Apple PlayCar

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o Car Audio, Elektronice wszelkiej maści i CB w Astrze 5
Awatar użytkownika
piopyt
Wyjadacz
Posty: 174
Rejestracja: 03 lis 2016, 20:05
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 200 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Re: Apple PlayCar

Postautor: piopyt » 05 cze 2018, 14:46

Dokładnie. Niebawem mają być beta testy. Do pełni szczęścia brakuje jeszcze Siri po polsku


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
elv33
Wyjadacz
Posty: 203
Rejestracja: 17 sty 2017, 15:05
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Pruszków
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 27 times
Been thanked: 5 times

Re: Apple PlayCar

Postautor: elv33 » 05 cze 2018, 19:23

Siri po polsku :shock: to byłoby coś :D

Awatar użytkownika
Elfiasty
Weteran
Posty: 797
Rejestracja: 05 mar 2017, 15:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4 AT6 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Olsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 25 times

Re: Apple PlayCar

Postautor: Elfiasty » 09 cze 2018, 09:18

Musze przyznać, że wczoraj pierwszy raz przez przypadek używałem apple car play w trasie no i musze przyznać, że wygląda i działa lepiej niż AA. Zdziwiło mnie to, że po podłączeniu iPhone samo się uruchomiło nic nie trzeba instalować. Sam interfejs na wystiweltaczu tez przyjemniej wygląda. Jedyny minus, że przy uruchamianiu spotify wrzuca to na główny ekran telefonu.

Awatar użytkownika
Fuks
VIP
Posty: 2238
Rejestracja: 18 gru 2016, 15:49
Posiadane auto: Opel Astra K
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 219 times
Been thanked: 154 times

Re: Apple PlayCar

Postautor: Fuks » 09 cze 2018, 12:09

Co z tego, że samo się uruchomiło jak mapy do bani.

Awatar użytkownika
Elfiasty
Weteran
Posty: 797
Rejestracja: 05 mar 2017, 15:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4 AT6 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Olsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 25 times

Re: Apple PlayCar

Postautor: Elfiasty » 09 cze 2018, 13:05

Ja tam z map nie korzystam ale te wbudowane z google? Na pierwszy rzut oka wyglądały ok.

Awatar użytkownika
elv33
Wyjadacz
Posty: 203
Rejestracja: 17 sty 2017, 15:05
Posiadane auto: Opel Astra V
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Pruszków
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 27 times
Been thanked: 5 times

Re: Apple PlayCar

Postautor: elv33 » 09 cze 2018, 22:57

Ale brakuje ulic :( na szczęście nie długo to się zmieni :) bo będzie można korzystać z WAZE :) a to jest na mapach googla ;) bardzo fajna sprawa ;)

odl
Weteran
Posty: 792
Rejestracja: 10 paź 2016, 10:41
Posiadane auto: Astra K HB RM17 Dynamic
Silnik: 1.4 S/S 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: --
Województwo: śląskie
Has thanked: 12 times
Been thanked: 60 times

Re: RE: Re: Apple PlayCar

Postautor: odl » 10 cze 2018, 09:50

elv33 pisze:bo będzie można korzystać z WAZE :) a to jest na mapach googla ;) bardzo fajna sprawa ;)

Nie jest. Jest na mapach tworzonych przez społeczność użytkowników. Jak brakuje ulicy, to sobie ją można dorysować ;)

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 4933
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 429 times
Been thanked: 282 times

Re: Apple PlayCar

Postautor: Krzysiec » 10 cze 2018, 10:35

Poza tym ... Algorytm WAZE wytyczania trasy dla mnie nie do przyjęcia. Google Mapa bije na głowę waze. Dlatego przestałem z niego korzystać.

Awatar użytkownika
admin
Admin
Posty: 2655
Rejestracja: 23 sty 2016, 15:41
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2017
Miasto: Wrocław
Województwo: dolnośląskie
Has thanked: 32 times
Been thanked: 86 times

Re: Apple PlayCar

Postautor: admin » 10 cze 2018, 11:26

ACP jest dużo lepsze od AA...który żeby było ciekawiej blokuje praktycznie korzystanie z telefonu...w ACP nie dość ze działa lepiej to jeszcze spokojnie można wszystko na telefonie zrobić...mapy jak mapy...nie znalazłem jeszcze idealnej.
ADMIN - też człowiek :)

Obrazek

odl
Weteran
Posty: 792
Rejestracja: 10 paź 2016, 10:41
Posiadane auto: Astra K HB RM17 Dynamic
Silnik: 1.4 S/S 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: --
Województwo: śląskie
Has thanked: 12 times
Been thanked: 60 times

Re: RE: Re: Apple PlayCar

Postautor: odl » 10 cze 2018, 11:29

admin pisze:ACP jest dużo lepsze od AA...który żeby było ciekawiej blokuje praktycznie korzystanie z telefonu...

Już od dobrych paru miesięcy AA nic nie blokuje.. ;)

Awatar użytkownika
admin
Admin
Posty: 2655
Rejestracja: 23 sty 2016, 15:41
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2017
Miasto: Wrocław
Województwo: dolnośląskie
Has thanked: 32 times
Been thanked: 86 times

Re: Apple PlayCar

Postautor: admin » 10 cze 2018, 11:31

Przesiadłem się 3 tyg temu i złe wspomnienia mam z AA.
ADMIN - też człowiek :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Budus
VIP
Posty: 3228
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 34 times
Been thanked: 113 times

Re: Apple PlayCar

Postautor: Budus » 10 cze 2018, 11:39

Mi nigdy AA nie blokował telefonu. Zawsze mogłem normalnie korzystać;)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuks
VIP
Posty: 2238
Rejestracja: 18 gru 2016, 15:49
Posiadane auto: Opel Astra K
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 219 times
Been thanked: 154 times

Re: Apple PlayCar

Postautor: Fuks » 10 cze 2018, 12:37

Krzysiec pisze:Poza tym ... Algorytm WAZE wytyczania trasy dla mnie nie do przyjęcia. Google Mapa bije na głowę waze. Dlatego przestałem z niego korzystać.

A to ciekawe bo korzystałem w Warszawie z Waze i Google mapa w tym samym czasie i trasy w 90% takie same.

Awatar użytkownika
Krzysiec
Moderator
Posty: 4933
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 429 times
Been thanked: 282 times

Re: Apple PlayCar

Postautor: Krzysiec » 10 cze 2018, 13:09

Próbowałem tego używać jeżdżąc z RZ do Łodzi. Niestety trasa która mi proppnowalo WAZE nijak logicznie nie dało się wytłumaczyć - zawsze tak samo i zawsze inna niż Google. Potem jeszcze kilka pomniejszych znanych tras też wytyczonych nijak ... Odinstalowałem.

odl
Weteran
Posty: 792
Rejestracja: 10 paź 2016, 10:41
Posiadane auto: Astra K HB RM17 Dynamic
Silnik: 1.4 S/S 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: --
Województwo: śląskie
Has thanked: 12 times
Been thanked: 60 times

Re: RE: Re: Apple PlayCar

Postautor: odl » 10 cze 2018, 14:26

Krzysiec pisze:Próbowałem tego używać jeżdżąc z RZ do Łodzi.

Waze jest głównie do jeżdżenia po mieście (dojazdy do pracy itp), żeby omijać korki itd. taki był zamysł jego powstania jeszcze zanim został wykupiony przez Google i dlatego do tej pory może nie radzić sobie najlepiej na dłuższych trasach.

Awatar użytkownika
Fuks
VIP
Posty: 2238
Rejestracja: 18 gru 2016, 15:49
Posiadane auto: Opel Astra K
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 219 times
Been thanked: 154 times

Re: Apple PlayCar

Postautor: Fuks » 10 cze 2018, 14:30

Ale co w tej trasie było nie tak?
Może się już zmieniło :)?
https://www.waze.com/pl/livemap?zoom=17 ... t_text=Now

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5666
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 413 times
Been thanked: 344 times

Re: Apple PlayCar

Postautor: Segor » 11 cze 2018, 08:19

Ja na mapach Google miałem bieżącą sytuację na drodze jeżeli chodzi o roboty drogowe, natomiast Waze chciało, abym skorzystał z już nie dostępnego zjazdu (zjazdy zostały zamienione kilka tygodni wcześniej, a ja w jedną stronę jechałem na MG, a w drugą na Waze).
Obrazek


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości