IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o Car Audio, Elektronice wszelkiej maści i CB w Astrze 5
SiwYSND
Nowicjusz
Posty: 33
Rejestracja: 04 sie 2017, 12:55
Posiadane auto: Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 CDTI 110KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie

Re: RE: Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie

Postautor: SiwYSND » 29 lis 2017, 08:28

Slavek pisze:O jakie czujniki chodzi? Co się ma wyświetlać?
U mnie aktualnie więcej Rosoamakow niż Opli Teraz jeżdżę po dużym błocie Kugą w dizlu i daję radę
Mowa o widoku na ekranie R4.0 po prawej stronie.
Podobno Opel wypowiedział się, że to tylko w wersji ST.

Inżynierowie w fabryce w Gliwicach walczą ponoć, nawet dealer Wawrosz zabrał głos bo od nich kupiliśmy 7samochodów do firmy.

W dniu dzisiejszym podobno maja miec samochód zastępczy a moj zostanie do czasu naprawy w Auto Żoliborz.Obrazek

Chorwat pisze:
wiesiek3d pisze:Z tego co wyczytałem to ta kampania dotyczy silników diesla a nie R 4. :)

Sorry za OT, ale o co chodzi z tą kampanią. Mam diesla - jestem zainteresowany tematem.
Kampania temperatury spalin, podobno chodzi o problem z normą Euro6, cos modyfikuja aby nie trzeba lac AdBlue.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
wiesiek3d
VIP
Posty: 1761
Rejestracja: 15 mar 2017, 21:48
Posiadane auto: ASTRA K HB
Silnik: 1,4 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rybnik
Województwo: Śląskie
Has thanked: 60 times
Been thanked: 75 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: wiesiek3d » 29 lis 2017, 08:57

Ale ze co maja zrobic w radiu wyswietlanie tylko w ST, a niby dlaczego ?
A jaki Wawrosz zabral glos.
Twoj post jest troszke nieczytelny.

Awatar użytkownika
Slavek
Weteran
Posty: 817
Rejestracja: 27 sie 2017, 13:02
Posiadane auto: Opel Astra V DynamiT
Silnik: 1.6T 200 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Centrum sedna
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Slavek » 29 lis 2017, 09:02

To chodzi o czujniki zbliżania się do przeszkody?
Smeđa Ergela

SiwYSND
Nowicjusz
Posty: 33
Rejestracja: 04 sie 2017, 12:55
Posiadane auto: Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 CDTI 110KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie

Re: RE: Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: SiwYSND » 29 lis 2017, 09:07

wiesiek3d pisze:Ale ze co maja zrobic w radiu wyswietlanie tylko w ST, a niby dlaczego ?
A jaki Wawrosz zabral glos.
Twoj post jest troszke nieczytelny.
Ze w ST tylko to powinno sie wyswietlac, w HB nie.

Wawrosz, dealer spod fabryki w Gliwicach, od niego kupilismy auta flotowo jak zawsze.


Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

SiwYSND
Nowicjusz
Posty: 33
Rejestracja: 04 sie 2017, 12:55
Posiadane auto: Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 CDTI 110KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie

Re: RE: Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: SiwYSND » 29 lis 2017, 09:13

Slavek pisze:To chodzi o czujniki zbliżania się do przeszkody?
Tak, parkowania.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
wiesiek3d
VIP
Posty: 1761
Rejestracja: 15 mar 2017, 21:48
Posiadane auto: ASTRA K HB
Silnik: 1,4 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rybnik
Województwo: Śląskie
Has thanked: 60 times
Been thanked: 75 times

Re: RE: Re: RE: Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: wiesiek3d » 29 lis 2017, 09:39

SiwYSND pisze:Ze w ST tylko to powinno sie wyswietlac, w HB nie.


Bez jaj, przeciez wczesniej wyswietlaly sie w obu wersjach to niby dlaczego teraz tylko w ST ,jak radia te same sa.
Poczekamy zobaczymy a i tak do Opla zadzwonie.

Awatar użytkownika
Slavek
Weteran
Posty: 817
Rejestracja: 27 sie 2017, 13:02
Posiadane auto: Opel Astra V DynamiT
Silnik: 1.6T 200 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Centrum sedna
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Slavek » 29 lis 2017, 11:02

U mnie w HB wyświetla się za kierownicą.
Smeđa Ergela

greeegorc
Nowicjusz
Posty: 53
Rejestracja: 29 sie 2017, 18:52
Posiadane auto: Astra K ST Enjoy
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Been thanked: 3 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: greeegorc » 29 lis 2017, 11:07

U mnie w ST z 2017 RM218A też się wyświetla tylko między zegarami.

SiwYSND
Nowicjusz
Posty: 33
Rejestracja: 04 sie 2017, 12:55
Posiadane auto: Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 CDTI 110KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: SiwYSND » 29 lis 2017, 11:20

No to u mnie jak widac wyswietlaly sie w obu miejscach a auto odebrane w lipcu 2017.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
wiesiek3d
VIP
Posty: 1761
Rejestracja: 15 mar 2017, 21:48
Posiadane auto: ASTRA K HB
Silnik: 1,4 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rybnik
Województwo: Śląskie
Has thanked: 60 times
Been thanked: 75 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie

Postautor: wiesiek3d » 29 lis 2017, 21:44

SiwYSND pisze:No to u mnie jak widac wyswietlaly sie w obu miejscach a auto odebrane w lipcu 2017.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka


Czyli macie samochody wyprodukowane w 2016 roku model 2017 tak coś czuję :?

SiwYSND
Nowicjusz
Posty: 33
Rejestracja: 04 sie 2017, 12:55
Posiadane auto: Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 CDTI 110KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie

Postautor: SiwYSND » 30 lis 2017, 08:21

Lub oprogramowanie z 2016.

Edit:
Otrzymałem telefon z AutonŻoliborz, kierownik serwisu p. Grzegorz poinformował mnie o ogólnym błędzie w nowym oprogramowaniu.

Panowie inżynierowie z firmy Bosch, czy Siemens bo sam dokładnie nie wie ktora z firm robi oprogramowanie do naszych autek powiedział, że jest wiele przypadkow w Polsce i juz walcza z tym.

Czarny8
Nowicjusz
Posty: 43
Rejestracja: 06 cze 2017, 11:53
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: 1.4
Rocznik auta: 2016
Miasto: Katowice
Województwo: Śląskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Czarny8 » 30 lis 2017, 08:25

Ja mam z września 2017 wersja ST, produkowany w lipcu 2017 i także wyświetla się w 2 miejscach.

SiwYSND
Nowicjusz
Posty: 33
Rejestracja: 04 sie 2017, 12:55
Posiadane auto: Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 CDTI 110KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie

Re: RE: Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: SiwYSND » 30 lis 2017, 08:31

Czarny8 pisze:Ja mam z września 2017 wersja ST, produkowany w lipcu 2017 i także wyświetla się w 2 miejscach.
U mnie w aucie z Lipca 2017 wyswietlało sie w obu miejscach, po wgraniu nowego softa juz tylko za kierownica.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
wiesiek3d
VIP
Posty: 1761
Rejestracja: 15 mar 2017, 21:48
Posiadane auto: ASTRA K HB
Silnik: 1,4 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rybnik
Województwo: Śląskie
Has thanked: 60 times
Been thanked: 75 times

Re: RE: Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: wiesiek3d » 30 lis 2017, 09:40

Czarny8 pisze:Ja mam z września 2017 wersja ST, produkowany w lipcu 2017 i także wyświetla się w 2 miejscach.
To moze podaj nr oprogramowania i wersje AK, bedziemy porownywac.

Czarny8
Nowicjusz
Posty: 43
Rejestracja: 06 cze 2017, 11:53
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: 1.4
Rocznik auta: 2016
Miasto: Katowice
Województwo: Śląskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Czarny8 » 30 lis 2017, 09:42

Astra K 1.4 125km Dynamic ST. Co do wersji oprogramowania to wrzucę popołudniu bo teraz nie mam dostępu do samochodu.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2017, 11:00 przez Czarny8, łącznie zmieniany 1 raz.

SiwYSND
Nowicjusz
Posty: 33
Rejestracja: 04 sie 2017, 12:55
Posiadane auto: Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 CDTI 110KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: SiwYSND » 30 lis 2017, 10:11

1.6 110km ST 2017.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
wiesiek3d
VIP
Posty: 1761
Rejestracja: 15 mar 2017, 21:48
Posiadane auto: ASTRA K HB
Silnik: 1,4 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rybnik
Województwo: Śląskie
Has thanked: 60 times
Been thanked: 75 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: wiesiek3d » 30 lis 2017, 10:35

Dopiszcie wersję wyposażenia
Zadzwonilem do Opla ,mam dostac odpowiedz na temat aktualizacji bo problem zglaszalem tuz po zakupie w maju. Pani byla zdziwiona ze jeszcze nie mam aktualizacji, ciekawe.

opelek
Nowicjusz
Posty: 22
Rejestracja: 11 lut 2018, 19:36
Posiadane auto: astra k
Silnik: 1.4 125km
Rocznik auta: 2015
Miasto: snk
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: opelek » 14 lut 2018, 22:07

Takie same obserwacje u mnie. Gra dobrze, najdzie mnie na zmianę źródła i przejdę poprzez kierownicę na np usb, jest ok. Po czym kolejna zmiana na radio przechodząc przez bluetooth i radio gra tragicznie, płasko i ciszej. Zgłoszone w ASO już 3 raz i wciąż zbywają. Swoją drogą ASO Opel niesamowicie zniechęca ludzi do marki. U innych marek nie spotkałem się z tak kiepskim podejściem. Ale będę walczył dalej aż im się znudzi i naprawią.

Awatar użytkownika
kondziek
Wyjadacz
Posty: 133
Rejestracja: 26 lip 2017, 13:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4T 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 20 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: kondziek » 11 cze 2018, 21:49

Odświeżam temat.
Byłem dzisiaj, po 8 miesiącach od zgłoszenia problemu, na aktualizacji oprogramowania w R4.0 - sorry, zostałem zaproszony :lol:
Podobno miało pomóc na zgłoszony problem ale nie pomogło, a nawet gorzej - po pierwszej aktualizacji oddali mi auto twierdząc, że jest zrobione i wszystko jest ok. Jak wsiadłem to się załamałem - nie działały przyciski na kierownicy i wywalało błąd, a problem dźwięku przy zmianie "źródła" nie został rozwiązany. Próbowali mnie umówić na inny termin ale się nie poddałem. Druga próba aktualizacji przywróciła funkcjonowanie przycisków na kierownicy i błąd już nie wyskakiwał. Ale niestety nie rozwiązało to problemu z dźwiękiem. Przybyło za to Wi-Fi.
Serwisant wziął kilka kluczy do nowych samochodów na placu i przeszliśmy 3 auta z R4.0, nówki z najnowszym oprogramowaniem - ten sam problem z dźwiękiem.
Tak więc podsumowując - problem dotyczy dużej ilości AK z R4.0, jak nie wszystkich, tylko ludzie żyją w nieświadomości.
Proszę więc sprawdźcie jeszcze raz dokładnie czy u Was jest tak samo.
Test wykonajcie w następujący sposób /tak na placu testowałem/:
1. ustawcie stację radiową z dużą ilością basu, np. RMF FM lub też coś z USB
2. w ustawieniach dźwięku niskie na maxa, średnie i wysokie na ~2/3
3. posłuchajcie chwilę muzyki /radio na vol. 12-15/
4. przełączcie "źródło" na AM
5. i z powrotem na FM
6. jaki efekt akustyczny?

Nie przejmujcie się, dźwięk wróci w dobrej jakości po wyjęciu kluczyka, otworzeniu drzwi, zamknięciu i odczekaniu kilku minut :lol:
Załączniki
R40 po aktualizacji.JPG
R40 po aktualizacji.JPG (529.58 KiB) Przejrzano 518 razy

Awatar użytkownika
wiesiek3d
VIP
Posty: 1761
Rejestracja: 15 mar 2017, 21:48
Posiadane auto: ASTRA K HB
Silnik: 1,4 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rybnik
Województwo: Śląskie
Has thanked: 60 times
Been thanked: 75 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: wiesiek3d » 13 cze 2018, 20:31

Też tak mam, pojadę do ASO zgłoszę problem ciekawe co powiedzą.

Awatar użytkownika
kondziek
Wyjadacz
Posty: 133
Rejestracja: 26 lip 2017, 13:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4T 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 20 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: kondziek » 14 cze 2018, 09:58

wiesiek3d pisze:Też tak mam, pojadę do ASO zgłoszę problem ciekawe co powiedzą.


jestem pewien, że 99% R4.0 ma ten feler

Awatar użytkownika
wiesiek3d
VIP
Posty: 1761
Rejestracja: 15 mar 2017, 21:48
Posiadane auto: ASTRA K HB
Silnik: 1,4 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rybnik
Województwo: Śląskie
Has thanked: 60 times
Been thanked: 75 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: wiesiek3d » 14 cze 2018, 21:27

Czyli trzeba działać

SiwYSND
Nowicjusz
Posty: 33
Rejestracja: 04 sie 2017, 12:55
Posiadane auto: Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 CDTI 110KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie

Re: RE: Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: SiwYSND » 21 cze 2018, 07:51

kondziek pisze:Odświeżam temat.
Byłem dzisiaj, po 8 miesiącach od zgłoszenia problemu, na aktualizacji oprogramowania w R4.0 - sorry, zostałem zaproszony
Podobno miało pomóc na zgłoszony problem ale nie pomogło, a nawet gorzej - po pierwszej aktualizacji oddali mi auto twierdząc, że jest zrobione i wszystko jest ok. Jak wsiadłem to się załamałem - nie działały przyciski na kierownicy i wywalało błąd, a problem dźwięku przy zmianie "źródła" nie został rozwiązany. Próbowali mnie umówić na inny termin ale się nie poddałem. Druga próba aktualizacji przywróciła funkcjonowanie przycisków na kierownicy i błąd już nie wyskakiwał. Ale niestety nie rozwiązało to problemu z dźwiękiem. Przybyło za to Wi-Fi.
Serwisant wziął kilka kluczy do nowych samochodów na placu i przeszliśmy 3 auta z R4.0, nówki z najnowszym oprogramowaniem - ten sam problem z dźwiękiem.
Tak więc podsumowując - problem dotyczy dużej ilości AK z R4.0, jak nie wszystkich, tylko ludzie żyją w nieświadomości.
Proszę więc sprawdźcie jeszcze raz dokładnie czy u Was jest tak samo.
Test wykonajcie w następujący sposób /tak na placu testowałem/:
1. ustawcie stację radiową z dużą ilością basu, np. RMF FM lub też coś z USB
2. w ustawieniach dźwięku niskie na maxa, średnie i wysokie na ~2/3
3. posłuchajcie chwilę muzyki /radio na vol. 12-15/
4. przełączcie "źródło" na AM
5. i z powrotem na FM
6. jaki efekt akustyczny?

Nie przejmujcie się, dźwięk wróci w dobrej jakości po wyjęciu kluczyka, otworzeniu drzwi, zamknięciu i odczekaniu kilku minut
Też tak miałem po aktualizacji pod koniec 2017r.
Po 2 miesiacach czekania z tym bledem wymienili mi cala konsole i blad dalej jest jesli chodzi o plaski dzwiek.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
wiesiek3d
VIP
Posty: 1761
Rejestracja: 15 mar 2017, 21:48
Posiadane auto: ASTRA K HB
Silnik: 1,4 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rybnik
Województwo: Śląskie
Has thanked: 60 times
Been thanked: 75 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: wiesiek3d » 21 cze 2018, 20:25

Ja to zglosze i bede ich meczyl.

2marekm
Nowicjusz
Posty: 8
Rejestracja: 19 maja 2018, 17:49
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Słupsk
Województwo: Pomorskie
Been thanked: 3 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: 2marekm » 29 cze 2018, 11:20

No to pięknie. Po "kangurze" mamy następny kwiatek w naszej gwieździe.
U mnie także dźwięk płaski jak deska. W poniedziałek jestem umówiony w serwisie z powodu beznadziejnej czułości radia. Zobaczymy czy wgrają nowy soft, czy zajmą się siłą sygnału z anteny ? Płaskość dźwięku także zgłoszę.
Wcale mnie nie dziwi, że spadek sprzedaży od stycznia do kwietnia 2018, Opla w Europie wyniósł -7%. Marne pocieszenie to, że Fiat wypadł jeszcze gorzej. Natomiast VW wzrost +7,6%, Skoda +11,2%, Peugeot +10,8% (Motor 25/2018).

Awatar użytkownika
kondziek
Wyjadacz
Posty: 133
Rejestracja: 26 lip 2017, 13:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4T 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 20 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: kondziek » 29 cze 2018, 11:59

Ja zasugerowałem w serwisie, że jak nie potrafią rozwiązać problemu z dźwiękiem po przełączeniu na AM, to niech chociaż w ustawieniach dodadzą opcję włączenia/wyłączenia AM - wzorem nowej funkcji WiFi. W 99% by mnie to zadowoliło i myślę, że nie tylko mnie, bo kto tak naprawdę w Europie słucha stacji nadawanych w AM? Jak dla mnie mogliby to wyłączyć na stałe.

Awatar użytkownika
wiesiek3d
VIP
Posty: 1761
Rejestracja: 15 mar 2017, 21:48
Posiadane auto: ASTRA K HB
Silnik: 1,4 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rybnik
Województwo: Śląskie
Has thanked: 60 times
Been thanked: 75 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: wiesiek3d » 29 cze 2018, 15:49

Co nie potrafia, ja to zglosze i nie mam zamiaru odpuscic.

Awatar użytkownika
kondziek
Wyjadacz
Posty: 133
Rejestracja: 26 lip 2017, 13:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4T 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 20 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: kondziek » 04 lip 2018, 09:12

Wczoraj ASO poprosiło mnie o nagranie filmiku, żeby mogli przesłać dalej :lol:

https://youtu.be/uJC0RgG4YPE

https://youtu.be/NqxXrw3grb4

Najlepiej oglądać/słuchać na trochę lepszych głośnikach /większe pasmo przenoszenia/ niż w telefonie czy laptopie, aczkolwiek ja u siebie w telefonie słyszę wyraźnie różnicę, a w realu jest ogromna przepaść.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2018, 09:14 przez kondziek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5814
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 419 times
Been thanked: 352 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: Segor » 04 lip 2018, 10:58

Tak sobie strzelam, że to ma związek z funkcją wyciszania przy braku zasięgu. Pewni się nie wyłącza po zmianie źródła. Pisaliście, że głównie problem występuje przy podbitych basach. Może dlatego ja tego nie zauważam, bo jeżdżę na standardowym ustawieniu barwy dźwięku i nie brakuje mi niskich tonów, a wręcz brakuje mi wysokich.
Obrazek

Awatar użytkownika
kondziek
Wyjadacz
Posty: 133
Rejestracja: 26 lip 2017, 13:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4T 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 20 times

Re: IntelliLink R 4.0 - przełączanie "źródła"

Postautor: kondziek » 04 lip 2018, 11:18

Segor pisze:Tak sobie strzelam, że to ma związek z funkcją wyciszania przy braku zasięgu.

Chyba zły trop, bo nawet jak znajdzie stacje radiową w AM to jest ten sam problem.
Ja to widzę tak, że w AM jest odłączany procesor DSP /modulacja amplitudy ma inną charakterystykę dźwięku aczkolwiek przez DSP powinna być odszumiona/ i później ma problem z powrotem na FM i inne źródła dźwięku.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości