O jakie czujniki chodzi? Co się ma wyświetlać?
U mnie aktualnie więcej Rosoamakow niż Opli Teraz jeżdżę po dużym błocie Kugą w dizlu i daję radę
Mowa o widoku na ekranie R4.0 po prawej stronie.
Podobno Opel wypowiedział się, że to tylko w wersji ST.

Inżynierowie w fabryce w Gliwicach walczą ponoć, nawet dealer Wawrosz zabrał głos bo od nich kupiliśmy 7samochodów do firmy.

W dniu dzisiejszym podobno maja miec samochód zastępczy a moj zostanie do czasu naprawy w Auto Żoliborz.Obrazek

Chorwat pisze:
wiesiek3d pisze:Z tego co wyczytałem to ta kampania dotyczy silników diesla a nie R 4. :)

Sorry za OT, ale o co chodzi z tą kampanią. Mam diesla - jestem zainteresowany tematem.
Kampania temperatury spalin, podobno chodzi o problem z normą Euro6, cos modyfikuja aby nie trzeba lac AdBlue.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
wiesiek3d
VIP
Posty: 1728
Rejestracja: 15 mar 2017, 21:48
Posiadane auto: ASTRA K HB
Silnik: 1,4 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rybnik
Województwo: Śląskie
Has thanked: 59 times
Been thanked: 73 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: wiesiek3d » 29 lis 2017, 08:57

Ale ze co maja zrobic w radiu wyswietlanie tylko w ST, a niby dlaczego ?
A jaki Wawrosz zabral glos.
Twoj post jest troszke nieczytelny.

Awatar użytkownika
Slavek
Weteran
Posty: 736
Rejestracja: 27 sie 2017, 13:02
Posiadane auto: Opel Astra V DynamiT
Silnik: 1.6T 200 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Centrum sedna
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Slavek » 29 lis 2017, 09:02

To chodzi o czujniki zbliżania się do przeszkody?
Smeđa Ergela

SiwYSND
Nowicjusz
Posty: 32
Rejestracja: 04 sie 2017, 12:55
Posiadane auto: Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 CDTI 110KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie

Re: RE: Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: SiwYSND » 29 lis 2017, 09:07

wiesiek3d pisze:Ale ze co maja zrobic w radiu wyswietlanie tylko w ST, a niby dlaczego ?
A jaki Wawrosz zabral glos.
Twoj post jest troszke nieczytelny.
Ze w ST tylko to powinno sie wyswietlac, w HB nie.

Wawrosz, dealer spod fabryki w Gliwicach, od niego kupilismy auta flotowo jak zawsze.


Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

SiwYSND
Nowicjusz
Posty: 32
Rejestracja: 04 sie 2017, 12:55
Posiadane auto: Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 CDTI 110KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie

Re: RE: Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: SiwYSND » 29 lis 2017, 09:13

Slavek pisze:To chodzi o czujniki zbliżania się do przeszkody?
Tak, parkowania.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
wiesiek3d
VIP
Posty: 1728
Rejestracja: 15 mar 2017, 21:48
Posiadane auto: ASTRA K HB
Silnik: 1,4 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rybnik
Województwo: Śląskie
Has thanked: 59 times
Been thanked: 73 times

Re: RE: Re: RE: Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: wiesiek3d » 29 lis 2017, 09:39

SiwYSND pisze:Ze w ST tylko to powinno sie wyswietlac, w HB nie.


Bez jaj, przeciez wczesniej wyswietlaly sie w obu wersjach to niby dlaczego teraz tylko w ST ,jak radia te same sa.
Poczekamy zobaczymy a i tak do Opla zadzwonie.

Awatar użytkownika
Slavek
Weteran
Posty: 736
Rejestracja: 27 sie 2017, 13:02
Posiadane auto: Opel Astra V DynamiT
Silnik: 1.6T 200 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Centrum sedna
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Slavek » 29 lis 2017, 11:02

U mnie w HB wyświetla się za kierownicą.
Smeđa Ergela

greeegorc
Nowicjusz
Posty: 53
Rejestracja: 29 sie 2017, 18:52
Posiadane auto: Astra K ST Enjoy
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Been thanked: 3 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: greeegorc » 29 lis 2017, 11:07

U mnie w ST z 2017 RM218A też się wyświetla tylko między zegarami.

SiwYSND
Nowicjusz
Posty: 32
Rejestracja: 04 sie 2017, 12:55
Posiadane auto: Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 CDTI 110KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: SiwYSND » 29 lis 2017, 11:20

No to u mnie jak widac wyswietlaly sie w obu miejscach a auto odebrane w lipcu 2017.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
wiesiek3d
VIP
Posty: 1728
Rejestracja: 15 mar 2017, 21:48
Posiadane auto: ASTRA K HB
Silnik: 1,4 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rybnik
Województwo: Śląskie
Has thanked: 59 times
Been thanked: 73 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie

Postautor: wiesiek3d » 29 lis 2017, 21:44

SiwYSND pisze:No to u mnie jak widac wyswietlaly sie w obu miejscach a auto odebrane w lipcu 2017.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka


Czyli macie samochody wyprodukowane w 2016 roku model 2017 tak coś czuję :?

SiwYSND
Nowicjusz
Posty: 32
Rejestracja: 04 sie 2017, 12:55
Posiadane auto: Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 CDTI 110KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie

Postautor: SiwYSND » 30 lis 2017, 08:21

Lub oprogramowanie z 2016.

Edit:
Otrzymałem telefon z AutonŻoliborz, kierownik serwisu p. Grzegorz poinformował mnie o ogólnym błędzie w nowym oprogramowaniu.

Panowie inżynierowie z firmy Bosch, czy Siemens bo sam dokładnie nie wie ktora z firm robi oprogramowanie do naszych autek powiedział, że jest wiele przypadkow w Polsce i juz walcza z tym.

Czarny8
Nowicjusz
Posty: 43
Rejestracja: 06 cze 2017, 11:53
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: 1.4
Rocznik auta: 2016
Miasto: Katowice
Województwo: Śląskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Czarny8 » 30 lis 2017, 08:25

Ja mam z września 2017 wersja ST, produkowany w lipcu 2017 i także wyświetla się w 2 miejscach.

SiwYSND
Nowicjusz
Posty: 32
Rejestracja: 04 sie 2017, 12:55
Posiadane auto: Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 CDTI 110KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie

Re: RE: Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: SiwYSND » 30 lis 2017, 08:31

Czarny8 pisze:Ja mam z września 2017 wersja ST, produkowany w lipcu 2017 i także wyświetla się w 2 miejscach.
U mnie w aucie z Lipca 2017 wyswietlało sie w obu miejscach, po wgraniu nowego softa juz tylko za kierownica.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
wiesiek3d
VIP
Posty: 1728
Rejestracja: 15 mar 2017, 21:48
Posiadane auto: ASTRA K HB
Silnik: 1,4 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rybnik
Województwo: Śląskie
Has thanked: 59 times
Been thanked: 73 times

Re: RE: Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: wiesiek3d » 30 lis 2017, 09:40

Czarny8 pisze:Ja mam z września 2017 wersja ST, produkowany w lipcu 2017 i także wyświetla się w 2 miejscach.
To moze podaj nr oprogramowania i wersje AK, bedziemy porownywac.

Czarny8
Nowicjusz
Posty: 43
Rejestracja: 06 cze 2017, 11:53
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: 1.4
Rocznik auta: 2016
Miasto: Katowice
Województwo: Śląskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Czarny8 » 30 lis 2017, 09:42

Astra K 1.4 125km Dynamic ST. Co do wersji oprogramowania to wrzucę popołudniu bo teraz nie mam dostępu do samochodu.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2017, 11:00 przez Czarny8, łącznie zmieniany 1 raz.

SiwYSND
Nowicjusz
Posty: 32
Rejestracja: 04 sie 2017, 12:55
Posiadane auto: Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 CDTI 110KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: SiwYSND » 30 lis 2017, 10:11

1.6 110km ST 2017.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
wiesiek3d
VIP
Posty: 1728
Rejestracja: 15 mar 2017, 21:48
Posiadane auto: ASTRA K HB
Silnik: 1,4 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rybnik
Województwo: Śląskie
Has thanked: 59 times
Been thanked: 73 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: wiesiek3d » 30 lis 2017, 10:35

Dopiszcie wersję wyposażenia
Zadzwonilem do Opla ,mam dostac odpowiedz na temat aktualizacji bo problem zglaszalem tuz po zakupie w maju. Pani byla zdziwiona ze jeszcze nie mam aktualizacji, ciekawe.

opelek
Nowicjusz
Posty: 22
Rejestracja: 11 lut 2018, 19:36
Posiadane auto: astra k
Silnik: 1.4 125km
Rocznik auta: 2015
Miasto: snk
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: opelek » 14 lut 2018, 22:07

Takie same obserwacje u mnie. Gra dobrze, najdzie mnie na zmianę źródła i przejdę poprzez kierownicę na np usb, jest ok. Po czym kolejna zmiana na radio przechodząc przez bluetooth i radio gra tragicznie, płasko i ciszej. Zgłoszone w ASO już 3 raz i wciąż zbywają. Swoją drogą ASO Opel niesamowicie zniechęca ludzi do marki. U innych marek nie spotkałem się z tak kiepskim podejściem. Ale będę walczył dalej aż im się znudzi i naprawią.

Awatar użytkownika
kondziek
Wyjadacz
Posty: 116
Rejestracja: 26 lip 2017, 13:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4T 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 7 times
Been thanked: 18 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: kondziek » 11 cze 2018, 21:49

Odświeżam temat.
Byłem dzisiaj, po 8 miesiącach od zgłoszenia problemu, na aktualizacji oprogramowania w R4.0 - sorry, zostałem zaproszony :lol:
Podobno miało pomóc na zgłoszony problem ale nie pomogło, a nawet gorzej - po pierwszej aktualizacji oddali mi auto twierdząc, że jest zrobione i wszystko jest ok. Jak wsiadłem to się załamałem - nie działały przyciski na kierownicy i wywalało błąd, a problem dźwięku przy zmianie "źródła" nie został rozwiązany. Próbowali mnie umówić na inny termin ale się nie poddałem. Druga próba aktualizacji przywróciła funkcjonowanie przycisków na kierownicy i błąd już nie wyskakiwał. Ale niestety nie rozwiązało to problemu z dźwiękiem. Przybyło za to Wi-Fi.
Serwisant wziął kilka kluczy do nowych samochodów na placu i przeszliśmy 3 auta z R4.0, nówki z najnowszym oprogramowaniem - ten sam problem z dźwiękiem.
Tak więc podsumowując - problem dotyczy dużej ilości AK z R4.0, jak nie wszystkich, tylko ludzie żyją w nieświadomości.
Proszę więc sprawdźcie jeszcze raz dokładnie czy u Was jest tak samo.
Test wykonajcie w następujący sposób /tak na placu testowałem/:
1. ustawcie stację radiową z dużą ilością basu, np. RMF FM lub też coś z USB
2. w ustawieniach dźwięku niskie na maxa, średnie i wysokie na ~2/3
3. posłuchajcie chwilę muzyki /radio na vol. 12-15/
4. przełączcie "źródło" na AM
5. i z powrotem na FM
6. jaki efekt akustyczny?

Nie przejmujcie się, dźwięk wróci w dobrej jakości po wyjęciu kluczyka, otworzeniu drzwi, zamknięciu i odczekaniu kilku minut :lol:
Załączniki
R40 po aktualizacji.JPG
R40 po aktualizacji.JPG (529.58 KiB) Przejrzano 195 razy

Awatar użytkownika
wiesiek3d
VIP
Posty: 1728
Rejestracja: 15 mar 2017, 21:48
Posiadane auto: ASTRA K HB
Silnik: 1,4 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rybnik
Województwo: Śląskie
Has thanked: 59 times
Been thanked: 73 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: wiesiek3d » 13 cze 2018, 20:31

Też tak mam, pojadę do ASO zgłoszę problem ciekawe co powiedzą.

Awatar użytkownika
kondziek
Wyjadacz
Posty: 116
Rejestracja: 26 lip 2017, 13:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4T 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 7 times
Been thanked: 18 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: kondziek » 14 cze 2018, 09:58

wiesiek3d pisze:Też tak mam, pojadę do ASO zgłoszę problem ciekawe co powiedzą.


jestem pewien, że 99% R4.0 ma ten feler

Awatar użytkownika
wiesiek3d
VIP
Posty: 1728
Rejestracja: 15 mar 2017, 21:48
Posiadane auto: ASTRA K HB
Silnik: 1,4 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rybnik
Województwo: Śląskie
Has thanked: 59 times
Been thanked: 73 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: wiesiek3d » 14 cze 2018, 21:27

Czyli trzeba działać


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości