Android Auto

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o Car Audio, Elektronice wszelkiej maści i CB w Astrze 5
corsa12i
Wyjadacz
Posty: 125
Rejestracja: 11 cze 2016, 10:47
Posiadane auto: zamówiona astraK ST
Silnik: 14XFT
Rocznik auta: 2016
Miasto: krk
Województwo: Małopolskie
Been thanked: 2 times

Re: Android Auto

Postautor: corsa12i » 04 gru 2016, 00:55

Co do czystości androida wydaje mu się że CM Też wchodzi w grę

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

corsa12i
Wyjadacz
Posty: 125
Rejestracja: 11 cze 2016, 10:47
Posiadane auto: zamówiona astraK ST
Silnik: 14XFT
Rocznik auta: 2016
Miasto: krk
Województwo: Małopolskie
Been thanked: 2 times

Re: RE: Re: Android Auto

Postautor: corsa12i » 04 gru 2016, 00:56

corsa12i pisze:Co do czystości androida wydaje mu się że CM Też wchodzi w grę

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

No i oprócz serii nexus to chyba teraz pixel
odl pisze:google maps przez AA jest ok.. tylko ma dwa mankamenty - jakość głosu jest dużo gorsza od fabrycznej nawigacji (lub jakiejkolwiek innej na telefonie).. oraz w moim przypadku komunikaty z map googla przycinają muzykę ze spotify na ułamek sekundy (zamiast płynnie przyciszyć, tak jak to ma miejsce przy normalnym używaniu na telefonie).



Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Sorki za post pod postem próbowałem edytować i coś pokombinowalem

Awatar użytkownika
marwisn
Starszy Klubowicz
Posty: 508
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Opel Astra K HB
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 11 times
Been thanked: 30 times

Re: Android Auto

Postautor: marwisn » 04 gru 2016, 06:52

Tylko Pixel nie będzie dostępny w oficjalnej dystrybucji (tylko import). No i cena... 700€ za telefon to lekkie przegięcie.
Obrazek

b3rs
Klubowicz
Posty: 178
Rejestracja: 06 paź 2016, 18:34
Posiadane auto: Astra K (RM17A)
Silnik: B16SHT
Rocznik auta: 2016
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Re: Android Auto

Postautor: b3rs » 04 gru 2016, 10:28

niedzielnykierowca pisze:
b3rs pisze:Mam małe problemy z AA na HTC 10.
Wersja 32-bitowa wyświetla się tak jakby zzoomowana i nie można jej praktycznie używać - są widoczne tylko 3 przyciski, które wystają poza ramki. Maps wyświetlają się też powiększone, przyciski są olbrzymie i cały interfejs wyjeżdża poza ekran.
Wersja 64-bit wyświetla się trochę lepiej, ale chyba tylko w menu. Jutro postaram się nad tym siąść i ewentualnie porobić zdjęcia.

Obrazek
Tak wygląda wyszukiwanie w nawigacji google na AA na HTC 10 dla każdej wersji AA 2 arm i arm64.

Błędu z ikonami nie udało mi się odtworzyć, ale wyglądał inaczej.
AK B16SHT//AHZ16XER

niedzielnykierowca
Wyjadacz
Posty: 102
Rejestracja: 25 sie 2016, 09:14
Posiadane auto: zamowiona astra ST
Silnik: 150km A6
Rocznik auta: 2016
Miasto: warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 13 times
Been thanked: 3 times

Re: Android Auto

Postautor: niedzielnykierowca » 04 gru 2016, 20:24

Udało mi się rozwiązać większość problemow, czasem tylko glupieje jak odbiore telefon I wroce do AA ale poza tym smiga... Co trzeba sprawdzić:
-najniwsza wersja AA z 29.11
-w Samsung smart manager wyłączyć optymalizowanie baterii dla AA
-wlaczenie google smart lock przez BT sprawowanego z samochodem

Swoją drogą ile wam w RM17 daje z ładowarki w schowku? U mnie ampere pokazuje z 500-600mA więc ledwo starcza aby cokolwiek z AA się lądowało, porażka trochę :(

Awatar użytkownika
Segor
Super Klubowicz
Posty: 1368
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 107 times
Been thanked: 71 times

Re: Android Auto

Postautor: Segor » 05 gru 2016, 00:06

Ja dziś jak jechałem to miałem taki problem, że BT mi się rozłączył i nie chciał się połączyć ponownie. Do tego bateria się ledwo ładowała. Rozłączyłem AA i BT ruszyło bez problemu i ładowanie też. Mimo to na razie nie miałem czarnego ekranu w trakcie jazdy, więc nie jest źle. Bardziej narzekam na dokłsdność GPS, ale to też pewnie kwestia telefonu, a nie AA.

azislodowy
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 11 gru 2016, 11:11
Posiadane auto: Jakie masz auto?
Silnik: 1.4 125
Rocznik auta: 2016
Miasto: Poznań
Województwo: Wielkopolskie

Re: Android Auto

Postautor: azislodowy » 11 gru 2016, 11:18

Samsung galaxy s7
Navi 900
Nie dziala :(

Probowalem z 3 roznymi kablami. Telefon w trybie developerskim z usb debugging mtp mode.

Podlaczam tel akceptuje wszystkie prawa, wlaczam projekcje, zmienia mi sie ikonka na android auto i po sek wraca spowrotem i nic sie dalej nie dzieje.

Pliki z telefonu widzi bo moge puscic muzyke. Z telefonu. Bluetooth dziala bez problemu. Tylko projekcja cos nie bardzo

dharekh
Posty: 4
Rejestracja: 04 lis 2016, 19:23
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Libiąż
Województwo: małopolskie

Re: Android Auto

Postautor: dharekh » 12 gru 2016, 15:25

U mnie działało wszystko sprawnie. Miesiąc temu serwisowalem telefon i teraz po ponownym zainstalowaniu aplikacji wywala błąd z usługą google play
Telefon LG G4

Awatar użytkownika
Shivver
Klubowicz
Posty: 164
Rejestracja: 16 paź 2016, 19:33
Posiadane auto: Astra K HB Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
Has thanked: 6 times
Been thanked: 4 times

Re: Android Auto

Postautor: Shivver » 12 gru 2016, 16:16

azislodowy pisze:Samsung galaxy s7
Navi 900
Nie dziala :(

Probowalem z 3 roznymi kablami. Telefon w trybie developerskim z usb debugging mtp mode.

Podlaczam tel akceptuje wszystkie prawa, wlaczam projekcje, zmienia mi sie ikonka na android auto i po sek wraca spowrotem i nic sie dalej nie dzieje.

Pliki z telefonu widzi bo moge puscic muzyke. Z telefonu. Bluetooth dziala bez problemu. Tylko projekcja cos nie bardzo


Debugging mode wyłącz, ustaw USB na charging. Wejdź w ustawienia Android Auto i daj wszystkie pozwolenia. Aktualizowałeś oprogramowanie? Jeżeli tak i dalej nie działa to spróbuj zrobić factory reset telefonu.

Awatar użytkownika
Shivver
Klubowicz
Posty: 164
Rejestracja: 16 paź 2016, 19:33
Posiadane auto: Astra K HB Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
Has thanked: 6 times
Been thanked: 4 times

Re: Android Auto

Postautor: Shivver » 12 gru 2016, 16:19

dharekh pisze:U mnie działało wszystko sprawnie. Miesiąc temu serwisowalem telefon i teraz po ponownym zainstalowaniu aplikacji wywala błąd z usługą google play
Telefon LG G4


Wersja androida? Wszelkie pozwolenia włączone? Spróbuj zaaktualizować telefon i jeszcze raz spróbować, jak nie to reset. Jeżeli chcesz żeby na 100% działało to zainstaluj najnowszy Cyanogenmod 14.1. Tutaj co i jak:
http://forum.xda-developers.com/g4/deve ... 4-t3477475

Awatar użytkownika
marwisn
Starszy Klubowicz
Posty: 508
Rejestracja: 18 lis 2016, 19:38
Posiadane auto: Opel Astra K HB
Silnik: 1.4 Turbo S/S 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Poznań
Województwo: wielkopolska
Has thanked: 11 times
Been thanked: 30 times

Re: Android Auto

Postautor: marwisn » 12 gru 2016, 16:52

Ja od tygodnia używam Iphona. I CarPlay chodzi rewelacyjnie. Jak znajdę chwilę na root'a to nie będzie problemu z odpaleniem Google Maps na ekranie systemu audio. Polecam spróbować.
Obrazek

Awatar użytkownika
Krzysiec
Zasłużony Klubowicz
Posty: 735
Rejestracja: 11 paź 2016, 20:37
Posiadane auto: Astra V HB Elite (Czarny - Mineral)
Silnik: 1.4 XFT 110/150KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 86 times
Been thanked: 47 times

Android Auto

Postautor: Krzysiec » 12 gru 2016, 19:35

marwisn jak masz soft wyzszy niz 9.3.3 to niestety nici z jailbreaka ;) ale jakbys chcial szczegoly to zapraszam na PW ( ten temat mam obcykany ) Ale z tego co wiem nie ma na to moda w cydi :/ Ludzie kase nawet placili zeby zrobili ale chyba nie ma :/
Obrazek

Mar1985
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: 17 gru 2016, 15:07
Posiadane auto: Astra
Silnik: 1.4 ecotec
Rocznik auta: 2016
Miasto: Piaseczno
Województwo: Mazowieckie

Re: Android Auto

Postautor: Mar1985 » 17 gru 2016, 15:24

Witam
Chciałem się dowiedzieć o oprogramowanie Android Auto. Podłączam telefon z zainstalowaną aplikacją i nie mogę uruchomić aplikacji na wyświetlaczu komunikat na telefonie - niewłaściwy telefon. Na wyświetlaczu komunikat brak podłączonego USB. Telefon Huawei Y3II. Ktoś coś może pomóc?

azislodowy
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 11 gru 2016, 11:11
Posiadane auto: Jakie masz auto?
Silnik: 1.4 125
Rocznik auta: 2016
Miasto: Poznań
Województwo: Wielkopolskie

Re: Android Auto

Postautor: azislodowy » 17 gru 2016, 18:40

OK udalo sie i dziala. Nie pytajcie mnie co zadzialalo bo juz sam nie wiem.
Sciagnalem apk z android auto - na google play polskim nie ma. Nastepnie ustawilem instalacje aplikacji z nieznanych zrodel, zainstalowalem ta apke. Podlaczylem kabel i magia - dziala. Co prawda czasem po odlaczeniu telefonu i podlaczeniu nie dziala - nie widzi telefonu usb wtedy restart telefonu i dziala. Troche to jeszcze toporne wszystko ale jest Spotify nie ma co narzekac :-)

Awatar użytkownika
Segor
Super Klubowicz
Posty: 1368
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 107 times
Been thanked: 71 times

Re: Android Auto

Postautor: Segor » 17 gru 2016, 19:30

To ja może opowiem swoje doświadczenia z ostatniej trasy:
- czarnego ekranu nie uraczyłem na szczęście
- nawigacja działała poprawnie, chociaż gps trochę powolny był, ale to może być wina telefonu,
- w trakcie nawigacji dostałem SMSa, nie było żadnego info na ekranie auta,
- chciałem zadzwonić, nie byłem w stanie, był komunikat o braku sieci, patrzę na telefon, a tam 2x 4g... Odłączyłem usb i przez bt bez problemu zadzwoniłem.
- później ktoś do mnie się nie mogł dodzwonić, ale dostałem przynajmniej SMSa. Nie da się go podejrzeć, ale jest odczytywany.
- w spotify można puścić playlistę od początku, ale ma alfabetyczna kolejność i chyba nie da się tego zmienić, więc bezużyteczne :/

Ogólnie, to fajnie, że jest, ale bardzo ciężko się z tego korzysta na razie, miejmy nadzieję, że z kolejnymi poprawkami będzie lepiej.

Sent from my MI 5 using Tapatalk


Wróć do „Car Audio, Elektronika i CB”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości