Intellilink 900 i oświetlenie

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o tym co znajduje się wewnątrz Astry 5
Awatar użytkownika
TomashK
Nowicjusz
Posty: 87
Rejestracja: 27 mar 2018, 20:06
Posiadane auto: Opel Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Łódź
Województwo: Łódzkie
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Intellilink 900 i oświetlenie

Postautor: TomashK » 27 mar 2018, 20:50

Witam,
Jestem posiadaczem Astry K w wersji Enjoy z Intellink 900, pakietem zimowym oraz bieznes plus od zaledwie dwóch dni. Bawiąc się wyświetlaczem zauważyłem, że lewa krawędź wyświetlacza nie reaguje na dotyk (jest to ok. 1cm od krawędzi), zazwyczaj uniemożliwia to dotykowe naciśnięcie przycisku powrotu czy przełączenie na pierwszą stację radia. Drugi problem mam z oświetleniem przy wysiadaniu. Oświetlenie ustawiłem na 30 sekund, natomiast po wyjściu z samochodu i zamknięciu go jedyne oświetlenie jakie występuje to jednorazowe mignięcie kierunkowskazów. Dodam, że sprawdzałem zarówno w dzień jak i w godzinach wieczornych, w garażu przy zgaszonym świetle również próbowałem. Przy otwieraniu samochodu bezproblemowo światła mijania doświetlają mi drogę do samochodu. Byłbym wdzięczny jeśli ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak to włączyć (jeśli robię coś źle) i czy miał ktoś podobne problemy.
Pozdrawiam

Miron
Klubowicz
Posty: 665
Rejestracja: 11 wrz 2017, 20:15
Posiadane auto: HB Dark Brown Caramel
Silnik: 1,6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawska Praga
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 19 times

Re: Intellilink 900 i oświetlenie

Postautor: Miron » 27 mar 2018, 23:29

jeżeli dobrze pamiętam, w opcjach jest pozycja „kalibracja wyświetlacza”. Nie sprawdzałem, ale może pomoże na twoje problemy?

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2643
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 160 times

Re: Intellilink 900 i oświetlenie

Postautor: komisarzryba » 28 mar 2018, 08:22

TomashK pisze:Oświetlenie ustawiłem na 30 sekund, natomiast po wyjściu z samochodu i zamknięciu go jedyne oświetlenie jakie występuje to jednorazowe mignięcie kierunkowskazów.

to jest opcja po pociagnieciu dzwigni swiatel do siebie, po otwarciu drzwi kierowcy. swiatla same z siebie nie beda swiecic.
béton brut

Awatar użytkownika
TomashK
Nowicjusz
Posty: 87
Rejestracja: 27 mar 2018, 20:06
Posiadane auto: Opel Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Łódź
Województwo: Łódzkie
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Re: Intellilink 900 i oświetlenie

Postautor: TomashK » 28 mar 2018, 08:26

komisarzryba pisze:
TomashK pisze:Oświetlenie ustawiłem na 30 sekund, natomiast po wyjściu z samochodu i zamknięciu go jedyne oświetlenie jakie występuje to jednorazowe mignięcie kierunkowskazów.

to jest opcja po pociagnieciu dzwigni swiatel do siebie, po otwarciu drzwi kierowcy. swiatla same z siebie nie beda swiecic.


Próbowałem właśnie wczoraj w garażu po napisaniu posta, kolega mi tłumaczył, ale działa to jednorazowo :( Da się to w jakiś sposób ustawić, żeby zapalały się na te 30 sekund automatycznie? Nie musząc ciągnąć za „długie”?

Awatar użytkownika
kuba
Moderator
Posty: 5804
Rejestracja: 10 cze 2016, 01:03
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Przasnysz
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 459 times
Been thanked: 259 times

Re: Intellilink 900 i oświetlenie

Postautor: kuba » 28 mar 2018, 08:26

komisarzryba pisze:swiatla same z siebie nie beda swiecic.

i to mnie się nie podoba... powinny po zaryglowaniu zamków się zapalić i świecić przez ustawiony czas, a nie zabawa z otwieraniem drzwi i wachlowaniem dźwignią :?
Przepięknie jest... i tylko tlenu mniej...

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2643
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 160 times

Re: Intellilink 900 i oświetlenie

Postautor: komisarzryba » 28 mar 2018, 08:32

TomashK pisze:Da się to w jakiś sposób ustawić, żeby zapalały się na te 30 sekund automatycznie? Nie musząc ciągnąć za „długie”?

nie da sie.
béton brut

Awatar użytkownika
TomashK
Nowicjusz
Posty: 87
Rejestracja: 27 mar 2018, 20:06
Posiadane auto: Opel Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Łódź
Województwo: Łódzkie
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Re: Intellilink 900 i oświetlenie

Postautor: TomashK » 28 mar 2018, 08:34

To się wyjaśniło, dzięki :D Jeszcze pozostaje sprawa ekranu. Kalibrować nie mogę bo w tym miejscu nie działa ekran, nie mogę złapać za tego plusika od kalibracji.

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 6075
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 499 times
Been thanked: 355 times

Re: Intellilink 900 i oświetlenie

Postautor: Krzysiec » 28 mar 2018, 08:35

No to ja bym odwiedził ASO... Mozliwe ze digitizer/dotyk uwalony :/ Zdarza się... Tylko szkoda, że w 2dniowym aucie po "kontroli jakosci" w fabryce takie kwiatki :/

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2643
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 160 times

Re: Intellilink 900 i oświetlenie

Postautor: komisarzryba » 28 mar 2018, 08:36

jeśli inne części ekranu dzialaja prawidłowo, to kalibracja może nie pomoc, aczkolwiek sprobowalbym.
béton brut

Awatar użytkownika
TomashK
Nowicjusz
Posty: 87
Rejestracja: 27 mar 2018, 20:06
Posiadane auto: Opel Astra V HB
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Łódź
Województwo: Łódzkie
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Re: Intellilink 900 i oświetlenie

Postautor: TomashK » 28 mar 2018, 08:40

Mam taki zamiar w najbliższych dniach. Myślałem, ze ktoś poza mną miał podobny problem. Miałem jescze problem z nie zmieniającym się trybem dziennym i nocnym ekranu, ale od wczoraj jest już okej. W takim razie dziękuje wszystkim za pomoc :)

Added in 1 minute 27 seconds:
komisarzryba pisze:jeśli inne części ekranu dzialaja prawidłowo, to kalibracja może nie pomoc, aczkolwiek sprobowalbym.

Nie mogę dokonać kalibracji, ponieważ plusik od kolaboracji jest w lewym górnym rogu ekranu, a cała lewa krawędź nie działa, więc nie jestem w stanie przeciągnąć go na środek ekranu :( Chyba, ze robi się to w jakiś inny sposób?

Awatar użytkownika
colins
Weteran
Posty: 1004
Rejestracja: 28 kwie 2017, 10:18
Posiadane auto: Astra V ST Dynamic
Silnik: 1.4T 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Słubice
Województwo: lubuskie
Has thanked: 134 times
Been thanked: 178 times

Re: Intellilink 900 i oświetlenie

Postautor: colins » 28 mar 2018, 09:12

A to kolaborant przebrzydły - może nasłany przez VAG? :mrgreen:
A gdybyś tak podniósł jak najwyżej lewy bok na lewarku? Może wtedy plusik wypadnie? :?: ;)
Sorry, ale nie mogłem powstrzymać się przed puszczeniem suchara. :lol: Ale już chowam się do norki. :mrgreen:

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2643
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 160 times

Re: Intellilink 900 i oświetlenie

Postautor: komisarzryba » 28 mar 2018, 10:20

TomashK pisze:Nie mogę dokonać kalibracji, ponieważ plusik od kolaboracji jest w lewym górnym rogu ekranu, a cała lewa krawędź nie działa

pozostaje serwis.
béton brut

Awatar użytkownika
admin
Admin
Posty: 2858
Rejestracja: 23 sty 2016, 15:41
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2017
Miasto: Wrocław
Województwo: dolnośląskie
Has thanked: 33 times
Been thanked: 93 times

Re: Intellilink 900 i oświetlenie

Postautor: admin » 04 kwie 2018, 10:56

https://www.youtube.com/watch?v=SWLzbR7kc8s

Ktoś już sprawdzał co tam się kryje?
ADMIN - też człowiek :)

Obrazek


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości