Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Wszystko co się zepsuło i wymaga naprawy, dodaj tutaj i wszyscy będą wiedzieć.
Awatar użytkownika
krupers
Klubowicz
Posty: 590
Rejestracja: 08 wrz 2017, 22:15
Posiadane auto: Opel Astra V Hatchback
Silnik: 1.6 Turbo S/S 200 KM
Rocznik auta: 2018
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 52 times
Been thanked: 40 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: krupers » 13 mar 2018, 15:31

Nieeeee.... opcja głośności powinna być O_o
-----
Z wyrazami szacunku i pozdrowieniami,
Artur / Krupers :lol:

Obrazek

PS - Ja jestem autorem swoich wypowiedzi,
ale za nie nie odpowiadam :lol:

Awatar użytkownika
Gral48
Klubowicz
Posty: 363
Rejestracja: 17 mar 2017, 11:21
Posiadane auto: Astra V HB Elite RM17, VW Golf V
Silnik: 1,4 Turbo ( MT6 ) 125KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: RUMIA
Województwo: Pomorskie
Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: Gral48 » 13 mar 2018, 15:38

krupers pisze:Nieeeee.... opcja głośności powinna być O_o

Życzenie wszystkich forumowiczów :D

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 6068
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 437 times
Been thanked: 370 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: Segor » 13 mar 2018, 19:59

Opcja jest, ale minimalny poziom nadal jest za wysoki.
Obrazek

Awatar użytkownika
krupers
Klubowicz
Posty: 590
Rejestracja: 08 wrz 2017, 22:15
Posiadane auto: Opel Astra V Hatchback
Silnik: 1.6 Turbo S/S 200 KM
Rocznik auta: 2018
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 52 times
Been thanked: 40 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: krupers » 13 mar 2018, 20:35

Mój to regulował @Vex :D

Jak parkowałem na podziemnym, to z tego wycia alarmy w aut dwa piętra niżej się rozległy :lol:
-----
Z wyrazami szacunku i pozdrowieniami,
Artur / Krupers :lol:

Obrazek

PS - Ja jestem autorem swoich wypowiedzi,
ale za nie nie odpowiadam :lol:

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2577
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 157 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: komisarzryba » 15 mar 2018, 12:45

Mieszko66 pisze:Wczoraj naprawione. Wymiana modułu HMI, wgranie oprogramowania do modułu (oprogramowanie: 84156714 było 84028482; gracenote: 23199236; mapa: 84131960 było 23348556). Wszystko działa, tylko trzeba było ustawić jeszcze raz stacje radiowe, BT z telefonem, itp. Wymiana modułu HMI nastąpiła w ramach środka zaradczego 17-E-3331 (tak jest napisane na zleceniu obsługi), a nie w ramach kampanii naprawczej.

dziś zostałem poinformowany przez aso, ze nowe oprogramowanie, na które czekam, jest do nowszej wersji navi900, nie do mojej, zatem czeka mnie wymiana radia na nowe.
béton brut

Awatar użytkownika
kuba
Moderator
Posty: 5562
Rejestracja: 10 cze 2016, 01:03
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Przasnysz
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 437 times
Been thanked: 249 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: kuba » 15 mar 2018, 13:28

komisarzryba pisze:zatem czeka mnie wymiana radia na nowe.

Będziesz mógł raz jeszcze zerwać folię z ekranu ;)
kuba :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2577
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 157 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: komisarzryba » 15 mar 2018, 13:35

jak odbierałem samochod, to juz była zerwana ;)
béton brut

Awatar użytkownika
krupers
Klubowicz
Posty: 590
Rejestracja: 08 wrz 2017, 22:15
Posiadane auto: Opel Astra V Hatchback
Silnik: 1.6 Turbo S/S 200 KM
Rocznik auta: 2018
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 52 times
Been thanked: 40 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: krupers » 15 mar 2018, 13:40

Tez miałem zerwane. Na zdjęciach przed odbiorem jeszcze była (stąd pytania o plamy), a już podczas odbioru - ktoś ją rozdziewiczył :lol:
-----
Z wyrazami szacunku i pozdrowieniami,
Artur / Krupers :lol:

Obrazek

PS - Ja jestem autorem swoich wypowiedzi,
ale za nie nie odpowiadam :lol:

Awatar użytkownika
Elfiasty
Weteran
Posty: 846
Rejestracja: 05 mar 2017, 15:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4 AT6 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Olsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 30 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: Elfiasty » 15 mar 2018, 13:41

U mnie była pomimo tego, że auto z placu.

Awatar użytkownika
krupers
Klubowicz
Posty: 590
Rejestracja: 08 wrz 2017, 22:15
Posiadane auto: Opel Astra V Hatchback
Silnik: 1.6 Turbo S/S 200 KM
Rocznik auta: 2018
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 52 times
Been thanked: 40 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: krupers » 15 mar 2018, 13:43

To chyba nie ma jakiejś reguły wobec tego.
-----
Z wyrazami szacunku i pozdrowieniami,
Artur / Krupers :lol:

Obrazek

PS - Ja jestem autorem swoich wypowiedzi,
ale za nie nie odpowiadam :lol:

Awatar użytkownika
Elfiasty
Weteran
Posty: 846
Rejestracja: 05 mar 2017, 15:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4 AT6 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Olsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 30 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: Elfiasty » 15 mar 2018, 13:46

To pewnie zależy od dilera i jego przygotowania auta do odbioru.

Awatar użytkownika
Mieszko66
Weteran
Posty: 936
Rejestracja: 26 maja 2016, 23:18
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.4 Turbo 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Szczecin
Województwo: Zachodniopomorskie
Has thanked: 80 times
Been thanked: 27 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: Mieszko66 » 15 mar 2018, 15:41

komisarzryba pisze:dziś zostałem poinformowany przez aso, ze nowe oprogramowanie, na które czekam, jest do nowszej wersji navi900, nie do mojej, zatem czeka mnie wymiana radia na nowe.

Kiedy jesteś umówiony na wyminę? Upewnij się czy mowa jest o wymianie całego wyświetlacza z radiem, czy tylko wewnętrznego modułu sterującego wszystkimi funkcjami związanymi z radiem, telefonem, nawigacją, czujnikami parkowaania, kamerą cofania, asystentem parkowania, systemem czytania znaków. U mnie też mowa była o wymianie wyświetlacza, ale chodzilo o wymianę głównego modułu sterującego. Oby wymienili Ci całość, zawsze to nowe.
Mieszko66
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2577
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 157 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: komisarzryba » 15 mar 2018, 16:34

dziś zamówili części. jak dojada, to będę się umawiać na wizyte i wtedy się dowiem co i jak.
béton brut

Awatar użytkownika
Mieszko66
Weteran
Posty: 936
Rejestracja: 26 maja 2016, 23:18
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.4 Turbo 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Szczecin
Województwo: Zachodniopomorskie
Has thanked: 80 times
Been thanked: 27 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: Mieszko66 » 15 mar 2018, 17:15

Przygotuj się na jakieś 3,5 do 4 godzin trwania wymiany. Tyle trwała u mnie wymiana modułu i wgranie nowego oprogramowania.
Mieszko66
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2577
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 157 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: komisarzryba » 15 mar 2018, 17:36

zostawię o osmej, odbiore po czwartej ;)
béton brut

Awatar użytkownika
krupers
Klubowicz
Posty: 590
Rejestracja: 08 wrz 2017, 22:15
Posiadane auto: Opel Astra V Hatchback
Silnik: 1.6 Turbo S/S 200 KM
Rocznik auta: 2018
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 52 times
Been thanked: 40 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: krupers » 15 mar 2018, 17:57

Ja idę z kolejnymi pierdołami w środę o 13:30 (kolejne kosmiczne komunikaty na ekranie) :lol:
-----
Z wyrazami szacunku i pozdrowieniami,
Artur / Krupers :lol:

Obrazek

PS - Ja jestem autorem swoich wypowiedzi,
ale za nie nie odpowiadam :lol:

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2577
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 157 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: komisarzryba » 19 mar 2018, 17:13

umówiony jestem na srode. wymiana radia i lewej polosi ;)
béton brut

Awatar użytkownika
vic
Wyjadacz
Posty: 172
Rejestracja: 08 lis 2016, 08:54
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.0 Turbo S/S 105 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Lublin
Województwo: lubelskie
Has thanked: 6 times
Been thanked: 5 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: vic » 21 mar 2018, 17:34

komisarzryba pisze:umówiony jestem na srode. wymiana radia i lewej polosi ;)


dzisiaj środa. jak będziesz już po wymianie radia, daj znać jak poszło. możliwe, że u mnie skończy się tym samym co u Ciebie.

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2577
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 157 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: komisarzryba » 21 mar 2018, 17:52

wymienione, a przynajmniej tak jest napisane na zleceniu ;)
béton brut

Awatar użytkownika
vic
Wyjadacz
Posty: 172
Rejestracja: 08 lis 2016, 08:54
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.0 Turbo S/S 105 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Lublin
Województwo: lubelskie
Has thanked: 6 times
Been thanked: 5 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: vic » 21 mar 2018, 18:03

wymieniony moduł i wyświetlacz? jaką masz teraz wersję softu i map? AA po wymianie masz?

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2577
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 157 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: komisarzryba » 21 mar 2018, 18:07

po wymianie nie zmienilo się kompletnie nic, poza tym, ze musialem ustawić stacje na nowo. wyświetlacz pozostal ten sam.
béton brut

Awatar użytkownika
vic
Wyjadacz
Posty: 172
Rejestracja: 08 lis 2016, 08:54
Posiadane auto: Astra K
Silnik: 1.0 Turbo S/S 105 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Lublin
Województwo: lubelskie
Has thanked: 6 times
Been thanked: 5 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: vic » 21 mar 2018, 18:24

miejmy nadzieję, że będzie już OK.

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2577
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 157 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: komisarzryba » 21 mar 2018, 18:25

spoko, jeszcze trzy lata gwarancji ;)
béton brut

Awatar użytkownika
Mieszko66
Weteran
Posty: 936
Rejestracja: 26 maja 2016, 23:18
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.4 Turbo 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Szczecin
Województwo: Zachodniopomorskie
Has thanked: 80 times
Been thanked: 27 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: Mieszko66 » 21 mar 2018, 19:38

komisarzryba pisze:po wymianie nie zmienilo się kompletnie nic, poza tym, ze musialem ustawić stacje na nowo. wyświetlacz pozostal ten sam.

Wpisali Ci na zleceniu co wymienili?
Mieszko66
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2577
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 157 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: komisarzryba » 21 mar 2018, 19:41

"wymieniono radioodbiornik i przeprogramowano go SPS-em"
béton brut

Awatar użytkownika
Mieszko66
Weteran
Posty: 936
Rejestracja: 26 maja 2016, 23:18
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.4 Turbo 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Szczecin
Województwo: Zachodniopomorskie
Has thanked: 80 times
Been thanked: 27 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: Mieszko66 » 21 mar 2018, 19:47

komisarzryba pisze:"wymieniono radioodbiornik i przeprogramowano go SPS-em"

Dziwne, brzmi to jakby wymienili radioodbiornik - panel taki jak jest w wielu starszych autach.
Mieszko66
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2577
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 157 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: komisarzryba » 21 mar 2018, 20:01

mowie jak jest. boston, massachusetts ;)
béton brut

Awatar użytkownika
Mieszko66
Weteran
Posty: 936
Rejestracja: 26 maja 2016, 23:18
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.4 Turbo 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Szczecin
Województwo: Zachodniopomorskie
Has thanked: 80 times
Been thanked: 27 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: Mieszko66 » 21 mar 2018, 20:11

Najważniejsze żeby działało, a gdyby coś to jak napisałeś wcześniej ,,spoko, jeszcze trzy lata gwarancji".
Mieszko66
Obrazek

Awatar użytkownika
komisarzryba
VIP
Posty: 2577
Rejestracja: 22 cze 2016, 11:34
Posiadane auto: Astra K HB
Silnik: B14XFT 6T35
Rocznik auta: 2016
Miasto: sieradz
Województwo: łódzkie
Been thanked: 157 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: komisarzryba » 21 mar 2018, 20:35

pojezdzim, popatrzym ;)
béton brut

Awatar użytkownika
krupers
Klubowicz
Posty: 590
Rejestracja: 08 wrz 2017, 22:15
Posiadane auto: Opel Astra V Hatchback
Silnik: 1.6 Turbo S/S 200 KM
Rocznik auta: 2018
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 52 times
Been thanked: 40 times

Re: Akcja naprawcza Navi 900 IntelliLink

Postautor: krupers » 22 mar 2018, 08:54

Ostatnio regularnie radio się nie wyłącza po otwarciu drzwi. Próba zgaszenia wiąże się z kilkukrotnym włączeniem silnika, przekręceniem na zapłon i otwarciem/zamknięciem drzwi, aby sygnał dotarł prawidłowo.

Nie wiem "o co kaman" i ASO też nie wie ale mówią, że sygnał wyłączenia radia nie dociera i jest to wina jakiegoś przekaźnika.
Pytanie - jakiego, bo do tej pory nie mieli potrzeby rozpoznania setek schematów, aby rozwiązać problem.

Obecnie - mogę uznać, że coś jest na rzeczy, wkurza mnie to niemiłosiernie oraz nie wiem co robić :(
-----
Z wyrazami szacunku i pozdrowieniami,
Artur / Krupers :lol:

Obrazek

PS - Ja jestem autorem swoich wypowiedzi,
ale za nie nie odpowiadam :lol:


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość