PS. Przydałby się temat Pytania i odpowiedzi.
Tommy pisze:PS. Przydałby się temat Pytania i odpowiedzi.
ememel pisze:A gdzie jest ten wyłącznik?
aster pisze:Ale nic nie daje. bo jak zwolnisz poniżej 11km/h to się same włączają. taki myk opla. mistrzostwo świata. możesz wyłączyć ale tylko na chwilę :lol:
komisarzryba pisze:aster pisze:Ale nic nie daje. bo jak zwolnisz poniżej 11km/h to się same włączają. taki myk opla. mistrzostwo świata. możesz wyłączyć ale tylko na chwilę
bardzo fajny myk. w ruchu ulicznym praktycznie nigdy nie zdarza mi się zatrzymac na tyle blisko poprzedzającego pojazdu, by się wlaczyly (to samo z tylu, nikt nie podjezdza tak blisko). a jeśli chce zaparkować przodem, czy to na parkingu przed innym samochodem, czy przed sciana, to nie musze ich wlaczac, bo same się wlaczaja. brakowało mi tego w poprzednim samochodzie.
Budus pisze:podjedź do Warszawy w godzinach szczytu :) przed ostatnim meczem na narodowym to co chwilę czujniki mi się odzywały - czy to z przodu (się wciskali) czy też z tyłu (nie wpuszczali wciskających się :)). ale w takiej sytuacji wyłączenie ich działa na dłuższy czas :)
i tak jak napisałeś, fajny myk :)
Segor pisze:A przypadkiem nie jest tak, że jak sam się włączy poniżej 11 km/h to przyciskiem się dezaktywuje na to jedno parkowanie? To w sumie miałoby sens, że się same aktywują ponownie, żebyś nie zapomniał przy następnym parkowaniu. Inaczej możesz zapomnieć, że je wyłączyłeś, cofasz mając nadzieje, że zaczną pikać jak pojawi się przeszkoda, a tu bach... :)
Budus pisze:to trafiłeś chyba nie na warszawiaków :D
komisarzryba pisze:Budus pisze:to trafiłeś chyba nie na warszawiaków
jak to w warszawie)
Kacek pisze:... BTW same czujniki w Astrze są dość kiepskie. W domu mam też Octę i Clio w których manewry można wykonywać na pełnej prędkości, a one dają nam znać szybko i z dużej odległości, że przeszkoda się zbliża. W Astrze przy cofaniu po pierwszym "piknięciu" zostaje miejsca akurat na szerokość dorosłego człowieka. W Octavi przynajmniej dwa razy więcej miejsca.
Kacek pisze:image.jpegNie próbowałem. A były z tym faktycznie jakieś problemy?
Poszedłem nawet teraz zrobić zdjęcie. Najbliższe drzewko stoi jakieś 2 metry od Astry a ta po przekręceniu kluczyka wita mnie radosnym pikaniem na pełen regulator :/ :/
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości