Alarm fabryczny

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o Car Audio, Elektronice wszelkiej maści i CB w Astrze 5
Online
BlackCarmelST
Nowicjusz
Posty: 19
Rejestracja: 15 lis 2016, 14:37
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: ***
Województwo: Kujawsko-pomorskie
Has thanked: 2 times

Re: Alarm fabryczny

Postautor: BlackCarmelST » 08 sty 2017, 11:18

W moim przypadku po aktywacji alarmu włączają się awaryjne. Syrena nie wyje.
Wydaje mi się, że syrena to może być opcja która można dodać po podłączeniu do kompa w serwisie.
Syrena jest i działa bo mogę ją włączyć z OnStar.

Czy ma ktoś jakieś urządzenie diagnostyczne by to sprawdzić?

Awatar użytkownika
JG45
Klubowicz
Posty: 195
Rejestracja: 10 maja 2016, 12:20
Posiadane auto: Opel Astra K Dynamic HB
Silnik: 1.4 Turbo 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: CG
Województwo: .
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Re: Alarm fabryczny

Postautor: JG45 » 08 sty 2017, 12:21

Z OnStar to aktywuje się klakson a nie syrena..
:mrgreen: JG45 :mrgreen:

Online
BlackCarmelST
Nowicjusz
Posty: 19
Rejestracja: 15 lis 2016, 14:37
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: ***
Województwo: Kujawsko-pomorskie
Has thanked: 2 times

Re: Alarm fabryczny

Postautor: BlackCarmelST » 08 sty 2017, 12:48

Faktycznie przycisk podpisany jako klakson. Sygnał jest modułowa i brzmi jak syrena:)

Awatar użytkownika
JG45
Klubowicz
Posty: 195
Rejestracja: 10 maja 2016, 12:20
Posiadane auto: Opel Astra K Dynamic HB
Silnik: 1.4 Turbo 125KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: CG
Województwo: .
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Re: Alarm fabryczny

Postautor: JG45 » 08 sty 2017, 12:54

U mnie przez pół minuty klakson się odzywa. Kiedyś użyłem widząc z okna jak na parkingu babka zaparkowała w pobliżu i postawiła wózek z dzieckiem przy moim aucie a dzieciak machał jakąś zabawką i istniało ryzyko że zarysuje. Podziałało :P
:mrgreen: JG45 :mrgreen:

Online
BlackCarmelST
Nowicjusz
Posty: 19
Rejestracja: 15 lis 2016, 14:37
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: ***
Województwo: Kujawsko-pomorskie
Has thanked: 2 times

Re: Alarm fabryczny

Postautor: BlackCarmelST » 12 sty 2017, 10:27

Czy alarm fabryczny sygnalizuje dźwiękiem zamknięcie i otwarcie pilotem lub przyciskiem na kłamcą?

Dzięki
Pozdro;)

Edit: Czy ktoś może sprawdzić?

Awatar użytkownika
komisarzryba
Klubowicz
Posty: 789
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 45 times

Re: Alarm fabryczny

Postautor: komisarzryba » 16 sty 2017, 19:29

można ustawić potwierdzenie klaksonem zablokowania drzwi.
béton brut

Awatar użytkownika
Budus
Klubowicz
Posty: 542
Rejestracja: 05 cze 2016, 13:30
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.6 200KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Katowice
Województwo: śląskie
Has thanked: 2 times
Been thanked: 22 times

Re: Alarm fabryczny

Postautor: Budus » 16 sty 2017, 19:38

komisarzryba pisze:można ustawić potwierdzenie klaksonem zablokowania drzwi.

u mnie przynajmniej działa za drugim razem - tj. zamykam drzwi (mrugają tylko światła), "zamykam" drugi raz (światła + klakson)
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
Klubowicz
Posty: 789
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 45 times

Re: Alarm fabryczny

Postautor: komisarzryba » 16 sty 2017, 19:43

pierwsze nacisniecie blokuje drzwi, drugie aktywuje alarm.
béton brut

Online
BlackCarmelST
Nowicjusz
Posty: 19
Rejestracja: 15 lis 2016, 14:37
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: ***
Województwo: Kujawsko-pomorskie
Has thanked: 2 times

Re: Alarm fabryczny

Postautor: BlackCarmelST » 16 sty 2017, 19:57

Jak to ustawić? Nie widzę funkcji zamknięcia z powiadomieniem dźwiękiem.
Może ktoś wie jak zrobić by fabryczny alarm po aktywacji uruchamia syrenę a nie tylko światła awaryjne.

Awatar użytkownika
komisarzryba
Klubowicz
Posty: 789
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 45 times

Re: Alarm fabryczny

Postautor: komisarzryba » 16 sty 2017, 20:02

ustawienia --> pojazd --> zdalne blokowanie, odblokow., start --> potwierdzenie zdalnego blokow.
u mnie alarm wyje normalnie, nawet gdy nie chce ;)
béton brut

Lefriz
Dzielnie walczy
Posty: 28
Rejestracja: 07 paź 2016, 16:36
Posiadane auto: Astra ST 150 koników
Silnik: 1.4
Rocznik auta: 2016
Miasto: Tu i Tam
Województwo: Małopolska

Re: Alarm fabryczny

Postautor: Lefriz » 16 sty 2017, 20:53

komisarzryba pisze:pierwsze nacisniecie blokuje drzwi, drugie aktywuje alarm.


u mnie naciśnięcie na pilocie przycisku zamykania zamyka drzwi i do 30 sek. aktywowany jest autoalarm i miga dioda na podszybiu.

Sprawdzałem jak działa syrena i czy w ogóle działa, zamknąłem auto pilotem a otworzyłem kluczykiem i samochód zawył. Zadzwoniłem na onstar i zapytałem czy system jest jakoś połączony z autoalarmem i pani odpowiedziała, że tak ale dostanę powiadomienie sms w momencie aktywacji alarmu i aktywnej próby kradzieży samochodu - np. próba uruchomienie silnika. Samo wzbudzenie przeze mnie alarmu nie było aktywną próbą kradzieży.
Jak zamykam samochód migają mi tylko kierunkowskazy, nie patrzyłem w opcje, jak znajdę czas to sprawdzę co mogę zmienić i jaki będzie efekt.

Awatar użytkownika
komisarzryba
Klubowicz
Posty: 789
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 45 times

Re: Alarm fabryczny

Postautor: komisarzryba » 16 sty 2017, 20:57

Lefriz pisze:u mnie naciśnięcie na pilocie przycisku zamykania zamyka drzwi i do 30 sek. aktywowany jest autoalarm i miga dioda na podszybiu.

tak jest, ale jeśli naciśniesz drugi raz przycisk zamykania na pilocie, wtedy kierunki zaswieca się na dluzej niż przy blokowaniu zamkow i alarm uzbroi się od razu.
béton brut

Lefriz
Dzielnie walczy
Posty: 28
Rejestracja: 07 paź 2016, 16:36
Posiadane auto: Astra ST 150 koników
Silnik: 1.4
Rocznik auta: 2016
Miasto: Tu i Tam
Województwo: Małopolska

Re: Alarm fabryczny

Postautor: Lefriz » 16 sty 2017, 21:05

a to widzisz, nie wiedziałem tego, sprawdzę jutro, ten samochód ciągle zaskakuje :) w sumie mam go 3 dni i wiele, wiele jeszcze o nim nie wiem

Nie sprawdzałem bo zimno, ale sprzedający mówił, że jak przytrzymam 2 sek przycisk otwierania to uruchamia się funkcja przewietrzania i otwierają się wszystkie oka, po powtórnym naciśnięciu i przytrzymaniu szyby się samoczynnie zamykają.
Ostatnio zmieniony 16 sty 2017, 21:10 przez Lefriz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pgrad
Klubowicz
Posty: 404
Rejestracja: 30 maja 2016, 23:17
Posiadane auto: Astra K ST
Silnik: B14XFT (1.4T s/s 150KM) 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 17 times

Re: Alarm fabryczny

Postautor: pgrad » 16 sty 2017, 21:08

Zaskakuje mniej po przeczytaniu instrukcji ;)
Obrazek

Lefriz
Dzielnie walczy
Posty: 28
Rejestracja: 07 paź 2016, 16:36
Posiadane auto: Astra ST 150 koników
Silnik: 1.4
Rocznik auta: 2016
Miasto: Tu i Tam
Województwo: Małopolska

Re: Alarm fabryczny

Postautor: Lefriz » 16 sty 2017, 21:13

pgrad pisze:Zaskakuje mniej po przeczytaniu instrukcji ;)

w sobotę przeczytałem całą i od radia również, ale to za dużo informacji jak na jeden raz :) te wszystkie ustawienia trzeba odpowiednio dozować :)


Wróć do „Car Audio, Elektronika i CB”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości