1,4 100 KM Opinie

Wszystko co chciałbyś wiedzieć o silnikach benzynowych w Astrze 5
obi
Nowicjusz
Posty: 17
Rejestracja: 14 sie 2016, 08:20
Posiadane auto: Astra V
Silnik: 100KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Zgierz
Województwo: Łódzkie
Been thanked: 5 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: obi » 06 mar 2017, 21:43

Czytam Wasze posty i zastanawiam się co Wy chcecie od silnika 1.4 100KM ? Niektórzy mają 200 inni 150KM i ok ich wybór ich sprawa.
Ale to nie oznacza że podstawowa wersja to jakaś wielka tragedia. Jeżdżę z tym silnikiem już od sierpnia i wcale nie mam żadnych problemów z poruszaniem się po drogach co niektórzy tu sugerują. Np. wcale nie jest prawdą, że auto w górach sobie nie radzi. Wróciłem z południa kraju w trzy dorosłe osoby i wyobraźcie sobie że nie musieliśmy pchać Astry po górę! Baa, wyprzedzaliśmy inne pojazdy o większych pojemnościach. Na S8, tempomat ustawiony na 140km/h, obroty 3,5 tys., auto spokojnie sobie jechało, fotele miło podgrzewały pupy, muzyczka płynęła z głośników a jak trzeba było trochę pogonić to i 180 przy wyprzedzaniu też dało radę. Jeśli ktoś potrzebuje auta do miasta i sporadycznie na dalsze wypady będzie zadowolony. Ok są też tacy co lubią jak to mówią "mieć pod nogą" ale muszę Was zmartwić inni "mistrzowie prostej", mają jeszcze więcej i te Wasze 150KM nie zrobi na nich wrażenia. Pozdrawiam

jacekplacek
Wyjadacz
Posty: 295
Rejestracja: 31 sie 2016, 10:50
Posiadane auto: Astra V ST, Enjoy
Silnik: 1.4 B, 100 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Bytom
Województwo: Śląskie
Has thanked: 36 times
Been thanked: 9 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: jacekplacek » 06 mar 2017, 22:15

Wyobraź sobie że ST z tym silnikiem, pełnym bagażnikiem, trzema osobami na pokładzie nie licząc psa też jedzie i nie jest zawalidrogą. Po prostu każdy ma swoje oczekiwania i jeden zadowoli się 100 a innemu 200 mało ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuks
VIP
Posty: 2262
Rejestracja: 18 gru 2016, 15:49
Posiadane auto: Opel Astra K
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 222 times
Been thanked: 154 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: Fuks » 06 mar 2017, 22:22

obi pisze:Czytam Wasze posty i zastanawiam się co Wy chcecie od silnika 1.4 100KM ?


Nic nie chcemy, miałem Astrę J też 100 KM i dało radę jezdzić, Zero awarii.
Wadą był brak 6-biegu i hałas przy większych prędkościach.

Teraz mam 150 KM i powiem tak, nie chce już nigdy samochodu słabszego :)

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5769
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 415 times
Been thanked: 349 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: Segor » 06 mar 2017, 22:46

Dlatego najważniejsza jest jazda próbna. Wtedy każdy może ocenić sam czy mu wystarczy czy nie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Yarku
Posty: 2
Rejestracja: 24 lis 2017, 10:04
Posiadane auto: Opel Astra V Hatchback
Silnik: 1.4 100km
Rocznik auta: 2017
Miasto: Sierpc
Województwo: Mazowieckie

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: Yarku » 24 lis 2017, 10:41

właśnie jestem po odbiorze w salonie astry V 1.4 100km 2017 kolorek dark caramel wersja enjoy z pakietem biznes plus samochód wykonany solidnie powiem szczerze że zastanawiałem się nad silnikiem 1.4 jeżdżę głównie po mieście ale czasem jakaś dłuższa trasa się trafi, do 140km / h w Astrze V jest całkiem przyzwoicie, tempomat, biegi wskakują płynnie dynamika jak dla mnie jest całkiem fajna klimka dwustrefowa i duży wyświetlacz z możliwością podłączenia nawigacji z systemu android auto , felgi strukturalne dają fajny wygląd samochód w środku jest całkiem spory i wygodny Pozdrawiam

Awatar użytkownika
man1utek
Weteran
Posty: 1324
Rejestracja: 05 kwie 2017, 10:27
Posiadane auto: Opel Astra V HB Essentia
Silnik: 1.4 100KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 12 times
Been thanked: 19 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: man1utek » 24 lis 2017, 10:46

super, cieszę się, że dołączasz do naszego skromnego grona posiadaczy SETECZEK:) pojeździj trochę i daj znać jakie spalanie masz, jakie dalsze przemyślenia itp?

Radziu
Wyjadacz
Posty: 240
Rejestracja: 09 paź 2017, 19:44
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 22 times
Been thanked: 2 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: Radziu » 11 gru 2017, 19:27

Pierwotnie miałem kupić Astrę z tym silnikiem w wersji Enjoy, ale jakoś tak podczas całego procesu związanego z wyborem samochodu płynnie przeszliśmy na wersję wyposażenia Elite, a tam nie było silnika 100km, więc wzięliśmy 125km z turbiną, której pierwotnie chciałem uniknąć.
Obrazek

jacekplacek
Wyjadacz
Posty: 295
Rejestracja: 31 sie 2016, 10:50
Posiadane auto: Astra V ST, Enjoy
Silnik: 1.4 B, 100 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Bytom
Województwo: Śląskie
Has thanked: 36 times
Been thanked: 9 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: jacekplacek » 13 kwie 2018, 11:31

Z racji tego że 20k stuknęło (w rok i 4 miesiące) moja subiektywna opinia o ST ogólnie i z tym silnikiem. Generalnie z samochodu jestem bardzo zadowolony, nie było żadnej przykrej niespodzianki do tej pory. Wyposażenie Enjoy z pakietem business w dalszym ciągu uważam za optymalne, dorzuciłbym może jeszcze organizer do bagażnika. Oczywiście mankamenty w postaci nadwrażliwości czujników parkowania na tablicę rejestracyjną czy też kiepska jakość piór wycieraczek wystąpiła/występuje i u mnie ;), podobnie jak dosyć drażniąca roleta bagażnika.
AA działa w sumie nieźle, za to telefon nie może się dogadać z BT samochodu, ale to trzeba zmienić telefon a nie auto :)
Silnik i spalanie - z kompa 6,3 z dystrybutora takie jak w stopce - mniej więcej tego się spodziewałem. Silnik 100 KM jak dla mnie wystarczający, oczywiście trzeba być świadomym co się ma pod maską i trochę pomyśleć na drodze ;). Z mankamentów - może trochę brakuje 6 biegu w trasie, ale nie wiem czy przy tej mocy silnika miałby jakikolwiek sens :lol: . Szczęśliwie nie dopadły mnie opisywane problemy z odpalaniem, mam nadzieję że już tak pozostanie do końca. Pozdrowienia dla 100-wiczów ;)
Załączniki
IMG_20180412_142633.jpg
IMG_20180412_142633.jpg (189.03 KiB) Przejrzano 574 razy
Obrazek

Awatar użytkownika
Pit
Wyjadacz
Posty: 112
Rejestracja: 22 wrz 2017, 17:54
Posiadane auto: Astra K Sports Tourer
Silnik: 1.4 Turbo 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Gliwice
Województwo: Śląskie
Has thanked: 8 times
Been thanked: 14 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: Pit » 15 kwie 2018, 20:33

Spalanie super. Ale 6 bieg się przydaje nawet przy takiej mocy. Miałem Stilo 1.2 16V 80 KM i 6 biegową skrzynią. Stilo było ciężkie

Awatar użytkownika
Yarku
Posty: 2
Rejestracja: 24 lis 2017, 10:04
Posiadane auto: Opel Astra V Hatchback
Silnik: 1.4 100km
Rocznik auta: 2017
Miasto: Sierpc
Województwo: Mazowieckie

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: Yarku » 09 maja 2018, 11:41

Witam! Trochę moich spostrzeżeń zakupiłem ten samochód z myślą do jazdy po mieście skusiło mnie wyposażenie traf chciał że zimą wybrałem się do zakopanego więc trasa 500km w jedną i drugą spalanie w granicach 5,5l przy ok 0-6 stopniach na plusie na zewnątrz wynik dla mnie zadowalający chociaż z początku jeżdżąc tylko po mieście komputer pokazywał 9.0l Teraz wiosną zauważyłem że na mieście komputer spadł do ok 8 l/100km a trasa pokazuje nawet 5,3 przy włączonej klimce, ogólnie przejechane 6 tyś od listopada na razie nic się nie dzieje, na expresówkach czy na autostradzie astra 1.4 100km spokojnie sobie radzi jak na taką moc na razie wszystko ok pozdrawiam

kusy40
Nowicjusz
Posty: 10
Rejestracja: 21 wrz 2017, 17:12
Posiadane auto: Astra H
Silnik: 1,4
Rocznik auta: 2006
Miasto: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: kusy40 » 10 maja 2018, 07:14

W którejś z poprzednich opinii jeden z kolegów napisał że przy 140 km/h obroty silnika wynoszą 3500 obr/min. W tej chwili jeżdżę astrą H z sinikiem 1,4 90 km i tam przy 3500 prędkość jest niższa. Zastanawiam się nad kupnem Astry K z silnikiem 100 kM i gdyby rzeczywiście było tak że 140 km/h jest przy 3500 obr/min to mnie by to w zupełności wystarczyło. Czy ktoś może to potwierdzić ?

1Maciek1
Nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: 25 maja 2017, 09:41
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.4 100KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Krakow
Województwo: malopolskie

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: 1Maciek1 » 10 maja 2018, 09:15

Potwierdzam przy 140km/h obroty są w okolicach 3500 obr/min.

Awatar użytkownika
man1utek
Weteran
Posty: 1324
Rejestracja: 05 kwie 2017, 10:27
Posiadane auto: Opel Astra V HB Essentia
Silnik: 1.4 100KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 12 times
Been thanked: 19 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: man1utek » 10 maja 2018, 09:18

ja ostatnio przycisnąłem- jechałem 170 ale nie skupiłem się na obrotach :)

1Maciek1
Nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: 25 maja 2017, 09:41
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.4 100KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Krakow
Województwo: malopolskie

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: 1Maciek1 » 10 maja 2018, 09:37

Ja chyba się starzeję ale zauważyłem ostatnio, że dla mnie optimum na autostradzie to max. 120km/h, prawy pas, od czasu do czasu wyprzedzenie ciężąrówki. Za to jadę sobie bezstresowo, w asterce jest jeszcze w miarę cicho a i spalanie wciąż akceptowalne :)

Awatar użytkownika
astra
Weteran
Posty: 897
Rejestracja: 08 maja 2017, 10:02
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer Enjoy B+
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Rzeszów
Województwo: podkarpackie
Has thanked: 118 times
Been thanked: 44 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: astra » 10 maja 2018, 09:57

@1Maciek1
Jak Ci zbiera ST + 2 osoby i jakieś małe bagaże z tym silnikiem? Bo to jednak robi się wagowo 1500kg?

1Maciek1
Nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: 25 maja 2017, 09:41
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.4 100KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Krakow
Województwo: malopolskie

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: 1Maciek1 » 10 maja 2018, 10:12

@astra
zależy jakie się trzyma obroty generalnie, w okolicach 5K idzie całkiem nieźle niezależnie od obciążenia ale i pije jak smok :) najsłabszy jest na 2-ce i 5-ce (taka moja indywidualna obserwacja). Najbardziej obciążony był kiedy jecha lem na tydzień do Gdańska z Krakowa, 3 dorosłe osoby plus dwójka dzieci i pełny bagażnik. Nie odczułem specjalnego zamulenia, a średnie spalanie wyszło jak dobrze pamiętam około 6.5 z dystrybutora.

Awatar użytkownika
kuba
Moderator
Posty: 5283
Rejestracja: 10 cze 2016, 01:03
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Przasnysz
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 404 times
Been thanked: 234 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: kuba » 10 maja 2018, 10:13

A ktoś z właścicieli 100'tek ma porównanie, przejeżdżał się uturbuioną 125'ka bądź 150'ką ? Ja chciałbym bujnąć się taką setką w ST, bardzo ciekawy jestem jak to w ogóle jedzie. U mnie przy 3 osobach na pokładzie i lekko zapakowanym bagażniku, pod górkę, może mocy nie brakuje jeszcze, ale czuć że auto ma ciężej. Jak jest u Was ?
kuba :roll:
Obrazek

kusy40
Nowicjusz
Posty: 10
Rejestracja: 21 wrz 2017, 17:12
Posiadane auto: Astra H
Silnik: 1,4
Rocznik auta: 2006
Miasto: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: kusy40 » 10 maja 2018, 10:29

Dzięki za opinie. Dzisiaj jadąc do pracy sprawdziłem u siebie - 3500 obrotów to 120 km/h. Też mam podobnie - raczej prawy pas i te 120 więc 100 km byłoby nawet lepiej niż jest teraz. Niestety nie mogę we Wrocławiu dostać auta z tym silnikiem do jazd próbnych. 1,4 100 km to potomek 1,4 90km który mam obecnie i z którego jestem zadowolony (brak turbo, dwumasy, LSPI). Co najwyżej nie zawsze zapali :-), ale miałem kiedyś w punto dokładnie te same objawy, w serwisie nic nie potrafili pomóc i odpuściłem. Auto ma już prawie 300000 km i córka dalej jeździ.

Awatar użytkownika
HArtur1
Nowicjusz
Posty: 43
Rejestracja: 08 kwie 2018, 11:40
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.6 136 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: HArtur1 » 10 maja 2018, 10:42

Będąc kiedyś posiadaczem Astry H 1.7 zrobionej na 130 KM miałem okazję jeździć również wersją F z silnikiem o mocy 60 KM. O ile w mieście nie była ona zawalidrogą i całkiem sprawnie można było jeździć, to już na trasie niestety wyprzedzając TIR-a trzeba było czekać na bardzo długi odcinek drogi.
Skoro przy dwukrotnej mniejszej mocy można spokojnie jeździć to różnica pomiędzy 100 i 125/150 KM nie będzie aż tak duża, choć na pewno odczuwalna. Przy mniejszej mocy odpowiednie przełożenia skrzyni biegów zapewniają w mieście akceptowalną dynamikę jazdy, a w trasie prędkość, taką jaką mają auta o większej mocy. Ale niestety do szybkiego (bezpiecznego) wyprzedzania dodatkowe KM są potrzebne. Przyjemność z jazdy to już inna sprawa :)

Awatar użytkownika
colins
Weteran
Posty: 899
Rejestracja: 28 kwie 2017, 10:18
Posiadane auto: Astra V ST Dynamic
Silnik: 1.4T 125 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Słubice
Województwo: lubuskie
Has thanked: 122 times
Been thanked: 153 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: colins » 10 maja 2018, 10:58

Różnica w KM między silnikiem 1.4 wolnossącym, a doładowanym o tej samej pojemności może niewielka, jednak należy mieć na uwadze, że w silnikach z turbo ważniejszy od koni jest moment obrotowy i w takim przypadku różnica robi się już znaczna.

kusy40
Nowicjusz
Posty: 10
Rejestracja: 21 wrz 2017, 17:12
Posiadane auto: Astra H
Silnik: 1,4
Rocznik auta: 2006
Miasto: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: kusy40 » 10 maja 2018, 11:44

W moim przypadku dochodzi jeszcze jeden aspekt - coraz bardziej skłaniam się do kupna używanej astry z 2015- 2016 r, a wtedy 100 kM jest bezpieczniejsza ze względu na znane problemy z silnikami z turbo z początku produkcji.

Awatar użytkownika
Fuks
VIP
Posty: 2262
Rejestracja: 18 gru 2016, 15:49
Posiadane auto: Opel Astra K
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 222 times
Been thanked: 154 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: Fuks » 10 maja 2018, 12:18

colins pisze:Różnica w KM między silnikiem 1.4 wolnossącym, a doładowanym o tej samej pojemności może niewielka, jednak należy mieć na uwadze, że w silnikach z turbo ważniejszy od koni jest moment obrotowy i w takim przypadku różnica robi się już znaczna.


Różnica jest kolosalna, miałem Astrę J 100 KM więc wiem co mówię. Też broniłem 100 KM, że da się jeździć :).
Czas wyprzedzania jest jednak dużo krótszy w silniku z turbo.
W żadnym przypadku nie chcę krytykować silnika 100 KM, tylko aby to był świadomy wybór, bo na forum są ludzie z 1.4 turbo i też marudzą :)

Awatar użytkownika
kuba
Moderator
Posty: 5283
Rejestracja: 10 cze 2016, 01:03
Posiadane auto: Astra K ST Dynamic
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM (B14XFT MT6)
Rocznik auta: 2016
Miasto: Przasnysz
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 404 times
Been thanked: 234 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: kuba » 10 maja 2018, 12:32

Fuks pisze:bo na forum są ludzie z 1.4 turbo i też marudzą :)

Jakby się co najmniej z Maserati przesiedli ;)
Teoretycznie te 100 koników powinno lepiej bujać K niż J, niby lżejsza...
kuba :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Fuks
VIP
Posty: 2262
Rejestracja: 18 gru 2016, 15:49
Posiadane auto: Opel Astra K
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Warszawa
Województwo: mazowieckie
Has thanked: 222 times
Been thanked: 154 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: Fuks » 10 maja 2018, 12:42

Ja sam głównie jeździłem, to jak Astra K plus 3 osoby i bagaż.

1Maciek1
Nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: 25 maja 2017, 09:41
Posiadane auto: Opel Astra V ST
Silnik: 1.4 100KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: Krakow
Województwo: malopolskie

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: 1Maciek1 » 10 maja 2018, 13:08

Napiszę ze swojego doświadczenia jeżdżąc obecnie astra 100KM a podczas jazd próbnych testując samochody z turbo. Różnica oczywiście jest i tak jak ktoś wspomniał głównie w momencie i co za tym też idzie elastyczności. Najmocniej odczuwalne na drogasz szybkiego ruchu gdzie w 100KM trzeba mieć jednak sporo miejsca i manewrować w okolicach czerwonego pola. Zagadką było po testach jak 100KM będzie jeździło ale wczesniej miałem też auto wolnossące i aż tak negatywnie zmiany nie odczułem. Pewnie jeśli cześciej niż w weekendy i wakacje jeździł poza miastem wziąłbym auto z turbo. Obecnie cieszy mnie jednak to co mam i w większości przypadków wystarcza.

Awatar użytkownika
man1utek
Weteran
Posty: 1324
Rejestracja: 05 kwie 2017, 10:27
Posiadane auto: Opel Astra V HB Essentia
Silnik: 1.4 100KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 12 times
Been thanked: 19 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: man1utek » 10 maja 2018, 13:39

wiadomo, nasze autko wolno się zbiera, nie tak szybko da się rozpędzić do 100tki. Przy wyprzedzaniu też trzeba dobrze ocenić odległość, a turbo- raz ciach i kierowca zapomina że wyprzedził autko. Inaczej na pewno się zbiera, dynamiczniej i tyle.

lukrys
Nowicjusz
Posty: 29
Rejestracja: 27 maja 2017, 10:56
Posiadane auto: Opel Astra V Sports Tourer
Silnik: 1.4 100 KM
Rocznik auta: 2017
Miasto: ..
Województwo: wielkopolskie
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: lukrys » 10 maja 2018, 13:52

Mam Astrę ST 100km od prawie roku. Przez tydzień czasu miałem jako zastępczy Astra HB 150km. Dla mnie różnica zaczynała się powyżej 2000-2200 obrotów. Wtedy różnica była spora. Jak dla mnie to na autostradzie można poszaleć z silnikiem 150km. Jednak w większości moja jazda to drogi krajowe z powiedzmy przepisowymi prędkościami. Wtedy różnica była znikoma. Natomiast spalanie było już większe w 150km (nic za darmo nie ma). Powiem tak: jeśli ktoś dużo wyprzedza i nie lubi czekać na długą prostą to zdecydowanie silnik doładowany. Natomiast jeśli ktoś preferuje spokojną jazdę to zdecydowanie 100km wystarczy (wyprzedzać też spokojnie się da). Szóstego biegu mi nie brakuje, wg mnie i tak jest cicho (po autostradach też trochę nim przejechałem). Ogólnie jestem zadowolony.

Awatar użytkownika
man1utek
Weteran
Posty: 1324
Rejestracja: 05 kwie 2017, 10:27
Posiadane auto: Opel Astra V HB Essentia
Silnik: 1.4 100KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 12 times
Been thanked: 19 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: man1utek » 10 maja 2018, 13:59

to jednak jest nas trochę na tym forum:)

Awatar użytkownika
Segor
VIP
Posty: 5769
Rejestracja: 22 cze 2016, 23:12
Posiadane auto: Astra 5 ST Elite
Silnik: 1.4 Turbo 150 KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Has thanked: 415 times
Been thanked: 349 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: Segor » 10 maja 2018, 15:18

Ciężarówki nie przyspieszyły od x lat, bo mają te same ograniczniki prędkości. Od x lat jeździ się autami 60-110KM i dawało się wyprzedzać ciężarówki, więc i tym silnikiem się da.
150KM jest dla ludzi, którzy dużo wyprzedzają i chcą to robić w miarę komfortowo, chociaż przyznam, że i 150 KM to już trochę mało na naszych drogach - wiele aut ma podobną moc, a kierowcy nie patrzą w lusterka i przyspieszają gdy Ty ich wyprzedzasz (potencjalni mordercy), tak więc nawet z 150 KM trzeba uważać...
Obrazek

Awatar użytkownika
man1utek
Weteran
Posty: 1324
Rejestracja: 05 kwie 2017, 10:27
Posiadane auto: Opel Astra V HB Essentia
Silnik: 1.4 100KM
Rocznik auta: 2016
Miasto: Brwinów
Województwo: Mazowieckie
Has thanked: 12 times
Been thanked: 19 times

Re: 1,4 100 KM Opinie

Postautor: man1utek » 10 maja 2018, 15:21

nawet jak się ma 200KM albo i lepiej to ZAWSZE trzeba uważać!!! i myśleć!!!!


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości