AC samo się włącza

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o tym co znajduje się wewnątrz Astry 5
Blake
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: 12 wrz 2017, 10:49
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic Darkmoon
Silnik: 1.6 Turbo 200 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Pszczyna
Województwo: Śląskie
Been thanked: 1 time

AC samo się włącza

Postautor: Blake » 31 mar 2018, 20:29

Standardowo jest tak, że po odpaleniu samochodu kiedy włączę nawiew guzikiem on/off, AC włącza się zawsze samo automatycznie, da się to jakoś w opcjach wyłączyć? Podobnie miałem w Cee'd, AC włączało się kiedy ustawiło się nawiew na przednią szybę, ale dało się to wyłączyć odpowiednią kombinacją guzików, czy w AK też jest na to jakiś sposób? Ktoś, coś?

Awatar użytkownika
Elfiasty
Weteran
Posty: 850
Rejestracja: 05 mar 2017, 15:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4 AT6 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Olsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 30 times

Re: AC samo się włącza

Postautor: Elfiasty » 31 mar 2018, 21:49

Jak masz ac off to przy auto lub nawiewie na szybe nic sie nie wlacza.

Awatar użytkownika
daro
Moderator
Posty: 3384
Rejestracja: 02 lip 2016, 17:23
Posiadane auto: Astra K ST Elite
Silnik: 1.4T 150KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Kętrzyn
Województwo: Warmińsko - Mazurskie
Has thanked: 173 times
Been thanked: 141 times

Re: AC samo się włącza

Postautor: daro » 31 mar 2018, 21:53

Z tego co już wielokrotnie kombinowałem to nie da się. Ma swoje zakodowane ustawienia i odrazu wrzuca w tryb zakodowany czyli automatyczny. Później trzeba manualnie sterować czego oczekujmy

Vex

Re: AC samo się włącza

Postautor: Vex » 31 mar 2018, 22:43

to chyba macie inne Astry.
ja po włączeniu mam ustawione tak jak było gdy wyłączałem

Awatar użytkownika
Elfiasty
Weteran
Posty: 850
Rejestracja: 05 mar 2017, 15:55
Posiadane auto: Astra V HB
Silnik: 1.4 AT6 150
Rocznik auta: 2016
Miasto: Olsztyn
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 30 times

Re: AC samo się włącza

Postautor: Elfiasty » 31 mar 2018, 22:59

U mnie to samo, ostatnio po zimie czyli 3-4 msc jechałem i zrobiło się ma tyle ciepło, że musiałem temperaturę zmniejszyć i później się zastanawiałem czemu w aucie tak gorąco. A potem jak wsiadłem patrze, że przecież klima wyłączona.

Awatar użytkownika
daro
Moderator
Posty: 3384
Rejestracja: 02 lip 2016, 17:23
Posiadane auto: Astra K ST Elite
Silnik: 1.4T 150KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Kętrzyn
Województwo: Warmińsko - Mazurskie
Has thanked: 173 times
Been thanked: 141 times

Re: AC samo się włącza

Postautor: daro » 31 mar 2018, 23:06

Vex pisze:to chyba macie inne Astry.
ja po włączeniu mam ustawione tak jak było gdy wyłączałem

Owszem tak zostaje w momencie jak zostawimy w chwili wyłączenia auta.
Mowa jest o tym gdy próbujemy coś manualnie zmienić w tryb AC i odrazu wchodzi w ustawienia AUTO


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości