Astra a systemy ASR i ESP

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o układzie jezdnym i kierowniczym w Astrze 5
STANISLAW
Wyjadacz
Posty: 268
Rejestracja: 26 sie 2018, 08:34
Posiadane auto: ....
Silnik: ....
Rocznik auta: 2009
Miasto: .......
Województwo: ......
Has thanked: 26 times
Been thanked: 14 times

Re: Astra a systemy ASR i ESP

Postautor: STANISLAW » 04 lis 2018, 20:04

System kontroli trakcji w Astrze to kpina.
Teoretycznie nie istnieje, nie działa. I tyle.
..........

Awatar użytkownika
Ziela
Klubowicz
Posty: 399
Rejestracja: 01 gru 2017, 11:20
Posiadane auto: Astra V Dynamic Aut. Sports Tourer
Silnik: 1.6 CDTI 136KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Zielona Góra
Województwo: lubuskie
Has thanked: 17 times
Been thanked: 13 times

Re: Astra a systemy ASR i ESP

Postautor: Ziela » 04 lis 2018, 22:25

Dokładnie, reaguje dopiero jak już zrobi z 10 obrotów a to i tak reaguje ledwo ledwo.
Co by o vagu nie pisać, to w starym pasku mogłem wcisnąć gaz w opór na śniegu i auto po prostu jechało, bo system na prawdę ograniczał gaz, a w astrze to jakieś nieporozumienie.

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 6323
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 445 times
Been thanked: 375 times

Re: Astra a systemy ASR i ESP

Postautor: Segor » 05 lis 2018, 00:22

To nie wiem jaki był system w pasku, ale w golfie 4 i 5 miałem tak samo słaby jak w AK. Ograniczał obroty np. do 3k, ale koła już dawno sie kręciły w miejscu...
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziela
Klubowicz
Posty: 399
Rejestracja: 01 gru 2017, 11:20
Posiadane auto: Astra V Dynamic Aut. Sports Tourer
Silnik: 1.6 CDTI 136KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Zielona Góra
Województwo: lubuskie
Has thanked: 17 times
Been thanked: 13 times

Re: RE: Re: Astra a systemy ASR i ESP

Postautor: Ziela » 05 lis 2018, 20:14

Segor pisze:To nie wiem jaki był system w pasku, ale w golfie 4 i 5 miałem tak samo słaby jak w AK. Ograniczał obroty np. do 3k, ale koła już dawno sie kręciły w miejscu...
to serio nie wiem, bo mi w B5FL w automacie działał jak marzenie. powaga

Wysłane z mojego MIX 2 przy użyciu Tapatalka


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość