Czujniki Cofania - da się wstawić?

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o karoserii i nadwoziu w Astrze 5
KamilRoot
Posty: 3
Rejestracja: 07 sie 2018, 21:44
Posiadane auto: Astra V 1.4 T Dynamic S&S
Silnik: 1.4 Turbo S/S 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie

Czujniki Cofania - da się wstawić?

Postautor: KamilRoot » 12 sie 2018, 20:58

Cześć

Mam Astre K 1.4T 150KM Dynamic

Chciałbym założyć do niej czujniki na tył i podpiąć do Oryginalnego komputera to znaczy żeby na tym ekranie po środku deski rozdzielczej pokazywał skale zbliżania się do obiektu.
I drugie pytanie co polecicie jakie czujniki wybrać co warto wiedziec z góry dzieki

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5961
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 430 times
Been thanked: 363 times

Re: Czujniki Cofania - da się wstawić?

Postautor: Segor » 12 sie 2018, 22:30

Najpierw zapytaj się w ASO ile będzie cię kosztować programowanie, bo może taniej będzie wymienić auto...
Obrazek

rzadki
Wyjadacz
Posty: 134
Rejestracja: 11 wrz 2017, 22:27
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1.4 150 (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2017
Miasto: Gdańsk
Województwo: pomorskie
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Re: Czujniki Cofania - da się wstawić?

Postautor: rzadki » 12 sie 2018, 23:26

Jak cena w ASO Cię zaboli, to proponuję odpuścić temat wizualny tak jak jest w oryginale i zamontować zwykle czujniki z allegro z głośniczkiem. Wiem, że nie jest to co oryginał, ale montaż banalny (pod światło cofania) i zamkniesz się w kwocie do 50 zł.

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

2marekm
Nowicjusz
Posty: 14
Rejestracja: 19 maja 2018, 17:49
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Słupsk
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Re: Czujniki Cofania - da się wstawić?

Postautor: 2marekm » 13 sie 2018, 08:00

Jak to jest ? W wersji Dynamic nie ma, a mnie w niższej wersji jest.

odl
Weteran
Posty: 867
Rejestracja: 10 paź 2016, 10:41
Posiadane auto: Astra K HB RM17 Dynamic
Silnik: 1.4 S/S 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: --
Województwo: śląskie
Has thanked: 13 times
Been thanked: 62 times

Re: Czujniki Cofania - da się wstawić?

Postautor: odl » 13 sie 2018, 12:26

2marekm pisze:Jak to jest ? W wersji Dynamic nie ma, a mnie w niższej wersji jest.

skąd taki wniosek? tylko Elite ma czujniki w standardzie, do pozostałych trzeba dokupić pakiet.

2marekm
Nowicjusz
Posty: 14
Rejestracja: 19 maja 2018, 17:49
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Słupsk
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Re: Czujniki Cofania - da się wstawić?

Postautor: 2marekm » 13 sie 2018, 15:37

odl pisze:
2marekm pisze:Jak to jest ? W wersji Dynamic nie ma, a mnie w niższej wersji jest.

skąd taki wniosek? tylko Elite ma czujniki w standardzie, do pozostałych trzeba dokupić pakiet.

Tylko cieszyć się. Mam Enjoy i już były.

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5961
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 430 times
Been thanked: 363 times

Re: Czujniki Cofania - da się wstawić?

Postautor: Segor » 13 sie 2018, 16:47

W pakiecie BP były czujnik dla enjoy'a.
Obrazek

KamilRoot
Posty: 3
Rejestracja: 07 sie 2018, 21:44
Posiadane auto: Astra V 1.4 T Dynamic S&S
Silnik: 1.4 Turbo S/S 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie

Re: Czujniki Cofania - da się wstawić?

Postautor: KamilRoot » 13 sie 2018, 20:33

dowiadywałem się w ASO przez telefon wstępnie (w paru salonach) dołożenie czujników na tył z dźwiękiem około 500zł z kamera cofania około 1000zł :) pewnie skusze się na to pierwsze.

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 5408
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 463 times
Been thanked: 307 times

Re: Czujniki Cofania - da się wstawić?

Postautor: Krzysiec » 13 sie 2018, 22:54

Ja bym Ci radził dorzucić kamerkę z czujnikami... Dokładność czujników jest jaka jest w Astrze... Obraz pomimo rozdzielczości tostera jednak przesyłany jest szybciej niż reakcja czujników ;) Przemysl to... Jeśli tylko 1000 zł to brać !

Awatar użytkownika
pgrad
VIP
Posty: 1643
Rejestracja: 30 maja 2016, 23:17
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: B14XFT (1.4T s/s 150KM) 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 45 times
Been thanked: 101 times

Re: Czujniki Cofania - da się wstawić?

Postautor: pgrad » 13 sie 2018, 23:23

@Krzysiec dobrze prawi - reakcja kamery szybsza niż czujników
Obrazek

KamilRoot
Posty: 3
Rejestracja: 07 sie 2018, 21:44
Posiadane auto: Astra V 1.4 T Dynamic S&S
Silnik: 1.4 Turbo S/S 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie

Re: Czujniki Cofania - da się wstawić?

Postautor: KamilRoot » 14 sie 2018, 17:07

wiem z kamerka pewnie bym się skusił ale... mówili coś o tym ze nie jest podpięta do nawigacji tylko oni dołączają jakiś ekranik obok... musze jeszcze zbadać jak to wygląda pewnie do końca tego tygodnia przejadę się do nich.

Zapraszam do wątku: "Przedstaw się"!! W innym przypadku odrzucam posty/ daro

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3417
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 34 times
Been thanked: 119 times

Re: RE: Re: Czujniki Cofania - da się wstawić?

Postautor: Budus » 15 sie 2018, 13:29

KamilRoot pisze:wiem z kamerka pewnie bym się skusił ale... mówili coś o tym ze nie jest podpięta do nawigacji tylko oni dołączają jakiś ekranik obok... musze jeszcze zbadać jak to wygląda pewnie do końca tego tygodnia przejadę się do nich.
Coś kręcą.
Jedna osoba dokładała kamerę cofania i ma obraz na fabrycznym wyświetlaczu.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 5408
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 463 times
Been thanked: 307 times

Re: Czujniki Cofania - da się wstawić?

Postautor: Krzysiec » 15 sie 2018, 13:43

Pogadaj z "uzyszkodnikiem" @marwisn ;) Już tyle razy miał szkodniki pod maską że to pasuje jak ulał ;) A na serio kolega ogarniał temat dokladki kamerki w ASO, a w jego ślady poszli potem inni użytkownicy ;)

rah
Klubowicz
Posty: 411
Rejestracja: 04 lip 2017, 20:34
Posiadane auto: Opel Astra K ST
Silnik: 1.6 200 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Bydgoszcz
Województwo: kujawsko-pomorskie
Has thanked: 4 times
Been thanked: 43 times

Re: Czujniki Cofania - da się wstawić?

Postautor: rah » 15 sie 2018, 13:44

Tutaj jest kamera oryginalna podpisana pod radia Astry HB , ale bez czujników https://doopla.pl/pl/p/Zestaw-kamera-co ... back/16213


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość